Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Spet gume-direkt.com
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
b mx-6
A ima kdo mogoče kakšne izkušnje z COOPERTIRES Zeon 2XS, ali NANKANG NS-2, iz spodnjega linka?
Mene zanima za 225/55/16 dimenzijo.
http://ssl.delti.com/pnevmatikitakoj/start.html
LabiGT
QUOTE(b mx-6 @ 3 Mar 2006, 19:17) *

A ima kdo mogoče kakšne izkušnje z COOPERTIRES Zeon 2XS, ali NANKANG NS-2, iz spodnjega linka?

oboje NE!
slabe (plastik fantastik)
poky
QUOTE(LabiGT @ 3 Mar 2006, 21:01) *

oboje NE!
slabe (plastik fantastik)

Labi,plastične gume???? confused0059.gif z0tdntknw.gif
RoKo
QUOTE(b mx-6 @ 3 Mar 2006, 19:17) *

Pozdrav!

Jaz pravkar testiram Nankang NS-1, prevozil sem z njimi cca 5000km, pa se obnašajo presenetljivo dobro za to ceno! Dimenzije pa imam 205/55/16! Kolega pa je prav toko nabavil prek net-a NS-2, pa za enkrat nima pripomb!
tongue.gif
Sicer pa si oglej teste http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/nankang/index.html

@Labi Me res zanima zakaj imaš take "plastične" izkušnje! blink.gif

LP
David
Ja isto se je za moje gume govorilo.... FEDERAL dimenzije 205/50 17

Pa morem priznat da so gume ODLIČNE..... vsekakor priporočam!

PA cenovno sprejemnljive..... happy0158.gif
poky
Kaj maš to,FEDERal??? confused0059.gif Si ziher,da misliš gume,ne pa fedre??? tongue.gif biggrin.gif
David
S I G U R N O!¨!!!! tongue.gif biggrin.gif
poky
QUOTE(David @ 6 Mar 2006, 09:33) *

S I G U R N O!¨!!!! tongue.gif biggrin.gif

He he,morem te malo zezat! tongue.gif Samo sn res prvič slišal za to firmo gum. whatever.gif
David
Ej jest tudi.... pa sem jih useeno kupil.... tongue.gif

Pa sem res vesel z njimi.... happy0158.gif happy0005.gif
poky
No če si ti,pol je avtek tudi! happy0158.gif
RoKo
Ja pravkar listam Motorevijo, kjer so testi letnih gum,pa me je močno presenetil test gume Bridgeston Potenza RE 050! V prosti prodaji je zasedla PRVO mesto, guma izdelana posebej za Mercedes z ornako MO(Mercedes Originalteil) pa ZADNJE! confused0059.gif
Le kako si lahko taki dve ugledni znamki to privoščita?!

Joj kako je svet ratal pokvarjen, pa saj ni za verjet nikomur več! ashamed0001.gif

Sicer pa si sami oglejte:

http://www.motorevija.si/datoteke/tabela-g...02006%20225.jpg
komar
Osebno sicer ne dam preveč na te teste - vsi rezultati kupljeni - več ali manj!!! mad.gif
Dosti več so vredne info, ki jih dobiš od znancev, na forumih happy0158.gif ...
poky
Misliš info od Labija,he he! biggrin.gif Se veš,Labi-Dr.Tyre! happy0158.gif
komar
QUOTE(poky @ 6 Mar 2006, 21:28) *

Misliš info od Labija,he he! biggrin.gif Se veš,Labi-Dr.Tyre! happy0158.gif

Zame definitivno zaneslivejši podatek, kot testi v revijah!! happy0064.gif
Pa tudi sam imam nekaj 100k km za sabo in tudi nekaj gum poradiranih in nemalokrat se je zgodilo, da sem bil nad dobro ocenjeno gumo razočaran in seveda tudi obratno!!! confused0059.gif
poky
Ja,sam tudi nimam izpita od včeraj,pa prvega avta,tak da ti verjamem! happy0158.gif Nisem tip človeka,ki bi na gumah šparal,tak da sn mel večinoma uveljavljene firme gum,pa vseeno so med njimi kr razlike! dry.gif
David
No tudi sam sem jih kar nekaj dal skozi.... morem rečt da rad experimentiram z gumami... torej provam vsakič druge.... in do zdej razen Save Eskimo S3 nisem nobenih gum še kupil 2krat.......

Ene izmed boljših gum ki sem imel so pa definitivno Yokohama.... sam modela se pa ne spomnem... z0tdntknw.gif

LP daVid
poky
Savo si 2x kupo??? confused0059.gif Jao,pa to so gume samo za sneg-dobesedno! Pozimi pa se voziš z zimskimi gumami večjidel po mokri ali suhi cesti,tam pa so te gume podn! sad.gif Za po snegu pa priznam,da so cool! happy0158.gif
komar
QUOTE(David @ 6 Mar 2006, 21:48) *

Ene izmed boljših gum ki sem imel so pa definitivno Yokohama.... sam modela se pa ne spomnem... z0tdntknw.gif
LP daVid

Zelo dober oprijem, na žalost tudi zelo hitra obraba... tongue.gif
David
To je res....je pa zalimana na cesti..... pa če me spomin ne vara sem nardil slabih 20k km z njimi... kar niti ni tako malo....
RoKo
Ja kaj je dobra guma je zlo relativen pojem, največ pa je odvisno od STILA vožnje, po moje se šele v ekstremnih razmerah pokaže prava vrednost oz. kvaliteta gume pa naj si bo pri zaviranju v mokrem in suhem ali v hitri vožnji skozi ovinke; pri normalni vožnji pa ni kaj dosti razlik! tongue.gif
komar
QUOTE(RoKo @ 6 Mar 2006, 22:18) *

Ja kaj je dobra guma je zlo relativen pojem, največ pa je odvisno od STILA vožnje, po moje se šele v ekstremnih razmerah pokaže prava vrednost oz. kvaliteta gume pa naj si bo pri zaviranju v mokrem in suhem ali v hitri vožnji skozi ovinke; pri normalni vožnji pa ni kaj dosti razlik! tongue.gif

ooo, pa so! Najprej se pokažejo v hrupnosti in udobju med vožnjo ... potem pa še - a se tebi še ni zgodlo, da bi se znašel v "extremni" situaciji - po mojem kar pogost pojav na naših cestah in pri naših voznikih - torej guma mora bit dobra!
RoKo
QUOTE(komar @ 7 Mar 2006, 07:52) *

ooo, pa so! Najprej se pokažejo v hrupnosti in udobju med vožnjo ... potem pa še - a se tebi še ni zgodlo, da bi se znašel v "extremni" situaciji - po mojem kar pogost pojav na naših cestah in pri naših voznikih - torej guma mora bit dobra!

Hej kar se hrupnosti tiče pri meni ne drži ;jaz gum sploh ne slišim,tudi zimskih ne pri 200km/h, mi mr. Bose to avtomatsko regulira yahoo.gif
Udobne so vse dokler majo kaj zraka... tongue.gif

Sicer se pa načelno strinjam, da boljša kot je guma , več možnosti imaš da preživiš v današnjem prometnem kaosu, je pa res da te včasih zanese: ja mam the best michelin, pa esp al dsc, pa abs, pa itd. dejmo sprostit konjenico... whatever.gif

@komar saj tudi jaz ne verjamem preveč testom gum ker pač so določeni interesi, ne morem pa razumet, da je Najboljša in Najslabša od iste firme pa še isti model!!! ? confused0059.gif
Kaj naj si mislim od firme Bridgestone? wallbash.gif

LP
komar
QUOTE(RoKo @ 7 Mar 2006, 21:30) *

Kaj naj si mislim od firme Bridgestone? wallbash.gif

LP

Saj zato pa voziš - Michelin!!!
Tudi jaz sem Bridgestone zamenjal za ContinentalSportContact2 - zoom-zoom

Pa esp al dsc, pa abs, pa itd. dejmo sprostit konjenico... pri meni isto!!! happy0158.gif
LabiGT
jaz bom najverjetneje kupil bridgestone potenza re050a (tiste ki so na testu za mercedes so posebej narejene za mercedes - se pravi jih naredijo da zdrzijo cim vec km, kar pomeni polom na mokrem)
vsi jih hvalijo...bom se sam sprobal..upam da ne bom razocaran
Boss
QUOTE(LabiGT @ 8 Mar 2006, 08:51) *

jaz bom najverjetneje kupil bridgestone potenza re050a (tiste ki so na testu za mercedes so posebej narejene za mercedes - se pravi jih naredijo da zdrzijo cim vec km, kar pomeni polom na mokrem)
vsi jih hvalijo...bom se sam sprobal..upam da ne bom razocaran

Boš povedal kako se kaj obnesejo, ker jaz tud ciljam na re050. Alternativa... hmmm... GY F1? al pa Pirelli Zero Nero?
LabiGT
QUOTE(Boss @ 8 Mar 2006, 13:36) *

Boš povedal kako se kaj obnesejo, ker jaz tud ciljam na re050. Alternativa... hmmm... GY F1? al pa Pirelli Zero Nero?

alternativa zame pirelli p zero nero...F1 ne bom dal se enkrat (vseen premehke na suhem, na mokrem pa odlicne, pa se udobne za sportno gumo).
Pirellija ne najdem za ugodno ceno (min. 29.000sit) medtem je pa Potenza cca. 24000 sit
RoKo
QUOTE(LabiGT @ 8 Mar 2006, 08:51) *

tiste ki so na testu za mercedes so posebej narejene za mercedes - se pravi jih naredijo da zdrzijo cim vec km, kar pomeni polom na mokrem)

Ja saj glih to me skrbi, da znajo nardit za določene slabo gumo, kaj pa če pošljejo v luko koper "Wan šip wiz ful šit for ex balkan kantri?" confused0059.gif

Ekskjuzmi maj ingliš is veri bed! ashamed0001.gif

blindek
ne mislim ven dat za gume veliko denarja, ker bom v kratkem kupil alu felne in seveda primerne pnevmatike.
zato vas vprašam če ma kdo kaj izkušenj z Hankook RADIAL K701 185/65 R14 86H 4PR
cena je 12554 (52,41 EUR)

pri testih je dobil skupno oceno 1.7 (ocene so od 1-6,1 najbojše,6 najslabše)
Grip in dry conditions 1.0
Braking in dry condtions 1.0
Grip in wet conditions 2.1
Braking in wet condition 2.2
Grip in snow 5.3
Comfort 1.7
Tyre noise (in car) 1.6
Tyre noise (external) 1.6
Tyre wear 2.2

torej ja al ne? smile.gif
poky
Blindek,to boš v Metroju kupo? Ker tam majo skozi toti Hankook.... whatever.gif
blindek
ne ne...gume direkt smile.gif zaj pa me zanima če so kolko tolko da bo zdržalo kaka 2mesca mene tongue.gif

rad pa grem kam na kako vlko parkirišče pa lečem ko nor z kolegi... party0024.gif happy0005.gif
zato nekaj naslabšega ne rabim glih smile.gif imajo pa kar dobre ocene...zato me zanima vašo mnenje?
komar
QUOTE(blindek @ 14 Mar 2006, 23:36) *

ne ne...gume direkt smile.gif zaj pa me zanima če so kolko tolko da bo zdržalo kaka 2mesca mene tongue.gif

rad pa grem kam na kako vlko parkirišče pa lečem ko nor z kolegi... party0024.gif happy0005.gif
zato nekaj naslabšega ne rabim glih smile.gif imajo pa kar dobre ocene...zato me zanima vašo mnenje?

Hankook imajo po mojih izkušnjah kar veliko obrabo ... cool.gif
poky
QUOTE(komar @ 15 Mar 2006, 06:39) *

Hankook imajo po mojih izkušnjah kar veliko obrabo ... cool.gif

He he,torej bojo glih za 3 parkplace! tongue.gif happy0158.gif
blindek
če ti povem kaj mam zaj gor je vse bojše od tega smile.gif
sava eskim al kak so...profil 1mm party0024.gif tolko se drži ceste da lahko speljem po 500obrati smile.gif kaj je več je že burnout happy0195.gif
kaj še potem predlagate za primerno ceno?seveda ne nekaj najslabšega da nebom prvi ovinek ven zletel...
komar
QUOTE(blindek @ 15 Mar 2006, 15:54) *

če ti povem kaj mam zaj gor je vse bojše od tega smile.gif
sava eskim al kak so...profil 1mm party0024.gif tolko se drži ceste da lahko speljem po 500obrati smile.gif kaj je več je že burnout happy0195.gif
kaj še potem predlagate za primerno ceno?seveda ne nekaj najslabšega da nebom prvi ovinek ven zletel...

Poceni in presenetljivo dobro - Gislaved - švedske gume! happy0158.gif
LabiGT
po moznosti pirelli p6
po ceni pa hankook k415
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.