Kupujem si avto in sem se oglasila v enem od salonov z rabljenimi vozili. Prodajalka mi je kot dober nakup predlagala mazdo 323 letnik 1998, prevoženih 70.000 km, prvi lastnik, starejši gospod, avto brezhiben, redno servisiran, garažiran. Cena 1.200.000.
Meni se je to za ta letnik avta zdelo nekam veliko. Ampak nimam pojma o mazdah, nikoli je nisem imela, zato bi vas prosila tule - same strokovnjake - da mi svetujete. Kako se vam zdi takole, (brez da avto vidite), kakšen nakup bi to bil?
Pozabila vprašati za moč motorja, ima pa klimo, ABS, 4 zr. blazine...
wiperboy
6 Oct 2005, 14:11
JA nakup take mazda je dober za takšen letnik in za takšno kilometrino samo je cena res malo pretirana vsaj za 200.000 sit pa kaj čemo tudi prodajalci hočejo svoj dobiček samo za kakšno mazdo gre za 323 f ali 323 hb,323 sedan 323c po tem se tudi da pogajati o ceni pa tu je še seveda oprema itd slika pove dosti
..povej kater prodajalec je, mogoče je oglas na internetu in ti bomo lažje svetovali, če pa ni oglasa na internetu je pa res najbolje da skočiš še enkrat tja in naj ti kar skopira list z opremo in za kater model 323 gre pa bo zeellooo lažje

lp, Grega
Cau Vida!
Bodi pozorna tudi na to, ker ti dealerji z avti vedno rečejo da je avto vozu al starejši gospod, al strejša gospa bla bla bla.....svetujem ti da vzameš nekoga ki se usaj malo spozna na avte, da gre s tabo....ker osebno tem prodajalcem ne zaupam preveč.....
No javi ko boš zvedela še kaj več...
LP daVid
Vida, sam imam Mazdo 323s, letnik 97 in imam narejenih 209.000 km. Motor je 1.5 z 90 konji. Mazde letnika 98 in naprej imajo malo novejšo obliko in malenkost več opreme (npr. 2 airbaga več), drugače pa gre za precej podobna modela. Izkušnje imam zelo dobre, saj v teh 209.000 km nisem nikoli ostal na cesti, poleg rednih servisov sem 2x popravljal le izpuh, saj je imel luknjo, enkrat pa sem menjal mehanizem za brisalce, tako da lahko avto le priporočim.