QUOTE(peo @ 26 Jan 2006, 17:18)

vse vredu in prav, lepa lega, dobro pocutje, ergonomija odlicna, mogoce malce glasen motor, sicer avto odlicen. Me pa moti, ker ni ravno poskocen. Volkswagnov koncern je npr. (Skoda Octavia 1.9 TDI 115KM) je dosti bolj poskocen, medtem ko je poraba priblizno ista. Bo treba le 143 KM razlicico kupit...
saj lahko, da se motim samo kakor je meni znano Octavia ni nikoli imela 115KM diesla ampak 110KM...
Ocenjevanje poskočnosti je zelo relativna zadeva in motorja od Mazda in VAG-a sta po naravi precej različna (edina skupna lastnost je da sta diesla)

. Poglej primerjalni test med šestko in golfom, ki sem ga napisal. V glavnem da ponovim - Mazdin diesel ima občutno turbo luknjo povzročeno zaradi velike vstrajnosti turbine, ki pa zato omogoči motorju 310Nm. Po drugi strani pa pri VAG-u stavijo na boljšo odzivnost motorja v škodo navora, ki ga je za cca 25%manj pri zgolj 9% manjši moči.
Tak motor na prvi občutek zgleda bolj poskočen saj lepo vleče v nizkih obratih (okoli 1500/min) se lepo prelije preko območja največjega navora (2000/min) in zaključi na območju največje moči (4000/min). V glavnem skos imaš občutek da lepo zvezno pospešuje.
Pri Mazdi je motor precej drugačen in sicer mrtev pri 1500 obratih potem pride navor in avto je resnično poskočen a ko začnejo prevladovati konji pa jih je premalo v sorazmerju z delom kjer je navor "glavni". Zato izgleda kot, da ni poskočnosti saj je pospešek v območju največjega navora večji kot v območju kjer začnejo delovati konji.
Ker sem imel preveč časa sem se malo igral s pospeševanjem do 100km/h pa sem na golfu dosegal podobne čase okoli 11 do 12 sekund ne glede kako sem prestavljal.
Isto sem poskušal z Mazdo in če sem jo puščal do visokih obratov v vsaki prestavi je bil rezultat precej klavrn saj je bil celo slabši od 12 sekund. Če pa sem prestavljal nekje med 3000-3500 obratov pa mi je ratalo tudi okoli 10 sekund. Je pa res, da nekaterim tole ni všeč ampak se da pomagat (chiptjuning.press)