Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
kako obdelati ljubico :P [update 05.4.06]
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2, 3, 4, 5, 6
mazda-mx3
tako...da ne bomo smetili drugih tem...bom premaknil pogovor sem wink.gif

Ja mazdico sem se odlocil obdelat, ker ne najdem drugega avta, ki bi mi bil tko OK.

pa se par slikic razstavljanja....

IPB Image
IPB Image
IPB Image

IPB Image

kot lahko opazite, sem razstavljanje poslikal (nisem dal vseh slikic gor), da bom znal pol vse nazaj sestavit...hahaha biggrin.gif
no...ker ne gre vse vedno po nacrtih bo potrebno kaksno zadevo spet nazaj zalit s plastiko blink.gif

IPB Image
Marko_mx-3
akustiko happy0158.gif
mazda-mx3
QUOTE(Marko_mx-3 @ 2 Mar 2006, 22:39) *

akustiko happy0158.gif

na-a, zdej sem ga sele razstavil...
namen je celo porihtat...nove prevleke, prebarvat, avtoakustiko enkrat za vselej postimat in tko dalje...bomo vidli kolko bo zneslo...
suicidal
si pa ornk zastavil. cel projekt. happy0158.gif
mazda-mx3
QUOTE(suicidal @ 3 Mar 2006, 11:47) *

si pa ornk zastavil. cel projekt. happy0158.gif

jp...upam sam, da ga bom lahko izpeljal do konca wink.gif
David
Luka blink.gif confused0059.gif

Da jest to nardim ga ne sestavim nikoli več.... confused0059.gif
mazda-mx3
QUOTE(David @ 3 Mar 2006, 14:30) *

Luka blink.gif confused0059.gif
Da jest to nardim ga ne sestavim nikoli več.... confused0059.gif

zato pa poslikam vse kar razstavim, tudi vijak po vijak ce je treba...al pa vsaj slikam vijake, da vidim kateri so bili gor... wink.gif
poky
Jaz bi se tudi pomoje zgubo med tolko šraufi,pol bi mi jih pa polno ostalo.... tongue.gif avto pa bi ziher še šel! biggrin.gif
Grega_
Svaka čast, da si se spravil v tak projekt happy0158.gif ...seveda ga boš pa dokončal, sej ne moraš pustiti razmontiran avto a ne blink.gif ...mislim da bo končni izdelek odličen. Nam lahko zaupaš kakšne bolj natančne načrte, kakšna notranjost, kaj boš vse spremenil ipd......ali je to skrivnost?

lp, Grega
Symon
love0030.gif Živ norc. Ampak a ne nameravaš ti zamenjati avto... z0tdntknw.gif
wiperboy
dobro si jo razštelo... biggrin.gif happy0064.gif love0030.gif
Marko_mx-3
Symon ti malo bolj preberi njegovo prvo objavo.

Mene pa zanima kaj imaš tisto pod armaturko z vezicam pripeto, pa kleše si mi splel tongue.gif imam iste komplet treh
Symon
QUOTE(Marko_mx-3 @ 3 Mar 2006, 19:58) *

ashamed0001.gif Se posuvam s pepelom.... Sem samo slikce pregledal. Pomanjkanje časa zadnje čase. wink.gif
LabiGT
jaz nimam pocasni internet, vseen sem pa narocil pico...a je ok? unsure.gif
KAALman
@Luke: dobro si se lotil projekta... o tem jaz sanjam za mojo... (ni keša tongue.gif )

srčno upam da ti bo uspelo wink.gif

moje občudovanje maš smile.gif
David
QUOTE(LabiGT @ 3 Mar 2006, 21:05) *

No problemos labi san..... DOBER TEK!!! happy0158.gif
blindek
malo nam zaupaj kaj vse misliš naredit...pa da seveda neboš pozabil vse dokumentirat z slikami smile.gif
mazda-mx3
QUOTE(Grega_ @ 3 Mar 2006, 15:02) *

Svaka čast, da si se spravil v tak projekt happy0158.gif ...seveda ga boš pa dokončal, sej ne moraš pustiti razmontiran avto a ne blink.gif ...mislim da bo končni izdelek odličen. Nam lahko zaupaš kakšne bolj natančne načrte, kakšna notranjost, kaj boš vse spremenil ipd......ali je to skrivnost?

lp, Grega

Torej...ja, ga nameravam nazaj sestavit...hihi tongue.gif
O kvaliteti koncanega avta raje nebi sedaj, ker je veliko faktorjev tukaj...upam, da bo zgleden ja tongue.gif

Spremembe bodo (upam....ker je vse odvisno od budgeta) v obliki in barvi notranjosti, zaključil naj bi končno že avtoakustiko v avtomobilu na kar čakam že dve leti z vso opremo doma, če dobim zadnji spojler in prednji podaljšek odbijača, bo tudi to gor nameščeno, na novo prebarvan avto pa še kakšna malenkost...vse odvisno od tega al ne/bom dobil dele in po kakšni ceni.

Podrobnosti še ne moram dajat, ker so v glavi in dokler so samo v glavi...je bullshit karkoli napovedovat.

QUOTE(wiperboy @ 3 Mar 2006, 18:06) *

dobro si jo razštelo... biggrin.gif happy0064.gif love0030.gif

ja ja za razstavljanje sem fenomen...hahahaha happy0158.gif

QUOTE(Marko_mx-3 @ 3 Mar 2006, 19:58) *

Mene pa zanima kaj imaš tisto pod armaturko z vezicam pripeto, pa kleše si mi splel tongue.gif imam iste komplet treh

tisto pod armaturko je en od procesorjev za radio...

QUOTE(Symon @ 3 Mar 2006, 20:19) *

ashamed0001.gif Se posuvam s pepelom.... Sem samo slikce pregledal. Pomanjkanje časa zadnje čase. wink.gif

ej Symon, te pridem spihat s kompresorjem biggrin.gif

QUOTE(LabiGT @ 3 Mar 2006, 21:05) *

je OK Labi...sej ves...mi ognjeni moramo bit pri moceh zaradi dolocenih aktivnosti tongue.gif
ashamed0001.gif

QUOTE(KAALman @ 4 Mar 2006, 07:20) *

@Luke: dobro si se lotil projekta... o tem jaz sanjam za mojo... (ni keša tongue.gif )

srčno upam da ti bo uspelo wink.gif

moje občudovanje maš smile.gif

no, sej tukaj bom napisal tudi tocne stroske vsakega posega, da se bo lahko videlo kaj se splaca in kaj ne...

do sedaj je bilo v projekt vlozeno 0 SIT in 5h razstavljanja

no ja...avtoakustika je se od prej, tega ne bom uposteval...

QUOTE(blindek @ 5 Mar 2006, 18:55) *

malo nam zaupaj kaj vse misliš naredit...pa da seveda neboš pozabil vse dokumentirat z slikami smile.gif

slikice bodo, namen pa je zgoraj napisan...vse sledi smile.gif
mazda-mx3
Da mi ne boste očitali, da vas ne obveščam redno o poteku dogajanja...

Seznam trenutno nabavljene opreme:

- šoba za zadnjo šipo: 1.500 SIT
- nova sonda lambda: 6.000 SIT (grem iskat jutri)
- sedežna garnitura: 45.000 SIT (nesem ta teden)

Iščem el. pomik stekel. Trenutno imam tel. od zastopnika za Spal na Markovcu...kompleten sistem za 21.000 SIT.
Še raje pa bi dobil iz kakšne razbite mazdice (Tich in STAJERC to leti predvsem na vaju, ker vaju ne morem priklicat tongue.gif )

Klicem tipa za zadnji spojler in klima napravo, pa se mi ne oglasi!!! z0tdntknw.gif whatever.gif

za enx tolko....
LabiGT
QUOTE(mazda-mx3 @ 6 Mar 2006, 07:12) *

je OK Labi...sej ves...mi ognjeni moramo bit pri moceh zaradi dolocenih aktivnosti tongue.gif
ashamed0001.gif

koncno en ki me razume tongue.gif smile.gif
blindek
prej ni šlo napisat...torej da zdaj napišem smile.gif
za električna stekla in podobno ima en kolega mazdo 323F doma, ki jo uporablja za rezervne dele.
Če še kdo drug kaj rabi mi naj napiše in bom pogledal kaj še vse je...avto pa deluje vse brezhibno, kupil jo je za neki mali denar ker jo prejšnji lastnik ni uporabljal
mazda-mx3
aha...torej odgovarjam še tukaj...
je ok nizka cena, sam pa ne mislim delat 600+ km za el. pomik stekel, ker nisem s tem profitiral popolnoma nic...

pol raje kupim nove za par dodatnih jurjev...
mazda-mx3
QUOTE(LabiGT @ 6 Mar 2006, 15:37) *

koncno en ki me razume tongue.gif smile.gif

itak, da te yahoo.gif

Vprasanje: zakaj za vraga v mazdi niso naredili tele notranjosti vozila???
LabiGT
ker pol res ne bi nikol sel ven z avta!
(ok razen za en teden vsakih 28 dni biggrin.gif )
Symon
A to si kje na netu staknil prototipne slike notranjosti MX-3ke? love0030.gif Hudo.
mazda-mx3
razmisljam, kako bi se dalo to naredit...ma zdej vam bom ze pocasi razkrival stvari...bala...mah...vazno, da se naredi...

ideja je, narediti to sredinsko konzolo, ki bi jo preko vijakov pritrdil v tla in v sredino hrbtnega dela (glede na to, da bom dal preoblec sedeze, to nebi smel bit problem)...no, v to sredinsko konzolo bi dal woofer noter...ga skril oz. nekako namestil, da bi sedel v ta plac.

Sta dve varijanti. ena je ta, da bi sel navpicno v prostor med sredinsko konzolo in zadnjim sedezem, v kar dvomim...druga ideja pa je, da bi ga namestil vodoravno za prednjima sedezema na prednji srednji del zadnjega sedeza....

Bala je ker je sedaj avto razstavljen in ne morem niti preveriti dimenzij...uffaaaa!!! sad.gif
poky
Ti si se pa močno resno loto prenove avteka,bravo!! happy0158.gif
mazda-mx3
QUOTE(Symon @ 6 Mar 2006, 16:28) *

A to si kje na netu staknil prototipne slike notranjosti MX-3ke? love0030.gif Hudo.

ja taksna naj bi bila notranjost...ma res mi ni jasno zakaj niso dali pol une sredinske konzole not...abooo sad.gif ???

QUOTE(poky @ 6 Mar 2006, 16:31) *

Ti si se pa močno resno loto prenove avteka,bravo!! happy0158.gif

ma to so za sedaj samo ideje...ne vem koliko tega bo realizirano...fajn bi bilo, da vse...ne upam si pa tega trditi...pa se financno je zadeva zame kar tezka, pa se nimam nobenih izkusenj, osnov...je treba vse od zacetka wink.gif

poky
Ma dober si že,da si se sploh loto,ker je kr vlki projekt to.... whatever.gif
mazda-mx3
QUOTE(poky @ 6 Mar 2006, 16:41) *

Ma dober si že,da si se sploh loto,ker je kr vlki projekt to.... whatever.gif

10x ashamed0001.gif
Symon
Ampak košen maš ti woofer? A ne bo to malo majhna konzola. Drugače jaz bi ga dal med zadnja zica nekako. No ali pa ležati pa v sredino avta (med prednjima in zadnjima zicoma). To bi bilo kar lepo.
Če daš pa še podaljške, pa cel avto preštrihat bo pa sploh bomba! Rispekt, človek! love0030.gif Upam, da boš dal kakšno special metalic barvo. Nekaj bolj izstopajočega... happy0158.gif
Potem boš pa ahtej avto. Ga boš imel še dolgo časa, ker ga bo škoda prodajati. wink.gif
Še enkrat: HUDO! happy0158.gif
mazda-mx3
QUOTE(Symon @ 6 Mar 2006, 16:45) *

Ampak košen maš ti woofer? A ne bo to malo majhna konzola. Drugače jaz bi ga dal med zadnja zica nekako. No ali pa ležati pa v sredino avta (med prednjima in zadnjima zicoma). To bi bilo kar lepo.
Če daš pa še podaljške, pa cel avto preštrihat bo pa sploh bomba! Rispekt, človek! love0030.gif Upam, da boš dal kakšno special metalic barvo. Nekaj bolj izstopajočega... happy0158.gif
Potem boš pa ahtej avto. Ga boš imel še dolgo časa, ker ga bo škoda prodajati. wink.gif
Še enkrat: HUDO! happy0158.gif

hmm..woofer bo moral bit kar vodoravno ocitno...je pa rainbow 300 SLC...problem je v izdelavi zaobljenih elementov...jaz bi rad osnovo iz lesa...se bojim, da bom moral delat iz cesa drugega...

evo se en clanek biggrin.gif
zakaj mazdam ne pustimo umreti...

hmmm...barva bo ostala ista kot je sedaj, ker mi je vsec...ce bi barval v drugo barvo bi moral se te papirje zrihtat na tehnicnem pa mi ni...je OK tale barva wink.gif
Marko_mx-3
Ena slikca concepta na hitro kaj več pa malo kasnej

KAALman
QUOTE(mazda-mx3 @ 6 Mar 2006, 12:33) *

- nova sonda lambda: 6.000 SIT (grem iskat jutri)

kjes dobu tak pocen ? in ali majo tak poceni tudi za V6, jaz bi mogoče rabil obe smile.gif
Marko_mx-3
Evo ti še nekaj slikc od moje trojke

Evo ti še nekaj slikc od moje trojke

suicidal
hm, nekaj ne dela najbolje?! z0tdntknw.gif
poky
Jp,jaz tudi nič videti na slikah! z0tdntknw.gif
mazda-mx3
QUOTE(KAALman @ 6 Mar 2006, 20:05) *

kjes dobu tak pocen ? in ali majo tak poceni tudi za V6, jaz bi mogoče rabil obe smile.gif

v anet trgovini....ce pa je za tvojo tudi tko poceni, resnicno nebi vedel sad.gif
probaj poklicat...

marko...res se nic ne vidi :/
Marko_mx-3
Ups, prevelike slike in preveč uploadanja raznih stvari dry.gif

Evo zdej mora delati

YavarYe X6V6
QUOTE(mazda-mx3 @ 6 Mar 2006, 16:08) *

aha...torej odgovarjam še tukaj...
je ok nizka cena, sam pa ne mislim delat 600+ km za el. pomik stekel, ker nisem s tem profitiral popolnoma nic...

pol raje kupim nove za par dodatnih jurjev...

Veš pošta in dor to dor tud funkcionirata, pa velik ceneje kot da hodiš to iskat. happy0195.gif
mazda-mx3
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 6 Mar 2006, 21:49) *

Veš pošta in dor to dor tud funkcionirata, pa velik ceneje kot da hodiš to iskat. happy0195.gif

I know lepi...ma baje, da bi si moral sam pridet snet mehanizme wink.gif
YavarYe X6V6
Aja, še dol se jih mu ne da odšraufat, samo kasiral bi ??? tongue.gif
David
Luka ideje ki jih maš za avto.....Prva liga.... ko bo končan ti častim cocktail za dobro delo... če ne končaš... častiš ti.... in s karmen se ti bova smejala..... happy0158.gif happy0195.gif
mazda-mx3
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 6 Mar 2006, 21:59) *

Aja, še dol se jih mu ne da odšraufat, samo kasiral bi ??? tongue.gif

ja tko je ja tongue.gif
no, se je blindek javil, da bi mi lahko on snel dol vse kar bi rabil in mi poslal...je priden smile.gif

QUOTE(David @ 6 Mar 2006, 22:13) *

Luka ideje ki jih maš za avto.....Prva liga.... ko bo končan ti častim cocktail za dobro delo... če ne končaš... častiš ti.... in s karmen se ti bova smejala..... happy0158.gif happy0195.gif

hehe...kako me ti lepo spodbujas ej...prva liga! biggrin.gif

vprasanje....je kdo ze poskusil povezat racunalnik v avtu...s tem mislim na napetost v avtomobilu...baje, da se da, vendar nisem nikjer srecal cloveka, ki bi mu to uspelo...

blindek
pretvornik DC/AC in priklopiš gor pa je tongue.gif
suicidal
QUOTE(blindek @ 6 Mar 2006, 22:43) *

AC/DC punk.gif
mazda-mx3
QUOTE(blindek @ 6 Mar 2006, 22:43) *

ja, to je ta izi varjanta tongue.gif

QUOTE(suicidal @ 6 Mar 2006, 23:14) *

AC/DC punk.gif

hehe...ves divji yahoo.gif devil.gif
Marko_mx-3
Zakaj bi pretvarjal iz 12V na 220V pa potem spet na 12 in 5 V.

Na A.com so imeli nekaj gkede PCja v avtu in kako narediti,
samo baje je bolje da nabaviš prov carPC, da nimaš preveč problemov.
komar
QUOTE(Marko_mx-3 @ 6 Mar 2006, 23:29) *

V teoriji ne bi smelo bit nekih težav...12V itak maš v avtu (samo mogoče bi bilo potrebno napetost stabilizirat), pretvornik iz 12V na 5V pa tudi ne bi smel bit problem za nobenega elektronik-bastlerja... happy0158.gif
Najenostavnejša rešitev - prenosnik in adapter za avto in to je to!!! party0012.gif
mazda-mx3
QUOTE(Marko_mx-3 @ 6 Mar 2006, 23:29) *

sej lih v tem je point, da je ta pretvorba nonsense...si bom pogledal malo na a.com...

ampak carPC...to pol ni isto...se mi gre, da cimbolj zreduciram stroske, ki niso nujni, zato pa se moram zaprav informirat in izkoristit tako varijanto, ki resnicno deluje, da ne bom stran metal denarja...

QUOTE(komar @ 7 Mar 2006, 07:46) *

V teoriji ne bi smelo bit nekih težav...12V itak maš v avtu (samo mogoče bi bilo potrebno napetost stabilizirat), pretvornik iz 12V na 5V pa tudi ne bi smel bit problem za nobenega elektronik-bastlerja... happy0158.gif
Najenostavnejša rešitev - prenosnik in adapter za avto in to je to!!! party0012.gif

hihi...tomi...pol lahko racunam, da mi bos kupil prenosnika al kako? maaaa te bom mel najrajsi pol ves? happy0158.gif

biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.