suicidal
10 Dec 2005, 00:07
OK, stvar je taka:
ker sem dobil nekaj denarja, sem si naročil eno mazdo (glej podpis) in me zanima, če ima kdo izkušnje v zvezi z navigacijo? na Gama centru so mi rekli da za uporabo le-te rabim DVD s kartami, pa me zanima katere (kakšne vrste datotek) karte bere navigacija v mojem bodočem avtu? in nasploh kako deluje: a je turn-by-turn, a ima glasovna navodila, a je rutabilna (aktivna z vožnjo), al je samo tako kot karta od Telekoma, da ti nariše pot, potem se pa vozi?
to sprašujem, da se že prej pripravim, da se bom lahko z navigacijo po SLO znašel.
pa če koga zanima moj avto, lahko obljubim, da pridem na prvo srečanje , ko ga dobim (2. april ali 7. maj 2006 - odvisno kdaj zares pride).
hvala vnaprej za morebitne odgovore.
HLADNI
10 Dec 2005, 10:16
Dvd dobiš zraven, da jo boš uporabljal v SLO pozabi še nekaj časa, razen če si nabaviš Garminovo...
Drugače pa je v mazdi dobra navigacija, ima vse tvoje naštete želje oz. vprašanja.
Kaj pa pomeni spc?? (mazda 6 spc)
wildcat
10 Dec 2005, 10:20
SPC = Sport Combi
HLADNI
10 Dec 2005, 10:36
Hvala, spet sem bolj pameten
suicidal
10 Dec 2005, 23:00
g. HLADNI, a si probal na računalniku, kakšne vrste datotek so te mape - jpg, bmp, ... k če ne bom pa Atlas Slovenije poskeniral pa sestavil karto SLO
Garmin bi tudi znali popedenat, upam (vse se da če se hoče), he he.
Jaz uporabljam kar Garminov Street Pilot III. Sicer je dobra naprava, ampak so zadnje čase začeli karte zaklepati na serijske številke GPS-a. Za Garminove samostojne sprejemnike, ki se preko BlueTootha povežejo na dlančnik sicer obstajajo rešitve, ki pa v mojem primeru ne delujejo.
suicidal
26 Apr 2006, 22:07
zdaj ko sem navigacijo uporabil tudi zares, me še zanima, a je možno gledat tudi v 3D pogledu

ali samo iz ptičje perspektive?
YavarYe X6V6
27 Apr 2006, 08:56
Že eno leto uporabljam navigacijo (garmin BT10 + dlančnik), pogled pri teh je vedno iz ptičje perspektive. 3D prkaz je mogoč samo na določenih modelih. Za mape slovenije je najboljša možnost da uporabiš telekomov zemljevid ali pa tom tom z mapami.Samo malo je verjetno da ti bo to delovalo v avtu, ker je že razlika med znamko avta (WW in Audi), ki sta po domače povedano eno in isto, zato dvd-ji z zemljevidi delajo samo na enem ali na drugem.Drugače pa se lepo pozanimaj na servisu (najboljš da zatežiš) pol se bo mogoče kdo malo bolj pozanimal in ti povedal kaj bolj pametnega in uporabnega, da si boš lahko pomagal.
suicidal
28 Apr 2006, 07:20
saj drugače sem kar dober v raziskovanju teh naprav, (v otroštvu digitalne ure, kasneje računalnik ter razni programi, ...), samo problem pri navigaciji je, ker moram za raziskovanje it v tujino. to pa ni ravno vsakdanja priložnost. zdaj sem bil 2× pa sem bil že vesel, da me je navigacija pripeljala na točen naslov, zdaj pa bi še kaj več rad izvedel o njej. tisti prodajalec na gami pa je rekel samo, da je zelo dobra navigacija.
mah, bom pa jutri kaj še raziskal, ko grem ravno na Dunaj, he he.
hvala za informacijo.