PomoÄ - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda dizli - poraba
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5
Domen
Živjo!

Kolk vam kaj žrejo vaše kište? Meni mazga2 1,4 dizel nikakor (kljub lepi vožnji) ne pride pod 5,8 blink.gif

Lp, D.
mazda-mx3
meni tolko zre mx3 z 1.6 SOHC masino, ce jo lepo, lepo vozim biggrin.gif
torstorm
meni pa 323C z 1.5 DOHC mašino pri lepi vožnji pije okrog 7 litrov.Koliko konjev te maš v mx3 da ti pije tak malo ?
vuk
Premacy mi pije od 6 do 7 litrov;povprečno porabo od takrat ko sem ga kupil pa imam 6,5 litra;tu je seveda vštet tudi Webasto,ki porabi cca. 0,5 litra na uro (če se prav spomnim)
Za tak velik avto in seveda težo ter mojo težko nogo sem zelo zadovoljen.
lp vuk
mazda-mx3
QUOTE (torstorm @ Apr 6 2004, 12:45 PM)
meni pa 323C z 1.5 DOHC mašino pri lepi vožnji pije okrog 7 litrov.Koliko konjev te maš v mx3 da ti pije tak malo ?

Moja je 1.6 16V SOHC 66kW
YavarYe X6V6
Xedos6 2.0 V6 Poraba od 8,5 do 10,5l. V povprecju pa od 9,5-10l, za voznjo v sluzbo in po mestu z klimo, ki jo mam itaq skozi vklopljeno.
KAALman
WROAM ! smile.gif

meni ma MXa z V6takom pije od 9 do 12 smile.gif brez klime (mam pa ?ibedah samo je nad 100km/h neuporaben) pa pri me?ani vo?nji

wink.gif

samo... kadar gre, potem gre ! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
sebastian
Mazda 6 120 CD, okrog 7 (avtocesta + mesto), sicer 6,5 avtocesta in 6 cesta z(vse z lahko nogo na pedalu).
Domen
Ufff, bencinci očitno sploh ne žrejo tok več ??? hmmm
Sem malo iskal porabe po netu, pa ne najdem nič pametnega... po tem, kar sem prebral se tolažim, da se mora motor še vpeljat:))))

Lp, D.
Jest
Mazda6 120 TE karavan... povprecno okoli 6,5 do 6,8 l/100 km...
Klima je stalno na auto... noga pa je vcasih tudi mal pretezka... rolleyes.gif
Bosti
Mazda 323 1.5, 90 KM, od 7.8 do 8.2 približno. Kar precej v primerjavi z ostalimi. unsure.gif
torstorm
meni isto pije, 7litrov mi pije pri zeloooooo lepi vožnji.Jaz pa večinoma teram avto do rdečega tak da , okrog 8-9 litrov.
andrazzz
QUOTE (sebastian @ Apr 8 2004, 11:27 AM)
Mazda 6 120 CD, okrog 7 (avtocesta + mesto), sicer 6,5 avtocesta in 6 cesta z(vse z lahko nogo na pedalu).

a to ti zre po potovalnem ali zračunano na roko??

k pr men zre po potovalnem 6,3 ko pa zračunaš pride pa 7,1l/100!!!!
Ali tudi komu drugemu toliko laze potovalni računalnik pri mazdi 6?

lp,andraz
vuk
@andrazz...sej BC lahko prirediš da ti kaže kolko tolko točno;na nemškem mazda6/atenza forumu najdeš navodila zato:KLIK
lp vuk
andrazzz
hvala za link, sam je na zalost v nemscini, ki pa je ne znam (mam druge jezike v soli)!!!!! wink.gif wink.gif

lp
cRaZY
QUOTE (andrazzz @ Apr 18 2004, 10:55 AM)
QUOTE (sebastian @ Apr 8 2004, 11:27 AM)

a to ti zre po potovalnem ali zračunano na roko??

k pr men zre po potovalnem 6,3 ko pa zračunaš pride pa 7,1l/100!!!!
Ali tudi komu drugemu toliko laze potovalni računalnik pri mazdi 6?

lp,andraz

Men 120km diesel kur od 6.1 do 7.4 (po racunalniku). Na roke zracunan pa v povprecju 0.5l vec.
Jest
QUOTE (andrazzz @ Apr 24 2004, 11:00 AM)
hvala za link, sam je na zalost v nemscini, ki pa je ne znam (mam druge jezike v soli)!!!!! wink.gif wink.gif

lp

Bom probal kolkor toliko prevest zadevo (probal tega sami nisem...)

Tako, tukaj pa koraki za spremembo povprecne porabe potovalnega racunalnika!

Seveda je ves tekst brez jamstva ... torej na lastno odgovornost!

Drzite pritinjeno tipko za resetiranje stevca kilometrov na armaturi oz. pri stevcih. obrnite kontaktni kljuc v polozaj "ON" in tipko drzite ene 2 sekundi... ne zaganjajte motora!

Pri prkazu kilometrov se prikazejo stevilke.
Sedaj se s tipko za resetiranje dnevnih kilometrov premaknite do stevilke "50".
Tu bi morala normalno biti vrednost "0". S tipko INFO zraven prikazovalnika potovalnega racunalnika lahko to vrednost spreminjate.
"+5 / +10 / +15 / -15 / -10 / -5 / 0" = To je vrstni red, ce pritiskate tipko INFO

Stevilke pomenijio povprecno porabo v + oz. - v odstotkih (%).

Avtor clanka je imel to vrednost na + 10 % in je zadovoljen z prikazano vrednostjo.
Potrebno je poskusanje.

Spremembe vedno lahko vrnete na rvotno stanje ali vrednost "0"!

Avtorju samo nekajni jasno. Ali ostane nastavljena vrednost tudi shranjena.

Ostalih prikazanih funkcij avtor ne zeli razlagati, ker tudi njemu ni vse cisto jasno.
Zato tudi odsvetuje vsem ostalim, da bi spreminjali karkoli drugega.
So pa to vecinoma samo kontrole funkcij in code napak.
S tem se avtomobila ne da vreci v zrak biggrin.gif

Test Number / Code Displayed / Function

01 / on / unknown
04 / off / "
08 / off / "
12 / oo / speedometer check
13 / oo / tachometer check
14 / oo / beeper check
16 / on (blinks 3 times) / low fuel light chk
18 / on (blinks 3 times) / unknown
22 /053 / unknown
23 /oo / fuel gauge chk
25 /oo / water temp gauge chk
all warning light check
50 / -- / unknown
51 / -- / "
31 /on|off / key in/out check *

*when ignition is turned off, you'll see "31/on" (turn parking lights on to see display), removing key will show "31/off"
(Avtor se zahvaljuje uporabniku Ripley za podatke)

Pa se originalni tekst kopiran iz tistega foruma:

So, hier nun mal die Schritte zur Veränderung des Durchschnittverbrauches des Bordcomputer´s !

Natürlich alle Angaben ohne Gewähr für Richtigkeit & Funktion & auf eigene Gefahr !

Rückstelltaste Tacho festhalten & Zündschlüssel auf „ON“ drehen, das ganze min. 2 sec halten, nicht den Motor starten !

Es erscheinen Zahlen in der Kilometeranzeige.
Diese nun mit der „Rückstell-Taste“ Taste durchschalten bis zur Nummer „50“.
Dort müßte normalerweise „0“ stehen.
Mit der Taste "Info" neben dem Display oben dann durchschalten.
"+5 / +10 / +15 / -15 / -10 / -5 / 0" = Das ist die durchführbare Reihenfolge.
Die Zahlen bedeuten jeweils den Verbrauch + bzw - in %.
Ich hatte z.Zt. auf + 10 % stehen & bin relativ zufrieden mit dem angezeigtem Wert.
Einfach ausprobieren.
Die gemachten Veränderungen sind jederzeit durch die genannten Schritte auch wieder abänderbar, auch auf „0“ !

Eins ist mir allerdings z.Zt. selber noch unklar, ob der eingestellte Wert auch abgespeichert bleibt.

Die weiteren angezeigten Funktionen möchte ich hier nicht weiter erklären, da auch mir nicht alles geläufig davon ist.
Ich ratte daher auch jedem ab, irgendwelche Daten zu verändern.
Sind allerdings in der Mehrzahl nur Funktionskontrollen bzw eventuelle Fehlercodes.
Man kann dort nicht den Wagen in die Luft sprengen o.ä.

Test Number / Code Displayed / Function

01 / on / unknown
04 / off / "
08 / off / "
12 / oo / speedometer check
13 / oo / tachometer check
14 / oo / beeper check
16 / on (blinks 3 times) / low fuel light chk
18 / on (blinks 3 times) / unknown
22 /053 / unknown
23 /oo / fuel gauge chk
25 /oo / water temp gauge chk
all warning light check
50 / -- / unknown
51 / -- / "
31 /on|off / key in/out check *

*when ignition is turned off, you'll see "31/on" (turn parking lights on to see display), removing key will show "31/off"
(Besten Dank an Ripley für die weiteren Daten)

Se dodatek (naslednji komentar v istem forumu):
za shranjevanje:

Da bi shranili nasdtavljeno vrednost je potrebno po nastavitvi obrniti kljuc v polozaj OFF in izvleci kljuc. Ce prej spremenite na kaksen drug prikaz ali ce zelite spremeniti vec paramtrov hkrati to ne gre

In spet originalni tekst:
zur speicherung:

damit der verstellte wert gespeichert wird, muss man einfach nach der neu-einstellung die zündung wieder ausschalten!
wechselt man aber vorher in ein anderes menü oder will man mehrere werte gleichzeitig verändern -> funkt's nicht. [/I]
andrazzz
Ful hvala!!
a je to mogoce kdo od vas ze probal???

lp,andraz
Jest
QUOTE (andrazzz @ May 1 2004, 01:48 AM)
Ful hvala!!
a je to mogoce kdo od vas ze probal???

lp,andraz

Jaz se nisem... ker niti ni bilo cajta... niti nisem imel potrebe po tem... biggrin.gif
OOTBOXZY
Jaz sem probal, ampak mi zadeva ne ostane v spominu. Sem probal vzet kljuc ven in je stvar ostala na nastavljeni vrednosti, vendar se je cez nekaj casa (se nisem pogruntal koliko) vrnila na default vrednost. Ali mogoce kdo pozna resitev?
kawsk
jz pa nardim z enim tankom pri lepi vo?nji (ne grem ?ez 3500obr) samo 430km. Se mi zdi da porab tm nekje 9.5l/100km. Ne vem, sam to je kr dost. Kaj se vam zdi?

je pa mazda mx3 1.6 dohc
Blazslo
Mazda 6 120 TE Sport mi zre po racunalniku konstantnih 6.1, po na roko obracunanem pa cca 6.4 L / 100 km.

Je pa nov - 35 dni (nekaj cez 3000 km ), sam sem pa 'dresiran' dizelas.
LabiGT
evo še moja poraba:
min: 5.4
max: 8.7 (l/100km)

po cca. 40.000km, povprečje 7.2 l/100 km
andrazzz
zanima me če je že kdo probal spremeniti nastavitve na računalniku (BC) in kako se je obneslo?!?!?
Se je shranilo za vedo ali ne?

Zanima me tudi, če mogoče kdo ve kaj je nešteto drugih funkcij?

lp,andraz

p.s.jst sm zdele probal nastaviti, vam povem cez nekaj tankov kako se bo obneslo!
Mazda323
Premacy poraba 6,5-7l drugače pa je prvič pila iz Mb do Rosenheima (Nemčija) 5,6l. Za 323 pa vprašanje koliko biggrin.gif
Ales
Živjo,
Tudi sam imam težave z potovalnim računalnikom katerega sem tudi sam nastavil tako kot ste že nekateri omenili, vendar pa imam problem da mi nastavitve ne ostanejo shranjene. Ali ima kdo kakšno idejo kako se da shraniti nastavitve?
Ko vzameš ključ ven in ko pogledaš nastavitve še enkrat ostanejo shranjene, po nekaj dnevih ko želim stanje preveriti še enkrat pa so nastavitve nastavljene na 0.
Ali je morda že kdo odkril kaj več?
yonas
323C, 1.5 DOHC, lepa vožnja 6,8l: se mi zdi kar mal preveč... ph34r.gif
torstorm
kak te voziš da si dosegel 6.8 litra?Meni pod 7.2 ni nikdar prišlo,pa avto nima dosti prevoženih.
yonas
QUOTE (torstorm @ Oct 27 2004, 21:36)
kak te voziš da si dosegel 6.8 litra?Meni pod 7.2 ni nikdar prišlo,pa avto nima dosti prevoženih.

Ma mehka ino lahka noga..., prestavljam pri 3000 rpm.
Moja ima zdaj 77.000km
torstorm
kateri bencin pa tankaš 95 ali 98 ?
Gigi
Nekaj me zanima kaj ne gre več zaupat tovarniškim podatkom in potovalnim računalnikom? huh.gif

Jaz sem bil do sedaj navajen da je potovalni računalnik kazal prav oz celo malo več kot je bila na roke izračunana poraba... cool.gif

ali je sploh mogoče pri 120CD met porabo po tovarniških izračunih oz. po ECE. Na nemški strani sem celo zasledil da ima 120CD navadna in sport za en deci manjšo porabo kot sport combi torej 6,5l/100km.... blink.gif
yonas
QUOTE (torstorm @ Oct 28 2004, 21:48)
kateri bencin pa tankaš 95 ali 98 ?

95, močnejši je predrag...
Blazslo
Mazda 6 sport TE 120 Dizl:

6,9 povprečje od kar ga mam na roko računano
pjotr
QUOTE (mazda6 @ Apr 12 2004, 20:51)
Klima je stalno na auto... noga pa je vcasih tudi mal pretezka... rolleyes.gif

Pismo, to je pa nekam malo; toliko naj bi porabil diesel.
Tudi sam sem v dilemi, razmišljam o nakupu rabljene Mazde 6, pa ne vem ali bi se odločil za diesel ali bemcinsko varianto, obakrat 120 KM.
Vaše izkušnje in predlogi?
torstorm
odvisno zakaj rabiš avto.Meni so bolj pri srcu bencinci,samo dizel porabi manj...
Gigi
QUOTE (pjotr @ Oct 30 2004, 19:42)
QUOTE (mazda6 @ Apr 12 2004, 20:51)
Klima je stalno na auto... noga pa je vcasih tudi mal pretezka...  rolleyes.gif

Pismo, to je pa nekam malo; toliko naj bi porabil diesel.
Tudi sam sem v dilemi, razmišljam o nakupu rabljene Mazde 6, pa ne vem ali bi se odločil za diesel ali bemcinsko varianto, obakrat 120 KM.
Vaše izkušnje in predlogi?

Bomo ziher vzel dzila ker prevozimo 40.000 in več na leto pa še servisi so ma 20.000 bencinar pa 15.000 kar pomeni da je v dveh letih še za skoraj 3 servise manj... S tem da poraba je tak okoli 2 litra razlike kar se tudi ob enaki ceni dizla in bencina splača pa še doseg z enim tankom je daljši. Če smo s 1,6 becinom prišli in domovine na Pag pa do Zagreba brez rezerve pol pridemo z dizlom domov.
wildcat
QUOTE (Gigi @ Oct 31 2004, 13:28)
Bomo ziher vzel dzila ker prevozimo 40.000 in več na leto pa še servisi so ma 20.000 bencinar pa 15.000 kar pomeni da je v dveh letih še za skoraj 3 servise manj...

Pazi!
Da ne bo napačnih informacij:

Bencin in Dizel imata iste sevisne intervale pri Mazdi 6!!! cool.gif 20.000km ali 1 leto!

Lep pozdrav!
Gigi
QUOTE (wildcat @ Nov 2 2004, 09:07)
QUOTE (Gigi @ Oct 31 2004, 13:28)
Bomo ziher vzel dzila ker prevozimo 40.000 in več na leto pa še servisi so ma 20.000 bencinar pa 15.000 kar pomeni da je v dveh letih še za skoraj 3 servise manj...

Pazi!
Da ne bo napačnih informacij:

Bencin in Dizel imata iste sevisne intervale pri Mazdi 6!!! cool.gif 20.000km ali 1 leto!

Lep pozdrav!

Ups... tongue.gif My bad. Kakorkoli poraba je še vedno v korist.... tongue.gif
torstorm
samo večji cestni sklad plačaš pa še tiste norme za dizle.

Pa na kratke relacije stalno če voziš, ti trpi turbina ker pogosto prižigaš pa ugašaš,pa saje se ti bolj nabirajo. rolleyes.gif
Mazda323
QUOTE (torstorm @ Nov 2 2004, 20:21)

Pa na kratke relacije stalno če voziš, ti trpi turbina ker pogosto prižigaš pa ugašaš,pa saje se ti bolj nabirajo. rolleyes.gif

rolleyes.gif Zdaj pa torstorm še slabosti bencincev če si že naštel za dizle!! wink.gif
Gigi
QUOTE (torstorm @ Nov 2 2004, 20:21)

Kar se tiče relacij je povprečna relacija tak od oka ki bi jo delali nad 30km v eno smer...

Sicer pa je nakup padu u vodo. So nam stari avto pri selmarju ocenili mizerno slabo...
torstorm
potem pa ga prodaš posebej.

Slabosti bencincev: dosti manjši navor,v hrib ga moraš bolj priganjati,...
Prednosti: veliko večji razpon obratov, lepše prižgejo v nizkih temperaturah,...

biggrin.gif biggrin.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Če kdo ve kaj več naj napiše.
Gigi
QUOTE (torstorm @ Nov 3 2004, 20:29)
potem pa ga prodaš posebej.

Slabosti bencincev: dosti manjši navor,v hrib ga moraš bolj priganjati,...
Prednosti: veliko večji razpon obratov, lepše prižgejo v nizkih temperaturah,...

biggrin.gif biggrin.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Če kdo ve kaj več naj napiše.

Moram še enkrat na cenitev ker sem ugotovu da so kekci narobe model izdelave vpisali-prejšnji namreč huh.gif

Bencinarji imajo še slabosti:

-Višja poraba
-zaradi višjih normnih obratov krajša življenska doba
-slabša mazljivost-krajša življenska doba
-zaradi manjšega novora večja razlika v moči ob vklopu klimatske naprave
-zobati jermen- ima krajšo življensko dobo (okoli 90.000km) in je bolj podvržen poškodbam ki rezultirajo v poškodbah motorja naproti pogonski verigi ki jo uparablja večina dizlov povrh pa se le ta menja na 250.000km

Slabosti dizlov:
-večja količina olja v motorju in hladilne tekočine-stroški
-večja teža(to sicer izravnajo s večjimi zavorami)
double_r
pa se moja mazdica

323F 1,516V 90KM pov. poraba med 6,7 in 7,5 l/100km

kdor pravi da je to prevec naj mal pogleda na VW (golf, Vento, Bora, Pasat) pa bo kmal vidu da pod 8,5 sploh ni variante z 90KM. PREVERJENO !!!!
Podobno sem slisal tudi za forda tko da... nimam komentarja nad porabo smile.gif

LP
torstorm
se strinjam,samo če avto teraš pride okrog 9+ poraba, samo nikoli čez 10 litrov.Ali nimata mazda in ford podobnih motorjev,ford probe je imel mazdine motorje.
IngvarL
QUOTE (Ales @ Oct 27 2004, 09:29)
Živjo,
Tudi sam imam težave z potovalnim računalnikom katerega sem tudi sam nastavil tako kot ste že nekateri omenili, vendar pa imam problem da mi nastavitve ne ostanejo shranjene. Ali ima kdo kakšno idejo kako se da shraniti nastavitve?
Ko vzameš ključ ven in ko pogledaš nastavitve še enkrat ostanejo shranjene, po nekaj dnevih ko želim stanje preveriti še enkrat pa so nastavitve nastavljene na 0.
Ali je morda že kdo odkril kaj več?

Oj,

Kolikor sem sam nastavljal zadevo, sem imel občutek, da se potem, ko spremeniš nastavitev v +/- , vedno kalibrira meritev na novo in se potem pokaže spet ničla - pač nova referenčna vrednost. Če popraviš npr. za +5%, ničla po novem predstavlja nastavitev za 1.05-kratnik prejšnje vrednosti.

Je pa res, da nastavitve ne držijo za vedno, vsekakor pa po mojih izkušnjah držijo vsaj za nekaj časa.
Viktor
Pred mesecem sem kupil novo Mazdo 6 CE 120 (TE). Danes se mi je zgodilo, da mi je odpovedal motor kar na kriziscu. Povprecna poraba po prevozenih 1800 km znasa 6,1/100 km (po potovalnem racunalniku). Vedel sem da ni vecja napaka, oziroma da je nastala napaka zaradi moje nepazljivosti. Prevozil sem namrec skoraj 900 km (po stevcu) od prejsnjega polnjenja rezervarja. V rezervarju je ostalo se cca. 5 l dizla. Rezervar premore po podatkih 64 litrov. Dejanska poraba znasa torej 6,6 litrov. Kako nastaviti potovalni racunalnik, da bo kazal porabo bolj tocno. Prosim ce mi odgovorite tudi na

e-posto: viktor.tancer@volja.netrolleyes.gif
Marko_mx-3
QUOTE(Gigi @ 3 Nov 2004, 21:55) *

Moram še enkrat na cenitev ker sem ugotovu da so kekci narobe model izdelave vpisali-prejšnji namreč huh.gif
Bencinarji imajo še slabosti:

-Višja poraba
-zaradi višjih normnih obratov krajša življenska doba
-slabša mazljivost-krajša življenska doba
-zaradi manjšega novora večja razlika v moči ob vklopu klimatske naprave
-zobati jermen- ima krajšo življensko dobo (okoli 90.000km) in je bolj podvržen poškodbam ki rezultirajo v poškodbah motorja naproti pogonski verigi ki jo uparablja večina dizlov povrh pa se le ta menja na 250.000km

Slabosti dizlov:
-večja količina olja v motorju in hladilne tekočine-stroški
-večja teža(to sicer izravnajo s večjimi zavorami)

Še ena slabost dizlov zanič nafta v sloveniji po izjavah drugih uporabnikov dizlov (ne vozim dizla)
LabiGT
QUOTE(Viktor @ 21 Oct 2005, 01:47) *

Pred mesecem sem kupil novo Mazdo 6 CE 120 (TE). Danes se mi je zgodilo, da mi je odpovedal motor kar na kriziscu. Povprecna poraba po prevozenih 1800 km znasa 6,1/100 km (po potovalnem racunalniku). Vedel sem da ni vecja napaka, oziroma da je nastala napaka zaradi moje nepazljivosti. Prevozil sem namrec skoraj 900 km (po stevcu) od prejsnjega polnjenja rezervarja. V rezervarju je ostalo se cca. 5 l dizla. Rezervar premore po podatkih 64 litrov. Dejanska poraba znasa torej 6,6 litrov. Kako nastaviti potovalni racunalnik, da bo kazal porabo bolj tocno. Prosim ce mi odgovorite tudi na

Zivjo Viktor
Dobrodosel na forumu
Ce bi pogledal prvo stran tega posta bi najdu navodila kako nastimat potovalni racunalnik da ti kaze prav.

Boss
QUOTE(Viktor @ 21 Oct 2005, 01:47) *

Tisto nastavljanje računalnika se zelo hitro resetira na prejšnjo nastavitev tako, da se po moje s tem nima smisla ukvarjat z0tdntknw.gif

Drugač pa dobrodošel v klub "novih lastnikov 6, ki jim crknejo zaradi premalo goriva" . Mislim, da se je to že vsakemu zgodilo saj računalnik kaže še več kot 100 km dometa, avtu pa zmanjka goriva. potem greš pa na pumpo pa notri stlačiš manj kot 60l goriva in se sprašuješ kam so zginili še tisti štirje ki jih navaja tovarna kot velikost tanka (64litrov). V glavnem tudi japonci znajo bit šlampasti...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.