Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Spet utripajoča zelena?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Boss
Ne vem a se norca delajo al kaj - v glavnem preberte si ta članek objavljen na Siolu

Preberte si tudi takratno debato na našem forumu o utripajoči zeleni

Ne vem ampak zgleda, da imamo v tej vladi opravka z norci mi smo pa za njih testni zajčki mad.gif
mazda-mx3
hehe...sej sem vedel...isto kot je bilo z nalepkami...isti qrac...

kolko mislite, da zaracunajo spremembo utripanja luck na semaforjih? smile.gif
Boss
QUOTE(mazda-mx3 @ 28 Feb 2006, 13:30) *

hehe...sej sem vedel...isto kot je bilo z nalepkami...isti qrac...

kolko mislite, da zaracunajo spremembo utripanja luck na semaforjih? smile.gif

verjetno čist isto kot so zaračunal (verjetno mal manj ker zdaj so že izvežbani in utečeni v postopkih), da so odpravili mežikanje wink.gif
pa sej to je čisti biznis.... happy0195.gif
suicidal
jaz sem se zdaj navadil na brez utripajoče zelene, tako da sem zdaj navajen na oboje in mi je prav vseeno kaj je. samo naj povejo kako je, da bomo vedeli.

je pa očitno, da je vse skupaj eo samo zmišljevanje, brez raziskav, simulacij, študij. samo da ne bi bilo tako kot je bilo prej (pod prejšnjo oblastjo) - vse je treba spremenit, dobre in slabe stvari, ponavadi potem ratajo slabe in še slabše. ajoj. kje je moralna police.gif ?
David
Nekako pričakovana poteza naše države.....

Sicer pa ej.... sej gre z naših žepov to.... happy0064.gif party0024.gif
Symon
QUOTE(David @ 28 Feb 2006, 15:17) *

Sicer pa ej.... sej gre z naših žepov to.... happy0064.gif party0024.gif

happy0195.gif Kva se sploh sekiramo. z0tdntknw.gif
To je res totalna bedarija. Tu gre samo za to, da en pokasira. Isto kot so se preseravali z nalepkami, ki za katere so govorili, da ne bomo rabili več prometne. Ja my ass!!! mad.gif Samo zato, da so kasirali proizvajalci se je šlo. Tukaj pa če nihče drug bodo pa uni pokasirali, ki bodo spet preklapljali števce.

Če mene vprašate so nekateri dobesedno za postrelit! Toliko za zgled bodočim politikom.. MI NISMO SIMOVČKI! (uni liki iz iger SIM CITY kjer se lahko izživljaš z davki, in podobnimi neumnostmi brez posledic)
poky
No ja,pač rabijo nekaj cajta,da se spametujejo.... whatever.gif
ReDevil
Mislim da postopek menjave ritma semaforja ne bo preveč drag, zdaj bodo samo morali dobit strokovnjake za kavomate, da izlijejo vso predhodno nalito kavo (al mjbi red bull) v zeleno lučko (ker pomoje zarad tega uboga reva tok mescov ni mogla pomežiknit), zdej pa bo spet vse v redu z njo! happy0158.gif tongue.gif

Drugač pa se mi zdi OBUP tole cincamarinca, enkat ja enkat ne, če je bila najprej to odlična rešitev, zdej pa kar naenkrat ni več, prov patetična scena! mad.gif
M-Fan
Zgleda da se jim ne splača...... huh.gif

Ne vem kaj so stem misnli nardit-doseč. Jst sm se prej nevarnega počutu, kot varnega! (sploh kadar sm peš)
Boss
No pa se je na to Dragutinovo pobudo javil še moj veliki prijatelj g. Žlender (saj vsi veste kako ga imam rad?) in je spet butal neumnosti v stilu kako mižikajoča zelena luč zgleda povzroči pri ljudeh tak efekt kot pri biku, ki zagleda rdečo zastavo.

Če malo karikiram, se pravi, da se nam zbudi primitivni nagon in ko zagledamo utripajočo zeleno in podzavestno vsi po gasu, da čim hitreje pademo v križišče. Po Žlendrovih besedah je povprečna hitrost v križiščih z mežikajočo zeleno v trenutkih spreminjanja iz zelene do rdeče večja za 20-30% kot v tistih križiščih kjer ni utripajoče zelene (od kje mu ti podatki???).

Na vprašanje novinarja kaj pravi statistika glede nesreč pred in po ukinjanjem utripajoče zelene je Žlender izjavil, da teh podatkov nima (ja fak sej res, le kako naj bi jih imel če je predstavnik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki naj bi se ukvarjali tudi s tem a določeni ukrepi zaležejo ali ne). Takoj v naslednjem stavku pa je izjavil, da so se nesreče v prvih dneh ukinitve zmanjšale. A te podatke pa ima? Al pa malo nabija kr tje v tri p***e krasne, ker je take stvari težko preveriti, če nimaš direktnega dostopa do podatkov.

Še dobro, da kdo ne izjavi, da mežikajoča zelena lahko sproži epileptičen napad. huh.gif

suicidal
al pa da če predolgo gledaš v rumeno (ker ko ni utripajoče zelene, je daljša rumena), da se ti blešči (tako nekako, kot bi gledal v sonce). blink.gif
KAALman
sLOVEeeeeeeeeeeeeeeenijaaaaaaaaaaaaaaa

od kod idioti tvoji ? blink.gif
David
QUOTE(KAALman @ 4 Mar 2006, 13:04) *

sLOVEeeeeeeeeeeeeeeenijaaaaaaaaaaaaaaa
od kod idioti tvoji ? blink.gif

happy0195.gif happy0195.gif

Boldman pesnik.press.... w00t.gif bleh.gif
zdravek

kaj, vi tam v sloveniji imate treptajuće zeleno? happy0158.gif
poky
Meli smo,zaj trenutno ne več,zgleda pa da bomo spet meli ja! tongue.gif happy0158.gif
zdravek

kaj vam je bolje voziti kad vas upozoravaju treptajuća zelena? z0tdntknw.gif
David
QUOTE(zdravek @ 9 Mar 2006, 07:45) *

kaj vam je bolje voziti kad vas upozoravaju treptajuća zelena? z0tdntknw.gif

Definitivno boljše če žmiga....vsaj meni osebno..... z0tdntknw.gif
mazda-mx3
QUOTE(David @ 9 Mar 2006, 07:46) *

Definitivno boljše če žmiga....vsaj meni osebno..... z0tdntknw.gif

meni tudi...ker ves, da bo zelena 3x utripnila preden bo oranzna in imas daljsi reakcijski cas...

zdej vsi vozijo cez oranzno in rdeco, ker niso navajeni...

pa se, a ni v zakonu, da ce gres z oranzno cez krizisce (ne iz krizisca), je to odvzem vozniske??
David
QUOTE(mazda-mx3 @ 9 Mar 2006, 08:25) *

pa se, a ni v zakonu, da ce gres z oranzno cez krizisce (ne iz krizisca), je to odvzem vozniske??

Na-aaa če se ne motim je za prelet čez oranžno luč zagrožena kazen 30 k sit, za rdečo pa 60 k sit + nekaj točk....

LP dAvid
zdravek

dry.gif ljepo je to; ali mi u hrvatskoj nismo naučeni na takav raskoš tongue.gif
mazda-mx3
QUOTE(David @ 9 Mar 2006, 10:14) *

Na-aaa če se ne motim je za prelet čez oranžno luč zagrožena kazen 30 k sit, za rdečo pa 60 k sit + nekaj točk....
LP dAvid

hmmm...a ni za rdeco je odvzem vozniskega od 1.1.2006
Marko_mx-3
Letos ni bilo nobenega novega zakona, to je bilo nategovanje (po mojih informacijah)
Boss
O semaforju govori 119. člen ZVCP in za prevoženo rdečo razen kazni 60 jurjev ne predvideva kazenskih točk
ReDevil
Ampak res, če bodo spet menjal prometni režim, bo pa štala, že zdej so ljudje zbegani kt ovce ko vidjo volka: - al ustavt al peljat! dry.gif

Glih mal prej se mi je to zgodil (skoraj repriza moje edine dosedanje nesreče), pač ženska spredaj pa se dost hitro pelje in še pospešuje, pa zasveti rumena, bremza ko nora, jaz pa nasrečo dovolj razdalje imel, da sem ustavil, pol se mi opravičuje kokr neki, pa sva se itak strinjala da je rumena na semaforju, no če bi delili kupone, vemo kdo bi biv glavni! happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.