Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Neprivezan - sledi plačilni nalog!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
David
QUOTE(tomlc @ 16 Feb 2006, 20:27) *

mene pa neki zanima mogoče se vam zdi butast sam ne vemin namreč: polcaj ti neki napiše neko kazn ti je ne priznaš. če se hočš prtožt ti podpišš al ne podpišš kazni?

Tomlc... si očitno spregledal moj post.... torej... useeno je al podpišeš al pa ne.... in kot je madmax povedal.... pritožbo pa lahko napišeš v vsakem primeru, je pa res useeno al podpišeš al pa ne!

QUOTE(Marko_mx-3 @ 16 Feb 2006, 20:35) *

Danes sem izvedu da če povzročiš nesrečo z manjšo materialno škodo plačaš kazen 100.000SIT pike in še izpit gre za en mesec, to je v primeru da pokličeš policiste.

TO ne more bit res....za manjšo nesrečo lahko dobiš edino kazen za nepravilen premik, in to je 10k sit.... mogoče edino če imaš alko v krvi... Tako da to ni res!

LP daVid
Marko_mx-3
A greva stavit: najprej povzročitelj(oz. tisti ki jih je klical) dobi 30k sit za ocenitev nesreče potem za povzročitev nesreče pa še za prekršek če si ga storil, in vse skupaj naj bi prišlo cca 100ksit+pike+1mesečen odvzem vozniške, sem bil zraven ko je policist to razlagal
Boss
QUOTE(Marko_mx-3 @ 16 Feb 2006, 22:02) *

A greva stavit: najprej povzročitelj(oz. tisti ki jih je klical) dobi 30k sit za ocenitev nesreče potem za povzročitev nesreče pa še za prekršek če si ga storil, in vse skupaj naj bi prišlo cca 100ksit+pike+1mesečen odvzem vozniške, sem bil zraven ko je policist to razlagal

pa a se zajebavajo al kaj... tisti ki pokliče policaje dobi 30.000 za plačat?????? Ma ne to se hecaš, a ne laugh.gif
Rocky
QUOTE(Boss @ 17 Feb 2006, 11:43) *

pa a se zajebavajo al kaj... tisti ki pokliče policaje dobi 30.000 za plačat?????? Ma ne to se hecaš, a ne laugh.gif

to sem tud jst ze slisu, vendar ne drzi povsem...

s punco sva mela nasreco, poklical smo police.gif noben ni 0 placu...
David
Ma še vedno sem mnenja..... jest sem imel eno sceno ki sem enega piknu na parkingu... pa ni blo nč.... sam 10k sit za nepravilen premik vozila.... z0tdntknw.gif
madmax
Pi**a fantje ne komplicirat po nepotrebnem, če ni v PN nihče poškodovan jih sploh ni treba klicat, če pa že (al pa jih je kdo drug), pa rečeš da ne želiš obravnave in da se bosta sama zmenla, pa je rešeno! Pa še njim prišparaš nepotrebno delo!
Grega_
Nekje sem bral da če je nesreča 1. kategorije potem ni potrebna policija. Zdej kaj točno spada pod 1. kategorijo ne vem, verjetno pa da ni poškodovanih, da ne oviraš glih promet čez celo cesto, potem trki na parkiriščih ipd. in seveda, če se vse da zment, napišešeš evropsko poročilo in to je to.
madmax
1. kat.-samo mat. škoda---Ni treba klicat pol.
2. kat.-lahke telesne poškodbe
3. kat.-hude telesne poškodbe
4.kat.-smrt
Boss
QUOTE(madmax @ 17 Feb 2006, 14:19) *

Pi**a fantje ne komplicirat po nepotrebnem, če ni v PN nihče poškodovan jih sploh ni treba klicat, če pa že (al pa jih je kdo drug), pa rečeš da ne želiš obravnave in da se bosta sama zmenla, pa je rešeno! Pa še njim prišparaš nepotrebno delo!

ja vse se zmeniš, tip ti prizna, da je kriv. Če je pa rahlo vinjen ti bo pa sploh vse priznal samo, da ne boš police.gif klical.

Naslednji dan se bo pa streznil in bo vse zanikal kar se je dogajalo prejšnji dan nakar bo samo tvoja beseda proti njegovi še posebej zato ker bo on predstavil nesrečo po svoje ti pa po svoje. Materjalnih dokazov ni več ker so avtomobili že premaknjeni, police.gif ni naredil uradnega poročila in se lahko obrišeš pod nosom. Zavarovalnica ti lahko še nagaja, ker nimajo zapisnika o preverjanju alkoholiziranosti - totalna jeba.

Bom povedal še svoj primer, ki se je zgodil poleti 2004, ki še danes ni zaključen. Na ozki cesti (širina okoli 3 metre) je en prepameten dolenček prpizdil v ovinek in ko me je zagledal je začel zavirati na polno, blokiral kolesa (10m štrajfen viden in poslikan na asfaltu) tako, da ga je odneslo naravnost iz ovinka meni v bok (pri meni sesuta obojna vrata, pri njemu pa sprednji del avtomobila). V trenutku trka sem bil jaz z mojim avtomobilom z več kot pol avtomobila na bankini oziroma drugače povedano me je on zadel 30 cm čez sredino ceste na moji strani.

Poklical sem policaje, ker je možakar trdil, da sem jaz kriv whatever.gif . police.gif police.gif sta prišla poslikala in zmerila zadevo, dala nama za pihat (oba 0,0). Policaj je nato pripisal vso krivdo za nesrečo temu možakarju in ga predlagal sodniku za prekrške in v poročilu mene popolnoma opral kakršne koli krivde.

No in tu se zgodba zaplete: možakar na svoji zavarovalnici (ni ista kot moja) prijavi svoj kasko in napiše da sem jaz kriv. Njegova zavarovalnica kljub policijskemu poročilu mi ne izplača zavarovalnine tako, da sem jo kril iz svojega kaska. Do dan danes zadeva ni rešena saj je ta zavarovalnica plačala kao nekega izvedenca prometne stroke, ki je na 12 straneh naredil elaborat o tej nesreči (po 6 mesecih od dogodka) in z matematičnimi in fizikalnimi formulami na štirih straneh "dokazal", da sem jaz vozil z neprilagojeno hitrostjo in da sem zato delno kriv za nesrečo. Kako je to dokazal ni nobenemu jasno saj je v trenutku nesreče moj avto že skoraj stal.

V glavnem zadeva še ni končana, a mi je moja zavarovalnica (Triglav) priznala nekrivdo in mi ni odbila bonitet na kasko a odbitne franšize, ki bi mi jo morala kriti njegova zavarovalnica (Mariborska) še dandanes nimam in verjetno je ne bom nikoli dobil (tožit za 30 jurjev se mi pač ne splača). Zdejle se sprašujem kaj bi šele bilo, da ne bi poklical police.gif saj bi po moje dokazali, da sem jaz bočno drsel z levim bokom v levi ovinek in sem zadel ubogega dolenjčka nič hudega slutečega v parkiranem avtomobilu ter mu pri tem naredil težke fizične in predvsem psihične poškodbe.

Tolk o tem a klicat policaje al ne ....
Symon
QUOTE(Boss @ 17 Feb 2006, 16:16) *

ja vse se zmeniš, tip ti prizna, da je kriv. Če je pa rahlo vinjen ti bo pa sploh vse priznal samo, da ne boš police.gif klical.

Naslednji dan se bo pa streznil in bo vse zanikal kar se je dogajalo prejšnji dan nakar bo samo tvoja beseda proti njegovi še posebej zato ker bo on predstavil nesrečo po svoje ti pa po svoje. Materjalnih dokazov ni več ker so avtomobili že premaknjeni, police.gif ni naredil uradnega poročila in se lahko obrišeš pod nosom.

Točno! Meni je že inštruktor vožnje točno takole rekel. happy0158.gif Čim je treba kakšno škodo uveljavljati, klicati policijo.
Men se je v 106ko zabil sosed (ene 45 let- kao pameten in izkušen šofer a divja čez vas bolj kot jaz). Jaz v klanec gor, on dol ovinek okoli škarfe, nepregledno skratka. In jaz se ustavim on pa samo: CVVVVIIIIILLLLL vame. Škoda Forman. tongue.gif Škoda? Ja pri meni počen žmigavc in malo zbit blatnik, njemu je visel odbijač. Se pogledava, reče on da preparkirava ker sva zapirala pot. In on začne, da sva itak oba malo kriva, da bova vsak svojo š(Š)kodo biggrin.gif zrihtala. Glede na to, da ni bilo veliko sem se strinjal. Kaj čem težit sosedu. z0tdntknw.gif Pa še dež je bil in je bilo spolzko in ga na nek način ni8sem krivil. Čeprav bi policaji to jasno označili za neprilagojeno hitrost, če se ni mogel ustaviti... Najbolj na jetra mi je šel takrat itak najbolj na jetra un, ki stanuje tam v ovinku in je naredil škarfo (ko se je delal asfalt mu je bilo ponujeno, da se zgradi bajta zraven in bi bili brez ovinka, baje) ko je okoli unga soseda in gledal njegovo bogo Škodo kako je zbita hodil, mene pa še pogledal ni. Kao ziher je mulc kriv. mad.gif
No v glavnem čez par dni je ta sosed kleparju razlagal, da je itak mulc pridivjal in ga je kar neslo vanj. Ko mi je fotr to izjavil bi najraje soseda zaklal! resno ej.... Šele potem sem začel razmišljati, da je itak pes in, da bo jasno trdil, da sva oba kriva, če je njega neslo vame. Ampak ne, jaz dušica ga nisem hotel zajebati in sem si mislil blatnik bom potegnil ven, žmigovc na odpadu fasal pa pozabil na to. Če bi bil v resnici jaz kriv sedaj vem, da bi on gotovo klical policijo. Pa je sosed. wink.gif
Ko se je pa študentka zaletela vame pa sem jo kar vprašal, če pokličem policijo, ker kriva je 100% ona. Ona že tako v šoku tongue.gif prec, da ne ker bo zih še kako kazen dobila bla bla... OK potem pa lepo izpolnimo poročilo in ga podpiši. Pa kuponček daj takoj. Potem nima več kaj praskati, kolikor mi je znano. Čeprav sem na njeni zavarovalnici (MB) moral še enkrat opisati celoten potek, ravno tako ona. Najbrž zaradi verodostojnosti.
Če bi človek karkoli mutil bi sedaj 100% klical policijo. Me bo en kreten usiral, da sem vanj pridivjal, da me je neslo vanj. Najbrž je vmes "pozabil" povedati, da sem šel v klanec gor on pa dol.
Boss
QUOTE(Symon @ 17 Feb 2006, 19:53) *

Ko se je pa študentka zaletela vame pa sem jo kar vprašal, če pokličem policijo, ker kriva je 100% ona. Ona že tako v šoku tongue.gif prec, da ne ker bo zih še kako kazen dobila bla bla... OK potem pa lepo izpolnimo poročilo in ga podpiši. Pa kuponček daj takoj. Potem nima več kaj praskati, kolikor mi je znano. Čeprav sem na njeni zavarovalnici (MB) moral še enkrat opisati celoten potek, ravno tako ona. Najbrž zaradi verodostojnosti.

S študentko si imel srečo, ker kljub temu, da ti da kupončke in kljub temu da podpiše evropsko poročilo nimaš v roki absolutno nič, dokler isto ne podpiše in prizna na zavarovalnici.

Med nesrečo in dnevom podpisa na zavarovalnici mineta dan, dva in jo v roke dobijo fant, fotr, stric in vsi sorodniki/strokovnjaki ter ji operejo glavo, kar niti ni težko, če je še sama mal prasice. Ona nato izjavi, da je bila čisto v šoku takoj po nesreči in, da si ji s prevaro vsilil podpis obrazca in da si ji celo grozil naj ti da kupončke. Zmisli si zgodbico, da si bil čisto iz sebe in da se je tako strašno bala, da ji boš kaj naredil, zato je v tistem trenutku pristala na vse tvoje zahteve.

Verjemi, da če zgodba pride do sodišča v takem primeru boš takratko potegnil (sodnice bodo v 90% primerih potegnile s šibkejšo strtanjo in to sigurno nisi ti) in ker drugih dokazov ni se lahko celotna zadeva iz njene krivde spremeni v celotno tvojo krivdo.

to kar je tu napisano se je pred slabimi desetimi leti zgodilo mojemu stricu - zadeva je končala na sodišču in kljub dobremu odvetniku in dejstvu da ni bil kriv, je pušil čisto vse: svojo škodo, kupončke in vse sodne stroške. Nič ni mogel tudi to da je v obupu zahteval preizkus s poligrafom, da bi dokazal kdo laže mu je sodnica zabrusila, da za take malenkosti ne uporabljajo poligrafa (ja ta malenkost je stala milijon in pol in verjetno iz strani sodniške plače je to res samo malenkost).

Tko da fantje in dekleta, toplo vam polagam na srce, če le niste krivi pokličte policaje... če pa ste krivi pa se vseeno poskušajte zmenit brez policije (ne velja če hočete brez težav uveljavljati svoj kasko) samo potem bodite tako fer, da zadevo priznate in kljub temu, da ste ga usrali v nesreči oditete z dvignjeno glavo.

Boss over and out
ReDevil
Osel gre samo enkrat na led, jaz pa bi dva dni nazaj skoraj še enkrat dobil plačilni nalog zaradi pasu! ashamed0001.gif

Razlog je enostaven, ko dostavljam robo, pa dostkrat na eni ulici nekaj in na sosednji že drugo zadevo ven dajem, vmes se mi zdi neumno privezat, no pa me je policaj samo zarad tega ustavil (ker vozim pa - vsaj po mestu skoraj po omejitvah), pol sem mu razložil situacijo, mu dal vozniško in prometno, zatežil mi je še za homologacijo za pragove in ostalo šaro (najbrž je bil zihr da bom začel blefirat, da nism vedel da se to rabi sploh imet) laugh.gif Pol na koncu pa se mi je zahvalil, mi vrnu dokumenta in smo šli dalje, zdej ne vem al je že imel normo izpolnjeno, al pa je pač videl da dec razvaža robo in je pač tako kot je! z0tdntknw.gif

Aja pa ko mi je pomahal z liziko policijsko biggrin.gif , sem bil na drugem pasu in glih v pospeševanju, tko da se nisem mogu pri njem ustavit, ampak šele po kakih 20 metrih in pol rikverc nazaj do njega, prov smešna scena! Narod k se je vozil mimo, pa prov dobre volje gledal, kok me bo ocuril! Samo smo res janezi foušlivci in privoščlivci! whatever.gif

makaveli
sm vidu enkrat v avstriji. med tistima dvema dolgima tuneloma je omejitev (ki se jo splaca drzat) in so enega poknali na radar.očitno je mel ful brzino glede na to kje se je šele ustavu. in ker je av.cesta se ni mogu rikverc prpelat do policaja. in potem je moral policaj k njemu! ene 300m peš! tak da ti,z 20m si še daleč!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.