Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Spet ceste zacveteeeeeele ...
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
ReDevil
Lahko bi naslov tudi nadaljeval v stilu Prešernove "Zdravnice", če bi to kej pomagal našim cestam sredi lukenj! happy0158.gif

Ne morem verjet, da takoj ko se je začel mal odjuge, lahko vozimo off road kar po naših glavnih cestah, to je noro, zdej nam morajo samo še policijske puche al kake range dat v zasebno uporabo pa se žur loh začne! tongue.gif

Ne vem kake so po drugih delih SLO ali CRO ceste, ampak tlele v Okolici kamnika, pa proti Ljubljani in Kranju, to je pa ADIO totalno, ponekod dobesedno luknja na luknji (kar gledaš če ne boš brez kolesa ostal), flika na fliko, pol pa ti obenem pomembni Janezi skoz govorijo kok se vlaga "municije" v ceste! confused0059.gif

Pred enim letom sem mislil, da če imaš avto spuščen in stršan do ful, potem si zmagal na celi črti (v smislu lege govorim, ostalo pustimo stat), pol pa ko se človek neki cajta vozi po taki cestah, se pa počutim kot po polurni dirki z gokartom, ko ne veš več če je kaj kar te ne bi bolelo, takrat bi pa najrajši sedel v kakem starem citroenu, npr. XM je bil en pravi potujoči fotelj! z0tdntknw.gif

Pri naših cestah se mi zdi najbol absurden primer (verjetno je to opazil tut še kdo drug), da se velikokrat zgodi, da se naredi v neki cesti ali ulici nov asfalt (predvideva se naj bi bila primerna instalacija pod cesto že opravljena seveda), potem je zadeva enih par mescov ok, pa se spomnejo, da bi lahko že takrat še za kanalizacija potegnil, ampak niso, se pravi jeebiga bodo pač še enkrat razbil cesto, pa jo spet skupi spravjo in poflikajo (1. runda flikanja), a ni vrag da čez dobra 2 meseca ugotovijo, da bi pa tut plin moral potekat točno po tej trasi in se jasno brez problema ("nikome ništa") to novo cesto razčefuka še drugič, pa se jo pol poflika, tko da že tle imamo ful dobro premišljeno in ravno zadevo, love0030.gif ki pol najbrž ima dobre pogoje da zacveti še prej kot če bi bilo vse iz enega sloja! whatever.gif Pa da ne bo kdo rekel, da sem si primer izmislu, točno to se je zgodilo v Centru Ljubljane - Trubarjeva ulica, mogoče ni bil glih primer kanalizacija in plin, ampak cesta je bila rabita dvakrat v manj kot pol leta, potem ko je bila NOVA! mad.gif

Skratka kok ste kej PREzadovoljni s trenutnim stanjem naših cestišč, zdej ko je sezona CVETENJA! ph34r.gif

suicidal
uf ja, jaz se vozim v službo na relaciji LJ - Kamnik. ajooooj, kakšne luknje. sploh ne morem opazovat prometa takrat okoli sebe, samo gledam da ne bom v kakšno luknjo zapeljal in utrgal kolo. jah, toliko o kvaliteti cest. najhuje je ko začnejo pa avtoceste cveteti. nisem še opazil tega, a verjamem da že obstaja.
David
Naj vas potolažim da je v mojih krajih še huje.... postojna-ilirska bistrica.... Počutim se ko Alberto Tomba v Kitzbuhel-u... mad.gif
madmax
QUOTE(David @ 21 Feb 2006, 09:55) *

Naj vas potolažim da je v mojih krajih še huje.... postojna-ilirska bistrica.... Počutim se ko Alberto Tomba v Kitzbuhel-u... mad.gif

Ajoojjj, jst se moram skor vsakodnevno voziti po že prej omenjeni cesti v službo, in povem vam da razmišljam o nakupu katrce. sad.gif

Je pa še ena cesta ki je v tako katastrofalnem stanju da to se opisat ne da, moreš se pelat da vidiš o čem govorim. Katastrofa ceste planina-unec, luknjava je bolj kot naši zakoni, švicarski sir se skrije! blink.gif
uklopko
pa take ceste so pravi zakon.....................................za testiranje fedrov! happy0195.gif

V mojem mega kraju in na poti ni takih problemov se pa najde kaka lukna k bi bla za nafilat.................................................. z asfaltom seveda!!! happy0158.gif (a sm prov napisu)

res pa je da so slo.ceste nasploh u k....!

LP
David
QUOTE(madmax @ 21 Feb 2006, 10:10) *

Je pa še ena cesta ki je v tako katastrofalnem stanju da to se opisat ne da, moreš se pelat da vidiš o čem govorim. Katastrofa ceste planina-unec, luknjava je bolj kot naši zakoni, švicarski sir se skrije! blink.gif

Ja to sem pa pozabil omenit...sam mi je še vedno zakon cesta.... happy0158.gif

Madmax kje pa delaš ti??' Bistrica?? confused0059.gif
BOBI
dry.gif nic kaj boljse ceste niso pri nas na ptuju dolocene so kar fajn luknjaste
poky
Mah,men se zdi da ma cela Slovenija take šajsarske ceste!! sad.gif So določene izjeme na enih relacijah,samo take lokalne pa to so pa vse v kurcu! whatever.gif
madmax
QUOTE(David @ 21 Feb 2006, 10:33) *

Madmax kje pa delaš ti??' Bistrica?? confused0059.gif

Starod
TEDI
Hja, tudi pri nas v Lj imamo luknje, še posebej pa so zanimive razne stranske uličice. Ampak, pazi zdaj to- če je luknja globja od 20 cm (ne me prijet za besedo) in če se ti zaradi take luknje povzroči škoda na vozilu, lahko tožiš Cestno podjetje. Se pravi da ugotoviš katero Cestno podjetje je odgovorno za tisto cesto, kjer je luknja, potem pa od njihove zavarovalnice iztožiš odškodnino, ker so zavarovani za tako škodo. Sicer se verjetno upirajo z vsemi štirimi, a vseeno... party0024.gif
suicidal
20cm je pa že HUDA luknja ... tega tudi ne vidiš vsak dan. kaj šele povoziš.
TEDI
Ja, valjda je 20 cm huda luknja - če bi bili lahko toženi za nižjo luknjo, bi zavarovalnice lahko kar bankrotirale...Morda pa čakajo, da vse te kuknje postanejo 20 centimetrske... blink.gif
suicidal
imam tak občutek včasih, ja. happy0158.gif
LabiGT
pridte enkrat z mano na relaciji Nis-Prokuplje....boste utihnili glede lukenj in slabih cest v sloveniji...david cesta Il bistrica - postojna je v primerjavi s tam ze prava avtocesta ...noro
poky
Labi,boga tvoja Mazdica tam.... whatever.gif sad.gif
LabiGT
presenecen sem...zelo dobro se drzi...optiko pa delam dvakrat letno smile.gif
poky
QUOTE(LabiGT @ 21 Feb 2006, 15:36) *

presenecen sem...zelo dobro se drzi...optiko pa delam dvakrat letno smile.gif

happy0195.gif happy0195.gif He he,se ni čudno.... tongue.gif
Marko_mx-3
Lani jeseni so v naših krajih začeli kopati za plin in še kaj in so nam naredili tako ulico da je kriza, da o glavni cesti ki gre čez cel vir ne govorim ker je toliko flik da je veselje in še vse so se posedle

Naša ulica, na levi so posledice gradnje bloka, na desni (nov asfalt) pa plina
ReDevil
No te ceste so res totalna ZMAGA love0030.gif , 20 cm luknja, pa sej nismo v hiši strahov - sestro mila, pa tut Zetorja ne vozmo glih vsi, a so normalni??? dry.gif

Marko, vidim da imaš podobne izkušnje s svojo ulico kot jaz, pa sej ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči, zgleda je bila pri majstorih pač na delu možgano-žerka! party0024.gif
Boss
Avtocesta mimo Grosuplja (smer proti Dolenjski) ima že tako poškodovan asfalt, da te pri srcu stiska ko čez zapeleš pri 120-130 km/h. Aja pa še plačujemo 12 sit na kilometer lukenj.

Drugače je lukenj vsepovsod ampak začuda pa nikjer nisem opazil cestarjev da bi kaj popravljali - verjetno imajo še zimsko spanje - zgleda so pri nas zaposleni v cestnih podjetjih sami medvedi, ker poleg tega da zimo več ali manj prespijo so še tudi tako zaščiteni.

David
QUOTE(Boss @ 22 Feb 2006, 10:01) *

Drugače je lukenj vsepovsod ampak začuda pa nikjer nisem opazil cestarjev da bi kaj popravljali - verjetno imajo še zimsko spanje - zgleda so pri nas zaposleni v cestnih podjetjih sami medvedi, ker poleg tega da zimo več ali manj prespijo so še tudi tako zaščiteni.

Za razliko od tebe sem jih videl.... cesta knežak- šembije...... so vrečke asvalta metali po tleh, pa po njem z lopatu butali..... Tolk o profesionalni "odpravi" napak....
Boss
QUOTE(David @ 22 Feb 2006, 10:24) *

Za razliko od tebe sem jih videl.... cesta knežak- šembije...... so vrečke asvalta metali po tleh, pa po njem z lopatu butali..... Tolk o profesionalni "odpravi" napak....

profesionalci na delu - thumbsup.gif
komar
QUOTE(David @ 22 Feb 2006, 10:24) *

Nič panike - takšne profije od cestarjev imamo po celi SLO ... mad.gif
Sem pa enkrat slučajno opazoval kako popravljajo cesto pri naših sevrenih sosedih (A) - ko so končali, je bila flika ravna ko špegl (pa okrog luknje so najprej vse izrezali, pa podlogo pripravili, pa 2 plasti asfalta, ....)! happy0158.gif
suicidal
QUOTE(komar @ 22 Feb 2006, 11:06) *

... pa okrog luknje so najprej vse izrezali, pa podlogo pripravili, pa 2 plasti asfalta, ...

tako kot smo se v šoli učili happy0158.gif
ReDevil
Boss poznam tvoj grosupeljski odsek "avtoceste" (nekje med prvim izvozom za GRO in tistim pri Kongiču najbrž), očitno ga že niso zrihtal! confused0059.gif mad.gif Že pred 2 leti nas je tam premetavalo kot z gliserjem na 3m valovih! Obup in sramota! sad.gif

Pa tlele v bližini mene (kraj Vrhpolje - takoj izven Kamnika, smer Celje) in so naredil v tej vasi nov semafor (sej ne rečem, je zraven osnovna šola in je v redu da je), ni pa glih v redu da so cesto razkopal, potem pa niso zaflikal enega pasu (dol grede proti Kamnku) in je en tanek del čez vozni pas, v širini mogoče 10 cm, ampak ima pa tudi globino vsaj 5 cm in ko noter zapelješ, kolkor koli počasi, te vedno znova nabije v hrbet ta scena (če si zaspan, se zihr zbudiš ko greš čez), nevem al naši genialci niso zmožni popravit v nivo in imajo naštiman da malo voda kroži sredi ceste al pa je kaka višja logika prisotna! z0tdntknw.gif

In pa ko polagajo tiste kovinske pokrove - kanalizacija na ceste da pol voda odteka in nekateri še ne vejo da se zna asfalt malo posest al pa da se zakalkulirajo pri višini te zadevce in potem je odtok nad nivojem ceste, prov smešno za vidt, no rajš rečmo žalostno, ker smo pač leta 2006 in ne v času Antične Grčije, ker potem Rimljani so znal že bolše ceste delat! love0030.gif
ReDevil
Me zanima, kolk kej poznate cesto čez Logatec in okolico, ker to je pa totalna zmaaaga! happy0158.gif

Pomojm so cesto delal še Rimljani, od takat pa še ni vidla kake reparature, oz. je jasno pretečnim stoletjem primerno ohranjena ostala za kranjske janeze! blink.gif

Upam da kdo ve o kaki cesti govorim! dry.gif

Drgač pa kar sm danes videl na krožnem Tomačevo, to pa upam da ne vidite vsak dan take ovire na cesti:

En tip je s Transporter kamiončkom vozil cementne cegle (kvadrovce po zidarsko) in jih je par komadičev [/b]stresel po skrajnem zunanjem pasu, mad.gif , pol sm pa kar takoj poklical 113, pa naj polcaji naprej urejajo in ga primerno nagradijo (da ne bo pomote nobenmu ne privoščim kazni al kej podobnga), ampak če pa ti uleti taka opeka na avto, al pa da ga magari nabiješ ko je že na cesti, je pa mal drgač kokr če komu pade karton s pico! ashamed0001.gif
Boss
pa ne, da si kakšno pico že na tak način zgubu ? happy0195.gif
ReDevil
To ne tongue.gif , je pa mi danes picopek razlagal, da ko je prej kruh okol razvažal, da je enkat pozabil bočna vrata zapret in stresel po Celovški enih 20 gajb kruha, še sreča, da je bila ura 4 zjutri, no pol je šel baje ves kruh nazaj v kamion in v prodajo, malo bolj je bil najbrž okusen - kamenčki tejst! happy0158.gif happy0195.gif
Grega_
Redewil ti si pejt enkrat med tem ko boš raznašal pice in ko boš imel trenutek časa avto oprat ker je grozno svinski happy0195.gif ...se te vid na 100m happy0195.gif
Drakey
QUOTE(ReDevil @ 27 Mar 2006, 21:09) *

Me zanima, kolk kej poznate cesto čez Logatec in okolico, ker to je pa totalna zmaaaga! happy0158.gif

Pomojm so cesto delal še Rimljani, od takat pa še ni vidla kake reparature, oz. je jasno pretečnim stoletjem primerno ohranjena ostala za kranjske janeze! blink.gif

Upam da kdo ve o kaki cesti govorim! dry.gif
Drgač pa kar sm danes videl na krožnem Tomačevo, to pa upam da ne vidite vsak dan take ovire na cesti:

En tip je s Transporter kamiončkom vozil cementne cegle (kvadrovce po zidarsko) in jih je par komadičev [/b]stresel po skrajnem zunanjem pasu, mad.gif , pol sm pa kar takoj poklical 113, pa naj polcaji naprej urejajo in ga primerno nagradijo (da ne bo pomote nobenmu ne privoščim kazni al kej podobnga), ampak če pa ti uleti taka opeka na avto, al pa da ga magari nabiješ ko je že na cesti, je pa mal drgač kokr če komu pade karton s pico! ashamed0001.gif

Hihihi cesta cez Logatec (oz pred logatcem) love0030.gif
Se dostikrat peljem tam, pa sem ugotovil da ce grem cca 125km/h potem se skoraj ne cuti poskakovanja.
Izgleda da ma vzmetenje moje mazde neko tako lastno frekvenco, itd... (sem fizik, pa rajsi nebi razlagal do konca ph34r.gif ). Sam problem je ko je tam omejitev 90 (na enem koncu pa celo 50), in radar je tam kar pogosta rec police.gif

Drugace pa morda poznate dve ulici v LJ tam zadaj pri Askercevi? Proti temu je se njiva avtocesta smile.gif
Violet
QUOTE(Drakey @ 27 Mar 2006, 23:02) *

Izgleda da ma vzmetenje moje mazde neko tako lastno frekvenco, itd... (sem fizik, pa rajsi nebi razlagal do konca ph34r.gif ).

zakon mazde: mazda ima svojo lastno frekvenco, (dinamiko) sploh pa na ovinku pri majčkeno večji hitrosti... biggrin.gif
David
QUOTE(Grega_ @ 27 Mar 2006, 21:31) *

Redewil ti si pejt enkrat med tem ko boš raznašal pice in ko boš imel trenutek časa avto oprat ker je grozno svinski happy0195.gif ...se te vid na 100m happy0195.gif

Ej devil.....to sem pa tudi sam vidu....zadnjič sem te opazu ki si šel mimo WTC-ja proti obvoznici, oziroma tomačevem.... umazanc. press.... w00t.gif
mazda-mx3
QUOTE(Violet @ 28 Mar 2006, 00:06) *

zakon mazde: mazda ima svojo lastno frekvenco, (dinamiko) sploh pa na ovinku pri majčkeno večji hitrosti... biggrin.gif

A ti zagotovo delas v javni upravi?

Ker mi bolj zgleda, da testiras avtomobile....hihi...po nacinu pisanja namrec...z malo vecjo tehnicno podkovanostjo te prav vidim med razpravo ob boku Bossa, Labija in Siriusa biggrin.gif

QUOTE(David @ 22 Feb 2006, 11:24) *

David, hoces rec, da so bile tko velike luknje, da sploh niso sipali nic vanje ampak jih samo premostili z vrecami??

Ma si nebi ti omislil hummerja, da ne ostanes na kateri od vaših vaških cest, z mazdico, brez osovine? happy0195.gif
LabiGT
QUOTE(Drakey @ 27 Mar 2006, 23:02) *

Se dostikrat peljem tam, pa sem ugotovil da ce grem cca 125km/h potem se skoraj ne cuti poskakovanja.
Izgleda da ma vzmetenje moje mazde neko tako lastno frekvenco, itd... (sem fizik, pa rajsi nebi razlagal do konca ph34r.gif ). Sam problem je ko je tam omejitev 90 (na enem koncu pa celo 50), in radar je tam kar pogosta rec police.gif

Drugace pa morda poznate dve ulici v LJ tam zadaj pri Askercevi? Proti temu je se njiva avtocesta smile.gif

ni vprasanje lastne frekvence ampak ce gres 125 km/h in non stop udarjas luknje amortizer nima casa da se vraca v prvotno lego...glih preden se hoce vrniti v zacetni polozaj pride naslednja lukjna rolleyes.gif
dve ulici za askercevo poznamo poznamo biggrin.gif
Sishi
Kle pr men je pa vse uredu confused0059.gif
David
QUOTE(mazda-mx3 @ 28 Mar 2006, 08:37) *

Ma si nebi ti omislil hummerja, da ne ostanes na kateri od vaših vaških cest, z mazdico, brez osovine? happy0195.gif

Ej luka TAKOj bi si ga omislu..... sam je too much $$$ dry.gif

Razmišljam pa da bi kakega Wranglerčka za second ride nabavu.... al pa jeep renegade.... se še nisem odloču..... z0tdntknw.gif
poky
QUOTE(Grega_ @ 27 Mar 2006, 21:31) *

He he,ReDevil je tak not pado v biznis,da nima cajta za take postranske zadeve! tongue.gif biggrin.gif

QUOTE(David @ 28 Mar 2006, 09:28) *

Razmišljam pa da bi kakega Wranglerčka za second ride nabavu.... al pa jeep renegade.... se še nisem odloču..... z0tdntknw.gif

Hmm,dobro razmišljaš,jaz bi tudi,samo je en VLKI problem pri tem......NO MONEY!!! sad.gif laugh.gif
mazda-mx3
QUOTE(David @ 28 Mar 2006, 09:28) *

hehe
bolj bi ti priporocal kakega CJ7 haha...s tem si šele car!!

Aja...sem noter dajajo MB 2200D mašine brez problema wink.gif
David
Ej CJ7 zakon.... tudi pride v poštev..... no neki takega bi si omislu...

IPB Image
mazda-mx3
hehe, sem takoj vedel na kaj ciljash! : happy0158.gif
David
No podobnega sem lih zgrešil z nakupom..... bil pa še bolj uzdignjen in še večje gume mel.... pa cena super....sam ga je prodal... sad.gif
mazda-mx3
joj joj david....zdej hitro spet v akcijo za pomladanske dni biggrin.gif
David
Akcija bo definitivno....don't worry about that... w00t.gif
mazda-mx3
QUOTE(David @ 28 Mar 2006, 15:02) *

Akcija bo definitivno....don't worry about that... w00t.gif

Maaa pliidnooo mikinooo love0072.gif evo sam zate biggrin.gif
David
QUOTE(mazda-mx3 @ 28 Mar 2006, 15:09) *

Maaa pliidnooo mikinooo love0072.gif evo sam zate biggrin.gif

blink.gif ka mi ti te delaš lukman????

Neke marjetice pošiljaš.... happy0195.gif
mazda-mx3
QUOTE(David @ 28 Mar 2006, 15:15) *

blink.gif ka mi ti te delaš lukman????

Neke marjetice pošiljaš.... happy0195.gif

haha...ti je nerodno aaa.... tongue.gif

malo zezanja pa ja mora bit! biggrin.gif
Violet
QUOTE(mazda-mx3 @ 28 Mar 2006, 08:37) *

A ti zagotovo delas v javni upravi?

Ker mi bolj zgleda, da testiras avtomobile....hihi...po nacinu pisanja namrec...z malo vecjo tehnicno podkovanostjo te prav vidim med razpravo ob boku Bossa, Labija in Siriusa biggrin.gif

laugh.gif

valjda, sedaj testiram učke "mazde-monalize", če zapeljem desno, gredo učki desno , če zapeljem levo, levo itd... laugh.gif

mazda-mx3
QUOTE(Violet @ 28 Mar 2006, 21:20) *

laugh.gif

valjda, sedaj testiram učke "mazde-monalize", če zapeljem desno, gredo učki desno , če zapeljem levo, levo itd... laugh.gif

hehe...violet...sam da ne bo zacela skilit wink.gif
poky
QUOTE(mazda-mx3 @ 28 Mar 2006, 21:30) *

hehe...violet...sam da ne bo zacela skilit wink.gif

He he,kak bi po tvojem mogo peljat,da bi luči škilile?? tongue.gif biggrin.gif
ReDevil
E pa kaj hudiča, a bomo res rabli terence za nase cvetoče ceste, kam bomo pa dali potem (spuščene) mazde, ker za u penzijo še niso (čisto)! tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.