Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
M 323f Poraba goriva
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2, 3
BrainY
4000 rpm 139-140 km/h
Violet
QUOTE(suicidal @ 11 May 2006, 22:02) *

evo, 3750 obratov, 6. prestava, 130km/h.

2850 - 2900 vrt. - 140 km
2500 vrt. - 125 km
pazi:
merilnik števila vrtljajev je pri bencinskem motorju 0-8
merilnik števila vrtljajev je pri dizelskem motorju 0-6

tak da Labi in Komar, al imata oba bencinarja, al pa dizla, drgač ne gre - al pa samo pri vama yahoo.gif
komar
QUOTE(Violet @ 13 May 2006, 09:56) *

tak da Labi in Komar, al imata oba bencinarja, al pa dizla, drgač ne gre - al pa samo pri vama yahoo.gif

Oba diesela! happy0158.gif Pa saj piše! whatever.gif confused0059.gif
Violet
QUOTE(komar @ 13 May 2006, 18:36) *

Oba diesela! happy0158.gif Pa saj piše! whatever.gif confused0059.gif

komar - lisjak,
pa sta (smo) res kompatibilna-(i), pa kak sem ves čas mislna da si bencinar (si verjetno že kje kaj omenjal), pol pa ne mešajta suicidala, saj bo revež mislu, da je z avtom še kaj narobe whatever.gif
komar
QUOTE(Violet @ 14 May 2006, 01:22) *

komar - lisjak,
pa sta (smo) res kompatibilna-(i)

Tole zadevo (kompatibilnost) pa bo potrebno se preverit ... whatever.gif love0076.gif happy0195.gif
Violet
QUOTE(komar @ 14 May 2006, 07:31) *

Tole zadevo (kompatibilnost) pa bo potrebno se preverit ... whatever.gif love0076.gif happy0195.gif

že preveč komplimentiraš.. (in se oddaljuješ od teme)
komar
QUOTE(Violet @ 14 May 2006, 10:29) *

(in se oddaljuješ od teme)

happy0195.gif so se že skoraj vsi navadli, da to počnem - ni namerno... happy0195.gif
David
QUOTE(komar @ 14 May 2006, 10:41) *

happy0195.gif so se že skoraj vsi navadli, da to počnem - ni namerno... happy0195.gif

police.gif Tomi Tomi tomi.....
suicidal
ja, LabiGT ter komar sta me res zmedla. šele potem mi je kapnilo, da imata dizle ter da imajo dizli manjše obrate pri enaki hitrosti. ampak, ni panike. happy0064.gif
blindek
RedDevil kako mašino imaš ti?

tale 1l več na 100km se da preživet cool.gif
Violet
QUOTE(suicidal @ 15 May 2006, 06:40) *

ja, LabiGT ter komar sta me res zmedla. šele potem mi je kapnilo, da imata dizle ter da imajo dizli manjše obrate pri enaki hitrosti. ampak, ni panike. happy0064.gif

priznaj, da šele takrat, ko sem ti napisala biggrin.gif
in nimamo majhne obrate, ampak turbine, bate...... (wankla) happy0195.gif
suicidal
QUOTE(Violet @ 15 May 2006, 17:49) *

priznaj, da šele takrat, ko sem ti napisala biggrin.gif
in nimamo majhne obrate, ampak turbine, bate...... (wankla) happy0195.gif

kapnilo mi je malo prej, ko pa sem prebral tvoj post, sem se odločil, da to tudi napišem. drugače pa hvala, ker si me izvlekla iz zadrege. happy0158.gif
Violet
QUOTE(suicidal @ 15 May 2006, 22:04) *

kapnilo mi je malo prej, ko pa sem prebral tvoj post, sem se odločil, da to tudi napišem. drugače pa hvala, ker si me izvlekla iz zadrege. happy0158.gif

pa saj tud labi in komar nista vedla, važno je , da smo vsi imeli prav party0024.gif
suicidal
pa da gremo še malo o porabi:

trenutno je moja poraba po 4550km 9,12l/100km. si pridno zapisujem vsako tankanje, vedno tankam polno. biggrin.gif
blindek
zapiši si na poraba.com
tam je lepo vse pregledno
komar
QUOTE(suicidal @ 16 May 2006, 23:23) *

pa da gremo še malo o porabi:

trenutno je moja poraba po 4550km 9,12l/100km. si pridno zapisujem vsako tankanje, vedno tankam polno. biggrin.gif

Pri meni pa je 7,4 diesel-a, da ne bo zopet pomote! happy0195.gif Od tega najmanj 80% mestna vožnja! happy0158.gif
suicidal
QUOTE(blindek @ 17 May 2006, 06:10) *

zapiši si na poraba.com
tam je lepo vse pregledno

mah, ne vem, no. niti ni potrebe. saj imam doma lepo narejeno razpredelnico v excelu. + graf + pojasnila za kakšne dolge ture. tako da...
blindek
če tak potem pa super happy0158.gif

jaz se zdaj vozim z očetovim bmwjom in je poraba 6.7l
je pa 2.5 diesel smile.gif

mestne vožnje cc 3km dnevno in 20km ravne ceste v eno smer

vozim se pa z njegovim zato, ker na mojem menjavajo vetrobransko steklo in nekaj majnših kleparij
vwpower
smile.gif Lep pozdrav. jaz sem na mazdo presedlal februarja letos(323f-1.5-l.99) prej vozil vw passat 1.8.l90. in se mi zdi da mi ogromno požre mazda proti passatu . sem polno nakeslal-55 litrov in prevozil max 500 km. S passatom sem delal s 75 litri benza čez 1000 km. Sem že pomislil da bi šel na računalniško diagnostiko k šerbineku da preverijo če kaj ne štima .
YavarYe X6V6
QUOTE(vwpower @ 27 May 2006, 17:40) *

smile.gif Lep pozdrav. jaz sem na mazdo presedlal februarja letos(323f-1.5-l.99) prej vozil vw passat 1.8.l90. in se mi zdi da mi ogromno požre mazda proti passatu . sem polno nakeslal-55 litrov in prevozil max 500 km. S passatom sem delal s 75 litri benza čez 1000 km. Sem že pomislil da bi šel na računalniško diagnostiko k šerbineku da preverijo če kaj ne štima .

S tvojim avtom nelaj ni vredu, domam mamo enako pa poraba ne pride čez 7.2 litra, tudi ča ga imam jaz v rokah. happy0158.gif
hvilu
Mazda 323 sedan, avtomatik, klima, gume 195/14...poraba 8 - 9 litrov. Pršu tud na 11 in na 6,7 smile.gif . Kak veš d te zajebava lambda sonda?
Mazda323
Aja glede porabe, jaz bi priporočal tisto šumečo tabletko za v tank Aspirin +C poraba se zmajnša , preverjeno testirano, ni debate happy0195.gif ph34r.gif
poky
QUOTE(Mazda323 @ 30 May 2006, 21:06) *

Aja glede porabe, jaz bi priporočal tisto šumečo tabletko za v tank Aspirin +C poraba se zmajnša , preverjeno testirano, ni debate happy0195.gif ph34r.gif

"Legendaren" odgovor!! tongue.gif happy0195.gif
ReDevil
Poraba benza je smešna zadeva,zdej ko mal treniram za SG, jo imam skoz nad 10 pa do 11 l na 100 km, s tem da ga jasno ne morem skoz na polno pulit, ker pol bi bla 30! Klima pa tut mora bit pržgana, čeprav zdej ko je spet snežilo bi bilo gretje bolj aktualno! happy0158.gif
yonas
Z mojo 323C 1.5, l96, sem dosegel prejšnji teden rekord v porabi: 6.0l/100. Res počasi, po stari cesti na morje...
party0012.gif
y.
ps. pa zimske gume so gor...
BrainY
QUOTE(yonas @ 1 Jun 2006, 09:49) *

Z mojo 323C 1.5, l96, sem dosegel prejšnji teden rekord v porabi: 6.0l/100. Res počasi, po stari cesti na morje...
party0012.gif
y.
ps. pa zimske gume so gor...

avto tekel v prostem teku da si lahko normalno bremzal, ženska pa šprint teniske pa tiščala od zadaj happy0195.gif

... sicer si se mogel res potrudit ker mazda ni preveč varčna, jaz verjetno nebom nikoli pod 8 whatever.gif
yonas
Sicer je to res rekordna poraba: če mal pritisnem na gas je takoj 7l, pozimi pa sem prišel do 7.8l/100.

Upam, da mi ni nekje dnevni števec preskoču za 100km ohmy.gif
y.

Sicer je to res rekordna poraba: če mal pritisnem na gas je takoj 7l, pozimi pa sem prišel do 7.8l/100.

Upam, da mi ni nekje dnevni števec preskoču za 100km ohmy.gif
y.
peo
jst mam trenutno povprecje na mazdi 7,54 (poraba.com) s tem, da se vecinoma vozim v petih ali stirih v lj., voznja pa je normalna, potovalna. Glede na to, da je bila poraba dosedaj vec ali manj merjena pozimi, si sedaj poleti lahko predstavljam se nizjo. Zadnja 2 tanka mi je pila le 7 litrov. Mislim da to ni ravno pozresnost smile.gif

Aja, avto je mazda 323 karavan, l.93, 1.6i 64kW
ReDevil
POZOR! Novi podatki meritev potrošnje benza! Na meji verjetnosti! tongue.gif

Zdej od SGja nprej vozim kot sem že povedal precej penzić stil, kar se odraža na porabi, 8.0127, kar pomen 502,7 s 40.28 litri goriva! party0024.gif

Prejšnji tank pa je zajemal dokaj normalno vožnjo, kar nekaj prtiskanja, ena dost hitra relacija (do Luč z mafio), vožnje po montaži Andreja Šifrerja in pa udejstvovanje na zaprašenem SG letališču, pa je bilo skupno poprečje samo 10,54 litra, oz. 498 km z 52,5 litri! blink.gif

Jaz sem navdušen, pa naj samo še kdo reče da so mazde nevemkok požrešne zverinice iz Rezije! love0076.gif
goinup
QUOTE(goinup @ 24 Apr 2006, 07:25) *

Opa, vidim, da so vaše kar požrešne. Meni za 1X pije 7 - 7,3. Je pa res, da sem jo ravno dobro nabavil in je še ne priganjam preveč (tankal sem do sedaj 3X). Torej predvidevam, da se bo poraba kmalu povečala za kak liter tongue.gif

Smo že nad 8l whatever.gif
YavarYe X6V6
QUOTE(goinup @ 3 Jul 2006, 12:13) *

Smo že nad 8l whatever.gif

Priden biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Grega_
Jest sem tudi za foro sedaj malo preračuna ko sem šel na morje in pride povprečna poraba 7,8 litra in je tudi nisem šparal happy0158.gif
Symon
QUOTE(Grega_ @ 3 Jul 2006, 13:31) *

Jest sem tudi za foro sedaj malo preračuna ko sem šel na morje in pride povprečna poraba 7,8 litra in je tudi nisem šparal happy0158.gif

Matr jaz sem pa pred štartom resetiral števec, da smo videli koliko km je tako, da ne vem točno, koliko km sem imel pred štartom. dry.gif Ampak glede na hitrosti, trije v avtu pa to tudi ni bila varčevalna vožnja. Mogoče je še bolje, da ne vem porabe. happy0195.gif
Symon
Zadnja novica!
Izlet na štajersko in nazaj pol tanka, pa potem druga polovica v službo in nazaj (15 km v eno smer) včasih do podna včasih varčno ampak v glavnem nisem ravno ekstremno počasi mogu vozit.
Pa mi je avto žrl 7.7 litra kar je za mojo nogo 2. absolutni rekord. Najmanj mi je žrl, ko sem ga kupil in sem prvi tank imel porabo 7.5 litrov.
Drugače je imel pa avto ravnokar menjano olje, sumim, da se je morda zato poznalo kakšen deci. Mogoče, ne vem. Zdajle sem pa še svečke menjal, pa je avto spet dober za kakšno leto. happy0064.gif Japonc power. Bratranc je moj mehanik pa me od sedaj, ko imam Mazdo skoraj ne spozna več, ker sem tako redko na obisku. tongue.gif
323F Mate
323F letnik 96, klima - trenutna poraba preračunano 7.2 litra. party0036.gif Dnevno se vozim po obvoznici (100km/h) z Viča (Brdo) do BTCja in nazaj, v petek/ponedeljek pa večinoma po avtocesti (največ 130km/h) LJ-Ajdovščina oz. obratno.

Glede na to, da večinoma laufam tudi klimo, se mi to zdi super. happy0158.gif

Gume so 185/70 R14 (original). Menjam načeloma pri največ 3000 rpm. Vsake toliko ga tudi nateram za par (10-15) minut... wink.gif

Na mesec naredim cca. 2000 km...
x-t-c
323c '96 1.5
poraba nikoli nižja kot 6.8 (več kot 600km avtoceste, nekje 140km/h povprečna) to mnda ne bom več doživel...
drugače še nisem natankal več kot 48L, poraba nekje 8.5-9L je pa zanimivo, da ko sem odstranil katalizator, se poraba ni zmanjšala... Poleti mi s športnim filtrom in gumami (195/50/15)žre majn kot pozimi z navadnim in zimskimi gumami(175/65/14).

Me pa še zanima kaj je s to lambdo sondo... če nimam katalizatorja, bi to blo najbolš cviknat stran?

KAK Fi(premer) cevi bi blo idealno dat za izpuh, ker je v načtru inox od kolektorja do konca.

L.P.
Marko_mx-3
lambde nič stran cvikat!

skrbi za pravilno zmes zraka in goriva, če jo odstraniš se bo zelo verjetno še dvignila poraba!

Hm za FI bi pa moral Symon vedeti, kak bi bil najboljš, jaz bi rekel 1cm večji kot original
Symon
Lih za 1.5 ne vem ampak za 1.6 sem nekje bral, da je 2" več kot preveč torej v najinem primeru še manj.
Če te slučajno zanima iz kje sem to pobral. In tale ki je to pisal ni nek bumbar ampak eden najbolj priznanih *neka znamka pač* tunerjev.
Porabo imaš pa kar podobno kot jaz, le da imam zadnje čase jaz od 7,4-8L/100km Če ga teram je pa hitro čez 8, 9 ampak maksimum je bil pa 9,5 samo to so bile izredne razmere (natankal, teral ter spet natankal naslednji dan)
madmax
(Symon @ 6 Feb 2007, 20:31) *

Lih za 1.5 ne vem ampak za 1.6 sem nekje bral, da je 2" več kot preveč torej v najinem primeru še manj.
Če te slučajno zanima iz kje sem to pobral. In tale ki je to pisal ni nek bumbar ampak eden najbolj priznanih *neka znamka pač* tunerjev.
Porabo imaš pa kar podobno kot jaz, le da imam zadnje čase jaz od 7,4-8L/100km Če ga teram je pa hitro čez 8, 9 ampak maksimum je bil pa 9,5 samo to so bile izredne razmere (natankal, teral ter spet natankal naslednji dan)

confused0059.gif
Pa to je za moj avto!!! party0024.gif

I'm shure gonna read this!

Symon tnx wink.gif
Symon
Ni panike, saj teh linkov sem sčasoma nabral malo morje, saj zato pa je tako kot je. happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.