Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
1.8 Motor V Generacijah Od 94-97
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Symon
kakšne so bile oznake teh motorjev. Torej vem, da ima 1.5 oznako z5 kaj pa 1.8? Koliko konjev je bilo to 105 al 115? Kaj pa ostale razlike med 1.5 in 1.8(menjalnik, zavore)? Skratka vse od a do ž.
Nori načrti.... happy0158.gif
poky
He he,a te mika ha?? biggrin.gif
ReDevil
SE mi zdi da je bil 1.8 16 v res 115 konjski oz. tam nekje 85 KW, ampak pri nas jih je bolj malo, vsaj v 323 f BA generacije, mogoče je bil bolj delan za tuje trge?!

Ti pa če bi že menjal motor pa naredi "muško" kar pomen 2.5 V6 od tastare 626-ke, pol pa bo nasmeh na tvojem obrazu večen kot diamanti smile.gif)))))))))
Symon
QUOTE(Priam @ 6 Oct 2005, 19:25) *

Ti pa če bi že menjal motor pa naredi "muško" kar pomen 2.5 V6 od tastare 626-ke, pol pa bo nasmeh na tvojem obrazu večen kot diamanti smile.gif)))))))))

Ja slišat je fajn ampak poglej ti to z druge strani.
To bi bilo čist prevelik skok. To je že načrt za tebe. happy0158.gif Sploh pa bi imel že z 1.8 preveč dela. 1.8 in 115PS bi bilo pomoje zame že dovolj. Če ne je pa še vedno kakšna opcija športega kolektorja, CAI al pa kar turbo. blink.gif V glavnem že 1.8 je dovolj nor projekt zame.
Pa še, če bi dal tole not bi ga imel potem ziher še dolgo časa. Če ne pa... happy0005.gif
ReDevil
Ja sej avto je itak zato da se vozi, ne pa tko kt penziči pa kakšna njihova Meca, ko jo enkat na tedn spuca, pelje se pa sam na mašo (na največje krščanske praznke) smile.gif)))
STAJERC
Tud mene mika, da bi dal kaj močnejšega not, sam je vprašanje kaj se splača. 2.5 v6 je res love0030.gif sam ko morš pa tolk stvari zamenjat, jaz bi rajš kaj takega not vtaknu, ko paše na moj menjalnik, tak da ni problemov z nosilci pa aksami, abšenklami....

Priam kaka je oznaka tvojega motorja, da vem kaj moram primerjat z mojim blokom, da vidim če paše na moj menjalnik.

Če hočeš pa 2.5 v6 no dat pa rabiš pol stvari od mx3 v6 (menjalnik, nosilce, akse...)
din
Ali mogoče kdo ve, če je v BA 1,8 motor enak kot v BG?
ReDevil
Tale moja BG gen. ima oznake BP!

Mislim pa da ima nasledna generacija 1.8 motor precej drgač pod pokrovom in tut manj konjev, samo spet za različne trge zihr mal različne izvedbe?! blink.gif

Mene izmed vseh motornih norosti zdele najbl mika plinski pogon in ko bo kej keša viška, bom šel v BG oz. okolico pa ene 2 dni tam bluzil, pol pa naj kripa začne trošit cca. 5 l, pa da vidmo, če mi žre manj kot golfi D II! smile.gif))))) To mi deli oz. iz mojih ust v božja ušesa! happy0158.gif
hime
v 1.8 je blo 85 kW!!!
happy0005.gif
Symon
QUOTE(hime @ 7 Oct 2005, 13:39) *

v 1.8 je blo 85 kW!!!
happy0005.gif

happy0064.gif
Kaj pa oznaka in, če paše na moj menjalnik (samo skrbi me, da se mi ne bi zgodilo kaj takega kot Tich-u).
Oziroma tut če ne paše bi 100% pasal un menjalnik not.
Če bo pa še prešvoh, se gremo pa tuning!!!
Še dve vprašanji:
1. A imata F in C enako mehaniko?(menjalnik in vse kar je pod haubo) Predvidevam, da ja in, da bi lahko dal motor iz F v to verzijo. No bo treba mal preverit eno F 1.5, če ima kaj drugače pa bomo mal preštudirali...
2. V katerih avtih so bili tut ti motorji (1.8 115 KM)? C 323 F, C, sedan... Kaj pa 626, X-6, X-9...
ReDevil
TAle 85 KW oz 115 KM se mi zdi da je bil kar klasika v 626-ki, tam okol leta 1992!

Vseen pa rajš Simon V6, da ne boš preveč polovičarski, to je tko kt bi pivaka v gostilni sam probal, pol bi pa skori celga pustil na mizi!

P.S. Tale Hime-mazda na avatarju je pa videt bomba!!!
Tich
hei... biggrin.gif

Obstaja en fuuul dobr forum o tem. Vse gor pise. Bom enkrat pogledal pa vam tocno sporocil. Pod motornim pokrovom sta 323 C in 323 F popolnoma iste.
Priporocam vam lahk samo dve predelave...eno mal manjso ter drugo vecjo. Priblizn bi naj takle zgledle...
Iz 1.5 Z5 motorja na 1.8 motor (BP) stare generacije z 131 KM:
- motor
- menjalnik ostane prejsni + sklopka + vztrajnik
- zamenja se racunalnik ter vsi senzorji bi se naj prestavli skupaj z motorjem...
- +tisoč ur dela z vsem moznim sranjem....

Iz Z5 na 2.5 V6:
- masinca
- elektronika oz. racunalnik pa senzorji pa to (za luft etc...)
- tu pa naj bi prisu menjalnik od MX-3 1.8 V6 + ta kuplunga + ta vztrajnik!
- axe od mx3 v6 + sprednji abšenkl + diski bla bla...
- jebeno biggrin.gif
- pa vse skup je zelo tight fit!

Pa ceprav je 2.5 v6 ima zelo malo konjev. Nekje okol 170... brezveze... tolk jih bom jst meu ko bom turbino ofnu

Ce je kdo junak naj pa da notr BPT... 220 KM je cist safe za ta motor...

Aja...pa symon...to kar se je zgodil z mojim diferencialom... ni fora sam v motorju...niti najmanj. To sm ga cist sam unicu v zadnjih 80k km kr sm reees grdo delal vcas z njim. U bistvu je tak zelo velik zdrzal... tongue.gif
STAJERC
To pa lahk tud jaz potrdim, da diferncial na turbo mx3 ni šel samo zaradi predelave in zadnjih nekja kilometrov, je že prej kr naje**al tongue.gif tongue.gif

Če boš že menjeval z5 motor z 1.8 pol ga daj vsaj z starim modelom, ko ma 96kw, tak da se bo vsaj splačalo, sj si sam vidu, kak je priam z tem motrojem lepo sledil bratu v mx3 biggrin.gif

A je že kdo vpašal kok hočejo za cel avto whatever.gif

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=410181
Symon
100.000 SIT Je že Priam se zanimal. Samo še mehanika rabim... Aja pa mal bi blo najbrž dobr kakšno u izi generalko delat pomoje. Se mi ne mudi... Pol se mi bo bolj ko bom imel ta motor. happy0158.gif
Tich ti pa le prebrskaj kje je ta forum..
BPT? Pa ti si nor pol bom mel avto pol metra daljši ker ga bo tolk zvijal. Že tole bi bilo čist preveč za avto, ki jih je imel serijsko 115 največ. laugh.gif
Skratka menjamo motor z vso štromarijo pa enga norega mehanika dobit. A kdo ve kako je z Airbagi a imajo samostojne senzorje/ECU? Oziroma kje dobit vse mogoče sheme? Pa še ena neumnost (vem- nimam pojma in skoz neki sprašujem): Imam digitalni števec kilometrov starejši so imeli pa analognega. A se to sploh da spravit v tek al bi rabil drug števec?
Tich
party0024.gif Lep pozdrav!

Na pamet govorim... ampak mislim da so airbagi ciiist posebi, zato ne bi smelo bit nobenih konfliktov(kot tudi zavore, luci, etc...)
Glede stevca pa nimam pojma. Mislim da ga ne bi rabu menjat. Itak ma vrjetn sam zajlo(ker je analogen) in je potem pretvornik za digitalne cifre v samem stevcu...ugibam... tongue.gif

lp yahoo.gif

ReDevil
Simon - ne se hecat s temi ERBEGI, ker itak so samo balast in ti zmanjšujejo pospeške (v večnost) smile.gif)))
Symon
QUOTE(Tich @ 10 Oct 2005, 14:29) *

party0024.gif Lep pozdrav!

Kaj bi mi brez tebe!
party0012.gif
Najbolje, da enga mehanika mal pošlatamo o tej temi. Priam mislim, da bova šla ta teden k onemu tvojemu majstru. Da ovidimo, če je dovolj nor. party0016.gif
Čist sem nakurjen na tole stvar! happy0005.gif
Priam BPT pa daj ti not. happy0158.gif

LP! party0024.gif
apcih
Motorji pri (BA):
1,3- B3
1,5- Z5
1,7D TURBO-4EE1-T
2,0-KF
2,0D-RF

MOTORJI PRI (BG)

1,3-B3
1,6-B6
1,7D-PN
1,8- BP-DOHC 140PS,128PS
1,8- BPE 103PS
1,9 GTR- BP DOHC

XEDOS 9 (TA) 1994-2000

2,0-KF
2,3-KJ
2,5-KL

XEDOS 6 (CA) 1992-2000

1,6- B6
2,0- KF

take motorje naj bi imel notr
Symon
Kaj pa 1.8 v BA karoseriji? So bili 100%. wink.gif Vraga pa ravno tega podatka nisi dal. Ampak glede na to, da je tut 1.3 isti kot v BG je najbrž tut 1.8 samo malo švohotcenejša tongue.gif verzija.
Vseeno pa hvala za tele podatke. party0012.gif Spomni me, da sem ti dolžan pijačo (itak si na srečanju v LJ preveč keša dal in mi je še ostal ashamed0001.gif )
Symon
Heh mater sem glu ej lejte kje sem našel največ podatkov. Po naklučju in čisto nepričakovano:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_B_engine
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_323

Ej a se mi samo zdi al so tele Mazde v tujini ful cenejše? huh.gif mad.gif
apcih
ja so bili sm spregledu

Mazda 323F BA

1,8- BP 114HP oz 84KW Pri 6000 rmp
Ups ne pa glih najvažnejše sm spregledu biggrin.gif

LP
ReDevil
Ja Simon (po globokem razmišlanju) sem ugotovu da je 85 KW zate odločno premal in nima smisla, pol je bolš da ti dam jz svoj motor, pa še polet ti ne bi blo vroče smile.gif)) No jz pa bi zase tut že kej poskočnega najdu, ker z golfi SDI pa res ne morem več moči merit smile.gif)
Symon
Jaz sem pa ugotovil (odkar imam nove gume), da je zame še 90 konjev čisto preveč. happy0158.gif
Tvoj motor... Hja malo preveč je že predihan. biggrin.gif
Zaenkrat sem ustavil projekt, ker bi bilo enostavneje zamenjat cel avto. tongue.gif To se mi pa še ne mudi.
ReDevil
Ja te menjave motorjev niso glih pocen biznis, to je že marsikdo ugotovu!!!
Grega_
Symon evo neki močnejšga zate, da ti ne bo potrebno swapa delat smile.gif
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=518144#

tale je tud zelo poceni:
http://www.autoscout24.de/home/index/detai...&id=zyruutxgzwp
ReDevil
Ja simon, tale na avto.netu ima glih tvoj željen motor + klima brezplačno!
tongue.gif

Se splača razmislit! blink.gif
Symon
AAAAA šit fak kaj me rajcate! A kupi kdo mojga???? Jutri bo imel sprednje luči kot nove. Pa vse not pustim pa za 700k SIt ga dam takoj. smile.gif
Mah saj bo 1.5 za silo dost. party0016.gif Najboljš, da res oreng našparam pa pol kupim en stroj. Ker, če ne lahko menjam avto na vsake par mesecev. blink.gif
Jzst pa brez keša sad.gif
Aha še nekaj novega:
Mazda 323 C Oziroma Ford Laser z 1.8 TURBO motorjem! happy0158.gif cool.gif love0030.gif
NORO!!!!! To bi jaz imel!!! Bi bil C.A.R. hehe
ReDevil
Ja tale motor bi biv res za tvojo mašinco tapravo poživilo! blink.gif
Grega_
Symon danes sem v oglasniku opazil da se ena 1.8 323C letnik 1995 prodaja za 520.000 sit smile.gif ...vpraš če zamenja pa boš še zaslužu kej smile.gif smile.gif
apcih
Symon še ena ideja dobra zate

Xedos 6 letnik 97 ki se dele prodaja z 1,6 motorjem in ma 107ks ima motor B6 tko kokr 323f BG sam da ma una 88ks? pa še pocen dobiš kakšnega zbidga. delal so jih od 96-99
mal počak in se bo hitr kakšen pojavu

LP
Symon
Saj sem ti rekel, da je to že padlo v vodo. Velike sanje malega Symona. whatever.gif So tašni stroški (sploh, če nisi ravno mehanik), da nima smisla. Bolje kaj močnejšega kupit.
Enkrat v življenju bi pa res rad imel en nadpovprečno močan avto. happy0005.gif
Marko_mx-3
QUOTE(Symon @ 23 Nov 2005, 17:27) *

Saj sem ti rekel, da je to že padlo v vodo. Velike sanje malega Symona. whatever.gif So tašni stroški (sploh, če nisi ravno mehanik), da nima smisla. Bolje kaj močnejšega kupit.
Enkrat v življenju bi pa res rad imel en nadpovprečno močan avto. happy0005.gif

Boš pol ko boš imel 60+ let in boš šparal pokojnine oz. plače celo življenje da boš kupil RX-7
happy0195.gif happy0195.gif yahoo.gif
Symon
Nč bat znam bit škrt pa trmast, če je treba. Ko sem šparal za ta avto sem kakšen mesec našparal ene 70% plače. confused0059.gif
rupart80
Evo Symon.Jest se te usmilm pa vzamem tvojo v račun,pa zamenjava za mojo GT-jko.323F 2.0 V6 GT.K glih ful nujno keš rabm,drgač je sploh prodajal nebi.
poky
Uuu,Symon-take it!!! Boš mel avto ko si ga želiš!! happy0158.gif
Grega_
Symon odlična ponudba ej.....matr to bi še jest menju sam k sm si pa registracijo izračunu me je pa mal stresl, mene bi prišla čist osnovna za ta avto cca. 180.000, z ao+ pa 210.000 mad.gif mad.gif ..matr jim služjo na močnih avtih.
rupart80
Ma to sploh ni panike.Si pa zrihtaš 50% bonusa,pa te pride približno 83000sit.
Grega_
...sam težko si je pa zrihtat tale bonus z0tdntknw.gif
rupart80
Ja težko.Kakor za koga.Men je en kolega reku da lahko zrihta tud kasko za 20 000 sit,če hočem,al pa 50% kupone.
Symon
QUOTE(rupart80 @ 23 Nov 2005, 19:45) *

...K glih ful nujno keš rabm...

Jaz tudi. ashamed0001.gif Resno, drugače bi že manjal. Kot sm rekel, bom mal počakal, ker drugače lahko nonstop avte menjam. registracija. Mah sem se sprijaznil z njo tiste enkrat na leto bi pa že spraskal 300.000 jurjev za Rx-7ko. happy0005.gif Joke.
Grega_
če ga v SLO ne prodaš ga pa dej še na http://www.autoscout24.de/
rupart80
Ma ne sej tok se mi pa spet ne mudi prodat mazde.Zdej sm bl u pomankanju keša zato sm mislu da b jo prodal,al pa kšn cenejši avto vzel v račun.Če pa je ne prodam bom pa počakal do spomladi sam bo cena zihr večja,ker avto je res ful ohranjen.
ReDevil
Ja rupart glede teh 50% in ostale robe se je tut men ene par ljudi ponujal, ko pa sm to res hotu, pol pa noben nic ni mogu, pol pa sm si mislu svoje! Isto je blo pr tehnicnem (po vezah), "tresla se je gora, rodila se je mis", jz pa sm dubu kajlo in komi enga najdu pa stresu solate k sto mater! sad.gif(

No ce pa komu res to rata zrihtat pa tok bol!
rupart80
Ja vem kako je to k se folk hvali pol pa ni nič iz tega.Tud jest sm že na take naletu,in se strinjam s tabo.
Grega_
no pa za tak avto je treba imet tudi denar za vzdrževanje, registracijo (to kar je priam rekel res drži, vsi obljubljajo ko pa hočeš popust ga pa ni, je pa to res težko dobit, legalno pa sploh ne vem če se da kej zrihtat), je pa res da spomladi boš avto lažje prodal, men bi ga že hudo blo met na parkingu ker garaže za svoj avto nimam, tukile na parkingih se pa skos preveč sranja dogaja. mad.gif
rupart80
Ja sej ni panike.Sej bom prsu na ksno srečanje pa bomo ksno rekl,glede tega.Kdaj pa je spet kakšno?
Grega_
..vsako prvo soboto v mesecu tako da bo drug teden smile.gif

No sem pogledal na brembotovo stran in Brembo Max imajo samo za eno Mazdo in to 121 blink.gif evo poglejte http://catalogo.brembo.it/eng/bmax/intro.htm ..še za yugiča obstajajo, in to men ni nč jasno kako da jih ni za ostale mazde dry.gif ...da nisem kaj spregledal. dry.gif
ReDevil
Aja ena varianta za pridt do 50 posto bonusa, je da ga podedujes npr. po fotru, obenem pa on svoj avto odjav iz prometa, pol pa ga takoj spet prijav, sam jim pa mora ze pred tem dat svojo prometno, tko da je od tega momenta pac brez prometne! No neki tacga mi je en kolega ponujal, problem je pa v tem da ce bi ze jst biv za to neumnost, pol je moj fotr prevec postena ovca za tak podvig! smile.gif)))
Symon
QUOTE(Grega_ @ 24 Nov 2005, 19:56) *

..vsako prvo soboto v mesecu tako da bo drug teden smile.gif

No sem pogledal na brembotovo stran in Brembo Max imajo samo za eno Mazdo in to 121 blink.gif evo poglejte http://catalogo.brembo.it/eng/bmax/intro.htm ..še za yugiča obstajajo, in to men ni nč jasno kako da jih ni za ostale mazde dry.gif ...da nisem kaj spregledal. dry.gif

Saj ne moreš verjet. z0tdntknw.gif To se mi zdi skoraj nemogoče. Če ni kakšna pomota. A kdo ve še za kakšne hude bremze, kjer delajo tut športne diske?

Priam: Ta varianta se mi zdi pa čisto mimo. Kolikor jaz vem mora on ostati brez svojega avta potem... Ker ne glede na to koliko popusta imaš, če prijaviš še en avto imaš zanj 100% registracije. Razen, če je že kdaj imel dva avta in ima za dva 50% popusta... Če pa svojega odjavi je pa v bistvu on brez, da imaš ti lahko močan stroj. In tut, če to stori na koncu boš enkrat prej ali slej mogu nase napisat avto (v primeru smrti, če ne prej)...
Rupart80 ti pa le pridi naslednjo NEDELJO (4.12) na srečanje, da vsaj vidimo tale stroj, če si ga trenutno že ne morem privoščit. love0030.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.