Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Formula 1
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
uklopko
(BOBI @ 22 Mar 2008, 14:18) *

happy0158.gif ferrari,smo spet v igri

kar tolaži se biggrin.gif
Boss
Ferrari je pometal s konkurenco in škoda, da ni uspel pomesti 100% - Masso je zarad preveč mase na ovinku odneslo v maso peska tongue.gif

Alex, kaj boš pa zdaj rekel, glede na to, da je bilo uvrščenih večino dirkačev in ne tako kot zadnjič, ko jih je večina odstopila? biggrin.gif biggrin.gif

poky
No,pričakovanja so se uresničla,rdeči tokrat boljši. sad.gif Škoda malega črnega,da se mu je pripetilo to pri prvem postanku. mad.gif Drugače pa smo spet vidli moč in hitrost BMWja,ki se je res pobral. happy0158.gif Skratka zanimivo še bo. wink.gif
ReDevil
Kubica, šofer prihodnosti! love0030.gif yahoo.gif
Alex
(Boss @ 23 Mar 2008, 09:44) *

Ferrari je pometal s konkurenco in škoda, da ni uspel pomesti 100% - Masso je zarad preveč mase na ovinku odneslo v maso peska tongue.gif

Alex, kaj boš pa zdaj rekel, glede na to, da je bilo uvrščenih večino dirkačev in ne tako kot zadnjič, ko jih je večina odstopila? biggrin.gif biggrin.gif

Nič,sem vžgal glih TV in to ravno v trenutku,ko je Massa oral po pesku.Pa sem mislil,da sem falil kanal in da je to neka druga dirka(tipo off road).In nič,sem premaknil. tongue.gif

A je na koncu Ferrari "prišel" prvi?.Ja nič,čestitke,kaj čmo. biggrin.gif
BOBI
(uklopko @ 23 Mar 2008, 03:37) *

kar tolaži se biggrin.gif

harhar.gif

(poky @ 22 Mar 2008, 23:35) *

Za zdaj,boma vidla ju3. biggrin.gif Čeprav vem,da rdečim ta proga ustreza,ampak upam vseeno na najboljše. happy0158.gif

harhar.gif
poky
Čaki čaki,ni še konc sezone! wink.gif
artist1
Seveda še ni konc sezone, rajky suvereno happy0158.gif , me zanima kok majo res rezerve rdeči k je na konferenci razkladu..
Res me zanima kašna bo sezona, kdo bo opešu in kdo napredvou. Mislem da se bo nasledno dirko kadil s ferarija. Massa je kalimero, če ni prvi pa joka.. (naredu šolsko napako..gnoj)
BMW je zmerej bolš, meca pa pomoje zdej neve od koga bi kradla tehnologijo hehe.. Mam skor rajš kovalainena, me moti karakter črnca, k mora zmagat, ne prenese poraza.. (nism rasist!!!)

@janik

Mansell je še zravn prosta in senne, stara šola!
uklopko
happy0195.gif happy0195.gif

no ja treba pustit malo veselja in tako motivirati dirkače rdeče barve happy0158.gif
Boss
QUOTE(uklopko @ 23 Mar 2008, 19:52) *

happy0195.gif happy0195.gif

no ja treba pustit malo veselja in tako motivirati dirkače rdeče barve happy0158.gif

Bomo videli, če boš po treh, štirih tekmah še tako prešerno razpoložen - danes se je videla nemoč McLarna in to ne proti Ferrariju ampak proti drugim moštvom.

Ja žal srebrni se bodo mogli sprijazniti z dejstvom, da letos pač ne bodo "imeli dostopa" do tehnologij drugih moštev. tongue.gif
uklopko
misliš sprijaznit s tem da bodo morali čakati druge dirkače ,da prevozijo cilno črto happy0195.gif

Ej sam tale tema bi pa bla za kovat zamire biggrin.gif
happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif
BOBI
tongue.gif bomo vidli kdo bo koga cakal,zamer pa nebo saj je samo sport,nimamo nic od tega je pa fajn zu debatirat in videt kdo kaj pise da se lahko malo happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Boss
QUOTE(uklopko @ 23 Mar 2008, 22:57) *

Ej sam tale tema bi pa bla za kovat zamire biggrin.gif
happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif

ma kakšne zamere neki laugh.gif a zato, ker nekdo navija za srebrne mu bom pa zameril. Če pa kdo men al pa Bobiju zameri, ker recimo navijava za rdeče si je pa v svoji majhnosti čist sam kriv. laugh.gif laugh.gif
theBill
Ferrari bo jutri spet zmlel konkurenco... party0024.gif

Alonso pa že doživlja dejavu - podobno kot lani je popolni novinec Piquet potreboval vsega 2 dirki, da ga je scat peljal na uradnem treningu. Počelo je, počelo.... devil.gif

Pričakujem radikalne ukrepe Flavija Nabrišitoreja happy0195.gif
poky
(theBill @ 5 Apr 2008, 12:09) *

Ferrari bo jutri spet zmlel konkurenco...

You wish.... tongue.gif
BOBI
(poky @ 5 Apr 2008, 16:53) *

You wish.... tongue.gif

happy0158.gif pa se kako
Boss
Vsaka čast Kubici... čeprav je za pole lahko hvaležen samo Massi, ki je bil cel kvalifikacijski ciklus najboljši v odločilnem krogu je pa naredil napako in malenkostno zapelje s proge. Še dobro, da ni takrat gas stisnu, ker bi ga še zavrtelo.
poky
Ju3 bo na dirki druga vrsta švignila mimo prve že po štartu! biggrin.gif
ReDevil
Tok sm veseu d ma Robert pole, prou prvoščm temu pubecu, naj pokaže kaj pomen slovanska kri! party0024.gif happy0158.gif tongue.gif
Ninja
(poky @ 5 Apr 2008, 20:08) *

Ju3 bo na dirki druga vrsta švignila mimo prve že po štartu! biggrin.gif

Super, bo Kimi prvi biggrin.gif Mali črni gre lahko samo na burek.
Viva la dvojna zmaga rdečih yahoo.gif
poky
Sanjaj ti Kimija pa Ferrari! tongue.gif
ReDevil
Kaj če bi kakšna stava padla, no usaj za party0027.gif npr. med tistimi ki ste za srebrne in tardečimi! party0024.gif happy0158.gif
Ninja
Jest stavim, da bomo rdeči pred srebrnimi. Kubica ne bo 1. biggrin.gif
RoKo
(Ninja @ 5 Apr 2008, 20:41) *

Jest stavim, da bomo rdeči pred srebrnimi. Kubica ne bo 1. biggrin.gif

Massa bo zmagu, ker MORA dokazat, da ni za odpis! tongue.gif Poljaku pa vsaka čast, pravi borec... love0030.gif
theBill
Stavim, da bo Kubica vodil le do prvih postankov najboljših (njegov postanek pa bo zelooooooo kmalu po štartu biggrin.gif ) - če bo sploh še vodil po prvem ovinku.

Štarti brez elektronike mu še mal probleme povzročajo.

Pa stavim tudi, da bo Kimi po prvem postanku najboljših v boksih vsaj drugi, če že ne prvi.

Za Masso si pa ne upam stavit nič - mu že čiste proge probleme delajo, kaj šele ta, ki je polna peščenega prahu... dry.gif

Poky, le spomni se jutri po dirki na tisti tvoj citat.... tongue.gif happy0195.gif
poky
Ma dobro no,jaz sn pač za srebrne,pa kaj zaj.....sn pač tak napisal,ker pač tak "bi naj bilo" po moje,če pa ne bo,pa bo svet še vedno stal in jaz bom še vedno naslednjič gledal F1,pa kaj zaj. biggrin.gif Skratka hočem povedat,da če bota pač Ferrarija prva,to še ne pomeni,da bom zasovražo F1,vsak pač potencira svoje favorite. happy0158.gif
poky
No,čestitke rdečim tokrat. happy0158.gif Srebrni pač nismo imeli svojega dneva danes,pa upam na boljše nadaljevanje. wink.gif
Boss
ouč... Poky tole je pa bil mrzel tuš za tvoje. Hamilton se je boril Super Aguriji za mesta okrog 15 happy0195.gif potem je pa pezdetek še neki gastikuliral zakaj se mu ne umaknejo - ena velika črna pika za tako obnašanje.

Ferrarija sta bila spet razred zase, Massa je dokazal, da zna zmagati tudi, če nima pole pozišna. Kimi je lepo odpeljal dirko in zbral spet lepo število točk. Odlična dirka tudi BMW-jev vendar so še vedno razred za rdečimi.

Zanimivo je pa ratalo med konstruktorji

1. BMW 30 točk
2. Ferrari 29
3. McLaren 28
Alex
(Boss @ 6 Apr 2008, 15:21) *

ouč... Poky tole je pa bil mrzel tuš za tvoje. Hamilton se je boril Super Aguriji za mesta okrog 15 happy0195.gif potem je pa pezdetek še neki gastikuliral zakaj se mu ne umaknejo - ena velika črna pika za tako obnašanje.

Ferrarija sta bila spet razred zase, Massa je dokazal, da zna zmagati tudi, če nima pole pozišna. Kimi je lepo odpeljal dirko in zbral spet lepo število točk. Odlična dirka tudi BMW-jev vendar so še vedno razred za rdečimi.

Zanimivo je pa ratalo med konstruktorji

1. BMW 30 točk
2. Ferrari 29
3. McLaren 28

harhar.gif harhar.gif Ni vse v eni dirki.Je pa bla tako dosadna,da nisem gledal do konca.In ja,BMW-ji so vse boljši. happy0158.gif
poky
(Boss @ 6 Apr 2008, 15:21) *

Odlična dirka tudi BMW-jev vendar so še vedno razred za rdečimi.

Hmmm,mislim,da pa to ni povsem res.... whatever.gif Če gledaš,da je Kubica proti koncu Kimija kr hitro dobival. wink.gif Mislim,da so kr nekje na isti ravni ekipe Ferarija,McLarna in BMWja,samo da majo pač rdeči prednost zaradi boljše taktike in organizacije. Čeprav danes McLaren res ni bil na ravni ostalih dveh....žal. sad.gif Aja,pa še to....sn ziher,da če bi bla srebrna tolko spredaj,pa da bi se rdeča 2 iz ozadja prebijala naprej,bi ziher bil vsaj en če ne še več safety carov med dirko. tongue.gif
Ninja
Bravo za rdeče yahoo.gif Dobri smo bili. Čeprav bi vseeno raje vidla Kimija pred Massotom ampak ok biggrin.gif

1.) Rdeči pred srebrnimi thumbsup.gif
2.) Kubica ne prvi thumbsup.gif

3.) Ninja je car cool.gif
Boss
C'mon Poky, a res še nisi slišal, da ne teraš brezveze proti koncu, ko ne moreš nič pridobiti ampak lahko veliko izgubiš in vsak, ki ima vsaj malo pospravljeno podstrešje bo temu primerno vozil. Točke se dobivajo samo za mesta in ne za čim večjo razliko v času. wink.gif

Drugače pa traja Ferrarijeva prevlada že drugo dirko zapored tako, da se kaže kar dobro trenutno razmerje moči. Prva dirka je bila pač totalno nerelevantna za oceno stanja v F1, če pride, do konca samo 6 dirkačev.
BOBI
party0024.gif party0024.gif
poky tongue.gif happy0195.gif
theBill
Tale smajli pove vse: cool.gif

Pa še ena primerna za opis današnje dirke: Ferrari polka, hitra polka... party0024.gif yahoo.gif

No, pa mogoče še od Bijelo dugme: Padaju zvijezde.... devil.gif
poky
(Boss @ 6 Apr 2008, 15:51) *

C'mon Poky, a res še nisi slišal, da ne teraš brezveze proti koncu, ko ne moreš nič pridobiti ampak lahko veliko izgubiš

Vem vem,samo vseeno ni take vlke razlike med Ferrarijem in BMWjem v hitrosti kot praviš. whatever.gif
Boss
QUOTE(poky @ 6 Apr 2008, 16:17) *

Vem vem,samo vseeno ni take vlke razlike med Ferrarijem in BMWjem v hitrosti kot praviš. whatever.gif

O pa je... enakovredni bodo takrat, ko se bodo do konca borili med seboj. tega na tej dirki ni bilo od tistega trenutka, ko je Kimi ugnal Roberta in to je bilo na samem začetku dirke.

Nič ne rečem, še veliko dirk bo do konca samo trenutno stanje je pač takšno kot je in trenutno ima Ferrari kar lepo prednost v moštvu in v materjalu.

Se pa naj "zvezde" tipa Luis prizemljijo, ker tista žuganja, nalet na Alonsota niso hvale vredne. In "pridni dečko" iz lanske sezone počasi ratuje pravi "bad boy" in to ni cool, čeprav sem lani to napovedoval. Za lanskoletna kreganja Alonso še zdaleč ni bil glavni krivec in Hamiltonova prava narav počasi izbija na površje. sad.gif
theBill
Jergovičev komentar na HTV-ju po dirki: Alonso je danes naredil podobno svinjarijo Lewisu, kot jo je Coulthard v Spa-ju na deževni dirki Schumiju. Evidentno je zapeljal desno in malo pozneje pohodil gas na izhodu iz ovinka. Tolk o tem.

Tudi meni tisto mahanje ni zgledalo dry.gif . Pa ni samo Lewis mahal, je tudi Alonso - pa Glocka sploh ni prehitel happy0195.gif

Ferrari je danes vozil taktično. Ravno toliko hitro, da je nadziral BMW za sabo. To se je lepo pokazalo, ko sta okoli 35 kroga malo interno tekmovala Kimi in Massa, kdo bo postavil najboljši čas kroga. Najboljši čas BMW-ja je bil takrat za več kot sekundo slabši confused0059.gif

Včasih je boljše kot Ališićevo spektakularno dretje, kako 5 krogov pred koncem Kubica dohiteva Kimija ipd. malo zamenjat kanal in pogledat dirko s komentarjem kakih bolj strokovnih komentatorjev (npr. HTV, ORF, RTL)
ReDevil
Kar oki dirka, čeprov me je "zamorček" mal razjezu, ko kr neki maha, u tri lepe, pa očitno ni porajtu, da je en krog bolj zadi, kot ponavad oz. ko bi si želu! tongue.gif happy0195.gif

Kubica, ta pa je dedc, še mal da se izboljša dirkalnik, pa bomo pol vidl, če navjo kr beli pred vašimi aduti, enimi in drugimi! party0024.gif biggrin.gif
RoKo
(Boss @ 6 Apr 2008, 16:29) *

OSe pa naj "zvezde" tipa Luis prizemljijo, ker tista žuganja, nalet na Alonsota niso hvale vredne. In "pridni dečko" iz lanske sezone počasi ratuje pravi "bad boy" in to ni cool, čeprav sem lani to napovedoval. Za lanskoletna kreganja Alonso še zdaleč ni bil glavni krivec in Hamiltonova prava narav počasi izbija na površje. sad.gif

Ja lani ni imel kaj zgubit zato je dirkal sproščeno, letos je pa je že breme favorita, za to pa še nima dost izkušenj , živci pa delajo svoje whatever.gif Alonso mu je pa pokazal, kaj je dirkanje... happy0195.gif
Don
(ReDevil @ 6 Apr 2008, 20:24) *

Kar oki dirka, čeprov me je "zamorček" mal razjezu, ko kr neki maha, u tri lepe, pa očitno ni porajtu, da je en krog bolj zadi, kot ponavad oz. ko bi si želu! tongue.gif happy0195.gif

Kubica, ta pa je dedc, še mal da se izboljša dirkalnik, pa bomo pol vidl, če navjo kr beli pred vašimi aduti, enimi in drugimi! party0024.gif biggrin.gif

Jst sm tut mnenja da zaenkrat Kubica ne glede na okoliščine in zmožnosti dirkalnikov vozi najboljše. cool.gif
Boss
Hehe... vse je bilo spet rdeče happy0158.gif happy0158.gif Kimi prvi, Massa drugi.

Solidno Hamilton in Kubica ostali pa so do točk prišli predvsem po zaslugi odstopov in varnostnega avta. Huda nesreča Kovalainena (nekako takšna kot Šumijeva leta 1999) - upam, da je z njim vse v redu.

Ferrari je še vedno bistveno boljši in bi brez SC-ja in če bi ga gnali do konca bil vsaj 30-40 sekund pred McLarnom in BMW-jem.

Renault je bil točno tam, kjer se počuti najbolje.... na kamionu tongue.gif No ja dokler ni Alonso odstopil so še kar dobro držali korak z ostalimi.

Izjava dneva by Alešič: uulaaalaaaaaaaa poglejte to, Hamilton je prehitel Masso..... *mine par sekund navdušenja* a ne narobe sem videl, to je le eden zaostlaih za krog happy0195.gif happy0195.gif
BOBI
happy0158.gif spet smo jim pokazali ja,tisti komentar pa je res bil zakon
qwerty
kovalainenu je gumo spipal in direktivo v ograjo sad.gif
Boss
Noben Ferrarihater se še ni oglasil sad.gif da se jim ni kaj zgodilo z0tdntknw.gif tongue.gif
poky
Ja evo me..... biggrin.gif Danes pač nisn uspel gledat dirke,pa mi ni žal. tongue.gif Bo pa drugič boljše. wink.gif
Alex
Nisem niti jaz gledal-hvala bogu.Je bilo lepše zunaj. tongue.gif
theBill
Sam sem gledal le do nesreče Kovalainena. Sem bil skoraj prepričan, da mu je vsaj vrat zlomilo, če že ne glave odtrgalo.

Res je imel srečo v nesreči.

Drugače pa Ferrari še naprej melje konkurenco yahoo.gif
Boss
Pri tej nesreči b se morali vprašati pri FIA-e a so dirkališča brez asfaltnih izletnih con sploh varna. Problem peska je namreč v tem, da ko letiš ven greš samo naravnost, volan ne prime. V tej nesreči bi Kovalainen na asfaltu kljub počeni gumi vseeno toliko zavil, da ne bi treščil v ograjo iz gum. Tudi gume na avtiu veliko bolje primejo pri zaviranju na asfaltu kot na pesku.

Edina prednost peska je le v tem, da če bi avtu odtrgalo vsa kolesa bi se ustavil prej oziroma bolje zaviral.

Druga zadeva, kjer se postavlja vprašanje varnosti pa so gume, ki bi lahko bile praznovozne se pravi, da tudi, če bi se preluknjale ne bi prihajalo, do situacij, ko se guma skoraj sname iz platišča ali pa celo razpade.
Don
Moj Kubica sad.gif joku bom ,res bom
Allyssa
u jok pa na drevo,..pa use igrače s sabo tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.