Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Formula 1
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
LabiGT
QUOTE(Boss @ 30 Jul 2010, 10:59) *

Ja ne obstaja superman med dirkači, ki bi zmagoval z nekonkurenčnim avtomobilom. Si upam trdit, da me na dirkališču MS ne stisne, če on vozi 120KM M6 jaz pa recimo 150 konjsko. sign0066.gif Če pa imava enaka avtomobila pa me seveda nažge kot prasca. blush.gif

po mojem te nascije tko like big time...
poglej na youtube sabine schmitz "van challenge"
Boss
QUOTE(LabiGT @ 30 Jul 2010, 11:49) *

po mojem te nascije tko like big time...
poglej na youtube sabine schmitz "van challenge"

ja veš da... kaj a misliš, da sem tolk lev al kaj... svoje čase (cca 12, 13 let nazaj) sem naredil kar nekaj krogov v cerkljah z BMW M3 s precej spodobnim časom.

Kot vidiš sem pa vzel avto s precej malo konji tako da niso v igri neke nore hitrosti in znanje ne igra tako velik vloge kot pa same sposobnosti avtomobila. In na pospeševanjih iz ovinka bi 30KM pri full gasu bilo zelo opaznih pri avtih s tolk mal konji.

Če pa govorimo o ne vem recimo 230KM proti 260KM pa logično, da bi me MS oreng oplaknu. Primerjavo sem samo dal, kaj pomeni, če nimaš konkurenčen materjal in ti nič ne pomaga kolk je znanja zadi.

Sicer pa... k smo ravno pri dirkanju. Lahko bi naredili kakšen gokart meet pa da se malo pomerimo med seboj pa da vidimo koga je kolk v hlačah. Aja... Gokart sem nazadnje vozil mislim da cca 8 let nazaj tako, da brez strahu... nisem nič nadrkan. devil.gif
jures
(Boss @ 30 Jul 2010, 12:54) *

ja veš da... kaj a misliš, da sem tolk lev al kaj... svoje čase (cca 12, 13 let nazaj) sem naredil kar nekaj krogov v cerkljah z BMW M3 s precej spodobnim časom.

Kot vidiš sem pa vzel avto s precej malo konji tako da niso v igri neke nore hitrosti in znanje ne igra tako velik vloge kot pa same sposobnosti avtomobila. In na pospeševanjih iz ovinka bi 30KM pri full gasu bilo zelo opaznih pri avtih s tolk mal konji.

Če pa govorimo o ne vem recimo 230KM proti 260KM pa logično, da bi me MS oreng oplaknu. Primerjavo sem samo dal, kaj pomeni, če nimaš konkurenčen materjal in ti nič ne pomaga kolk je znanja zadi.

Sicer pa... k smo ravno pri dirkanju. Lahko bi naredili kakšen gokart meet pa da se malo pomerimo med seboj pa da vidimo koga je kolk v hlačah. Aja... Gokart sem nazadnje vozil mislim da cca 8 let nazaj tako, da brez strahu... nisem nič nadrkan. devil.gif

Boss...sam sebe si negiral happy0005.gif
Boss
QUOTE(jures @ 30 Jul 2010, 12:54) *

Boss...sam sebe si negiral happy0005.gif

Kaj, a da sem tolk star, da zdele ne zmorem več al kako? z0tdntknw.gif
jures
(Boss @ 30 Jul 2010, 12:58) *

Kaj, a da sem tolk star, da zdele ne zmorem več al kako? z0tdntknw.gif

Smrdi po novem izzivu..... devil.gif
Boss
A boš Seata posodu devil.gif
jures
(Boss @ 30 Jul 2010, 13:00) *

A boš Seata posodu devil.gif

Al ti pa konkuriru.... happy0064.gif
Bomo šli mal v Como.....
Boss
OK happy0158.gif

Kaj pa je sploh to v Como-u... drkališče?
jures
(Boss @ 30 Jul 2010, 13:06) *

OK happy0158.gif

Kaj pa je sploh to v Como-u... drkališče?

ja ne vem jaz bom DIRkal, ti pa lahko DR..... love0030.gif

V glavnem 10-13.9 bomo eno noč vdrli na pisto in imeli formulo VUVU (VW) v kurvo grande happy0064.gif
Z M A J
@Boss, sam pr gokartićih pa kar velko vlogo igra odvečna teža, kar pomen, da če se konkretno pomeriš s Symonom, menim,da nimaš osnovnih možnosti, da ga streseš, saj ima kakšnih 30 do 40 kg manj od tebe, to pa se pri takšnelih kosilnica mašincah odločilno pozna! harhar.gif tongue.gif
theBill
(Boss @ 30 Jul 2010, 10:59) *

Ja ne obstaja superman med dirkači, ki bi zmagoval z nekonkurenčnim avtomobilom. Si upam trdit, da me na dirkališču MS ne stisne, če on vozi 120KM M6 jaz pa recimo 150 konjsko. sign0066.gif Če pa imava enaka avtomobila pa me seveda nažge kot prasca. blush.gif

Težka bi bla.

Na Top Gear vozijo tisto krntijo, Chevroleta al neki podobnega, pa poglej kakšne gnile čase ima navaden folk v primerjavi z Stigom ali kakšnim izmed voznikov F1. In tam jim ekstra 30 konjev ne bi pomagalo nadoknadit tega zaostanka.

Janika pa sploh ne mislim komentirat - človek ni resen, tolk sovraštva na kupu proti MS že težko najdeš. Res, kot bi mu mamo ubil... whatever.gif
jures
(theBill @ 30 Jul 2010, 13:22) *

Težka bi bla.

Na Top Gear vozijo tisto krntijo, Chevroleta al neki podobnega, pa poglej kakšne gnile čase ima navaden folk v primerjavi z Stigom ali kakšnim izmed voznikov F1. In tam jim ekstra 30 konjev ne bi pomagalo nadoknadit tega zaostanka.

Janika pa sploh ne mislim komentirat - človek ni resen, tolk sovraštva na kupu proti MS že težko najdeš. Res, kot bi mu mamo ubil... whatever.gif

Pa misliš da je MS res bil Stig ta čas ko ni imel kaj delat, vsaj prikazal so ga tako?

Ne vem ce je kdo gledal trening, ampak Vettel je spet obračunaval z rokami...tokrat z Masso...ha ha ha
janik
(theBill @ 30 Jul 2010, 13:22) *

Ha, ha! A ti je zmanjkalo "argumentov"?

PS: a sem kje izjavil, da šumaherja ne maram? Ali sem mogoče samo namigoval na to?
Boss
QUOTE(theBill @ 30 Jul 2010, 13:22) *

Težka bi bla.

A si prepričan? Razlika med F1 driverji in tabolšimi med navadnim folkom je 2-3 sekunde na krog, ki je dolg 1min45sec .

Samo pri pospeševanju iz 0-100 bi M6 s 150KM mašino nadoknadila 1,4 sekunde napram tisti s 120KM. In pri vsakem pospeševanju iz ovinkov se da marsikaj nadoknadit zaradi močnejšega motorja.

Tisto progo se pa da tud nadrkat, da z isto švoh avtom ne bi zaostajal več kot za 3 sekunde za F1 drajverji.

Sicer pa tukaj lahko trdimo vsak svoje ampak edino realno bi bilo stestirati v živo
janik
(Boss @ 30 Jul 2010, 14:49) *

A si prepričan? Razlika med F1 driverji in tabolšimi med navadnim folkom je 2-3 sekunde na krog, ki je dolg 1min45sec .

Samo pri pospeševanju iz 0-100 bi M6 s 150KM mašino nadoknadila 1,4 sekunde napram tisti s 120KM. In pri vsakem pospeševanju iz ovinkov se da marsikaj nadoknadit zaradi močnejšega motorja.

Tisto progo se pa da tud nadrkat, da z isto švoh avtom ne bi zaostajal več kot za 3 sekunde za F1 drajverji.

Sicer pa tukaj lahko trdimo vsak svoje ampak edino realno bi bilo stestirati v živo

Ta debata me spominja na eno rally dirko v domačem kraju, ko so bili ob cesti vsi pametni, kako bi bili boljši od tistih rally voznikov. Saj ne račem, da nisi talentiran in da ne znaš voziti, ampak zakaj se potem dirkači urijo že od malih nog in zakaj nekateri še v konkurenčnih dirkalnikih niso sposobni voziti enako hitro. Pa govorim o dirkačih, ki počnejo samo to. IMHO bi ti katerikoli izmed top dirkačev tudi tistih 30 konjev nadoknadil.
Boss
QUOTE(janik @ 30 Jul 2010, 15:16) *

Ta debata me spominja na eno rally dirko v domačem kraju, ko so bili ob cesti vsi pametni, kako bi bili boljši od tistih rally voznikov. Saj ne račem, da nisi talentiran in da ne znaš voziti, ampak zakaj se potem dirkači urijo že od malih nog in zakaj nekateri še v konkurenčnih dirkalnikih niso sposobni voziti enako hitro. Pa govorim o dirkačih, ki počnejo samo to. IMHO bi ti katerikoli izmed top dirkačev tudi tistih 30 konjev nadoknadil.

Mater a sploh kdo moje poste bere, ki mu je fizika in matematika razumljiva z0tdntknw.gif

Namensko sem dal primer 120KM proti 150KM - to je kar 25% razlike in se pri 1,4 tone težkem avtu precej pozna.

Če vzameš primerjavo 230KM proti 260KM je razlike samo še 13%

Pri 500KM:530KM pa je razlike samo še 6%

Pri vseh teh treh primerih je 30KM razlike in če ima avto malo konjev je teh 30KM veliko večja razlika v zmogljivostih kot pri avtu, ki ima veliko konjev. Madona upam, da je vsaj to razumljivo no. Nikoli nisem govoril, da z enakim avtom mam sploh kake šanse proti dirkačem. Hotel sem sam nakazat, da če nimaš materiala ti vsa znanja ne pomagajo nič sploh v primerih, ko so dirkači precej izenačeni in odločajo malenkosti.

Tole ni lokalno vaško hvaljenje ob litrci in viseč za šankom ampak je le malo bolj ekstremen primer za ilustracijo kaj to pomeni pa navalite kot, da sem napisal ne vem kaj. Sem pa napisal samo tole. dry.gif

Si upam trdit, da me na dirkališču MS ne stisne, če on vozi 120KM M6 jaz pa recimo 150 konjsko.

Upam, da je razumljivo, kaj sem s tem mislil - nikjer ne piše, da bi ga jaz oplaknil, piše le, da me ne more prehiteti, če sem pred njim, ker na ravnini mu to ne uspe na ovinku pa itak vemo kako je s prehitevanji.
LabiGT
boss, schumi bi te nascal pri zaviranju...tko kot vsak profi dirkac
on bi zaviral maximalno in bi vedu pri akteri tocki, ti bi se pa lovil... smile.gif

po moje bi te nascal tud ce bi peljal mazdo 3 1.6
jures
(LabiGT @ 30 Jul 2010, 17:29) *

on bi zaviral maximalno in bi vedu pri akteri tocki, ti bi se pa lovil... smile.gif

dejmo poklicat Brawna da imamo 2. voznika.... happy0158.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 30 Jul 2010, 17:29) *

Sorry Labi ampak tole so pa buče... govorimo o klasični serijski Mazdi 6 z navadnimi bremzami in ne nekem dirkalniku. A ti resno verjameš, da pri ene 20 odpeljanih krogih še zmeri ne bi vedel kje naj začnem maksimalno zavirat in da avto bolje zavira, če stoji na bremzi Šumijeva noga. whatever.gif

Pa kolk misliš, da lahko Mazda 6 s 120 ali pa 150KM sploh doseže hitrosti na neki taki ravnini, da bi bil velik problem najdt točko zaviranja. Fantje pretiravate da je kar hudo - še 1x govorimo o SERIJSKIH avtomobilih in ne o dirkalnikih. In Šumi bi me lahko zbremzal le če bi prišel do točke zaviranja čisto za ritjo, kar je pa skoraj nemogoče saj bi mu na pospeševanju na ravnini ušel za toliko, da ne bi imel šanse priti toliko blizu pri zaviranju.

QUOTE(LabiGT @ 30 Jul 2010, 17:29) *

Ja seveda z Yugotom 45 bi me nascal z vožnjo v rikverc. blink.gif
LabiGT
po 20 krogih na serijskih bremzah, schumiju sploh ne bi vec avto zaviral, ker bi mel ze unicene zavore...
10 krogov pred tem pa se gume...

po mojem bi te tud z jugotom v rikverc nascal...schumi je vseeno schumi tongue.gif
theBill
(janik @ 30 Jul 2010, 13:31) *

Ha, ha! A ti je zmanjkalo "argumentov"?

Sploh ne, argumentov, lepih manevrov in prehitevanj Schumija je ogromno, samo jaz se s takim pritlikavim durakom kot si ti ne mislim več ukvarjat.
Boss
QUOTE(LabiGT @ 30 Jul 2010, 23:15) *

po 20 krogih na serijskih bremzah, schumiju sploh ne bi vec avto zaviral, ker bi mel ze unicene zavore...
10 krogov pred tem pa se gume...

po mojem bi te tud z jugotom v rikverc nascal...schumi je vseeno schumi tongue.gif

hehe... sem bil spet premalo egzakten - pri mojih 20 odpeljanih trening krogih, da bi se "naučil" stezo - Šumi je itak tak car, da tud v sanjah ne bi rabu 20 krogov, mrbit enga al pa dva in kake pol dirkaške gume streetlegal bi zdržale tudi teh nekaj krogov... če zdržijo navadne gume drifterje bodo pa tud enga MS-ja za nekaj krogov.
janik
Boss: potem se pa za začetek pomeri s kakšnim slovenskim dirkačem. A koga poznaš? Sam z gotovostjo ne bom trdil ničesar, vendar se mi tistih tvojih 20 krogov za spoznavanje steze ne zdi zadosti napram izkušnjam, ki jih nekateri pridobivajo celo življenje. Pa tudi 25% razlika v moči motorja ne pomeni nujno 25% boljših pospeškov in 25% večje končne hitrosti. Izkušen dirkač bi verjetno s poznejšim zaviranjem in boljšo vožnjo skozi ovinek imel na izhodu iz ovinka nekoliko večjo hitrost od tebe. Seveda pa so vse to le ugibanja, saj sem iz prve roke slišal za primer, ko je neka firma organizirala neko testiranje dirkalnih avtomobilov, kjer je bil med povabljenimi tudi večkratni slovenski prvak v rallyju. Po vseh teoretičnih in praktičnih priprvah je bil na koncu od tega tekmovalca boljši nekdo, ki se z dirkanjem sploh ne ukvarja.

TheBill: ko nimaš več argumentov pa v debato vključiš še osebne žalitve. Nauči se najprej normalno komunicirati.
Boss
Popolnoma pravi imaš, da to nikakor ne pomeni 25% boljših zmogljivosti ampak fizika je za vse enaka tako zame kot za MS-ja in vedno obstaja neka končna hitrost v vožnji skozi ovinek čez katero ne more iti niti car kot je MS. Logično je da bi MS bolje odpeljal ovinek saj to trenira vse življenje ampak ta razlika ni taka kot si mnogi mislite, da bo ne vem odpeljal ovinek 20-30km/h hitreje. Ne more, ker to fizika ne dovoli.

Je hitrejši za nekaj kmh kar se hitro izgubi na ravnem delu steze, kjer upam, da je jasno, da je vse odvisno samo od avtomobile in razen, če si totalno brez občutka in ne znaš izbirati prestave je močnejši avto pač hitrejši. Za koliko? Dovolj, da nastane razlika, ki se jo pri zaviranju ne da nadoknadit. Še 1x govorimo o serijskih avtomobilih s serijskimi podvozjem in ne o nekih superspecialkah.

Tudi pri F1 je tako da se za prehitevanja dogajajo večin na ravnini v ovinkih pa le izjemoma, predvsem zaradi napak prehitevanega ali pa namernemu umikanju. Enostavno, če nekdo jemlje krajšo bolj idealno linijo se ga po daljši manj idealni ne da prehiteti tudi v primerih precej nekonkurenčnih dirkalnikih, ki zaostajajo 4 ali več sekund na krog.

Ok, tole je le teorija ampak prakso bomo zelo težko določili, ker ne poznam (več) nobenega dirkača, da bi sploh lahko to omenil, da ne govorim še o tem kako bi sploh to lahko organizirali (dirkališče, avtomobili).

Sicer je pa mojo teorijo potrdil Tom Cruise, ki je s TopGerovo novo Kio Ceed (celebrity laps) peljal 1:44,2, kar je bolje od vseh F1 voznikov vključno z Stigom na Suzukiju Liani. Barichello je peljal 1:44,3, Stig pa recimo 1:44,4.

Za primerjavo Suzuki Liana ima 1,6 motor 105KM, 144Nm in 1150kg (91,3KM/tono)
Kia Ceed pa ima 1,6 motor in 124KM, 154NM in kar 1300kg (95,4KM/tono)

Res, da gre za drugačna avtomobila samo vseeno, če je konjev premalo ti še ne vem kako znanje dirkanja
ne pomaga.

zbrani rezultati na http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_test_track
Marko_mx-3
Boss naslednji vikend je Time Attack na Racelandu, kjer se z profesijonalno opremo meri čase. Treba najti samo še enega dirkača smile.gif
jures
Ne vem če je kdo gledal na RTL studio po kvalifikacijah. Imeli so gosta inzinerja, ki je delal v mclarnu za mercedes, nemec seveda.

Ko so ga vprašali zakaj Schumi zadnje dirke odpoveduje, medtem ko se Rosberg se bori je dejal:

Vsi ki spremljajo formulo 1 vedo, da imamo tu opravka z verjetno najbolj intelegentno osebo kar se tiče planiranja - to je Ross Brown.
Kar se dogaja sedaj ni nič drugega kot to, da Ross Brawn pametno s Schumijem razvija dirkalnik - kako? Schumi se pravzaprav trudi da se ne uvrsti med 10 kvalifikantov, videli smo da je odpeljal en čas za 14 mesto in to je bilo vse, prav pazi da je izven 10. Zakaj? Zato ker lahko tako spreminjajo nastavitve dirkalnika in s tem testirajo dirkalnik in nove dele.
Rosberga pa spušča v boj, da vidi napredek - torej so uspehi Rosberga odraz dela Schumija.
Prav tako ve Brawn da ima nekdo z nastavitvami nastavljenimi za dan dirke z 11,12,13 mesta več šans kot nekdo ki im bolid s sobote na 8,9 mestu....

Ko dodamo temu tudi to, da se drugo leto po vsej verjetnosti vrača dolivanje goriva je brawn nekaj korakov pred drugimi, vendar ne za to leto. Še nikoli nismo videli Schumija na vrhu prvo leto v novem moštvu, ker so testiranja praktično nemogoče Brawn izkorišča to v upanju da se bodo drugo leto smejali vsem nazaj....

drzimo pesti da res devil.gif
Boss
QUOTE(Marko_mx-3 @ 31 Jul 2010, 12:51) *

Boss naslednji vikend je Time Attack na Racelandu, kjer se z profesijonalno opremo meri čase. Treba najti samo še enega dirkača smile.gif

OK, super - sam ne vem kaj bomo dokazovali? z0tdntknw.gif Verjetno ne tisto, kar tukaj razlagam saj predvidevam, da ne bo renomiranega dirkača s katerim bi se pomeril tko, da razen adrenalina in kompleta uničenih gum ne bomo dokazali ničesar.
Marko_mx-3
Am, mislil sem v smislu, da ni treba najemat dirkališča za dvoboj smile.gif

Zdajle res ni noben dirkač prijavljen, so pa eni posamezniki, ki res dobro vozijo.
RoKo
Po mojem mnenju noben amater nima nobenih šans dirkat s profesionalcem kot je MS pa tud če ima 100KM v avtu več.V ovinku bi te tko zakajlal z poznim zaviranjm, da bi se lahko odpeljal samo naravnost ne pa v ovinek,v bistvu bi te zrinil s ceste, ker pač takih manevrov nismo vajeni!
Boss, malo bi ti zadek avta pošlatal v ovinku, pa bi se zavrtel kot marioneta... biggrin.gif
Pa še dikanje iz davnih časov- ko so nas policaji lovili s stoenko po makadamu (mi v fičkotu), so bili v hrib tik za ritjo z vsemi možnimi lučmi in sirenami, ma v dolino jih je prijatu ki je dirkal z gokartom tko nascal, še zdej ne vem, kje so zarili...... tongue.gif je pač znal, jaz zihr nebi... wink.gif
Boss
QUOTE(RoKo @ 31 Jul 2010, 23:04) *

Po mojem mnenju noben amater nima nobenih šans dirkat s profesionalcem kot je MS pa tud če ima 100KM v avtu več.

o pajade... a ti sploh bereš kar sem napisal v zadnjih nekaj postih? Tom Cruise je amater pa je nalomu vse F1 drajverje v komaj 19KM močnejšem avtomobilu.

Še Cameron Diaz je bla tam tam in je zaostala za F1 drajverji za manj kot sekundo - prehitela pa je recimo Demona Hilla.

Mah sej sploh ne vem zakaj še kaj razlagam - očitno ste pač nekateri prepričani, da so profiji pač vsi povrsti izvenzemeljski supermani. Pa pustmo tako naj idoli ostanejo nepremagani. harhar.gif

QUOTE(Marko_mx-3 @ 31 Jul 2010, 23:00) *

Am, mislil sem v smislu, da ni treba najemat dirkališča za dvoboj smile.gif

Zdajle res ni noben dirkač prijavljen, so pa eni posamezniki, ki res dobro vozijo.

Logično da so dobri in boljši od mene ampak še vedno je vprašanje le in samo koliko je material pomemben na dirkačeve dosežke.
RoKo
(Boss @ 31 Jul 2010, 23:25) *

o pajade... a ti sploh bereš kar sem napisal v zadnjih nekaj postih? Tom Cruise je amater pa je nalomu vse F1 drajverje v komaj 19KM močnejšem avtomobilu.

Še Cameron Diaz je bla tam tam in je zaostala za F1 drajverji za manj kot sekundo - prehitela pa je recimo Demona Hilla.

Mah sej sploh ne vem zakaj še kaj razlagam - očitno ste pač nekateri prepričani, da so profiji pač vsi povrsti izvenzemeljski supermani. Pa pustmo tako naj idoli ostanejo nepremagani. harhar.gif

Halo, pa moja stara mama je bila tudi zraven in je rasturila vse F1 dirkače, ma dajmo no, verjemi Tomu Krucefikseju kako je vozu F16 ........Hrana za folk, sorry, in Super Tom je imel garant 19,333 konja več....
wallbash.gif
Boss
QUOTE(RoKo @ 31 Jul 2010, 23:43) *

Halo, pa moja stara mama je bila tudi zraven in je rasturila vse F1 dirkače, ma dajmo no, verjemi Tomu Krucefikseju kako je vozu F16 ........Hrana za folk, sorry, in Super Tom je imel garant 19,333 konja več....
wallbash.gif

whatever.gif

ignorance is bliss closedeyes.gif
Boss
Tale današnja dirka je bila grozna sploh zarad komentatorjev POPTV-ja, ki očitno nimata blage veze o F1 in sta iz tekme v tekmo bolj neumna in nerazgledana. Na koncu sploh nista vedla kera dirka je naslednja.

Hvala bogu za WTCC, da sem si popravu slab okus po tem POPTV-jevskem dreku od komentiranja.
LabiGT
zdaj sem ujel manever schumija, ko ga je prehitel barichello....
hehe schumi style...po eni strani idijot kot je, po drugi pa old school (kar manjka danasnji F1)
RoKo
Komentar na forumu 24 ur o manevru MS-ja:
vsaj en k dirka na nož kot v starih dobrih časih, ne pa te skomercializirani vlakci zadnjih 10let - še več tacga dirkanja hočmo, če ni placa, nej pa bremza! Najbolš da se zdej vsak prehitevan umakne čist na drugo stran steze,ne? tako misleči res gledate F1 največ 10let - mal pobrskajte po starih posnetkih, ko se je v F1 še dirkalo. Go Schumi, Kalimero (Rubens) pa itak joka že vso kariero!
tongue.gif se podpišem..... happy0158.gif
jures
(RoKo @ 1 Aug 2010, 20:34) *

Komentar na forumu 24 ur o manevru MS-ja:
vsaj en k dirka na nož kot v starih dobrih časih, ne pa te skomercializirani vlakci zadnjih 10let - še več tacga dirkanja hočmo, če ni placa, nej pa bremza! Najbolš da se zdej vsak prehitevan umakne čist na drugo stran steze,ne? tako misleči res gledate F1 največ 10let - mal pobrskajte po starih posnetkih, ko se je v F1 še dirkalo. Go Schumi, Kalimero (Rubens) pa itak joka že vso kariero!
tongue.gif se podpišem..... happy0158.gif

in schumi je dobil kazen 10 mest na naslednji dirki.....

Očitno bo treba prepovedati prehitevanje, oziroma uvesti spuščanje naprej......KAj DELA TA FIA to ej noro!!!!
RoKo
(Boss @ 1 Aug 2010, 16:07) *

whatever.gif

ignorance is bliss closedeyes.gif

my condolence..... blush.gif
Boss
QUOTE(jures @ 1 Aug 2010, 22:24) *

in schumi je dobil kazen 10 mest na naslednji dirki.....

Očitno bo treba prepovedati prehitevanje, oziroma uvesti spuščanje naprej......KAj DELA TA FIA to ej noro!!!!

Sam res... nej mal pogledajo kaj se recimo počne v WTCC-ju pa še kje drugje, kjer se res še dirka.

Po današnji dirki sem resno podvomil, da bi šel v Monzo angry.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 1 Aug 2010, 23:42) *

Sam res... nej mal pogledajo kaj se recimo počne v WTCC-ju pa še kje drugje, kjer se res še dirka.

Jebesh dirko, važno da v kampu dogaja in da se borat sprehaja pred ograjo. happy0158.gif
Z M A J
Men se pa zdi, da je SCH namerno spravljal (hitrejšega) Barikela v življenjsko nevarnost ko ga je rinu u ograjo, kar pa je FIA nagradila, temu primerno oz. premalo kaznovala! blush.gif

P.S. - Volk menja dlako, navad nikoli! angry.gif
jures
(JozaGulikoza @ 2 Aug 2010, 07:37) *

Men se pa zdi, da je SCH namerno spravljal (hitrejšega) Barikela v življenjsko nevarnost ko ga je rinu u ograjo, kar pa je FIA nagradila, temu primerno oz. premalo kaznovala! blush.gif

P.S. - Volk menja dlako, navad nikoli! angry.gif

A levo pa barichelo ni imel 40m dovolj prostora?
Z M A J
Mislm d gre tle bolj za psihološki efekt, ki si je Šumel mislu, da tale Rubinjo me pa ne bo prehitu (pazte to, s slabšim avtom), pa magari greva oba v steno! harhar.gif angry.gif
jures
(JozaGulikoza @ 2 Aug 2010, 08:19) *

Mislm d gre tle bolj za psihološki efekt, ki si je Šumel mislu, da tale Rubinjo me pa ne bo prehitu (pazte to, s slabšim avtom), pa magari greva oba v steno! harhar.gif angry.gif

Nisva gledala iste dirke....Rubens je bil na popolnoma novih gumah, in je shumija ujel poprej v ovinku, ravnina je bila rutina...

(Boss @ 1 Aug 2010, 23:42) *

Bom jest kar rekel lepo za une ta male karte, ker bistvo bo start, drugo v Monzi je pa samo gas....
Važno je tisto poprej, vmes...itd.
Včeraj sva z Uklopkotom razmišljala kako peljati kompresor - no kljuko imam happy0064.gif Navor pa ima da vleče vse bike in še štalo poleg devil.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 2 Aug 2010, 08:26) *

Včeraj sva z Uklopkotom razmišljala kako peljati kompresor - no kljuko imam happy0064.gif Navor pa ima da vleče vse bike in še štalo poleg devil.gif

Gremo z 2ma puhalnikoma ? dry.gif
Z M A J
Prejle mi je kolega (bivši) navijač 7-kratnega Šampinjona, pojamru, da temu majstru verjetno niti ne bodo uspelo v celoti + 10 štartnih mest pribit v Belgiji, ker se bo že itak kvalificiru slabše kokr na 14. mesto! Je blo prov tragi-komično poslušat to razmišljanje! tongue.gif harhar.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 2 Aug 2010, 09:05) *

Gremo z 2ma puhalnikoma ? dry.gif

Men je cist vseeno, sami veste kaka je tam situacija, res pa da mam edini karavana in to s prtljaznikom + truga z0tdntknw.gif

No kljuka je tud smile.gif
YavarYe X6V6
Četrtek ? punk.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 2 Aug 2010, 09:42) *

Četrtek ? punk.gif

Včeraj sem uklopkotu to zabičal wallbash.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 2 Aug 2010, 09:45) *

Včeraj sem uklopkotu to zabičal wallbash.gif

in ? confused0059.gif
Boss
Ja Klopko je začel butat z glavo v zid tko kot smejko wallbash.gif . happy0195.gif

Lahko gremo z dvema avtoma. Ne bo bistveno dražje bomo pa lažje še kakšen pisker več s sabo vzel al pa mrbit roštilj pa obrnemo kak mesek.

Kolk bi nas pa avtodom prišel?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.