Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zdaj pa jaz rabim vašo po moč !
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Symon
QUOTE(komar @ 7 Mar 2006, 17:48) *

Chewrolet Aveo

Odkrit bom s tabo: Ta avto je gledano s stališča varnosti totalen polom! whatever.gif Takšne avte dandanes bi jaz prepovedal. Je pa po drugi strani res, da se v manj razvitem svetu še vedno prodajajo novi Golfi 1. Ampak to je pač nerazviti svet in ni primerjave. Da pa lahko prodajajo takšen avto v EU pa je polom. Najmanj 3 zvezdice bi moral biti standard (dosega ga recimo Dacia Logan).
Ampak ne zavijajmo spet offtopic.
@Kaalman: Saj veš, da hočeš za ženkico tudi varen avto. wink.gif
komar
QUOTE(Symon @ 7 Mar 2006, 18:47) *

Odkrit bom s tabo: Ta avto je gledano s stališča varnosti totalen polom! whatever.gif Takšne avte dandanes bi jaz prepovedal. Je pa po drugi strani res, da se v manj razvitem svetu še vedno prodajajo novi Golfi 1. Ampak to je pač nerazviti svet in ni primerjave. Da pa lahko prodajajo takšen avto v EU pa je polom. Najmanj 3 zvezdice bi moral biti standard (dosega ga recimo Dacia Logan).
Ampak ne zavijajmo spet offtopic.
@Kaalman: Saj veš, da hočeš za ženkico tudi varen avto. wink.gif

Glede NCAP testa - poglej si malo razlago kriterijev po katerih ocenjujejo avte - pravilih po katerih bi to moralo potekat in razlikah kako to res opravljajo!
Primer Aveo je na EURO NCAP dobil 1,5 zvezdice na USA NCAP pa 5 zvezdic wacko.gif meni osebno nič jasno!
No, kakorkoli, jaz imam pač možnost vozit ta avtek že 3 tedne in občutki so za tak denar kar OK, edino malo POWER mu manjka!
Nikakor pa to ni moj traummobil, ampak v primerjavi z Loganom je lepotec zunaj in znotraj!!! tongue.gif
Pa pri nas prodajani Aveo-ti imajo vsaj 2 airbaga!!!
Boss
QUOTE(komar @ 7 Mar 2006, 17:48) *

Evo Seba-samo za tebe po izredni promocijski ceni - in to še pred uradnim pričetkom prodaje v SLO:

Chewrolet Aveo limuzina 1,2 72KM:
- klima
- električna stekla
- centralno zaklepanje
- audio sistem z cd-mp3 predvajalnikom
- metalic črne barve
- 3 leta ali 100000km full garancije
- 6 let na barvo
.
.
.
Cena 1.950.000,00 SIT

več info na PM! happy0158.gif
Slikica je samo ta, ker sem na hitro iz okna slikal!
Več tehničnih info pa na:

http://www.reimpex.si/novosti.html

Nič nimam proti Daewooju/Chevyu samo kar se je zgodilo pa na EuroNCAP testih pa je ena velika sramota za tega proizvajalca. Več o tem na tem
linku. ***

Veliko boljša (varnejša) varjanta in tudi cenejša je Getz s klimo za 1,8 Msit..

Če smo že pri novih avtih pa še mogoče KIA Picanto s klimo za 1,8 Msit al pa moj izbor nov KIA Rio (1,99 brez klime sad.gif )

Če se boš "kojim slučajem" odločal za nov avto boš imel vsaj tri leta mir zaradi garancij kar prepreči marsikateri glavobol wink.gif

*** -edit- sem bil prehiten biggrin.gif
komar
QUOTE(Boss @ 7 Mar 2006, 19:02) *

Če se boš "kojim slučajem" odločal za nov avto boš imel vsaj tri leta mir zaradi garancij kar prepreči marsikateri glavobol wink.gif

Tukaj se strinjam 100%!
Kar pa se tiče EURO NCAP-a pa pogled navzgor - hehe tongue.gif
Pa tudi po velikosti ne moreš Avea in Getz-a primerjat Getz ni uporaben kot družinski avto!

Sicer pa je vsak upravičen do svojega mnenja in prepričan sem, da bo KAALman izbral dober voz! biggrin.gif

Še slikica rezultatov USA NCAP in link do njih!

http://www.safercar.gov/
Symon
QUOTE(komar @ 7 Mar 2006, 18:57) *

Glede NCAP testa - poglej si malo razlago kriterijev po katerih ocenjujejo avte - pravilih po katerih bi to moralo potekat in razlikah kako to res opravljajo!
Primer Aveo je na EURO NCAP dobil 1,5 zvezdice na USA NCAP pa 5 zvezdic wacko.gif meni osebno nič jasno!

Sicer se popolnoma strinjam. Ravno zadnjič sva z kolegom debatirala, da so v neki nemški reviji testirali svoje čase Almero, Bravota, Megana. In dobili čisto drugačne rezultate... blink.gif Ampak nek pokazatelj je. Kar se američanov tiče: Hmm oni imajo čudne standarde in imam občutek, da so bolj ohlapni.
Over & Out! party0012.gif
KAALman
hvala za napotke in ideje... vendar zajahamo temo smile.gif

namreč... pogoj je bil 5 vrat, pa velikost pa tako naprej... pa cena 1.5 MIO z zavarovanjem in tehničnim skup ! ... pa še to je preveč tongue.gif

bomo videli wink.gif

upajmo da bo vsaj v nedeljo lepo vreme.. bom šel malo v MB po sejmu uč vreč smile.gif
Boss
Kar se tiče pa EuroNCAP testov se ti delajo na avtomobilih, ki imajo večjo vgrajeno varnost (več airbagov) kot v tistih, ki jih na koncu kupujemo (vsaj v SLO) kot "good bargin" modele. Prodajalci v dobrobit nizke cene "pozabijo" predvsem na zračne zavese in tudi marsikateri airbag zgine iz popisa serijske opreme. Če bi ta test izvedli na Aveotu, ki bo pri nas najbolj prodajan model ne bi dobil niti tiste prečrtane zvezdice ampak bi padel na nivo avtomobilov, ki so bili predstavljeni desetletje lai desetletje in pol nazaj. Tako, da sorry, ampak Aveo, ne hvala.

Zakaj pa je razlika med Evro in American NCAP je pa v sistemu testiranja in proizvajalec, ki mu je bolj v interesu ameriško tržišče bo "prilagodil" varnost tem testom in seveda tisti, ki jim je evropsko tržišče primarno bodo pač varnost prilagodili temu tržišču.

Re smo mal zašli... ampak postavljaš čedalje bolj visoke zahteve... 1,5 milje z zavarovanjem pa še avto naj bo novejši letnik in s klimo... hmmm... Fabia 1.4 16v letnik 2001

Škodilak
Symon
QUOTE(Boss @ 7 Mar 2006, 20:10) *

Re smo mal zašli... ampak postavljaš čedalje bolj visoke zahteve... 1,5 milje z zavarovanjem pa še avto naj bo novejši letnik in s klimo... hmmm... Fabia 1.4 16v letnik 2001

Škodilak

Ja saj jaz sem mu tut to predlagal. Mi imo karavanko in dela BP. Pa jo imamo že 4 dni! party0024.gif
Ali pa Almero. Ta dva sta moja favorita. z0tdntknw.gif
komar
OK, Avea nihče noče - hehehe
Kaj pa ta Mondeo:
Symon
QUOTE(komar @ 7 Mar 2006, 21:05) *

OK, Avea nihče noče - hehehe
Kaj pa ta Mondeo:

Prevelik zanjo. Morda za Kaalmana, če bi načrtovala naraščaj? happy0195.gif
Mazda323
Še malo pa bote doktorat naredli! tongue.gif whatever.gif
komar
QUOTE(Symon @ 7 Mar 2006, 21:32) *

Prevelik zanjo. Morda za Kaalmana, če bi načrtovala naraščaj? happy0195.gif

Izpolnjuje pa vse pogoje, ki jih je navedel, vključno z ceno !!! happy0158.gif tongue.gif

QUOTE(Mazda323 @ 7 Mar 2006, 21:47) *

Še malo pa bote doktorat naredli! tongue.gif whatever.gif

Saj, meni bi prav prišel - ko sn bil v šolskih časih bol len... ashamed0001.gif
David
Ja mislim da je Mondeo kul izbira.... no Seba kot sem ti že na začetku reku.... Kupi forda.... happy0158.gif
komar
Pa varen je Mondeo tudi, ko ste bogega Avea tak popluvali zaradi tega... happy0195.gif

Evo, še enega sem našel:

http://www.bolha.com/oglas1589733

party0012.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.