Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Airbag lucka lightshow
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
LabiGT
No, zadnje case mi zacne svetit lucka za airbag (utripa)..potem ugasnem motor pa spet prizgem in ni vec tega...pol cez nekaj casa spet...
Se dober da je garancija...jutri grem na servis. Bom sporocal kaj je. (najbrz kak glupi senzor)
Sishi
Pi..a s temi novimi je skoz en feler dry.gif ...al se motim z0tdntknw.gif ...mislim lajtšovi pa to blink.gif ...
David
Ja nove mazde kar rade žmigajo....v večini primerov sam da težijo brez pomena....morem potrkat na les...meni še nč ne žmiga..... love0030.gif

LP daVid
LabiGT
No, sel je senzor pri sovoznikovem airbagu...
Racunalnik je sporocil "napaka pri sovoznikovem airbagu"
V petek dobim novega smile.gif

Moram se enkrat pohvalit Gamo (se posebej g. Majesa) ki se je ukvarjal z mano...pa se nov software mi je nalozil gor happy0158.gif (nekako bolj miren je avto zdaj)
Fry
Slucajno ves kolikov je stal ta senzor? Imam isto napako na 323f, napaka se je na zalost pojavila kmalu po garancijskem roku, na servisu je bil predracun za popravilo vec kot 100 tisoc SIT huh.gif
LabiGT
Ej pojam nimam...nisem vprasal ph34r.gif
Sem vidu pa da so odstranili pol sedeza sam za menjavo enega senzorja.
ll24nba
Živjo!

A pa res noben nima podatka o tem kolk bi stala menjava senzorja oz. sam senzor.
In pa če se ta senzor, da kje drugje dobit razn na uradnem servisu, k na uradnem ti oberejo do nazga.
(senzor za mazdo 323f l.98)

poky
Uuuu,še en novi na forumu....welcome !!! biggrin.gif
dravni
Ker je to senzor oz. kaj je to in kje se nahaja!!! confused0059.gif

LP
LabiGT
QUOTE(dravni @ 23 Jan 2006, 21:38) *

Ker je to senzor oz. kaj je to in kje se nahaja!!! confused0059.gif

LP

pri mazdi 6: to je senzor za airbag od sovoznice, nahaja se pa pod njeno ritjo smile.gif
(ce ta senzor ne dela, kar se kaze s lucko na armaturi in na sredinski konzoli, nikoli ne ves ce se bo airbag sprozil ali pa ne - kar sovoznici ne privoscim love0076.gif )
David
LAbson zakaj more bit pa sovoznica.....??? tongue.gif
LabiGT
ce ne bi bila sovoznica ne bi takoj sel zrihtat zadevo tongue.gif
David
hihihi kaj to pomeni da če bi mel mene zdraven bi kar pustil da me napihne..... JAAAOOO!!!! dry.gif
komar
QUOTE(David @ 23 Jan 2006, 22:25) *

hihihi kaj to pomeni da če bi mel mene zdraven bi kar pustil da me napihne..... JAAAOOO!!!! dry.gif

Neeee, mislim, da se bi zgodilo, da te NE napihne, ko bi bilo to potrebno-hehehe happy0195.gif
David
Joj... labi kaj takrat ko si me peljal na "joy ride" je že gorela lučka???

Labi je divjak.....vozi 200 po obvoznici in se dela da je Jure Košir... beri zigizagi po cesti, pol gre na rondo Tomačevo in ga užge 130 skozi.... Mislm da sem takat spremenil use barve...... happy0195.gif
LabiGT
QUOTE(David @ 24 Jan 2006, 17:08) *

Joj... labi kaj takrat ko si me peljal na "joy ride" je že gorela lučka???

Labi je divjak.....vozi 200 po obvoznici in se dela da je Jure Košir... beri zigizagi po cesti, pol gre na rondo Tomačevo in ga užge 130 skozi.... Mislm da sem takat spremenil use barve...... happy0195.gif

ni gorela smile.gif
pa to kar si navedel ni res, ker mam diesel....diesel, kot vemo, je pocasno prevozno sredstvo z majhno porabo
poky
QUOTE(LabiGT @ 24 Jan 2006, 18:29) *

ni gorela smile.gif
diesel, kot vemo, je pocasno prevozno sredstvo z majhno porabo

To pa čisto odvisno kdo ga vozi! biggrin.gif
komar
QUOTE(LabiGT @ 24 Jan 2006, 18:29) *

....diesel, kot vemo, je pocasno prevozno sredstvo z majhno porabo

Pa ja no - zopet bom prisiljen uporabit slikico L.... hkhmmm - ene armaturke - Laby sorry - moral sem - hehehe love0072.gif
Maš v dobrem ena lepinja (al pa tortic), kaj češ..... love0030.gif
David
Tomi hvala...sem čakal na tvoj support..... happy0158.gif
komar
QUOTE(David @ 24 Jan 2006, 21:17) *

Tomi hvala...sem čakal na tvoj support..... happy0158.gif

Any time!!! happy0158.gif tongue.gif
LabiGT
Tomi krsis avtorske pravice z objavo te slike smile.gif (za kazen zahtevam torto v MB)

zdaj pa druga stvar: ce ma kdo probleme z zapiranjem vrat pri tem mrazu priporocam gummi pflege spray od sonax-a...pomaga.
(zgodi se to, da gumice okol okvirjev vrat ratajo cist trde in pol zelo tezko zapiras vrata)
Mazda323
QUOTE(LabiGT @ 24 Jan 2006, 22:02) *

Tomi krsis avtorske pravice z objavo te slike smile.gif (za kazen zahtevam torto v MB)

zdaj pa druga stvar: ce ma kdo probleme z zapiranjem vrat pri tem mrazu priporocam gummi pflege spray od sonax-a...pomaga.
(zgodi se to, da gumice okol okvirjev vrat ratajo cist trde in pol zelo tezko zapiras vrata)

Lepo da si povedal da je super, imam ga že dva tedna doma pa se še ni uporabil. poleti bo prav prisel tongue.gif
unsure.gif
komar
QUOTE(LabiGT @ 24 Jan 2006, 22:02) *

(za kazen zahtevam torto v MB)

Saj ne upaš prit!!!! tongue.gif
Drugače pa ni blema - lahko tudi dve, ko si bol lačne sorte! happy0158.gif
dravni
QUOTE(LabiGT @ 23 Jan 2006, 22:12) *

pri mazdi 6: to je senzor za airbag od sovoznice, nahaja se pa pod njeno ritjo smile.gif
(ce ta senzor ne dela, kar se kaze s lucko na armaturi in na sredinski konzoli, nikoli ne ves ce se bo airbag sprozil ali pa ne - kar sovoznici ne privoscim love0076.gif )

Ta senzor bi pa blo dober naredit na stikalo!!! Pa da enkrat dela drugič pač ne dela ohmy.gif

Sem pa slišal od kolega, da je to senzor, da če kdo sedi na sedežu se airbag sproži drugače se ne. Uničla pa mu ga je njegova kokr praviš LabiGT sovoznica, ko sovoznica hoče poštimat kaj na zadnji strani avta se odpne potem pa s koleni stopi na sedež in ga z preveč točkovnim pritiskom strga. Kokr sem razumel kolega je to mreža iz žičk pod sedežem katera se pretrga. Kako ima to 6-ka narejen ne vem.
teddy
Halo mazdaši

Tudi meni je dvakrat že posvetila lučka v armaturi za air-bag, vendar v razmiku cca. 3 mesece.
Po prvem light-show se je lučka takoj nehala utripati, ko sem ugasnil in ponovno zalaufal motor. Za tem je bil avto na rednem servisu 60.000 in pri testiranju niso nič ugotovili. Včeraj sem bil spet v discu-light show(beri lučka zagorela) in po ponovnem zagonu zopet ugasnila.

Zanima me ali je bilo pri tebi bolj pogosto prižiganje luči. kako pogosto ? Koliko časa je trajalo od takrat ko ti je prvič zasvetila in do servisa ? Ne vem ali se sčasoma samo računalniku utrga ali pa je res kaj s senzorjem.
Garancija pa se izteče jeseni, tako da moram stvar poštimat

Pa pa

LabiGT
QUOTE(teddy @ 31 Jan 2006, 08:01) *

Halo mazdaši
Tudi meni je dvakrat že posvetila lučka v armaturi za air-bag, vendar v razmiku cca. 3 mesece.
Po prvem light-show se je lučka takoj nehala utripati, ko sem ugasnil in ponovno zalaufal motor. Za tem je bil avto na rednem servisu 60.000 in pri testiranju niso nič ugotovili. Včeraj sem bil spet v discu-light show(beri lučka zagorela) in po ponovnem zagonu zopet ugasnila.

Zanima me ali je bilo pri tebi bolj pogosto prižiganje luči. kako pogosto ? Koliko časa je trajalo od takrat ko ti je prvič zasvetila in do servisa ? Ne vem ali se sčasoma samo računalniku utrga ali pa je res kaj s senzorjem.
Garancija pa se izteče jeseni, tako da moram stvar poštimat
Pa pa

men je zacela svetit, pa sem naredil isto kot ti (ugasnil pa ponovno) in se je lucka ugasnila...ampak cez cca. 1 teden sje stalno gorela in sploh se ni vec ugasnila. Ali pa se je ugasnila ampak takoj zatem spet prizgala...
sem sel na servis se narocil so mi zamenjali senzor.
Od takrat se mi je prizgala se enkrat, ampak sem ugasnil motor in potem se ni vec prizgala...
teddy
QUOTE(LabiGT @ 31 Jan 2006, 09:27) *

men je zacela svetit, pa sem naredil isto kot ti (ugasnil pa ponovno) in se je lucka ugasnila...ampak cez cca. 1 teden sje stalno gorela in sploh se ni vec ugasnila. Ali pa se je ugasnila ampak takoj zatem spet prizgala...
sem sel na servis se narocil so mi zamenjali senzor.
Od takrat se mi je prizgala se enkrat, ampak sem ugasnil motor in potem se ni vec prizgala...

thanks for info
Alex
Danes se je tudi meni enkrat med vožnjo prižgala lučka od airbaga in nato po petih,desetih sekundah ugasnila. whatever.gif Tako,da nisem uspel niti dobro preklet,že je ugasnilo vse skupaj.Upam,da ni tudi meni šel kak senzor?? confused0059.gif Labi?
LabiGT
Upam, da ne...
Pri meni je tko zgledalo: se je prizgala lucka in utripala (tista oranzna na konzoli kot tudi rdeca) potem sem ugasnil avto pa spet prizgal pa se je ugasnila...
Cez en cas spet isto in tko naprej..in potem sem sel na servis in so zamenjali senzor (pa pol sedeza razdrli) v garanciji...
Potem se je prizgala se enkrat in to je blo tudi zadnjic smile.gif
Alex
(LabiGT @ 19 Feb 2008, 18:49) *

Upam, da ne...
Pri meni je tko zgledalo: se je prizgala lucka in utripala (tista oranzna na konzoli kot tudi rdeca) potem sem ugasnil avto pa spet prizgal pa se je ugasnila...
Cez en cas spet isto in tko naprej..in potem sem sel na servis in so zamenjali senzor (pa pol sedeza razdrli) v garanciji...
Potem se je prizgala se enkrat in to je blo tudi zadnjic smile.gif

Meni pa ni nič utripala,samo svetila je kot ena mona(isto kot na začetku,ko daš kontakt in se pozneje ugasne).
Kakšne barve je bila? z0tdntknw.gif Mislim da rdeče... whatever.gif
sipi
Malo off:Kaj tole je pa šlo po klancu navzdol confused0059.gif ?Ker jaz sem ga zadnjič tud malo prepucal pa tam do 210km/h gre brez problema potem pa je tja do 220km/h rabil kar nekaj časa in sem raje spustil gas,ker se mi zdi da je motor imel polno kapo in mislim da do 230km/h nebi prilezel tongue.gif .Kako zdaj je avto čipan ali biggrin.gif?
LabiGT
ah jaa to so bli casi smile.gif
po klancu navzdol je to ja
zdaj po ravnini gre 210, navzdol pa pride do 220
Alex
(LabiGT @ 20 Feb 2008, 08:20) *

ah jaa to so bli casi smile.gif
po klancu navzdol je to ja
zdaj po ravnini gre 210, navzdol pa pride do 220

Hočeš reči-mladost,ludost.Zdej pa lepo po predpisih,a ne? tongue.gif
emem
Začne svetit oranžna lučka za sovoznikov airbag, nato začne utripat rdeča lučka za airbag (4 X počasno nato 7 X hitro), pomeni, da je zanič senzor na sovoznikovem sedežu (v autodata koda 47). V kolikor se napaka ne odpravi, se pri morebitnem trku zgodi, da se ne aktivira noben airbag. Cena senzorja= 438€ (Selmar). To so moje izkušnje pri Premacy, senzorja še nisem menjal, ker iščem najcenejšo varianto. mad.gif

LP, mm
Alex
(emem @ 20 Feb 2008, 17:35) *

Začne svetit oranžna lučka za sovoznikov airbag, nato začne utripat rdeča lučka za airbag (4 X počasno nato 7 X hitro), pomeni, da je zanič senzor na sovoznikovem sedežu (v autodata koda 47). V kolikor se napaka ne odpravi, se pri morebitnem trku zgodi, da se ne aktivira noben airbag. Cena senzorja= 438€ (Selmar). To so moje izkušnje pri Premacy, senzorja še nisem menjal, ker iščem najcenejšo varianto. mad.gif

LP, mm

Meni ni nič utripalo,samo enih 10 sekund se je prižgala rdeča za airbag(kako veš,za katerega se je prižgala?)
No,po tistem se ni več javila.Upam,da je imela samo vremenske motnje. tongue.gif
emem
(Alex @ 20 Feb 2008, 17:54) *

Meni ni nič utripalo,samo enih 10 sekund se je prižgala rdeča za airbag(kako veš,za katerega se je prižgala?)
No,po tistem se ni več javila.Upam,da je imela samo vremenske motnje. tongue.gif

Imaš dva indikatorja za airbage na armaturki. V levem kotu, ko prižgeš avto, se zasveti oranžna lučka za sovoznikov airbag (tako je pri Premacy, verjetno tudi pri ostalih Mazdah). Po nekaj sekundah ugasne, če je vse O.K.. V desnem kotu spodaj pa zasveti rdečka lučka, ki nadzoruje delovanje vseh airbagov. Prav tako po nekaj sekundah ugasne po vžigu avta, če je vse O.K. Če je kaj z airbagi narobe, pač lučki svetita. Oranžna za sovoznikov airbag neprekinjeno, rdeča za vse airbage pa v intervalih utripa. Tudi meni na trenutke oranžna lučka za sovoznikov airbag med vožnjo ugasne (ko povozim kakšno luknjo na cesti, kot da se nek stik ali kaj vzpostavi/prekine), pa čez nekaj časa ponovno prižge. Pač, defekten je senzor za sovoznikov airbag. To je to.

LP, mm
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.