Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Vas je kdaj pustla na cesti?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
ReDevil
A ste kdaj dobil kajlo od tete mazde sred ceste? Ponavadi so ob cesti bolj kaki citroeni, opli, fordi, kokr mazde al tojote!

Men se je to vseeno zgodil pred cca pol leta, bila pa je kriva malomarnost mehanika, ki je ocenil da imam jermene še v ok stanju (no pogonskega sem itak že preventivno menjal), čeprav sem mu rekel da pri tem ne mislim šparat, pol pa 3 tedne po tem "rednem servisu" sem se glih vračal od bivše z dolenske pa itak total neprespan (bolj od prepirov kot česa druzga) tongue.gif , pol pa med Turjakom in Velkimi laščami v smeri prot Ljubljani, pa kar naenkrat vse možne lučke, zmanjka mi servo volan in še par stvari, osvetlitev kot v luna parku ponoči, pa začuda avto se še pelje in glih uspem prehitet še en tovornjak, pol pa kazalec temp. kot da gledam obratomer, v momentu skoraj do fula gor in sem pol ustavil, poklical AMZS (na srečo sem imel zavarovanje Adriatic z asistenco in je bila džabe vožnja) happy0158.gif

Pol pa do mojga mehanika, ki je pred tem jermene ocenil za dobre, tko da od defekta do nadaljnje vožnje je minilo mogoče max 3 urce! Skoraj kot v MClarnovmu boksu, sicer tam merijo v sekundah! party0024.gif

Tisti majstr ki me je pa pršel iskat z Amzs kamjonom, pa je bil neke vrste za hece in je rekel da sta si moja jermenčka skočila v lase happy0195.gif , in res sta se med sabo nekako zapletla (tisti od alternatorja in vodne pumpe, s tistim od klime in servota), očitno se ne marajo med sabo! z0tdntknw.gif

Po mojem se stvar še nebi tok hitro zgodila, če ne bi bila vožnja primerno groba in je bilo vse skupaj pri približno 150 KMh oz. nekje 3. na blokadi, ko sem ravno prehiteval 3 osebne po klancu dol, sicer pa itak 1. - blokada, 2. - seveda ponovi vajo, pol pa je uspeh bil zagarantiran! confused0059.gif

Kar mi je najbol smešno je bila ista situacija že pri mojem golfu II 1.3 B, isto nikol problemov, pol pa alternator jermen, pa spet mi je bila situacija prov smešna in nism bil preveč slabe volje, ravno tako sem imel neko brezplačno dostavo do Servisa za bežigradom, pol pa delo 3 jurje in živeli! happy0064.gif

Dejte napisat še vaše izkušnje s pikirancijo avtov, pa tut če se mazde nočjo kvarit, povejte za kake druge znamke, ki so vas "nasmukale"! blink.gif
LabiGT
QUOTE(ReDevil @ 30 Jan 2006, 20:27) *

A ste kdaj dobil kajlo od tete mazde sred ceste?

ja... sad.gif
poky
Za1x me še ni..... biggrin.gif Bo pa kmalu komaj 2 leti stara,tak da še me ne bi smela! tongue.gif
zemir
Mene tud ni čeprou sem imel 15 let staro pa sem bil z njo po celem svetu no ubistvu v vseh sosednijh državah happy0158.gif
madmax
Mazda (lastnik pribl. 1 leto) me sicer še ni, me pa je zato Fiat Uno 2-3krat letno pustu na cesti happy0195.gif
ReDevil
Kaj pa mu ni štimalo Unotu, mogoče je krivo pač poreklo! happy0195.gif

Upam da nisi imel kdaj več oseb noter v avtu, ker že ime pove, za kolko ljudi je namenjen! dry.gif

Slišal sem za primer, ko je enemu audiju kvatro prenehala veljat garancija, ker je imel noter baje 5 oseb! happy0158.gif
RoKo
Men je akumulator crknu v ponedeljek ob 6: 30-štart v službo...
Ne moreš verjet Panasonic 11 mescev stara... ashamed0001.gif
Ok saj je garancija, ma vseeno.. bad!
madmax
Enkrat smo se s frendi odpraulali na morje, ker smo bili študenti nismo imeli kej dosti dnarja (eni ga še zdej nimamo) in smo seveda šli kampirat (lucija). Ko smo zvečer po kaki uri zajebavanja nekako le zložili v unota in od frenda katro smo vsi zadovoljni odšli zgodaj spat, da nebi bila zgoooodaj zjutraj preveč kriza ustat.
In zdej predstavljajte si to: ob 5.30 zjutraj štirje tipi se koooomaj nagnetejo v bogega unota, jaz obrnem ključ, avto kooomaj užge, cukne in crkne. Probam spet noče užgat in noče in noče. Je...m ti....! Folk okrog mene crkuje od smeha happy0195.gif happy0195.gif !
uglavnem, na koncu smo šli na morje z vlakom.
Rocky
naus verjel, men enkrat ena rdeca strela (323f) pred hiso ni vzgala... happy0005.gif
YavarYe X6V6
V celi zgodovini naših mazd, ki smo jih imeli in jih še imamo nikol ni nobena odpovedala med vožnjo.3 leta nazaj je mami kar na lepem,med vožnjo začela cukat, pri določenih obratih, samo pa se je še vedno pripreljala domov, kjer smo poštudirali da je šla ena od dveh vžigalnih tuljav.

626 1,8(l92) - 200 kkm - > bp
323 C 1,3(l95) - 350 kkm - > bp
MX-3 1,6(92) - 160 kkm(če se ne motim) - > bp (sedaj vozi MAZDA MX-3) huh.gif
323 f 1,5(l2000) - 95 kkm - > bp
Xedos 2,0(l94) - 221 kkm - > bp

Zaenkrat še ni bilo težav upam, da tako tudi ostane(trkam na mizo).
vuk
Nope,Mazda me še ni pustla na cesti;njen predhodnik 206ka pa enkrat.
BOBI
sad.gif mene je punto pusto na cesti 1x sel z morja dez je vcal pri trojanah pa mrk pa hop na avtovleko.ampak komaj komaj spojlerji,spuscen dry.gif pol pa doma normalno vzge pa gre naprej,pol pa cez par dni spet torkiranje pa cukanje pridem na servis racunalnik pokaze vse vredi pa avto normalno dela,se peljem domu cez par km spet isto obrnem nazaj proti servisu pridem tja avto gre vredi blink.gif ce ne dozivis ne verjames so rekli da je verjetno diza zapikana od vode v bencini pa da ne morejo preverikt katera,naj kupim vse stiri cena ene pa 45.000sit confused0059.gif pa grem rajs domov pa je blo spet encas vredi do prvega deza in sem se razpizdo pa avto v garazo pa v akcijo vse razdret in po kaki uri ugotovim da je bila cevka za prezracevanje pri rezervarju zamasena pa se je v dezju voda nabirala pocasi tam pri odprtini za tankat pol pa jo je vakum vlekel v bencin sem cevko kar vkre odmontiral pol pa je avto so v kakem nalivi ces in vec nikoli ni crkno zaradi bilo kake okvare love0030.gif
ReDevil
QUOTE(RedWind @ 31 Jan 2006, 11:12) *

naus verjel, men enkrat ena rdeca strela (323f) pred hiso ni vzgala... happy0005.gif

Rok, nisi dobr prebral naslova teme, govora je o puščanju na cesti ne na domačem dvorišču! happy0195.gif
Čigava pa je bla ta mazda, pa sramota za lastnika, zihr je imel slabe kable! z0tdntknw.gif tongue.gif

Glede priprav in odhoda na morje (mali lošinj) se spomnim kako smo se odpravlal s staro dobro vectro (družinsko limuzino) in: vsa prtljaga in osebje pripravljeno za vzlet tongue.gif in pade kajla blink.gif , nula od nule, niti ne vergla, pol porinemo po klancu, ne vžge, ni variante, pa ob 3.30 zutri zbudimo soseda, ki je mehanik na Lppju za avtobuse, pa nekaj kable predrkava in avto vžge v momentu, pridemo do postojne (cestnina), kripa cukne in spet pikira, fotr že kliče AMZS da poberejo čreva s ceste tongue.gif , proba in spet vžge, pa se odločimo in muško proti Lošinju in začuda avto ne crkne več, pa še potem en teden po ljubljani skoz dela, pol pa spet (kot da bi mu luč ugasnil), krepne na mestu, pa genialni mehaniki zamenjajo komplet kablarijo in spet en cajta dela, pa spet krepne čez par dni (isto kot pred "salomonsko" rešitvijo s kabli) in ugotovijo da je centralni računalnik. To naj bi bila serijska napaka pri oplih 1.6i tiste generacije, oz. nasploh je imel opel v tistem obdobju ful jeeebe z elektronko! Servis pa je bil 140000 SIT. dry.gif

Pa že do servisa kako sem se pelju (od Centra Lj do Trobca na dolgem mostu - cca 5 KM vožnje); stvar mi je vsaj 3 krat crknla in takoj spet vžgala, iz avspuha se kadil ko sto mater cel cajt, prov smešna scena vse skupi! z0tdntknw.gif

Zdej bo zihr kdo reku: malo lima malo žice, evo ti Opelice! yahoo.gif
Boss
Ok-še moja kronologija

1.) Yugo - crknil brez pravega razloga... zaverglam in vžge takoj ko spustim ključ spet crkne... potem mi kapne, da je neki s kontakti v ključavnici in sem se 50km do doma peljal tako, da sem ključ ves ta čas tiščal v ključavnico. biggrin.gif

2.) Peugeot 305 - prletel sem s hitrostjo 70-80km/h v 30cm vode, ko je en potok prestopil in se zlil na cesto - s kolegom prireneva avto do bližnje kmetije, kjer smo ga dve uri s fenom in brisačami sušili, da je na koncu le vžgal... medtem, ko sem bil že tako močno besen in znerviran mi je še kmet pamet solil, da avti niso narejeni za plavat happy0195.gif

3.) Wartburg - odlomila se je plastična cev od hladilnika in je v trenutku zmetal vso hladilno tekočino ven... V bližnji tehnični štacuni kupim najmočnejši samolepilni trak zlimam "po ameriško" hladilnik, odstranim termostatski ventil (da je bil prostipretok in kroženje vode) in odprem ekspanzijsko posodo, da ni bilo v sistemu nobenega pritiska, natočim vodo in se odpeljem domov (iz Bleda v Lj) brez problemov.

4.) KIA - nikoli se ni ustavila edino sem imel podoben problem kot Yavaryeva mama, ko mi je crknila vžigalna tuljava vendar sem se vseeno privlekel domov po treh cilindrih.

5.) in končno Mazda... 14 dni star avto in mi crkne na AC proti Uncu... potovalni računalnik pravi, da je še za 111km dometa... kličem MES, kjer jih komaj prepričam, da naj avto-vlekar vseeno prinese s sabo še 10L nafte... avto vžge jaz pa še do danes nisem dobil razlage s strani Mazda-people zakaj računalnik laže pri dometu oz. še bolj pomembno zakaj mi je takrat uspelo natočiti samo za 58Litrov (všteto tud 10L iz kantice) - kje so manjkajoči litri do tehničnega podatka o prostornini tanka, ki je 64 litrov? Pa da niti ne govorim, da bi moralo biti še liter, dva rezerve??
M-Fan
Mazda 323 sedan '98 (1.5 16V) 66.000km:
še nikol odprta-razen pred kratkim izpuh mal porihtal(1.).
LOVE IT!!! yahoo.gif
ReDevil
Če začnemo debatirat o bencinu, pol loh dodam še 2 "neplanirana" postanka ob cesti z mojim starim rdečekožcem, to je pa tako, ko se šofer preveč zanaša na kantico v kufru (5 litrov), pol pa jo je treba na koncu koncev tut uporabit, zgleda smo ljudje (nekateri) takšni da se zanašamo in z nečim odlašamo do zadnjega! tongue.gif

Glede potovalnih računalnikov, pa se je bolš kar zanest na lastno matematiko, glih enkat ko smo bili na Brn..... (bili so prisotni tudi kolegi s foruma), pa enemu tipu Astra Gsijka kar crkne, prižge, pa spet crkne, pa skoz isto in vsi pametni pa motor gledajo (itak so bli tut komentarji: prodaj opla in si kup avto, pa malo lima malo žice, evoti opelice, itd.), pa rečem šoferju naj pogleda bencin, in itak gre gledat samo računalnik in ima še 13 litrov al neki tacga noter in pač bencina je zihr dost, pol pa ko so "lokalni maherji" že vse žive možne defekte naštel in analiziral, jaz le privlečem mojo omenjeno kantico iz prtlažnika, nalijemo notr, pa se Astra že pelje! happy0158.gif Če pa bi se zanašali samo na fakin računalnik, bi pa loh šla zadeva na servis, pa bi mu ene par delov po zamenjal, pa še vedno ne bi delal, za vožnjo se pač rabi gorivo, pa kakršnokoli že! z0tdntknw.gif

Glede jugotov, ki jim lahko rečemo tuta "juha" (rok trajanja je podoben - ko je že na krožniku seveda), pa sem enkrat vozilo od kolegice koral 45, pa ful se mi je mudilo in blo je zlo mraz, pa jasno mašinca je imela še ročni zaug in ko mi je kolegica stvar zalaufala, pol se nisem več kej dost zavgu posvečal (celo moj golf je takrat že imel avtomatskega - 1988 letnik), pol pa se peljem par km, najprej cuka, potem crkne, jasno sredi največje gužve v enmu klancu, pa jo kličem in napizdim "kva mi je ta jetra poturila?" in čez čas pride ona, potisne notr zavg ročko in en cajta je trajal da je vžgal, pol pa sem biv jaz črna ovca: "ja to bi pa loh že vedu!" happy0195.gif

YavarYe X6V6
Jugo je zakon. Moja 55 ka, je naredila 90 kkm v 24 mesecih bp.
bolee
po 1 mescu, crknla benz pumpa (serijska napaka)
R_sport
Hm, danes dopoldan je bila na križišču Celovške in Drenikove v LJ parkirana ena mazda 6. Mogoče mu je bencina zmankal, če je pa crknu si pa skor upam stavit, da je bila dizel tongue.gif (pa no offense za vse, ki imate mazda 6 dizle, ampak se mi zdi da bolj crkujejo od bencinarjev unsure.gif ).

No, jaz sem pa zadnjič dal menjat žarnice in ko pridem domov, se je dalo po višini nastavljat le desni žaromet. Po ponovnem zagonu avta pa se je zadeva kar sama od sebe popravla, kot da bi šlo za računalnik in ne za avto. z0tdntknw.gif Sicer sem pa na forumu že bral o tem problemu pri M6. No važn, da zdaj dela. smile.gif
R_sport
Aha, ko smo pa že ravno pri okvarah, mene je prejšnji avto (VW Polo, 1.4 16V, 2001 letnik) 2x na cesti pustil, obakrat pa je motor brez razloga ugasnil na avtocesti pri cca. 120 km/h. V obeh primerih sem imel pri tej hitrosti še ravno dovolj "zaleta", da sem šel pri prvem odcepu ven in na stran. Je pa bila zoprna zadeva, ker je volan postal povsem trd. Prvič, ko se je to zgodil je nato vžgal sam od sebe, drugič je bila pa avtovleka. Najbolj žalostno pri tem je pa to, da na servisu nikol niso ugotovil zakaj točno je crkoval. Ta elektronika v novejših avtih je včasih res prava jeba. dry.gif

Še pred polom pa sem vozil fiat punto 55 (sicer skupni avto z mamo) in v 10 letih nas niti enkrat ni pustil na cesti. notworth.gif

@ReDevil: A je bila tista Astra Gsi na Brnč. mogoče temno modre barve? Pa tista številka 13 na BC-ju je skor 100% pomenila domet še 13 kilometrov in ne 13 litrov bencina (vem kako kaže BC iz astre in kako natančen je).
mazda2
mene pa moja ni glih pustila na cest sam me je slepga nardila happy0158.gif ka sm se vraču iz zvečer umaga so mi kr od enkrat crknle vse luči tak da sm pol vozu z vsemi štirimi pa uzadi mev meglenko pržgano po odstavnem pasu na avtocesti do prve pumpe na srečo je bla stran sam 10 min.drgač sm pa na svojmu že menu:-alternator
-motorček za šipo
-fedr za sklopko
-sprednjo lampo ka je ružila
-lambdo sondo

sad.gif in to je to sam dokler je pod garancijo je ql ka bo pa pol začel crkvt bojo pa bli smehi.drgač je pa to moj prvi avto tak da z drugimi še nimam izkušenj.

party0016.gif
ReDevil
Temno modra je bla, sicer je to kar standard barva za Gsijke, a ti je avto poznan al kaj? dry.gif
uklopko
mene tud še ne še!!!! Tud k je pe 3h celindrih delala!!!
Sm pa z 1.avtom ostal ampak ne zarad okvare .................župe zmankal! happy0195.gif

LP
Casper
Pa še moje izkušnje. Leta 1987 sem si kupil prvo stoenko. Bila je super šla je, ko sneta skira.

Zato v času največe inflacije kupim novega stojadina krem barve. Ko sem ga prvič pral sem se skoraj zjokal, saj je bil samo na pol pobarvan. Na stebričkih vrat se je še grund barva svetila skozi lak. Na kolesih so bile Tigrce in če si pripeljal 30 v ovink so cvilile, kot da gre tristo. Že od daleč so vsi gledal kaj se bo en norc pripeljal iza ovinka, potem pa tuš, ker ni blo hitrš kot z enim biciklom. Ko sem gume zamenjal je blo v redu. Po pol leta je začela škripati plastika in zavore. V kabini je blo tko, kot bi se ves marčes naselil pod armaturno ploščo in v prtlažnik. Ker je bila stvar še v garanciji sem seveda reklamiral.

Na servisu so mal pošravbal in mi svetoval naj si kupim boljši radijo pa bo. Ko sem se čez dva meseca pritoževal, da je avto preglasen so mi zaupal, da je to normalno, ker če je glasen to pomeni, da dela in ko bo tih pomeni, da je crknu. Pri pooblaščenem servisu Zastave sem imel vedno občutek, da so zaposleni sami filozofi ali pa psihologi, ker sem za vse mehanične težave dobival samo filozofske in globoko razumske razlage. In ko sem se pritoževal, da zavore na prijemljejo enakomerno in da me pri zaviranju vleče na levo, so me skoraj prepričali, da je to plod razvoja v Zastavi, ker če bi me vleklo v desno bi zletel s ceste, tako pa le malo zapelješ na sosednji vozni pas.

Ko sem se naveličal te male šole filozofije sem kupil Golfa II, bencinarja, ki je bil še narejen v Sarajevu. Z njim sem naredil v 13 letih 200 000 km brez okvare in težav. Takrat sem začel vrjeti, da se avtomobili ne kvarijo. Ker se je golf postaral in ker so začeli težiti s tehničnimi pregledi na pol leta sem kupil 6 let staro vectro.

Moram priznati, da me fasciniral tehnični napredek zadnjih 10 let saj je vectra imela vse, kar sem pri golfu lahko le sanjal. A ta moja Vectra me je vrnila v realni in pokvarljivi svet, kjer je treba vsaj vsake pol leta malo obiskati servis. In tako je zaradi vectre, mehanik skoraj postal družinski prijatelj, saj sva se srečevala vsake tri mesece. Od banalnih napak kot so crkavanje releja za dolge kratke luči pa do sklopke in tako naprej. Moja Vectra je bila prava Paris Hilton. Super punca, samo vsake tri mesece te prevara z drugim.

In ker sem imel že dovolj tega sladko-grenkega razmeraj sem pristal na Mazdi. Upam, da bo to bolj prijazna zgodba!
Grega_
QUOTE(uklopcic @ 2 Feb 2006, 11:37) *

mene tud še ne še!!!! Tud k je pe 3h celindrih delala!!!
Sm pa z 1.avtom ostal ampak ne zarad okvare .................župe zmankal! happy0195.gif
LP

...a ti nisi pol eden od tistih, ki vedno s sabo še 5 litrsko kanglco nosjo?? smile.gif

...verjetno je noben Mazdaš nima, verjetno jo imajo pa vozniki drugih znamk zato, da če jih avto pusti na cesti polijejo benz po avtu in ga zažgejo happy0195.gif
David
Kasper zelo izčrpen odgovor na temo.... morem priznat da zelo rad berem tvoje "prispodobe" ...

Evo spet sem se do solz nasmejal.... w00t.gif

Keep on.....

LP dAVid
suicidal
ja, Casper, jaz sem v službi in se komaj premagujem, da ne bi glasno prasnil v krohot. happy0158.gif
David
Ej sem tudi jest u službi.... pa se usi z mano smejijo....w00t.gif
suicidal
jest ilegalno berem forum. z0tdntknw.gif ohmy.gif
R_sport
QUOTE(ReDevil @ 2 Feb 2006, 11:24) *

Temno modra je bla, sicer je to kar standard barva za Gsijke, a ti je avto poznan al kaj? dry.gif

Pa BBS špriklaste feltne ane... tongue.gif Po vsej verjetnosti en moj kolega, ga moram vprašat, če je bil to res on. happy0195.gif Resda je temno modrih največ, ampak na B. je bila pa mislim da taka samo njegova in še ena rdeča (V6 predelava) je tud bila.

Da se vrnemo nazaj na temo... Še pred puntom, ki nam je 10 let zelo dobro služil, smo pa imel 13 let Talbot Sambo, verjetno mnogim malo manj znan avto. Šlo je za "mešanico" Citroena in Peugeota (karoserija zelo podobna Citroenu LN, vendar sodobnejša, 1.1 PSA motor,...) nekakšen predhodnik Peugeota 106 ali pa Citroena AX, kakor se pač gleda. Zelo, zelo soliden avto za tisti čas (l. 1982), edina večja hiba so bili dročniki, ki jih je bilo treba menjat približno na 50.000 km. Drugih večjih okvar ali pa da bi kdaj na cesti pustil pa ni bilo. smile.gif
suicidal
QUOTE(R_sport @ 2 Feb 2006, 19:50) *

... dročniki ...

kaj je to?
unsure.gif z0tdntknw.gif sad.gif
R_sport
QUOTE(suicidal @ 2 Feb 2006, 20:14) *

kaj je to?
unsure.gif z0tdntknw.gif sad.gif

"Copy paste" iz neke spletne strani, ker tudi sam nisem povsem natačno vedel:

Posredujejo prenos gibanja od odmične gredi na steblo ventila neposredno ali preko dvižnega droga in nihalke. Gibljejo se v sorazmerno dolgih vodilih, da bi se zmanjšala obraba zaradi bočnih sil. Pri neposrednem krmiljenju lahko ima dročnik, na svoji zgornji strani, uvit vijak s protimatico za nastavljanje reže med dročnikom in steblom ventila. Če prenašajo gibanje na drog, imajo obliko čašice s polokroglim ležiščem dvižnega droga.

Dročnikova drsna ploskev ima ob straneh majhno posnetje, da se olajša drsenje na začetku poti v strmino. Tudi dročnikovo središče je lahko premaknjeno iz sredine, da se dročnik lahko vsakič malo zavrti, s čimer dosežemo, da ne drsi vedno po istem mestu, kar zmanjšuje nevarnost ugreznitve zaradi obrabe.

Izdelani so iz nitriranega jekla ali kaljene litine.

suicidal
še vedno nič jasno, tud to ne, na katerem koncu avta je to. pa glede na to, da nisem nek mašinmaher, se ni treba več matrat z obrazložitvijo. vseeno pa hvala za trud. to cenim. happy0158.gif
Mazda323
V mašini, jih slišiš tudi pri starejših avtih, ko je motor hladen dry.gif
zemir
notri v njej pa najdel listek papirja ki na njemu piše"Kakva nam plata taka vam vrata" happy0195.gif happy0195.gif happy0064.gif
ReDevil
Teli maherji v Kragujevcu so bli očitno kar za hece, malo manj smešno pa je blo njihovim strankam, če niso bili preveč nagnjeni k sado mazo sceni! biggrin.gif

Na isto temo 101ke, mi je mehanik razložil kako je bilo pri njemu, avto nov, pa se šipe ne da odpret, pa isto razdre tapeto dol, spodaj pa listek: "kad je slaba plata, nema automata!" precej podobno, ampak baje žal vseeno resnično! blink.gif

Verjetno pa vsi poznamo zgodbice o izdelkih Crvene zastave, da je bil verjetno edini način, da nisi imel mobilnega bazena v avtu tongue.gif , je bil, da v primeru padavin sploh nisi zapustil garaže! party0024.gif

Motorji naj niti ne bi bili tako slabi, sej so bli že dobro preverjeni in italijanske kopije, samo šlamparije je blo pa tolko, da jim niti bog nebi mogel pomagat. Ampak spet pride v poštev rek: "koliko para - toliko muzike", tle je blo obojga bl mal, pa spet ne tolk mal dnarja, da bi si človek zaslužil pogrebno muziko! z0tdntknw.gif biggrin.gif

Me pa zanima, katerih avtov se vam zdi, da je največ "pikiranih" ob cestah zaradi defektov?
Symon
Je kdo bral Polet? Zdaj bodo začeli Punte. Hey mogoče bodo kvalitetnejši od originalov. happy0195.gif Cena iz tovarne bo le od 3500 do 3700 evrov. blink.gif Ampak, ljudje to bo dejansko Punto, ki se prodaja sedaj. Svaka čast. Ime: Zastava 10 (to je deseti Zastavin model, ki ga izdelujejo). Lepša in cenejša od Dacie Logan bo pa le! happy0005.gif
madmax
QUOTE(ReDevil @ 3 Feb 2006, 19:36) *

Me pa zanima, katerih avtov se vam zdi, da je največ "pikiranih" ob cestah zaradi defektov?

Glih zadnjič sem se o tem pogovarjal z mojim mehanikom (dela na AMZS), pa sem bil kr mal presenečen ko mi je rekel da zadnje čase ful na cestah stojijo VW poloti (tanov model).
Sicer pa vem to iz lastnih izkušenj, saj je od moje punce mati kupla dve leti nazaj novga polota 1.4, pa je mela v prvem letu avto 6krat na servisu (zamenjali so ji celo prvo osovino, diske, komplet vse števce na armaturi-crknli, pa še neki v zvezi z vbrizgom goriva, pa verjetno sem še kej pozabu).
Pa še vsake toliko kakšna malenkost crkne. Aja pa avto ima 30.000 km.
Uglavnem sranje od sranja.
Poleg tega pa pomojem stojijo dosti še kakšni korejci, pa baje tudi renoji niso glih redki (ampak to je razumljivo glede na število ki se jih vozi po cestah pri nas).
wiperboy
Moja mazdica me še ni nikoli pustila na cesti in upam da bo še naprej tako čeprav je letnik 90 in ima 280.000km happy0158.gif
ReDevil
Najprej je bilo rečeno da naj bi v Crveni zastavi štepal puntiče prve generacije, no mogoče so se zdej že mal posodobili v razmišljanju! tongue.gif

Kar se pa kvalitete tiče v primerjavi z original puntoti, pa močno dvomim, da bo jugo scena bol zihr, ker dostkat je blo tko da kar so se yugosi dotakln, je blo bl tako tako ... Spomnem se ko je fotr kupil leta 1988 novga golfa iz Tasa, pa je bla zadeva stara manj kot 1 tedn in se mu je staknila zajla za gas in je obstal na cesti! biggrin.gif Tle je zihr bila šlamparija na delu oz. loh bi se reklo: šta južnije, to tužnije - bl južno, bl žalostno v prevodu! party0024.gif

Glede na te golfe, mi pol sploh ni čudno, da so vedno vsi hoteli rabljene kupovat original nemške in da so imel tut neki višjo ceno, ker so bli baje bolj kvalitetno tut lakirani med drugim itd.
YavarYe X6V6
QUOTE(madmax @ 3 Feb 2006, 23:37) *

Glih zadnjič sem se o tem pogovarjal z mojim mehanikom (dela na AMZS), pa sem bil kr mal presenečen ko mi je rekel da zadnje čase ful na cestah stojijo VW poloti (tanov model).
Sicer pa vem to iz lastnih izkušenj, saj je od moje punce mati kupla dve leti nazaj novga polota 1.4, pa je mela v prvem letu avto 6krat na servisu (zamenjali so ji celo prvo osovino, diske, komplet vse števce na armaturi-crknli, pa še neki v zvezi z vbrizgom goriva, pa verjetno sem še kej pozabu).
Poleg tega pa pomojem stojijo dosti še kakšni korejci, pa baje tudi renoji niso glih redki (ampak to je razumljivo glede na število ki se jih vozi po cestah pri nas).

Podbno je bilo z mojim sosedom, ki je kupil nov Peugeot 206, v enem letu je imel 11 izrednih servisov(crknilo vse kar je crknlo lahko,predvsem elktronika in električne povezave med njimi) in enega rednega.Potem je prodal jajca svetovna, čez 3 dni ga kliče kupec ker mu je avto spet odpovedal,na cesti.Prevoženo pa je imel 18 kkm. confused0059.gif
ReDevil
Telli novejši avti so zgleda nekateri res pravi nateeeg oz. kot bi rekli prodajalci "potrošna roba", ki pa ni glih pocen. Sej podobno se dogaja tut pri kaki beli tehniki ali Tvjih, včasih so razne gorenje mašince delale 20 let in več brez panike, dons pa maš kakšen tv za pol milijona, pa krepne ekran (jasno kmalu po izteku garancijskega roka) in greš lahko novega kupit, pa so vsi zadovoljni, no kupec pač ne ... dry.gif
Marko_mx-3
Glede TV je pa tako da plasma dela točno št ur potem pa izgubi plin svojo moč.
Symon
Moj Samsung je starejši od mene pa sem dal do sedaj samo jurja za servis. Drsnik za zvok mi ni delal in se je občasno sam spomnil dati naglas. whatever.gif Gorenje, staro 10 let nam je pa enkrat celo zaGorelo. Oziroma pajčevina notri se je smodila. dry.gif
kolega ima dve leti starega Grundinga in mu je crknil. Se noče več vžgati. Pa je zanj dal 150 jurjev. Pa še popust je bil ker je bila original cena čez 200 jurčkov. Je še v garanciji ampak je izgubil listek tako, da bomo videli koliko bo plačal. tongue.gif
Hja v glavnem firme so se odločile, da se splača služiti tudi na račun nadomestnih delov.

Nazaj k temi. Mazda me ni (še) nikoli pustila. 106ka pa 3x. Enkrat je benz pumpa na AC crknila. Pa ravno naročen sem bil čez en teden k mehaniku, da jo zamenja. happy0158.gif Enkrat me je štarter pustil na cedilu in sem ga pred osnovno šolo rinil, ko sem po brata prišel. mad.gif Sramota do kraja. mad.gif Enkrat mi doma ni vžgala ker je šoba šla v maloro. Še dobro, da je imel bratranc eno zbito 106ko na zalogi ker je kar vedel, da bo na meni še služil. happy0158.gif
ReDevil
QUOTE(Symon @ 5 Feb 2006, 16:49) *

eno zbito 106ko na zalogi ker je kar vedel, da bo na meni še služil. happy0158.gif

Eni pravijo da mora denar krožit, drugi da naj vse ostane v družini, tle je oboje! tongue.gif
R_sport
QUOTE(madmax @ 3 Feb 2006, 23:37) *

Tole s polom mi je kar znano. Sicer sam nisem imel tolko problemov, če ne štejem da me je 2x na cesti pustil, da je šel po gobe plovec (to sem zadnjič pozabil omenit) pa pri mrzlem motorju so obrati zelo nihali, vendar se je to dogajalo samo poleti in tega sploh niso znal popravt. blink.gif So pa na supertestu od ADAC-a se mi zdi, polota naložil na avtovleko že ta prvi dan... happy0195.gif Drugač pa zadnje čase tud audi-ji crkujejo, no vsaj jaz sem jih videl precej ob cesti ali pa na avtovleki. Je pa tud kolega imel že 3 audije (A3, običen A4 in A4 avant) pa so mu vsi kar naprej neki crkval... Pa renoji in njihove cinšpule, so tud znan problem, da ne omenjam turbin pri dizlih (čeprav tu je tudi folk dostikrat sam kriv)... rolleyes.gif
ReDevil
Očitno so avti res kt vino, starejši kot je boljši je! Al se pa lastniki oldtajmrjov samo tolažmo s tem! happy0195.gif
Boss
QUOTE(ReDevil @ 9 Feb 2006, 21:23) *

Očitno so avti res kt vino, starejši kot je boljši je!

mislim, da je kar precej resnice na tem... novi avtomobili imajo namreč toliko dodatne elektronike in goodijev, da je že statistično veliko bolj verjetno da pride do okvare, da o uporabi cenejših materialov sploh ne govorimo mad.gif
poky
QUOTE(Boss @ 10 Feb 2006, 09:54) *

mislim, da je kar precej resnice na tem... novi avtomobili imajo namreč toliko dodatne elektronike in goodijev, da je že statistično veliko bolj verjetno da pride do okvare, da o uporabi cenejših materialov sploh ne govorimo mad.gif

Se podpišem pod to..... happy0158.gif
ReDevil
Kolk ste bli pa v primeru "defekta" kej maherji improvizacije? Ker eni res obvladajo in se odpeljejo naprej kot da je avto tipi topi! blink.gif

Jaz pa edino kar sem naredu ko mi je hladilnik razneslo oz. je začel muško puščat navrh (je izgledal kot parna lokomotiva), pač posledica da smo se 5 bikov prpeljal s polnim gasom in pol sem direkt avto izklopu, pa je parna lokomotiva zalaufala ...

Pol pa ko se je zadeva shladila v 2 urah, smo pa začel s čigumiji improvizirat in lepit, ter filat tam kjer so bile špranje in tako sem se srečno prpeljal od Grosupjla do Kamnika, sicer sem moral vmes malo vode dolit, ampak vsaj vlečna ni bila aktualna! love0076.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.