Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
M 323f Poraba goriva
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2, 3
herkul17
Z iskanjem podobne teme nisem nic dosegel, zato me zanima koliko povprecno porabijo mazde 323f, letnik 95 ali 96?Seveda ob "pametni" voznji?Se tole mogoce: koliko litrov naj bi bilo v rezervoarju, ko naj bi bila rezerva?
Meni namrec kar prevec spije, kljub temu da naj ne bi bilo nobenih napak na njej.

Lp
BrainLess
pred tremi dnevi izmerjena poraba 9l
v extremnih zimskih razmerah sem mel že tud 10 ampak na tako kratkih relacijah da se avto niti segrel ni prav!
poleti pa opkoli 8 (tud širše gume)

vse je večinoma mestna vožnja (od semaforja do semaforja)

z rezervo je pa blo mišljeno tak, da ko se ti lučka prižge, bi naj naredil še cca 100 km, ampak jaz se nebi na tvojem mestu preveč zanašal na to!

LP
uklopko
te mazde so pa res čudne!!!

Kolega ma glih tako kot jaz f-ko pa njemu pije skor 9l confused0059.gif
pa nič narobe!
Pri meni je pa tko 8.3l max pozimi mestna +avtocesta +10km klanca
poleti pa od 7.3-8l ista relacija in bol extremna vožnja odvisno kok se mi mudi

Ko se je meni prižgala lučka sm s tankom naredil še 60km(ni bil čist prazen) natankov sm pa max 48l tko da tud js ne vem kok ma velik tank(50l-55l)
skupno pa delam med 570-610km happy0158.gif

lp
Symon
Meni žre od 7.5 do 10 litrov. happy0158.gif 7.5 mi je žrlo na začetku, ko sem ga "ogreval". tongue.gif Zdaj pa tako okoli 9 pozimi mi kar požre, da ne rečem več. Imam pa 13km do doma, 3 km 50 km/h potem imam 9 km teranja pa 500m klanca za veliki finale. Mislim, da bi ob zmerni vožnji porabil pod 7.5 litrov. Ampak se ne izide, da bi cel tank vozil penzionersko. Sploh glede na to, da sem vozil avto z board computerom pa sem ugotovil, da postanem kar živčen, če imam vklopljeno trenutno porabo. biggrin.gif Enostavno nikamor ne gre avto, če bi vozil nonstop varčno...
BOBI
biggrin.gif jaz vedno tankam kak se lucka prizge in dam stevec na nulo noter gre pri tem 45 litrov goriva in naredim od 550 pa do 650 km odvisno od voznje ampak magari divjam 550km naredim vedno happy0158.gif
makaveli
moja tudi pije ene 8-9. niso to lih neka šparovni avteki.
Sicer pa... sm kdaj pa kdaj šparu,pa sm se pelu po ac 100kmh. pol pa mim mene vse možno,razn traktorja.
In si delaš sramoto. vse neki v spojlerjih,peleš se pa ko dedi.Narod se ti smeji..."mazda nikamer ne gre".
In pol... daš gas... in avtek pije... huh.gif
Hrdzo
Evo ja sam sve testiral....tank pa ma 55 litrov!!! (ne prasajte me kak sam to izvedel) ph34r.gif

Po zimi kad je temperatura bila pod -5 stupnjeva stalno potrosnja gradske voznje je bila 8.3 litrov, a po ljetu se kretala okoli 7.4 litrov isto gradske voznje!! Na autu su po zimi pa 175/65/14, a po ljetu 195/50/15 gume i sve drugo je tvornicki (filtri pa auspuh)!! To je naravno bilo koliko tolko umjerene voznje....samo 30-40% voznje je bilo ganjanje u vise okretaje!!
uklopko
a si se s kantico v prtlažniku vozu!!!

No mislm da si marsikomu odgovoru glede velikosti tanka!!!!
Svaka čast!!!! happy0064.gif happy0064.gif happy0158.gif
ReDevil
Tole bi lahko postala moja najljubša tema! tongue.gif

Imam sicer letnik 93, mi je pa prov zanimivo vidt da znajo 90 konjske več popit kot men s 50 konji več!

Ker zdej ko furam hrano okol po mestu, zna bit poraba ob pametni vožnji pod 8 l, kar je nooooro! happy0064.gif love0076.gif
Hrdzo
QUOTE(uklopcic @ 13 Mar 2006, 19:50) *

a si se s kantico v prtlažniku vozu!!!

No mislm da si marsikomu odgovoru glede velikosti tanka!!!!
Svaka čast!!!! happy0064.gif happy0064.gif happy0158.gif

Da sam bar imal kanticu.....
jedan put sam ostal bez benzina 100m pred benzinskom, i jedan put tocno ispred svoje kuce!! ashamed0001.gif
herkul17
Opazam da imate,zelo razlicne stevilke navedene, glede porabe.Glavnega razloga naj ne iscem v motorju, ker vem da vse vpliva na to, samo mi ni jasno kako lahko men porab 9.5 do 10l(zimske gume), ce ne se kaj vec, enim pa samo 8l.Kja pravite na to, da izklopim lambdo sondo in se probam vozit nekaj casa z izklopljeno, da vidim ce je kaj bols?

Imam sicer letnik 93, mi je pa prov zanimivo vidt da znajo 90 konjske več popit kot men s 50 konji več! ............
Sej to se mi najbl neumno zdi, ker potem imam rajsi vec pod pokrovom, in vem od kej taka poraba.
Symon
Kaj sem danes blink.gif na bencinski!
Fantje večkrat morem v MB, da bo avto manj žrl. happy0195.gif Poraba:8.3 litre/100km
Teranje po lokalni cesti, normalna vožnja (v okviru omejitev) proti MB in teranje (ne sprašujte>namig:končna) domov!
Več gre manj žre! party0024.gif Od zdaj niti po naselju pod 100 ne gre! police.gif
poky
QUOTE(Symon @ 14 Mar 2006, 15:51) *

Fantje večkrat morem v MB, da bo avto manj žrl. happy0195.gif Poraba:8.3 litre/100km

Ti samo pridi večkrat k nam,pa kake krofe še zraven pripelji! tongue.gif happy0195.gif
Sishi
QUOTE(ReDevil @ 13 Mar 2006, 21:59) *

Tole bi lahko postala moja najljubša tema! tongue.gif

Imam sicer letnik 93, mi je pa prov zanimivo vidt da znajo 90 konjske več popit kot men s 50 konji več!

Ker zdej ko furam hrano okol po mestu, zna bit poraba ob pametni vožnji pod 8 l, kar je nooooro! happy0064.gif love0076.gif

To bi pa težko verjel dry.gif

P.S: Men pa ko je parkirana nč ne žre z0tdntknw.gif
madmax
Meni pa žre v skladu z režimom vožnje.
Mi jo je enkrat že uspelo spravit under 7l, drugače pa je poleti povprečna poraba nekje 7,5l, pozimi pa 8,5 do 9l.
Vozim pa nekako približno takole; v višjo prestavo prestavljam pri 3500 do 4000rpm, pa ko je avto mrzel ga nikoli, ampak res nikoli ne teram (mrzel, višja prestava pri 3000rpm).

Nevem pa kaj je s tem mojim tankom saj ga vedno tankam ko mi lučka zasveti, pa ponavadi natankam okoli 43-44l.
Pomeni da če je res 55l tank, mi lučka sveti ko je še 12l benza v tanku confused0059.gif , fak ej!
BOBI
dry.gif ja morem dat kanto v prtljaznik pa da vidim,to pomeni da bi lahko delal tudi do 700km happy0064.gif
Symon
Jaz jih 400. tongue.gif Ampak navajen sem tankati ko je benz na 1/4. Pa še manj denarnica trpi, saj končna poraba je ista samo preveč bi bolelo dati 10 jurjev naenkrat. sad.gif
poky
QUOTE(Symon @ 15 Mar 2006, 21:08) *

samo preveč bi bolelo dati 10 jurjev naenkrat. sad.gif

A ni isto če daš 2x na mesec po 10 jurjev ali pa 4x na mesec po 5 jurjev??? tongue.gif happy0158.gif Na koncu si na istem.... biggrin.gif
Symon
QUOTE(poky @ 16 Mar 2006, 00:02) *

A ni isto če daš 2x na mesec po 10 jurjev ali pa 4x na mesec po 5 jurjev??? tongue.gif happy0158.gif Na koncu si na istem.... biggrin.gif

Narobe si razumel. Nisem eden tistih, ki tankajo po jurja ali pet. Ko je tank na 1/4 grem tankat pa pika, ker ne tvegam. In ne dam 4x5000 SIT ampak 3x8000 SIT. happy0195.gif
poky
Aha,pol sma pa ista! happy0158.gif Jaz tudi skoraj nikoli ne čakam do konca,grem že prej tankat! biggrin.gif
Grega_
..se ne splača do konca čakat....sem kolegu skos težiu da naj ne fura na rezervi pa ni poslušu. Ok ene 2x sem mu mogu benz prnest. Potem je šel poleti na morje v dalmacijo in mu je šla pumpa adijo....strošek je pa bil čez 70k tam doli huh.gif ...zdej se ne fura več z rezervo nikol happy0195.gif ...jest pa kot sem napisal grem tankat al ko se lučka prižge ali pa tam nekje pri 1/4 tanka.
ReDevil
Symon, ti si škrtoba, ne prvoščiš avtu da se posladka z enmu cankarčkam! happy0195.gif

Drgač pa fantje, če mate kantico v kufru (polno seveda), vam ne zasede dost placa, koristna je pa loh fuuul!
Odkar jo mam sabo, se pa (to je res) tud bolj zanašam, da če zmanka, pač zmanka, pa samo dolijem, prej pa je bla total panika! happy0158.gif

No kantico sem iznašel, ko sem enkat prevozil natanko 613 km in bil obenem prepričan, da mi žre avto 7 litrov z0tdntknw.gif , pol pa kajla med obemi tuneli Golovec, ampak drugač pa sem opazil se da z rezervo prevozit tut 130 km (iz prakse govorim), ker očitno jo je kakih 10 litrov še noter, pa isto imam 55 litru tank! party0024.gif
Symon
QUOTE(ReDevil @ 20 Mar 2006, 12:18) *

Odkar jo mam sabo, se pa (to je res) tud bolj zanašam, da če zmanka, pač zmanka, pa samo dolijem, prej pa je bla total panika! happy0158.gif

Sicer pa sem nekaj slišal, da če ti benz pumpa na suho laufa, da se zna pokvariti (hitreje crkne).
Da ne omenjam, da lahko potem pobere vse morebitne usedline. Skratka to je zelo zdravo za avto- NE! unsure.gif
crunchas
Prošlo ljeto testirao sam svoju Mazdu, i potrošnja u zimi je bila negdje oko 8(ne sjećam se više toćno),
a u ljeti sa ljetnim gumama 205/55/16 uz normalnu vožnju (do 3000okr/min) je bilo 7,4 l/100km!

E al nisam još testirao kolko je potrošnja uz malo bržu vožnju(do 6000okr/min)!
ReDevil
Ko je glih govora o 1/4 bencinskega tanka in da se ga gre pol filovat - dons sem prav gledal mojga mazdiča in ko pridem do zadnje črtice (od kere do začetka rezerve se zna prevozit še cca. 100km), sem imel prevoženih 430 - 440 km, kar pomeni, da naj bi prišel krepko čez 500 ob vklopu rezerve in bo poraba spet komaj dobrih 8, mogoče 8.5 l, kar je ziher pohvalno za dostavljanje robe, prižiganje - ugašanje, laufanje na mestu, 1., 2., je pa seveda kolkor možno tut obvoznica v igri, kjer pa ga čez 120 ne grem prtiskat! dry.gif

Da nimate vi v 1.5 16v motorjih kakšne skrite turbine, ki je ne uporabljate, hranite jo pa! happy0195.gif

V starih - BG mazdah naj bi baje 1.6 16v motorji pili pod 7 litrov, zdej pa me prav zanima a je res ali ne, ker s parimi sem se pogovarjal, ko sem dobil te podatke! happy0158.gif
Drakey
Sicer posedujem mazdo sele 2 tedna, a vseeno podelim izkusnje (naredil ze 1000km):
v 323f imam 1.5 16V stroj, in je rezultat takle:
enkrat poraba 8,9litrov pr vecinoma mestni voznji.
drugic poraba 10 litrov z0tdntknw.gif Od tega je bilo 250km voznje izven mesta na relaciji LJ-Col-Predmeja (pa se mi je ZELO mudil biggrin.gif )
Se pravi trenutno sem na 9,5l/100km
Se pa se privajam avtomobilu...
David
AAh-------- meni pije mazda 3 več kot vaše..... z0tdntknw.gif
Sishi
Pozimi večinoma mestna vožnja cca 10L
Poleti mesto cca 8,5 - 9L , relacija cca 7L
Lani LJ-Korčula (na HR avtocesti povprečna hitrost 160) 6,8L
mazda-mx3
Ja, 1.6 16V SOHC motorji so ful varcni, ce je z motorjem vse OK...

Jaz sem z mojim sel na pag in imel porabo 5l/100km s 4 osebami v avtu (2 deklici) si lahko predstavljate kako nabit je bil prtljaznik...haha biggrin.gif
Tankal sem 32l naredil pa priblizno 640km

Ko mi je sla sonda v klinac pa sem z isto kolicino goriva...cca. 32l naredil kvecjemu 480km blink.gif
Sishi
QUOTE(mazda-mx3 @ 21 Mar 2006, 11:00) *

Ko mi je sla sonda v klinac pa sem z isto kolicino goriva...cca. 32l naredil kvecjemu 480km blink.gif

480km z 32L = 6.7L poraba. Še vedno gud.
mazda-mx3
QUOTE(323F @ 21 Mar 2006, 09:24) *

480km z 32L = 6.7L poraba. Še vedno gud.

ma ni ne, ce si prej navajen na 550 hehe tongue.gif

pa to je blo v povprecju...sem imel tudi tako porabo, da sem naredil samo 400km...kaksno zapravljanje denarja...

Se spomnem, ko sem naredil vozniski izpit, je bilo 10l benza 1k sit...sem tankal polni tank na micri za 3k pa nekaj tolarjev...hehe biggrin.gif
David
QUOTE(mazda-mx3 @ 21 Mar 2006, 10:29) *

Se spomnem, ko sem naredil vozniski izpit, je bilo 10l benza 1k sit...sem tankal polni tank na micri za 3k pa nekaj tolarjev...hehe biggrin.gif

To so bli lepi cajti.....smo se šli skrivalnice z avti.... thumbsup.gif
poky
Ja te smo se še vozli v Portorož na kavo... biggrin.gif happy0158.gif
LabiGT
QUOTE(poky @ 21 Mar 2006, 19:42) *

Ja te smo se še vozli v Portorož na kavo... biggrin.gif happy0158.gif

sej se se vedno smile.gif
(dizel pa to biggrin.gif )
David
QUOTE(LabiGT @ 22 Mar 2006, 09:05) *

sej se se vedno smile.gif
(dizel pa to biggrin.gif )

Labi kdo se bo s tabo........ ti balkan diler.... happy0195.gif
zdravek

moja mazda; (prema mom izračunu..) sa 195/50/15 troši cca. 7,5l mješane vožnje.. ili cca. 8,0 mješane
'divljačke' vožnje..

- testiral sam na isti iznos benzina; kod normalne mješane vožnje troši mi skoro pa isto kao i kod divljačke
mješane vožnje (razlika je kaj ga kod 'divljačke' stiščem do 5000 o/min; a kod normalne vožnje jedva do
3000 o/min..); potrošnja mi se digne toliko kaj napravim manje 10-15km..

u svakom slučaju - ja ZADOVOLJAN! party0016.gif
ReDevil
Evo zdej v roku dobrega tedna dni sem bil trikrat na benzi, pa nekako sem upošteval pravilo - do zadnje črtice, pol pa pumba poje! dry.gif

1. 469 km = 40.26 l (kar pomeni slabih 8.6 l)

2. 453 km = 40.73 l (kar pomeni mal pod 9 l)

3. 432 km = 37.36 l (kar pomeni malo nad 8.6 l)

Pa pr prvem tanku sem res vozil "evnuško" tongue.gif - tko obrati nikol več kot 4.000, pri drugem sem ga kar malo tiščal (vsaj parkrat srečal ddd), no pri tretjem pa je bilo kar nekaj tiščanja, pa vmes ena relacija, ki je verjetno malo popravla statisiko tistega tanka! happy0158.gif

Te številke so me kar navdušile, še posebej, ker vem da zna kakšen Golf III 1.6 75 kM piti 10 l, brez problema in to normalne vožnje, pa tut vožnja je verjetno malo bolj "vesoljska" v mazdiču kot golfiču! party0016.gif
Symon
Evo moja nova statistika:
8.3 litrov ponovno! Zahvaliti se moram Škodinemu potovalnem računalniku kjer sem opazoval svojo vožnjo in trenutno porabo. dry.gif Ampak, da sem dobil takšno porabo v svojem je bil režim vožnje: Gasa, da dobim željeno hitrost potem pa malo manj kot v prostem teku voziti. Ampak bi lahko spravil porabo pod 8, če se ne bi v petek ganjal, pa še ene parkrat sem ga teral. Recimo skupaj 70 km teranja nonstop skupaj. Kar pa že poviša porabo za par deci....
mihaquzla
men ga moja pije pozim pomoje nism zihr 9l ,mam pa gor 195/60r15, pa ga vozm dostkrat nad 3000obr
ReDevil
QUOTE(mihaquzla @ 25 Mar 2006, 00:39) *

men ga moja pije pozim pomoje nism zihr 9l ,mam pa gor 195/60r15, pa ga vozm dostkrat nad 3000obr

Če se nisi zmotu in imaš res 60 visoke, je pa to ena nenavadna dimenzija! dry.gif
ReDevil
No spet se je pr men izkazal da bo poletna poraba precej višja od zimske dry.gif pa klima še ne laufa, tko da al je sonda crknla, al pa ima bk lisast polet tok težjo nogo, glede na to da je sonda v odličnem stanju, bo bolj to drugo! party0024.gif

Tko da zdele se že 1 mesec vozim s porabo nad 9 - skoraj bliže deset, je pa res da vsaj vem zakaj v prometni piše 96 KW in zakaj je registracija dražja kot sem jo imel pr golfu - 40KW! love0076.gif
Symon
No moja trenutna poraba je pa 8.05 litra na 100 km! party0024.gif
Ampak morate vedeti, da z zimskimi gumami (ponavadi večja poraba) in ob tem, da sem vsaj 1/3 tanka avto priganjal torej malo hitreje pritiskal gas in pospeševal. Aja in imel sem ogromno kratkih relacij 2km v eno smer torej ponavadi to samo zviša porabo. Da ne omenjam, da ko grem domol, ( biggrin.gif ) da imam kar ene 500m klancov kjer poraba fajn poskoči (po drugi strani pa ne porabi nč, ko grem dol).
Skratka, če bi imel letne gume in bi zmogel cel tank lepo voziti, bi mi pod 7,5 poraba prišla brez problema! party0024.gif happy0064.gif
Moj dizelček! happy0195.gif
komar
QUOTE(poky @ 16 Mar 2006, 09:44) *

Aha,pol sma pa ista! happy0158.gif Jaz tudi skoraj nikoli ne čakam do konca,grem že prej tankat! biggrin.gif

Jaz tudi ne čakam - sem bol trotelziher tip....hehehe happy0158.gif
KAALman
jaz se že 5 mescev vozim med 10 in 11... pa kaj... tongue.gif
poky
QUOTE(komar @ 22 Apr 2006, 07:05) *

Jaz tudi ne čakam - sem bol trotelziher tip....hehehe happy0158.gif

Jaz isto,skoraj nikoli ne grem niti do lučke za rezervo! happy0158.gif
madmax
QUOTE(KAALman @ 22 Apr 2006, 08:51) *

jaz se že 5 mescev vozim med 10 in 11... pa kaj... tongue.gif

Pa sej a ni to o.k. za V6? Meni se zdi solidno! unsure.gif
blindek
poraba z0tdntknw.gif

verjetno tam 9-10 smile.gif mam malo težjo nogo... tongue.gif ker mi je sicer za ta 1.l porabe vseeno...
ReDevil
Jaz pa imam nenavadno taktiko, dražji ko je benz, večje vesele mam gas v podn nabijat, rezultati so pa očitni! biggrin.gif
Violet
QUOTE(ReDevil @ 22 Apr 2006, 19:27) *

Jaz pa imam nenavadno taktiko, dražji ko je benz, večje vesele mam gas v podn nabijat, rezultati so pa očitni! biggrin.gif

nafta na svetovnem trgu se je zopet podražila.....
BrainY
moja izmerjena poraba pred 3 dnevi z 100 oktanskim bemcinom je bila 8.39 mešane vožnje (mesto-avtocesta), moram pa priznat da imam nekako prirojeno hibo da mi nogo vedno k tlom tišči pa newem zakaj... vedno težja postaja happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.