Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Neprivezan - sledi plačilni nalog!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
ReDevil
Evo super, včeraj zvečer okol 19.30 v Lj, se pelje mimo mene v obratni smeri polcajski veliki voz, pač nisem mu kej dost pozornosti posvečal in se peljem dalje še par sto metrov, medtem so očitno obrnli in šli za mano, pol pa čim nekje parkiram vklopjo luči in hop Cefizelj, pa te mamo .... dry.gif

Res je da nisem bil privezan, je pa bilo vožnje vsega skupaj med 500 m in 1 km od enga lokala do tam ko sem dostavil kolegico, tko da se mi je neumno zdelo ... zdej pa ne vem al je loh polcaj že ko se je nasprot pelju opazu da nimam pasu, ker bla je precej megla pa šipe mal zarosene imel sem črno bundo in pas je tut črne barve, tko da ne vem kdo se zdej tle heca al je pa jasnovidec, pol pa ko je prišel do avta, sem se pa naredu kot da sem si pas glih odpel, skratka jeeba živa. mad.gif

Kazen pa je itak kar poštena oz. polcaj kot "dobra duša", mi pribije eno v stilu, jah sej če takoj plačaš je samo 10000, sem si mislu, kaj če bi nekdo teb plačo zmanjšu za samo 10000 SIT in to takoj, me zanima kolk bi od veselja skaku do najvišjih dreves??? huh.gif

Zdej pa mi prosim naštejte čim več (realnih in izvedljivih) predlogov, da se izmaknem kazni, ker enkrat sem to že poskušal; pripeljal sem čez Drenov grič čez 70 namest 50 kmh, pa kazen 15000 (stari dobri zakon še - enih 5 let nazaj), oz. polovička ali pa klic v sili 7500 tongue.gif , pol pa jaz pameten; ma ne plačam nikol, iz principa, pa se pritožim, enkrat in še drugič potem, tko da na koncu sem moral plačat še poprečnino in celotno kazen kar se mi zdi da je bilo pol 25000, tko da sem res naredil posel, še večjega pa bi uspel nardit, če ne bi (dobro) spravil plačane položnice, ker čez dobro leto so mi iz davčne poslali, da nisem plačal in da mi bodo trgali s tekočega računa ta znesek, sem jim šel pol težit, pa jih poslal v rodilne organe in so se pol opravičeval na dolgo in široko, čeprav so pa tut smrdljivi gnoji, da bi radi še enkrat človeka ocurili, če se le da ... whatever.gif

Mogoče bi mi celo kolega policaj dal kakšen konstruktiven predlog, kje so kake luknje v zakonu, ali pa kakšen drug obvladač! love0030.gif

P.S. Če se vam zdi, da bi bila tema primernejša za klubski kotiček, pol povejte, no upam, da bomo zadevo nekak rešli, ker pa rajš dam ta denar za mašo za starga fotra, kokr pa krofožerom mad.gif , al pa celo če ga v kanal vržem, sem bolš naredu! party0024.gif
poky
Ja vstrajaj na tem,da si bil privezan,pa da so bli slabi vidni pogoji in da policaj ni mogo 100% opazit ali si ali nisi bil privezan! biggrin.gif Na tem gradi pritožbo,al pa če maš kakega policaja za kolega pa skup napišeta pritožbo! happy0158.gif
madmax
Dobiš PM, moraš pa vedet da je če se boš prtožu v končni fazi pol vse odvisno od sodnika, če bo mel slab dan si ga naj..., lahko prideš še slabše skozi!
Rocky
poklic g.Saxoja happy0158.gif

ti dam pol cifro, ce slucajno nimas...
Casper
Oprosti ReDevil, ampak moj pogled na zadevo je malo drugačen (mogoče celo zelo drugačen). Če nisi bil privezan in če so te dobili - PLAČAJ. Res se je težko na tako lahek način posloviti od 10k SIT, ampak moralna drža tudi nekaj velja.

Tudi sam vsakih pet let plačam kakšen prekršek, ampak to razumem kot statistično nujo glede na prevožene kilometre. Policaji pač opravljajo svoje delo, jaz pa svojega. Žalostno je seveda, da najraje kasirajo za take bedne stvari. Prave norce pa večkrat puščajo pri miru. To pa je že druga zgodba.

Mislim, da je poštenost in mirno spanje več vredno, kot pa dvomljivo dopisovanje s policijo. Pa še to: velikokrat imamo različne metre glede na to na kateri strani primera smo!

Pa brez zamere!
Symon
Tu se tudi jaz strinajam s Casperjem. Sam se namreč vedno privežem. Oziroma se ne kvečjemu če grem res max. 200 metrov naprej in sem 100% da ne bo policajev niti nesreče.
Ljudje privezujemo se zaradi lastne varnosti ne zaradi policajev!
Plačaj in po moško požri tale dogodek. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi. wink.gif
David
Jah tega sem že precej dobil.... za pas še nisem pritožbe dajal ker sem bil dejansko sam kriv, in pač,,,jebat ga... Pravila so baje zaradi tega na svetu da se jih ljudje več al manj držimo... Tako da kazni za pas se m vedno plačal... pa tudi če sem poskušal policaju obrazložit da sem se dejansko premaknu za 50 m do črpalke.... pa ni zaleglo...

Kakorkoli... se mi je pa enkrat zgodilo v postojni (madmax ti boš vedel, pa upam da nisi to bil ti...

Torej pripeljal sem iz stranske (iz Tržaške) na glavno proti Liv-u... no in prletijo policaji za mano, me ustavijo marico s plavo lučjo.... ok sem si reku... kontrola!!! mad.gif Zapeljem pred Spar in policaj pride ven.... po moji oceni je pravkar imel 18 let..... dry.gif

Ok najprej mu dam dokumente pol me pa kar direkt vprašal, oziroma me "povabil" na strokovni pregled, odvzem krvi in urina.... in ok... sem mu rekel da načeloma ni problema pod pogojem da izpit dobim takoj nazaj! (Tisti ki ne veste.... izpit ti odvzamejo 24ur tudi če je test negativen)... No in fantič meni če to pomeni da se ne strinjam.... In mu ponovim še enkrat.... da grem... pod pogojem da dabim izpit takoj nazaj ker sem na službeni poti.... In se je "vaja" še enkrat ponovila.... torej se ne strinjate????

Ok...počasi mi je začelo že kuhat... se zberem-.... in mu še ENKRAT povem... da ja....grem na pregleeed poood pogooojeeeem daaaa dobiiiim iiizzzpiiit takooooj nazaaaaaj!!!! No pol gre on še enkrat nekaj v marico čekirat... pa pride nazaj s plačilnim nalogom za telefoniranje v avtu.... jest samo confused0059.gif

Pa mu rečem da od kje zdej to njemu.... sem ga uprašal kje je bil s tem nalogom do zdej.. blink.gif ???

In mi reče... Veste pred nami se pa ne boste po GSM-ju pogovarjali....

Pa mu povem da imam vnetje srednjega ušesa in da me pač precej srbi.... in če srbi treba popraskat....w00t.gif

No in se spet zberem in sem mu reku da tega definitivno ne bom plačal ker se nisem pogovarjal, in da naj ta list kar s sabo v marico odnese ker ga bom drugače vrgel pred njim na tla... dry.gif in pol me bo spet obtožil onesnaževanja narave.... mad.gif

Ok on še kar vztrajno zahteval naj podpišem list...in ker je po svoji STROKOVNI presoji ugotovil da tega ne bom stroril, mi je kazen kar "vrgel" skozi okno na noge...

No in se mu lepo nasmejim, rečem hvala..... Pol se še on usede, jest upalim avto... vržem kazen skozi okno , poročilo pustim...tongue.gif in speljem..... začuda niso šli za mano....w00t.gif

Ok seveda sem potem napisal pritožbo zaradi neutemeljenega suma... in priložil zdravniško spričevalo ki je potrdilo moje unetje... no in kazen šla mimo....

LP daVid
poky
Lepo so se te lotli... biggrin.gif Samo drugič pa se ne pogovarjaj po telefonu,ko voziš..... tongue.gif tongue.gif
madmax
hm, zanimivo, ma veš kaj čisto prav si naredil! happy0158.gif
David
QUOTE(madmax @ 8 Feb 2006, 17:58) *

hm, zanimivo, ma veš kaj čisto prav si naredil! happy0158.gif

Aha torej nisi bil ti??? biggrin.gif w00t.gif
ReDevil
Ma ja samo za polcaje je očitno najlaže dosegat normo s tem da po cesti pobirajo "drobtine", tam kje je pa treba dat jajca na rizik, pa rajš rep med noge, ne rečem so tudi izjeme, govorim pa iz lastnih izkušenj. mad.gif

Bili smo v lokalu skoraj sredi Ljubljane, pa uletijo 3 pretepači na mene, ki imajo zunaj še 4 kolege, pa še redar me vrže iz lokala (ker smo ugotovili da se jih je malo bal), pa pride policija in se niso upali iz svojega prelepega vozila - kible po domače, da bi preprečili "streljanje enajstmetrovk", kar se je takrat z mano dogajalo, no in končal sem lepo polomljen, polcaji pa so se izkazal kot prave pichke, brez da bi pri tem uporabljal ta izraz za nasprotni spol, ker se mi zdi precej žaljiv! dry.gif
RoKo
@ReDevil moj nasvet : plačaj! Je najceneje; konec koncev si prekršek naredu, pa vsi izgovori so na trhlih nogah, le komu bo sodišče verjelo!?
Ja popolnoma se strinjam s Casperjem vsako tolko pa moraš neki plačat, da te majo v evidenci med živimi! tongue.gif
Jaz sem zadnjič v BTC-ju; grozna vrsta za izhod pri semaforju, pa se spomnem bencinske, tam kjer je znak "prepovedana smer", pogledam gre en avto, pa drugi, ja pol pa še jaz... aha za minuto je nevemodkje plava luč za mano pa sirena ..pol mi policaj (kakih 25 let ) zrecitira prekršek, jaz pa brez besed, saj nima smisla karkoli razlagat, mi vzame dokumente, pa čakam kakih pet minut pa se vrne čedna policajka rosnih let s plačilnim nalogom, ma nisem zdržal pa jo vprašam, če je tajnica, a kolega ne zna p....?Ne nisim končal, me je boljša polovica sunila v rebra, ja še pravi čas, drugač bi blo bisteno dražje! biggrin.gif
Hočem povedat, da jim najbolj zamerim ker v bistvu so tam, kjer najlažje kasirajo, ja samo dva metra je tiste prepovedane smeri, nobenega oviral, izsiljeval, vsa čisto ko suza, razen znaka ...! Me je melo, da bi šel pogledat, kje se skrivata cel šiht; sta namreč zavila nazaj v BTC..
Potem pa slaba volja verjetno vsem poznana, pa me žena spomni, da sem najmanj desetkrat že prevozu tisti znak, "pa vsake tolko pa lahko neki plačaš, če že izivaš".. pa še res je!
Za to še enkrat PLAČAJ !

blink.gif

LP
Marko_mx-3
k nam so na fax baje poklical policisti in zagrozil da bojo začeli odvažat napačno parkirane avtomobile, parkiramo pa lahko samo na pločniku

scpet obvestilo 3.2.2006
R_sport
Kar se tiče pasu, se jaz privežem tud, če grem samo 100 metrov daleč - ne prenesem namreč tistega piskanja. tongue.gif Nasplošno sem se vedno privezoval pa ne zaradi policajev (ali pa piskanja, ki ga v prejšnjih avtih itak ni blo), ampak predvsem zaradi lastne varnosti, ker se nekak čudno počutim, če nisem privezan, ko vozim.

Dosedaj sem dobil le eno kazen (5000 sit) za parkiranje, ko nisem imel park. listka. Ker je bila to povsem moja krivda, sem rajši kar takoj plačal (2500 sit). Nevem, če se ima smisel pritoževat, kadar so stvari očitne in nedvoumne. z0tdntknw.gif
TEDI
ReDevil,
lej, pomoje ti kar lepo plačaj...Zakaj? Evo ti razložim - stvar je enostavna in se ji reče oportunitetni stroški - torej koliko tebe stane (časa, živcev, slabe volje, itd) da se pritožiš, pa ponovno pritožiš, pa da greš npr. k sodniku za prekrške. In potem ko se pritožiš, še ni nujno, da te bodo oprostili plačila - lahko da boš plačal celo več....
Če pa plačaš, maš pa mir...itak pa vsi vemo, da so tile police.gif ene K...E, ki se nastavljajo samo tam, kjer lahko najbolj na "clean" največ pokasirajo. Me prav zanima, če bi tadva z marico obrnila pa šla za nekom, ki bi mimo njiju drvel 200/h pa prehiteval itd. Ne, gospodje bi si zatisnili oči, pa pozabili, kaj so videli...
Symon
QUOTE(R_sport @ 9 Feb 2006, 02:00) *

ampak predvsem zaradi lastne varnosti, ker se nekak čudno počutim, če nisem privezan, ko vozim.

happy0158.gif To se tut meni dogaja. Enostavno se bolj počutim dela avta če sem privezan. Bolj pribit v zic. tongue.gif
Sam sem zaenkrat fasal eno samo kazen. Ker sem se čez glavno avtobusno v LJ peljal. Pa sploh nisem vedel, da se ne sme, ker se vedno ljudje tam vozijo. To sem tut policaju rekel. Drugače pa sem bil čisto tiho, ker bi lahko na 106ki našel kakšno kazen za prevelike gume (samo čakal sem kdaj bo rekel to. Kako mi je srce ropotalo). Lepo sem ga poslušal, si vzel na znanje to, da se tam ne vozi ter plačal kazen. Pa je mir. In hvalabogu je bila to edina izkušnja s policaji! Korektno zaenkrat. love0030.gif
TEDI
QUOTE(Symon @ 9 Feb 2006, 10:31) *

happy0158.gif To se tut meni dogaja. Enostavno se bolj počutim dela avta če sem privezan. Bolj pribit v zic. tongue.gif
Sam sem zaenkrat fasal eno samo kazen. Ker sem se čez glavno avtobusno v LJ peljal. Pa sploh nisem vedel, da se ne sme, ker se vedno ljudje tam vozijo. To sem tut policaju rekel. Drugače pa sem bil čisto tiho, ker bi lahko na 106ki našel kakšno kazen za prevelike gume (samo čakal sem kdaj bo rekel to. Kako mi je srce ropotalo). Lepo sem ga poslušal, si vzel na znanje to, da se tam ne vozi ter plačal kazen. Pa je mir. In hvalabogu je bila to edina izkušnja s policaji! Korektno zaenkrat. love0030.gif

Symon,
za avtobusno postajo je pa lozinka: Sem mamo peljal na postajo, je šla na vlak...in če bodo dobrodušni te bodo spustili...drugače pa, na napakah se učimo, tudi jaz sem že tam plačala...
Boss
Tedi ti je vse lepo povedala in ker gre za minimalno (glede na ostale) kazen je najboljš, da se malo kle zdušaš na forumu, ostali bomo simpatizirali s tabo, ker je kazen res neumna. Na koncu pa le plačaj, da ne bo še večjih stroškov, dodatnega živciranja in zgubljanja časa s pisanjem pritožb pri katerih je 50:50 šanse, da bo uspešna.

DANDO1
v življenju nisem plačal kazni, pribl. 50 na leto, uradno sem brezposeln, nimam uradno niti tolarja, zapret me nočejo.jebiga eni imamo srečo.
Grega_
QUOTE(DANDO1 @ 9 Feb 2006, 17:45) *

v življenju nisem plačal kazni, pribl. 50 na leto, uradno sem brezposeln, nimam uradno niti tolarja, zapret me nočejo.jebiga eni imamo srečo.

..tole si si pa dobro popedenu smile.gif
ReDevil
Zdej tut sam, bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi pametno res kar kmalu plačat, ker drgač bo veeeliko dražje, glede na to da imam že izkušnje s pritožbami! dry.gif

police.gif se mi zdi zlo dobr služjo (in na izi), na raznih avtocestah, tik pred cestninskimi postajami, npr. Torovo proti gorenjski, ko grejo omejitve 100, 80 in 60, pa jasno tam noben ne pelje 60, tko da sem jih že dostikrat videl kako si manejo roko! Rajš bi pljunli v roke in prijeli za kramp! happy0158.gif happy0195.gifž

Aja pa za male ribce ne rabiš tok opreme in pa manjšo mrežo in manj moči, kot za velike! dry.gif
David
QUOTE(DANDO1 @ 9 Feb 2006, 17:45) *

Dando kake prekrške pa imaš ti???

Sicer pa lastnino predvidevam da imaš... avto namreč... in davčna ti lahko tudi tega uzame.....
ReDevil
Tle sem najdu ful velik na temo pritožbe nad delom policije:

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=26870
DANDO1
QUOTE(David @ 9 Feb 2006, 21:16) *

Dando kake prekrške pa imaš ti???
Sicer pa lastnino predvidevam da imaš... avto namreč... in davčna ti lahko tudi tega uzame.....

noben izmed štirih avtov ni name pisan , mami, pa punca pa kolegica.sem si pač izbraql tak način ž+ivljenja, nobenih davkov nič ne plačam. za svojo penzijo sem pa lepo bogato poskrbel pribl. 80 -100 tisoč na mesec na stran.je pa res , da moraš ob sebi imeti ljudi, ki jim ZAUPAŠ 100 posto in pa v primeru, da se komu kaj stori ustrezno imovino tudi zaščiteno, da jo dobiš ti.načinov je milijon.sto ljudo sto čudi...
David
Dando kaj naj rećem.....zvito... sicer sem prepričan da sam nebi mogu tako živet...te pa usekakor podpiram pri odločitvi...

Torej vsak ima to pravico da si sam zbere svoj lifestyle.... happy0158.gif
DANDO1
QUOTE(David @ 10 Feb 2006, 09:18) *

Dando kaj naj rećem.....zvito... sicer sem prepričan da sam nebi mogu tako živet...te pa usekakor podpiram pri odločitvi...

Torej vsak ima to pravico da si sam zbere svoj lifestyle.... happy0158.gif

ko enkrat v mladosti zavoziš zaradi tega, ker nisi bil v službi in ni delovnih let, pa malo povzpetniških potez, pa prideš do križišča, ko izbiraš.jaz sem potem izbral to pot.so plusi in minusi.živim tako kot ti ali pa morda celo boljše, nisem omejen na nikogar in ničesar.sam svoj car.je pa res, da nikoli ne morem vzet kredita itd.ampak danes si z gotovino car, samo kontrolirat se moraš znat, kar je umetnost, pa bo denar vedno.jaz vedno pravim, samo da sem zdrav vse ostalo lahko dobiš kolikor si želiš in si za to nekaj ali pa veliko pripravljen narediti.life it"s beautiful.ja, pa še res je!
Boss
Dando love0030.gif

je pa res da tvoj lifestyle vleče za sabo en velik drawback in sicer tako kot si sam omenil - zdravje.. dokler ti služi in lahko delaš je vse cool kaj pa če zboliš (boh ne dej). Prihodkov takrat ni... samo odhodki kar zna biti velika jeba, če tako stanje predolgo traja - a imaš kakšen rezervni plan, če se ti zgodi kaj nepredvidenega (resnično upam da ne)?

YavarYe X6V6
Se mi zdi da smo "malo" off topic.

Devil ti pa plačaj, če nisi bil privezan pač nisi bil. lahko na dolgo in širioko razpredaš, na koncu boš najkrajšo potegnil samo TI, kot si že 1X ugotovil. Plačaj pa mir, pa pričkanje in pritožbe pusti za drugič ko res neboš naredil nič narobe pa te bojo police.gif jeb.l.
Marko_mx-3
ker je dokaj podobna tema, me zanima če kdo ve po kolikšnem času zastara kazen za napačno parkiranje
suicidal
QUOTE(Marko_mx-3 @ 10 Feb 2006, 12:07) *

ker je dokaj podobna tema, me zanima če kdo ve po kolikšnem času zastara kazen za napačno parkiranje

ko naslednjič parkiraš pravilno, pa te "dobijo", he he. šala.

zares pa nimam pojma. z0tdntknw.gif
David
QUOTE(Marko_mx-3 @ 10 Feb 2006, 12:07) *

po novem zastara kazen šele po 2 letih.... tako kot ostale kazni v prometu... sodišče pa če se ne motim 3 leta.... z0tdntknw.gif
ReDevil
Šele zdej sm si mal pogledu moj plačilni nalog dry.gif , pa piše kršitev ZVCP, predpis UPB2, člen 83, odstavek 5, zveza 1, no sej zarad mene bi loh tut napisal xyz, pa bi blo isto!

Škoda da sem spodaj podpisal vročitev, ne vem pa kaj mi loh nardijo če je ne bi?

Nekdo mi je tut predlagal, da naj priznam krivdo in jo ful obžalujem, pa da sem drgač zmeri prvezan (kar sem tut v resnic) in da nimam nobenih prekrškov že lep cajt, pa mi mogoče naredijo total odpis??? happy0064.gif

A je že kdo slišal za primer (sam izpolniš znesek na položnici) in je pač nekdo "pozabil" nulo napisat, pa je plačal npr. samo 750, namesto 7.500! A se je to res dogajal al so samo buče! tongue.gif
poky
Za to pa prvič slišim.... whatever.gif Pomoje bi ti kr hitro zadi poslali dodatek za plačat,hehe! biggrin.gif
Fresh
QUOTE(ReDevil @ 10 Feb 2006, 12:43) *

...

A je že kdo slišal za primer (sam izpolniš znesek na položnici) in je pač nekdo "pozabil" nulo napisat, pa je plačal npr. samo 750, namesto 7.500! A se je to res dogajal al so samo buče! tongue.gif

Po moje je bols da das 10 Buckov...

Ce se gres pa tole z nulam, pa napises 1000 sit,

bos dobil se poloznico za 19000 sit.

Drugac pa boli, ja, tocno vem kako-mene tut vsake dve leti enkrat dobijo, obicajno cisto za brezveze, takrat ko si recem, eh, telih par sto metrov... biggrin.gif

Sam, nisem se slisal za kako pametno res delujoco resitev-edino enkrat , ko me je ustavil znanec love0030.gif ,
drugace sem vedno placal polovico...

Aja, Dando,kako je pa s prekrski, recimo parkiranje, ko ti avto poslikajo ,a ne gre to na lastnika avta?
Al pa prekoracitev hitrosti, ko dobis samo fotko na dom?
Komu pa to pol zaracunajo?
Kolega ni mogu avta prepisat, dokler ni poravnal vseh 145000 sit kazni ? Res pa, da je bil avto nanj napisan, samo vmes so ble tut take "brezosebne" samo na registracijo...

Ker ce tvoja varianta deluje, bi jst tut tko

happy0158.gif
madmax

Včasih se je to dalo, zdej pa ne več. dry.gif
DANDO1
QUOTE(Boss @ 10 Feb 2006, 11:41) *

Dando love0030.gif

je pa res da tvoj lifestyle vleče za sabo en velik drawback in sicer tako kot si sam omenil - zdravje.. dokler ti služi in lahko delaš je vse cool kaj pa če zboliš (boh ne dej). Prihodkov takrat ni... samo odhodki kar zna biti velika jeba, če tako stanje predolgo traja - a imaš kakšen rezervni plan, če se ti zgodi kaj nepredvidenega (resnično upam da ne)?

rezervni plan je štiri življenske police, varčevanje v skladih, nezgodna zavarovanja zt dnevno odškodnino...

stari, če ti imajo bilo kdaj bilo kaj od bilko kje vzeti raje plačaj takoj.takoj, upamda razumeš, in si dovolj pameten in tukaj gor ne preučuješ leksikona. naj bo vsem jasno:TUDI ONI NISO TAKO NEUMNI, KOT JIH MI NAREDIMO.na koncu boš ježa pojebal TI!
David

Škoda da sem spodaj podpisal vročitev, ne vem pa kaj mi loh nardijo če je ne bi?

To če ne podpišeš ne pomeni nič.... Prou nič!!! Tako da je useeno al podpišeš al ne....
Boss
tako kot Symon prav bi lahko v pritožbo napisal, da itak ne rabiš bit privezan, ker si vedno prbit... z0tdntknw.gif mogoče bo zaleglo
Grega_
QUOTE(David @ 10 Feb 2006, 15:47) *

To če ne podpišeš ne pomeni nič.... Prou nič!!! Tako da je useeno al podpišeš al ne....

...tako je, mislm da ti 2x pošljejo in če ne dvigneš to smatrajo kot vročeno, jest ti svetujem da plačaš pa bo.

Evo kolega je mel sranje z neplačano kaznijo za parking, dobu je že lansk let 2 pa jih ni je** 5 posto, sej kao bo zapadl, nobene kazni pa ni podpisal. In evo, prejšnji mesec mu je davčna blokirala račun in je plačal polne kazni + stroške trganja banke + še ene dodatne stoške, ter blokado trr-ja in elektronskega bančništva - 6k, potem je normalno zahteval deblokado in še za to plačal - 6k. In na koncu ga je namesto 10-12 jurjev prišlo vse skupi okol 30k, če bi pa polovično plaču v tistem roku, takrat ko je liste dobil bi pa plačal 5-6 jurjev.
Plači pa boš mel mer.
David
QUOTE(Grega_ @ 10 Feb 2006, 18:38) *

Evo kolega je mel sranje z neplačano kaznijo za parking, dobu je že lansk let 2 pa jih ni je** 5 posto, sej kao bo zapadl, nobene kazni pa ni podpisal. In evo, prejšnji mesec mu je davčna blokirala račun in je plačal polne kazni + stroške trganja banke + še ene dodatne stoške, ter blokado trr-ja in elektronskega bančništva - 6k, potem je normalno zahteval deblokado in še za to plačal - 6k. In na koncu ga je namesto 10-12 jurjev prišlo vse skupi okol 30k, če bi pa polovično plaču v tistem roku, takrat ko je liste dobil bi pa plačal 5-6 jurjev.
Plači pa boš mel mer.

Grega da te malo popravim.... stroškov definitivno no tolko.... če kazni ne plačaš, ti čez čas davčna direkt trže z računa, pol ti račun zablokirajo, ppol moreš na banko odblokirat.... ne plačaš nič...

Ponavadi pa ti cajoti še neke stroške zaračunajo... ne vem pa točno kolk...

Torej ni tolko stroškov.... happy0158.gif
peo
se jst svoje mnenje povem...sm mel ogormno problemov s policaji...prvi avto je bil namrec yugo z motorjem 1.6 105KM od lancie (+zastava motorsport odmicna)...pravi magnet za policaje
sem dobil najmanj 6x položnico za pas, 3x za prekoračitev hitrosti, 2x za škripanje gum, ...
Za vsako posebej sem v roku 8-ih dni spisal pritožbo...in je delovalo...od vseh nisem niti ene plačal...vse je zastaralo ali pa zaradi pomanjkanja dokazov ustavilo.
Tudi po novem zakonu se da marsikaj spisat...treba je le vztrajat...in s pametnimi argumenti. Če teh ni, bolje da plačaš.
David
Jah je tako da so se v novem zakonu precej zaščitili...... to je problem.... dry.gif
ReDevil
Glede moje problematike, mi je kolega polcaj iz Kamnika izrazil v % kaka je verjetnost uspeha moje pritožbe in je bla 99 % da ne rata, pa še glede na to da sem "lude sreče", ne bom niti probaval se hecat, pa še pretekle izkušnje tut ne govorijo v prid pritožbi! happy0158.gif

Kakšne pa imate kaj prijeme proti zbijanju alkohola pred vožnjo, ker obstajajo razno razne variante in "zgodbice", ki pa niso glih vse čist resnične najbrž! Slišal sem tut za tisti Outox al kokrkol se mu reče, da ni nič od njega! z0tdntknw.gif
Symon
Manj pit?
Saj se zgodi, eno pivo, mogoče dva Bandita (manjša pakunga). Ampak ljudje dajte bolj po pameti! sad.gif
peo
2 velika pira si ni problem za pihat...naceloma bo pod mejo
imam doma alkotest in je razika, ali se pred pihanjem fajn globoko nadihas na svezem zraku, nato vdihnes do konca ter takoj zacnes pihat...razlika je cca. 0,15 promila manj kot ce bi pihal tako, da prej ne dihas globoko, sploh pa ce pihas zadnji zrak iz pljuc...proti kocnu izdiha ima sapa namrec vec alkoholnih hlapov kot na zacetku, ko izdihujes se vsaj problizno svez zrak
ReDevil
Ja sej res raznorazne ideje, mogoče samo še ni noben pomislu da bi dokler polcaj prpravla aparaturo, da poje celo štruco in namaže rio mare pate, pa zmoli 1 očenaš in upa, da bo efekt!

En kolega tut trdi, da če daš jezik nekak spredi ko pihaš (da naj bi zaprl dovod večine zadev iz požiralnika s tem), da je pol ful drgač oz. velik manj, zdej pa ne štekam! blink.gif

Men se je npr. zgodil, da sem izpil 2 kuhana vina, pa pol urce zatem pihal in direkt 0,00! dry.gif

Je pa zihr tut ful odvisno od tega če npr. cel dan nisi nič jedu in pa telesna teža, če npr. 2 velka pira 100 kg dedcu nnaj nebi prekoračlo meje, je pa pri 45 kg deklini zihr precej drgač oz. gre namest pihat rajš bruhat! happy0158.gif

Symon, dobra ideja, če bi ljudje vozil bol po pamet, pol sploh ne bi rabil niti cest niti gum, ker bi se pač vozil po pameti! yahoo.gif
ReDevil
Dons sm šel plačat tole 1. nagrado na policijski postaji! happy0195.gif Loh rečem, da po eni stran mi je žal da sem plačal, po drugi pa mi ni, ker vem da bi se samo še bolj zagnojil vse skupi in bi na konc plačal vsaj trojno če ne še večkratno! dry.gif

Bi blo pa v primeru pritožbe tok bolj zanimiv, ker bi vas lahko obveščal, kakšne so reakcije na moje negodovanje, čeprav v nobenem primeru to še ne bi bil glih neki adrenalinski šport! happy0195.gif

Drgač pa tnx vsem, k ste mi pomagal z nasveti in probal ohranit celo kožo! happy0064.gif
tomlc
mene pa neki zanima mogoče se vam zdi butast sam ne vemin namreč: polcaj ti neki napiše neko kazn ti je ne priznaš. če se hočš prtožt ti podpišš al ne podpišš kazni?
Marko_mx-3
Danes sem izvedu da če povzročiš nesrečo z manjšo materialno škodo plačaš kazen 100.000SIT pike in še izpit gre za en mesec, to je v primeru da pokličeš policiste.
madmax
QUOTE(tomlc @ 16 Feb 2006, 20:27) *

mene pa neki zanima mogoče se vam zdi butast sam ne vemin namreč: polcaj ti neki napiše neko kazn ti je ne priznaš. če se hočš prtožt ti podpišš al ne podpišš kazni?

načeloma priznaš da si očitani prekršek storil, vedno pa imaš pravico do pritožbe!

QUOTE(Marko_mx-3 @ 16 Feb 2006, 20:35) *

Danes sem izvedu da če povzročiš nesrečo z manjšo materialno škodo plačaš kazen 100.000SIT pike in še izpit gre za en mesec, to je v primeru da pokličeš policiste.

Če si s to nesrečo povzročil splošno ogrožanje itd., pa nevem točno kako je s tem ampak po mojem more biti še kej alkota prisotnega?!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.