Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
obrati
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
mazda 323
Zanima me koliko obratov ima mazda 323 f 1.6 ob zagonu - prosti tek (hladen motor)?

Jaz imam včasih tudi 1700 obr/min in traja cca 1- 2 min, verjetno je to malo preveč blink.gif ?
Marko_mx-3
jaz mislim da ni preveč, še posebno zdaj ko je bolj hladno, kakšne imaš pa svečke, kable in filter.
Meni so obrati nihali za cca 500 vrtljajev pa sem kable in svečke menju in je bilo prec boljš
mazda 323
Avto je pravkar iz garancije, redni servis je bil narejen pred 6. mescami, tako da ne vem kaj je bilo menjano. Sem jih pa opozoril na obrate, pa mislim da so na to pozabili.
KAALman
ko je zunaj zelo mrzlo, ali ko avto dalj časa stoji, potem je normalno da prve 2-3 minute laufa z 1500-1700 RPM

drugače pa če se ti normalno hitro ogreje, in so potem obrati naprej v normalnem območju (650-850 RPM)

potem ni razloga za skrb wink.gif
YavarYe X6V6
Če hočeš nižlje vrtljaje hladnega motorja potem --> diesel.Drugače pa , če ti potem ko je motor segrat deluje bp se ne sekiraj. Hvala bogu za bencin. love0030.gif
tomlc
jz mam 323F 1.6 pa zutri ko ga užgem gre na 1000obratov pol pa pae normalno na 400-500 obratov
mogoče mal mal sam men dela že skos tko in ne crkne:P
lep pozdrav
zdravek
nemaš brige - to ti je čok yahoo.gif (ilitiga grijanje mašine...)

(meni se vrti na 1900 o/min 1-2min) blink.gif e sad ili je to normalno ili nam obadvema šteka mašina.. ;(
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.