Torej, zadeva je taka ... imam okrog 150k, ki sem jih pripravljen zapravit za avtoakustiko in sicer za sprednji sistem, 4-kanalni ojačevalec in sub.
Ojačevalec naj bi bil Blaupunkt GTA 4100, vendar ga na webu ne najedm več med aktualnimi modeli, najbližji približek pa je tale:

Sprednji sistem bo verjetno 13, po možnosti 17 cm:
Velocity VRX 170.1
Woofer naj bi bil tudi od Blaupunkta, premer 30 cm, 600 watt.
To skupaj bi me prišlo 95k.
Ima kdo predlog za kakšno boljšo varianto?
torstorm
4 Apr 2004, 20:38
pioneer ojačevalec GM-D505 (5kanalni) + sub TS-W101SPL (1500W,165dB )
mel sem prej notri ojačevalec jensen RA2520CLx serije NITRO + sub Alpine type R 1000W pa je špilalo zelo dobro (čisti nepopačen bas).
Prednji sistem pa vzemi nekaj od infinity, pa ne večsistemcov ampak enosistemce pa ločeno visokotonce.
| QUOTE (torstorm @ Apr 4 2004, 08:38 PM) |
pioneer ojačevalec GM-D505 (5kanalni) + sub TS-W101SPL (1500W,165dB )
mel sem prej notri ojačevalec jensen RA2520CLx serije NITRO + sub Alpine type R 1000W pa je špilalo zelo dobro (čisti nepopačen bas).
Prednji sistem pa vzemi nekaj od infinity, pa ne večsistemcov ampak enosistemce pa ločeno visokotonce. |
Torstorm, predozirat ne mislim, ker ne rabim tega za tekmovanja, ampak le za lastno rabo in bi rad tudi, da je zadeva kvalitetna.
V čem je Infinity boljši od Velocity?
Mogoče še cene stvari, ki sem jih naštel zgoraj:
ojačevalec: 30.000
subwoofer: 23.000
sprednji zvočniki: 42.000
Lahko za to ceno dobim več in če ... kaj?
Visokotonci bodo ločeni ...
torstorm
4 Apr 2004, 21:20
za velocity ne vem kak je še nisem mel niti slišal,za infinity pa prideta 2x 16cm za prednji sistem okrog 30k SIT.Glede po podatkih ki sem jih gledal na netu bi ta tvoj sistem moral dobro špilati.Samo ni vse v zvočnikih, ampak kje jih vgradiš kakšen je volumen vrat,...,pa vredu je vrata premazati od znotraj z bitumnom ali nečim težkim zaradi resonanc.
Woofer boš dal v kišto ali kak ?
Mazda323
4 Apr 2004, 21:24
Kaj pa na JBL si kaj pomislis?
torstorm
4 Apr 2004, 21:33
jbl je vredu, pred 2 tednoma je kupil kolega dva wooferja ,vsak po 1000W.Ma pa Ibizo sport 2003 letnik, v kuferamu pa home made kišti.Tuče tak da se cel avto trese, ma pa isti ojačevalec kot je Virage prej napisal.Samo moral bi še meti kondenzatorje ker mu jemlje elektriko (bliskajo luči kot če bi mel light show).Zato sem prej napisal glede tistega pioneerjevega ojačevalca, ker je tipa D in rabi 2/3 energije za isto moč kot jo imajo klasični ojačevalci (bolj stabilno delovanje in napetost tako ne niha ).
Mene v bistvu zanima, če je za tak denar možno dobiti kaj boljšega, ali je to kar sem napisal ok.
Predvsem za ojačevalec in sub me zanima.
mazda-mx3
5 Apr 2004, 12:30
a za tale ojacevalec bos dal 30k SIT???
Kaksno moc pa ima?
Je stabilen na 2 ohm?
Lahko dobis se kasnega ????
torstorm
5 Apr 2004, 14:11
za ta denar je kar vredu, samo prednji zvočniki od velocity se mi zdijo malo dragi.Koliko pa imajo nazivne moči, pa občutljivost ?
Gostigor5000
5 Apr 2004, 18:40
| QUOTE (torstorm @ Apr 5 2004, 02:11 PM) |
| za ta denar je kar vredu, samo prednji zvočniki od velocity se mi zdijo malo dragi.Koliko pa imajo nazivne moči, pa občutljivost ? |
pozdravljen,naj ti še jaz napišem ki že imam tale ojačevalec c svoji mazdi,takole ti rečem,jaz sem izbiral med ojačevalcema SAGA in tale blaupunkt gta 4100,in izbral sem gta 4100,ampak moje mnenje je da rajši izberi drugega,ker tale ni tako kvaliteten,predvsem pa ni dosti močen
BP GTA4100 je že kvaliteten, ampak je res da je preslab za ta Woofi, ki ga nameravaš nabavit. Pa cena se mi zdi nekam nizka, če je to nova roba.
Je pa RMS moči 4x50/2x160
Sam sem imel 2xGTA2100(konstrukcijsko enak ojačevalec, vendar 2 kanalni) in sem bil zadovoljen, dokler mi ni postalo vseskupaj premalo.
Velocity VRX serija pa je tudi kvalitetna, tako da z tem ne boš zgrešil.
Za Woofer poganjat pa rabiš min 600RMS če ga hočeš iskoristit - ti bo pa tudi z tem špilalo, tak da bo butalo - ok ne bo blatnike raztegnilo

Če je meni GTA2100 15" Velocitya premikalo bo še tebi 12". Ampak ker šele kupuješ, imaš še sedaj priliko prilagodit ojačevalec k wooferju ali obratno
torstorm
5 Apr 2004, 19:54
če boš poganjal kake večje sube dobiš že poceni rabljene dobre ojačevalce, dosti se kupuje Phase Linear 1.2kW .Glede wooferov pa lahko gledaš tudi maksimalno moč, saj gre bolj za impulzno delovanje pri basih.Moj Jensenov ojačevalec je imel 380W sinusne moči, pa je pri Alpinovem 1000W wooferu bil gain do polovice, tak ko sem dal gain na tričetrt je začelo že woofer zabijati preveč.Avtoradio pa sem mel tudi na tričetrt glasnosti (da ni bil v clippingu),bil pa je Pioneer deh-7500mp.Priporočam pa ti da kupiš kvaliteten ojačevalec, že zaradi filtrov proti šumu,pa ko vklopiš radio ne slišiš v zvočnikih poka.Nič ti ne koristi kvaliteten avtoradio če maš nekvaliteten ojačevalec.Za prednje zvočnike mam Alpinov ojačevalec serije V12, pa ti ga priporočam saj da zelo čist zvok.
Pa glede Velocity zvočnikov ki so višje kvalitete, rabiš tudi ojačevalec tudi take ali višje kvalitete.Dobro je če maš že kretnice na ojačevalcu ,saj te pride ceneje.Posamezna kretnica namreč pride tam od 25k SIT dalje.
ZATO DOBRO PREMISLI, PREDEN BOŠ KAJ KUPIL, tudi pozneje na razširljivost, saj v avtoakustiki te slej ali prej potegne da daš kaj zraven.
Lp
| QUOTE (torstorm @ Apr 5 2004, 07:54 PM) |
pozdravljeni,zaradi stiske z denarjem sem se odločil da bom dal svojo akustiko ven iz svoje mazde zato če koga zanima me naj pokliče na 041 583 643,je pa dobre kvalitete ter lepega izgleda,lp |
pozdravljeni,odločil sem se da bom jaz prodal svojo akustiko iz svoje mazde,stara je je 1 mesec in odlične kvalitete,saj sta dva wofwrja ter ojačevalec blaupunkt,vse to pa je v posebaj narejeni škatli atraktivnega izgledas,če bi koga zanima , mi naj javi na 041 583 643
mazda-mx3
20 Apr 2004, 15:19
OJLAAAA!!!
Midva z bostijem sva resila zagato z ampi

PL 1,2kW

Zdej pa ridejo se rainbow subi na vrsto cim bo din din
oj,saj pravim v kolikor bi kdo vedel da potrebuje dobro in kvalitetno muziko naj me pokliči ker nujno rabim denar,je pa narejeno po meri za mazda 323 f ,041 583 643
mazda-mx3
22 Apr 2004, 13:26
| QUOTE (Guest @ Apr 22 2004, 01:07 PM) |
| oj,saj pravim v kolikor bi kdo vedel da potrebuje dobro in kvalitetno muziko naj me pokliči ker nujno rabim denar,je pa narejeno po meri za mazda 323 f ,041 583 643 |
Dej oglas se na avtoakustiko (moras imet vec kot 75 objav) ali pa na bolho....
A bi se najdla kšna duša na forumu ki bi mi zvezu woofer, oječevalc in potegnu kable v mojo mazdo?
I pay cash
Marko_mx-3
22 Aug 2007, 13:20
pripel pa bomo zrihtal