Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Menjalnik M6 CD
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
IngvarL
Zdravo,

Mene že precej časa jezi menjalnik na M6 CD, ker je iz 1. v 2. in iz 2. v 3. precej zatikajoč. Ima morda še kdo podobne težave? Na servisu pravijo, da se ne da nič narediti. Olje so zamenjali in je morda malo boljše, problem pa je v vpetju prestavne ročice (serijsko). Je kdo uspel rešiti zadevo?
Boss
na žalost je to ena slabših stvari na šestki... klele se mi kr kolca po menjalniku, ki sem ga imel v Clarusu, da o menjalniku v Golfu sploh ne govorim...

Drugač so pa tudi meni rekli, da se kaj dosti ne da narediti... sad.gif mad.gif
IngvarL
QUOTE(Boss @ 13 Mar 2006, 11:03) *

na žalost je to ena slabših stvari na šestki... klele se mi kr kolca po menjalniku, ki sem ga imel v Clarusu, da o menjalniku v Golfu sploh ne govorim...
Drugač so pa tudi meni rekli, da se kaj dosti ne da narediti... sad.gif mad.gif

Imate vsi, ki vozite M6 z diesel motorjem, isti obcutek? Zanima me, ce je to problem pri vseh, ali gre samo za tezave pri nekaterih?
LabiGT
jaz nimam pripomb cez menjalnik -razen ko je mrzel in gre tezje v prvo
komar
Tudi meni je menjalnik všečen - sploh v primerjavi z Renojem, ki sem ga vozil pred Mazdo!
IngvarL
QUOTE(komar @ 15 Mar 2006, 15:03) *

Tudi meni je menjalnik všečen - sploh v primerjavi z Renojem, ki sem ga vozil pred Mazdo!

Hecno. Jaz sem imel Megana pred M6, pa je bil menjalnik veliko boljsi. Torej pravite, da pri prestavljanju iz 1. v 2. in iz 2. v 3. ter obratno ni nobenih tezav, nobene zatikanja in skrtljanja? Vse prestave enako tekoce prestavljajo? Ce je tako, bo treba spet na servisu malce povprasati. Kaj pravis Boss, midva imava ocitno podobne izkusnje?
Boss
QUOTE(IngvarL @ 15 Mar 2006, 15:39) *

Hecno. Jaz sem imel Megana pred M6, pa je bil menjalnik veliko boljsi. Torej pravite, da pri prestavljanju iz 1. v 2. in iz 2. v 3. ter obratno ni nobenih tezav, nobene zatikanja in skrtljanja? Vse prestave enako tekoce prestavljajo? Ce je tako, bo treba spet na servisu malce povprasati. Kaj pravis Boss, midva imava ocitno podobne izkusnje?

jaz se zdaj trenutno s xenonkami ukvarjam... pride pa tud menjalnik na vrsto, o ja, nč bat - pa še zvijajoči se diski bodo tud predmet debate, pa še ID3 tagi na MP3 playerju, pa še kakšen krmilni mehanizem..

Do konca garancije bo še dost projektov tako, da mi ne bo dolgčas biggrin.gif
suicidal
a Mazda6 je full time job, torej?
LabiGT
hehe vsak ma drugacne garancijske zgodbe- moja:

1. visokotlacna crpalka
2. 2x sencniki
3. motorcek za luci
4. motorcek za sipo (voznik)
Boss
QUOTE(LabiGT @ 15 Mar 2006, 15:00) *

jaz nimam pripomb cez menjalnik -razen ko je mrzel in gre tezje v prvo

Enkrat mi boš tvojo šestko posodu za en krog, da primerjam menjalnika... bom jez mojo tud teb dal za sprobat pa boš ocenil, ker lahko da pretiravam oz. verjetno bi blo še boljš, da se z golfom neham okol vozit, da ne bom z njim mazde primerjal in bo dober tud od šestke menjalnik huh.gif

QUOTE(suicidal @ 15 Mar 2006, 16:54) *

a Mazda6 je full time job, torej?

a nisi tega vedel? hehe, kr računi, da boš moral poleg ljubce zdaj še Mazdo rihtat - a ti ni bilo nič čudno da Mazda zveni podobno kot v angleščini "must do" ?
happy0195.gif
komar
QUOTE(IngvarL @ 15 Mar 2006, 15:39) *

Mazda 6 ima natančen menjalnik z relativno kratkimi hodi, Meganu pa menjalnik "opleta" kot nekoč pri jugecih...meni osebno to ne ustreza! mad.gif
IngvarL
QUOTE(komar @ 15 Mar 2006, 18:12) *

Mazda 6 ima natančen menjalnik z relativno kratkimi hodi, Meganu pa menjalnik "opleta" kot nekoč pri jugecih...meni osebno to ne ustreza! mad.gif

Ja, to je sicer res, ker je vpetje rocice pri novih menjalnikih drugacno (od tod tudi vse težave z menjalnikom pri šestici). O natančnosti in kratkih hodih menjalnika na M6 pa raje nebi. Pri Meganu so bili hodi vsaj tekoči in gladki, kakšnega hudega opletanja pa sam nisem opazil.
LabiGT
QUOTE(Boss @ 15 Mar 2006, 17:23) *

Enkrat mi boš tvojo šestko posodu za en krog, da primerjam menjalnika... bom jez mojo tud teb dal za sprobat pa boš ocenil, ker lahko da pretiravam oz. verjetno bi blo še boljš, da se z golfom neham okol vozit, da ne bom z njim mazde primerjal in bo dober tud od šestke menjalnik huh.gif
.
moze joze smile.gif
poky
Eh,pri Renoju že ko primeš menjalnik in je celi trdo-plastičen mi že mine vse..... sad.gif Meni se tudi zdi na moji Mazdici dober menjalnik,ne vem no kak drugim ni! whatever.gif
R_sport
Tudi jaz nisem opazil nobenih posebnosti na menjalniku pri M6. z0tdntknw.gif S tem da je bil menjalnik pri prejšnjem avtu ena od boljših stvari (VW Polo). Sem pa vozil recimo že 2 različna clia (prejšnji model), tam pa ko dodaš gas, menjalnik skače naprej in nazaj, isto je bilo tudi pri starih meganih in vseh renaultih nasploh... To bi me pa res motil. dry.gif
IngvarL
QUOTE(R_sport @ 16 Mar 2006, 01:04) *

Tudi jaz nisem opazil nobenih posebnosti na menjalniku pri M6. z0tdntknw.gif S tem da je bil menjalnik pri prejšnjem avtu ena od boljših stvari (VW Polo). Sem pa vozil recimo že 2 različna clia (prejšnji model), tam pa ko dodaš gas, menjalnik skače naprej in nazaj, isto je bilo tudi pri starih meganih in vseh renaultih nasploh... To bi me pa res motil. dry.gif

Hvala za komentar, vendar pa sem spraseval po menjalnikih v sesticah z diesel motorji, kjer se tovrstni problemi tudi pojavljajo. Mimogrede, tudi pri moji sestici menjalnik "trza" nekoliko naprej in nazaj pri speljevanju.

Za tiste, ki razumete nemsko:

http://37747.rapidforum.com/topic=100876526671

http://37747.rapidforum.com/topic=100283127190

Za dostop se je potrebno na forumu registrirati (brezplacno seveda).

QUOTE(Boss @ 15 Mar 2006, 16:52) *

jaz se zdaj trenutno s xenonkami ukvarjam... pride pa tud menjalnik na vrsto, o ja, nč bat - pa še zvijajoči se diski bodo tud predmet debate, pa še ID3 tagi na MP3 playerju, pa še kakšen krmilni mehanizem..

Do konca garancije bo še dost projektov tako, da mi ne bo dolgčas biggrin.gif

Boss, je tvoja Mazda t.i. druge generacije, se pravi "nova" po prenovi lansko leto?
pagat
QUOTE(IngvarL @ 15 Mar 2006, 10:49) *

Imate vsi, ki vozite M6 z diesel motorjem, isti obcutek? Zanima me, ce je to problem pri vseh, ali gre samo za tezave pri nekaterih?

Meni se isti doagaja. Je pa res, da me je to ful motlo, ko sem nabavil avto. Zdaj sem se nekak navadil oz. sem se moral, ker so tudi meni na servisu (na dveh) razlagali, da tako pač je wallbash.gif Če uspeš kaj zvedet, se priporočam za info.

Sicer pa ma 6ka očitno kar nekaj težav, ki se dokaj redno pojavljajo:
- menjalnik zatika
- okvare visokotlačne črpalke (samo tukaj na forumu nas je kar nekaj z zamenjanimi)
- težave pri ksenonkah (jaz jih nimam, ampak kolko berem...)
- "zvijanje" oz. slaba kvalitete diskov. Ta me najbolj žuli, pa še garancijsko je zelo težko prepričat servis da ti zamenjajo. Mogoče bi pomagal pritožba pri MMS z0tdntknw.gif
- slaba kvaliteta laka. Al je slab, al pa hudo tanek, skratka havbo imam že precej uničeno (popikano) od kamenja, kot da je avto vsaj 5x starejši. Na servisu pa ti rečejo, da se preblizu kamionom voziš. Yeah right wallbash.gif

Ne vem, očitno je vso to šparanje oz. lovljenje dobička v avto industriji pustilo posledice tudi pri Mazdi. Žal!
teddy
QUOTE(LabiGT @ 15 Mar 2006, 17:06) *

1. visokotlacna crpalka
2. 2x sencniki
3. motorcek za luci

Labi a ne vključuje tvoja zgodba tudi Airbag-light show. Na to sem se spomnil, ker mi je včeraj armatura zopet enkrat mižikala, kot da hoče kaj od mene.

LabiGT
ja to pa res
sem cist pozabu. hvala

5. airbag senzor
Boss
QUOTE(LabiGT @ 15 Mar 2006, 17:06) *

1. visokotlacna crpalka
2. 2x sencniki
3. motorcek za luci

ja sej res Labi, kaj pa akvarij v prtljažniku ?
LabiGT
ok I give up smile.gif

6. akvarij v gepeku
7. ?
poky
7. ostanki čevapčičev in tortic v avtu..... tongue.gif happy0195.gif
Violet
QUOTE(pagat @ 16 Mar 2006, 10:59) *

Meni se isti doagaja. Je pa res, da me je to ful motlo, ko sem nabavil avto. Zdaj sem se nekak navadil oz. sem se moral, ker so tudi meni na servisu (na dveh) razlagali, da tako pač je wallbash.gif Če uspeš kaj zvedet, se priporočam za info.

Sicer pa ma 6ka očitno kar nekaj težav, ki se dokaj redno pojavljajo:
- menjalnik zatika
- okvare visokotlačne črpalke (samo tukaj na forumu nas je kar nekaj z zamenjanimi)
- težave pri ksenonkah (jaz jih nimam, ampak kolko berem...)
- "zvijanje" oz. slaba kvalitete diskov. Ta me najbolj žuli, pa še garancijsko je zelo težko prepričat servis da ti zamenjajo. Mogoče bi pomagal pritožba pri MMS z0tdntknw.gif
- slaba kvaliteta laka. Al je slab, al pa hudo tanek, skratka havbo imam že precej uničeno (popikano) od kamenja, kot da je avto vsaj 5x starejši. Na servisu pa ti rečejo, da se preblizu kamionom voziš. Yeah right wallbash.gif

Ne vem, očitno je vso to šparanje oz. lovljenje dobička v avto industriji pustilo posledice tudi pri Mazdi. Žal!

trenutno b.p. moram portkati na les

lak bom preverila pri belem dnevu

prej bi rekla, da ne kradejo avtka, ampak znak "mazda".
morala sem nabaviti novega, ker so mi ga spredaj ukradli, kakšen strastni zbiratelj... tudi to se dogaja.
LabiGT
QUOTE(poky @ 16 Mar 2006, 23:03) *

7. ostanki čevapčičev in tortic v avtu..... tongue.gif happy0195.gif

ni sans!
izkoristek hrane je 100% biggrin.gif
Sirius
Takole fantje vsi, ki imate težave s prestavami, imam delno rešitev za vas. Zakaj delno, zato, ker je neprecizno izdelavo težko popraviti. Se pa jo da precej olajšati. Priporočam vam 007, varianto GT (getribe). Če je že menjava olja nekoliko izboljšala pretikanje, ga bo 007 opazno izboljšal. Ne takoj in popolnoma, ker deluje na dolgi rok, vendar se bo začetno izboljšanje po par tisoč km še dodatno izboljšalo. Vprašanje je le ali vas to pretikanje tako moti, da ste pripravljeni za izboljšanje dati 5000 SIT.

007 ima odgovor na marsikatero vprašanje... whatever.gif whatever.gif whatever.gif happy0064.gif happy0064.gif
suicidal
QUOTE(Sirius @ 22 Mar 2006, 20:33) *

007 ima odgovor na marsikatero vprašanje... whatever.gif whatever.gif whatever.gif happy0064.gif happy0064.gif

če ne kar na vsako, he he happy0158.gif tongue.gif
Sirius
QUOTE(suicidal @ 22 Mar 2006, 20:40) *

če ne kar na vsako, he he happy0158.gif tongue.gif

Sirius ni = 007 happy0158.gif happy0158.gif Čeprav se zelo dobro razumeta...
Boss
QUOTE(Sirius @ 22 Mar 2006, 20:33) *

Vprašanje je le ali vas to pretikanje tako moti, da ste pripravljeni za izboljšanje dati 5000 SIT.

odgovor je DA

samo ni problem v zobnikih, sihronik in drugih vrtečih se gizmotih, ampak v samih zajlah/vodilih, ki peljejo do šaltkebla. Tako bi bilo verjetno potrebno vse skupaj razdreti in mnamazati ta vodila z0tdntknw.gif
DonFilipo
Zal tudi jst moram povedati, da je edini minus na moji 626 bil menjalnik. Hladen je komaj su v 1, v rikverc pa bi skoraj vedno moraj 2x, 3x probat, ali prej v prvo potem pa v rikverc. To je edina stvar katera je bolsa na zdejsnjem renoju od mazde. drugace pa respect do mazde!!
Marko_mx-3
QUOTE(DonFilipo @ 23 Mar 2006, 14:50) *

Zal tudi jst moram povedati, da je edini minus na moji 626 bil menjalnik. Hladen je komaj su v 1, v rikverc pa bi skoraj vedno moraj 2x, 3x probat, ali prej v prvo potem pa v rikverc. To je edina stvar katera je bolsa na zdejsnjem renoju od mazde. drugace pa respect do mazde!!

Pozdravljen back biggrin.gif

Kaj imate še 626 doma?
DonFilipo
QUOTE(Marko_mx-3 @ 23 Mar 2006, 14:56) *

Pozdravljen back biggrin.gif
Kaj imate še 626 doma?

Thnx.

Zal, prejsnji mesec je prodana sosedi - no vsaj je gledamo vsak dan. Drgac sm pa dobu 5keu.
Boss
QUOTE(DonFilipo @ 23 Mar 2006, 15:18) *

Thnx.

Zal, prejsnji mesec je prodana sosedi - no vsaj je gledamo vsak dan. Drgac sm pa dobu 5keu.

in kaj zdaj voziš? (mogoče si to že napisal pa sem spregledal z0tdntknw.gif )
DonFilipo
QUOTE(Boss @ 23 Mar 2006, 15:28) *

in kaj zdaj voziš? (mogoče si to že napisal pa sem spregledal z0tdntknw.gif )

Megane II 1.6. 2004. - zeleni smile.gif
Sirius
QUOTE(Boss @ 23 Mar 2006, 12:52) *

odgovor je DA

samo ni problem v zobnikih, sihronik in drugih vrtečih se gizmotih, ampak v samih zajlah/vodilih, ki peljejo do šaltkebla. Tako bi bilo verjetno potrebno vse skupaj razdreti in mnamazati ta vodila z0tdntknw.gif

Če je samo to problem (zajla) ima 007 še cenejšo rešitev. Če se že odmontira zajlo in namaže, naj se namaže skvalitetno mastjo. In ne verjamem (izkušnje na dugih področjih), da obstoja boljša rešitev od masti 007 1.5 hi-tech. Z 80g masti, kolikor je najmanjše pakiranje, se lahko podmaže kar nakaj takih zajl. In mast bo zdržala zelooo dolgo.
Druga rešitev pa je 007 sprey, ki pa je bolj primerna za servise, saj je cena za rešitev samo enega (individualnega) problema previsoka. Pogoj je, da obstaja možnost namestitve adapterja - objemke, ki omogoča vbrizgavanje spreja v vodilo sajle. Navedeni sredstvi 007 precej zmanjšata odpor gibanja sajle skozi vodilo in bi (po mojem ) odpravili ta problem.
....Zgolj predlog, brez vsiljevanja rešitve.... huh.gif huh.gif huh.gif
Boss
QUOTE(Sirius @ 23 Mar 2006, 22:07) *

Če je samo to problem (zajla) ima 007 še cenejšo rešitev. Če se že odmontira zajlo in namaže, naj se namaže skvalitetno mastjo. In ne verjamem (izkušnje na dugih področjih), da obstoja boljša rešitev os masti 007 1.5 hi-tech. Z 80g masti, kolikor je najmanjše pakiranje, se lahko podmaže kar nakaj takih zajl. In mast bo zdržala zelooo dolgo.
Druga rešitev pa je 007 sprey, ki pa je bolj primerna za servise, saj je cena za za rešitev samo enega (individualnega) problema previsoka. Pogoj je, da obstaja možnost namestitve adapterja - objemke, ki omogoča vbrizgavanje spreja v vodilo sajle. Navedeni sredstvi 007 precej zmanjšata odpor gibanja sajle skozi vodilo in bi (po mojem ) odpravili ta problem.
....Zgolj predlog, brez vsiljevanja rešitve.... huh.gif huh.gif huh.gif

sam dokler je avto v garanciji jaz ne bi preveč čačkal tam kjer me načeloma nič ne briga... vprašanje pa je, če bi se pooblaščeni serviserji tega lotili? z0tdntknw.gif
Sirius
QUOTE(Boss @ 23 Mar 2006, 22:46) *

sam dokler je avto v garanciji jaz ne bi preveč čačkal tam kjer me načeloma nič ne briga... vprašanje pa je, če bi se pooblaščeni serviserji tega lotili? z0tdntknw.gif

Lahko poskusimo pri tistih servisih, ki jim je pomembno kako so njihove stranke zadovoljne, npr. na tistem kjer dela wildcat (če sem dobto razumel).
Druga možnost pa je, kar direkni predlog MMS za rešitev - ublažitev preblema (ni mi težko napisati dopis). Ne vem pa koliko bodo oni na to pripravljeni, če ne bodo uporabniki teh avtomobilov družno pritisnili na njih. Če se boste zadovoljevali s pojasnili servisov, da ne morejo nič, potem ni nobene rešitve za vas. Zakaj bi si MMS po "nepotrebnem" delal stroške.
Žal slogan "zadovoljen uporabnik je naš moto" ni vedno v ospredju, ko gre za denar. Če bi bilo tako, bi MMS vsa vozila s tako napako poklical na servis in jo že odpravil.
dry.gif dry.gif dry.gif

Pa še nekaj bi dodal. Bojim se, da za slabo pretikanje ni kriva zgolj zajla, namreč simptomi, ki jih navajate (težje prestavljanje ko je gostejše olje - nižje zunanje temperature in pri neogretem menjalniškem olju) bolj kažejo na neprecizno izdelavo posameznih sestavnih delov menjalnika. Če bi bila smamo zajla bi bil probljem prestavljanja precej bolj konstanten, saj se ta zaradi trenja ne more segreti. Ogreje se lahko samo od vpliva toplote motorja in "kabinskega" prostora. whatever.gif whatever.gif
Violet
7. menjava kratke luči
SpEkTr
Mene pa mal moti, da 'šaltkebl' mal zacvili, ko da bi se usnje na usnje nek dotikalo. Ko dam ročico v levo. A to se da kaj namazat kje?
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 19 May 2009, 11:54) *

Mene pa mal moti, da 'šaltkebl' mal zacvili, ko da bi se usnje na usnje nek dotikalo. Ko dam ročico v levo. A to se da kaj namazat kje?

Se da pa še čisto enostavno je. dry.gif
SpEkTr
Ti si majstr, to vem smile.gif
Verjetno moraš razdreti tisti del okoli menjalnika.
YavarYe X6V6
V bistvu ne rabiš nobenega orodja, samo na pravem koncu zagrabiš in se kar samo razstavi, potem pa samo namažeš zobnik in ostale gibljive dele.
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 19 May 2009, 13:56) *

V bistvu ne rabiš nobenega orodja, samo na pravem koncu zagrabiš in se kar samo razstavi, potem pa samo namažeš zobnik in ostale gibljive dele.

Sliši se lepo smile.gif
SpEkTr
Hvala Yavare, zaenkrat nič ne škripa smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.