Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
M 323f Poraba goriva
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2, 3
komar
QUOTE(BrainY @ 23 Apr 2006, 10:06) *

moja izmerjena poraba pred 3 dnevi z 100 oktanskim bemcinom je bila 8.39 mešane vožnje (mesto-avtocesta), moram pa priznat da imam nekako prirojeno hibo da mi nogo vedno k tlom tišči pa newem zakaj... vedno težja postaja happy0195.gif

Tudi moja desna noga je hitro utrijena in težka (verjetno zaradi let), pa imam porabo vseeno v povprečju 7,5 litra diesela...tako 25% avtocesta (do 230 km/h) ostalo mesto (do 140km/h)! happy0195.gif party0027.gif
Symon
Eh saj jaz sem tut imel nekaj časa podpis: "Tehtam samo 68kg od tega polovico v desni nogi" ampak, ko sem pokasiral kazen sem ga spremenil. tongue.gif
Ja, vem suhec sem... z0tdntknw.gif
poky
QUOTE(Symon @ 23 Apr 2006, 14:29) *

"Tehtam samo 68kg od tega polovico v desni nogi"

happy0195.gif happy0158.gif He he,dobra!Zaj,po kazni pa maš manj ko pol v desno ne?? tongue.gif
Violet
QUOTE(komar @ 23 Apr 2006, 12:05) *

Tudi moja desna noga je hitro utrijena in težka (verjetno zaradi let), pa imam porabo vseeno v povprečju 7,5 litra diesela...tako 25% avtocesta (do 230 km/h) ostalo mesto (do 140km/h)! happy0195.gif party0027.gif

"rdeča lučka" na avtocesti, predvidevam, da ves čas sveti whatever.gif
komar
QUOTE(Violet @ 23 Apr 2006, 18:03) *

"rdeča lučka" na avtocesti, predvidevam, da ves čas sveti whatever.gif

Jaoooo, pri mojem afteku sveti rdeča lučka samo pred predori (tam pač moram zavirat police.gif ) - ti pa mislim, da trenutno dosti rdečih lučk (pa zvezdic) vidiš ... happy0195.gif party0016.gif
Violet
QUOTE(komar @ 23 Apr 2006, 18:26) *

Jaoooo, pri mojem afteku sveti rdeča lučka samo pred predori (tam pač moram zavirat police.gif ) - ti pa mislim, da trenutno dosti rdečih lučk (pa zvezdic) vidiš ... happy0195.gif party0016.gif

nak, kolesarska tura je bila predolga, 2x me je napral, oblaki so kot nenaročeni prišli iz primorskega konca,
sedaj pa še sedet ne morem, auč
komar
QUOTE(Violet @ 23 Apr 2006, 18:55) *

nak, kolesarska tura je bila predolga, 2x me je napral, oblaki so kot nenaročeni prišli iz primorskega konca,

Uboga ritka happy0195.gif - samo hladni tuš pa je koristil (mislim, malo glavo izbistri in duha happy0195.gif )... party0027.gif
poky
QUOTE(Violet @ 23 Apr 2006, 18:55) *

Kaj te,te jajc* bolijo od sedeža?? tongue.gif happy0195.gif
ReDevil
Violet, upam da ti bo jutr že kaj bolš, drgač se ti v službi slabo piše (slabo sedi)! tongue.gif dry.gif
goinup
Opa, vidim, da so vaše kar požrešne. Meni za 1X pije 7 - 7,3. Je pa res, da sem jo ravno dobro nabavil in je še ne priganjam preveč (tankal sem do sedaj 3X). Torej predvidevam, da se bo poraba kmalu povečala za kak liter tongue.gif
Symon
Men je tut prvi tank žrlo 7.5 litra. tongue.gif
Violet
QUOTE(ReDevil @ 23 Apr 2006, 22:09) *

Violet, upam da ti bo jutr že kaj bolš, drgač se ti v službi slabo piše

hvalabogu, da imam tako službo, da lahko sedim, al stojim al se pa tud sprehajam biggrin.gif

moja mazdica ima majno porabo, zdaj več ne divjam, ker se mi nikamor ne mudi in zato je poraba goriva temu primerna
- na avtocesti od 4,6 - 5,4 (samo včasih 6,7)
- mestna vožnja 6,4 - 7,1
tonchy
pr meni se pa za1x po 3.000 prevoženih km poraba suče med 8 in 9.

kdor se sekira zaradi porabe, naj se fura z biciklom al pa peške naokrog happy0195.gif happy0005.gif
ReDevil
Poraba mora it malo gor, drugače bolš kupit Lupo 3L! happy0195.gif
blindek
meni je konstantno 8.5 - 9.5 in gor smile.gif
ta 1l me tudi nebo pobral...
Pingvin
LP!
Roko na srce. Mazda nikoli ni bil varcen avtomobil! Ce ti pije toliko kot ti popije je normalno. Bencinski motorji imajo pac slabost, da se vrtijo v visjih obratih in potem tudi rabijo vec goriva. Osnova je tudi navor motorja, ki je pri mazdinih motorjih majhen, zato potrebujemo vec plina pri speljevanju itd. Ce te moti poraba potem kupi dizla ni vazno kateri model. Danes so dizli tudi do dvakrat bolj popolni kot bencinarji. Le ti imajo vecji navor, vec kubikov in manj obratov motorja. Vsi so podprti s turbino, tako da ga ni bencinarja ki bi bil kos dizlu v istem razredu, nic vec. Ce te se moti poraba preveri se lambda sondo in katalizator. Nikakor ne verjemi foram glede oglasov o povecanju moci motorja in varcevanju z gorivom. To je larifari, ker sem sam probal. Vsekakor razmisli o nakupu dizla, ker cetudi vec stane ga potem tudi lazje prodas in za vecji denar. Ce pa delas letno nad 20.000km pa sploh nimas vec kaj pomisljati. LP Pigvin.
Scorpy
Pozdravljeni!

Jaz sem novopečeni lastnik Mazde 323F (1.5 - letnik98), tako, da bom zaenkrat spremljal forum "od daleč" smile.gif Je bilo pa zanimivo opazovati vašo debato o porabi.
Torej če povzamem bo poraba pri moji Mazdi nekje od 7-9, velikost rezervarja pa je 55L?

No me prav zanima koliko bo pokazala moja poraba. Naredil sem 400km in je malce pod polovico padel kazalec za gorivo. Očitno ima kazalec isti sindrom kot sem ga imel na Hondi - proti koncu hitreje pada.

LP
KAALman
kazalec na koncu hitreje pada, vendar pri normalni vožnji avto verjetno ne bo pil več kot 8l/100km

rezervoar za gorivo je pa 55l, do rezerve se še nismo pripeljali smile.gif ker smo šli pri 760km tankat biggrin.gif (sicer '01 1.4 motor)
bomo videli zdaj, ko je avto na domačem terenu, kako se bo z žejo obnesel smile.gif
blindek
torej meni pa je začel nekaj nenormalno veliko pit,divjam pa tudi nekaj dosti ne...
torej naredil sem 300km in sem šel tankat,natankal sem pa 34l bencina... sad.gif
to se meni osebno zdi zelo veliko, ker kolko vidim vam pije 8-9l

kaj se da tukaj naredit in kolko stane...
Sishi
QUOTE(blindek @ 2 May 2006, 10:47) *

torej meni pa je začel nekaj nenormalno veliko pit,divjam pa tudi nekaj dosti ne...
to se meni osebno zdi zelo veliko, ker kolko vidim vam pije 8-9l

Lambda sonda whatever.gif
YavarYe X6V6
QUOTE(ReDevil @ 26 Apr 2006, 19:54) *

Poraba mora it malo gor, drugače bolš kupit Lupo 3L! happy0195.gif

Čeprav "pravij da pije samo 3 litre" je to iluzija, vzamež katerkloi drug avto in se voziš in se vozita drug za drugim pa na koncu razlika mogoče 2 litra.Če pa lupota malo poženeš čez 110 je pa poraba takoj 5 litrov.Pa glede na ceno katero plačaš zanj, je po 60 kkm isti qu*** če kupiš cenejši avto, ki malo več pokuri.
ReDevil
Ja sej Javar, se kar strinjam glede tega, ker na testih je ta "slavni" 3L lupo pil skoraj 5L, kar pa je daleč od treh litrov oz. pod pet litrov se pa pelje že tut kakšen mini bencinski strojček, pa je bistveno cenejši za kupit! dry.gif
blindek
kolko pa stane na Lambda sonda z delom vred? smile.gif
blindek
problem se je rešil...zdaj sem ob normalni vožnji, po prevoženih 300km zračunal 9l povprečno na 100km party0024.gif

glede na to da je prejšnji teden bla poraba nekaj čez 10l smile.gif
BrainY
QUOTE(blindek @ 5 May 2006, 13:54) *

problem se je rešil...zdaj sem ob normalni vožnji, po prevoženih 300km zračunal 9l povprečno na 100km party0024.gif

glede na to da je prejšnji teden bla poraba nekaj čez 10l smile.gif

al si pa ti začel malo bolj pazljivo in nežno stiskat na gas happy0195.gif
blindek
med drugim tudi tongue.gif

sicer je pa konstanta 3-4k rpm smile.gif

me prav zanima kako porabo mora imet 1.8 V6, če bi jaz dobil v roke... cool.gif
poky
QUOTE(blindek @ 5 May 2006, 14:39) *

Vprašaj KAALmana,kako ma porabo,ko stopi na gas! tongue.gif biggrin.gif
Symon
QUOTE(blindek @ 5 May 2006, 14:39) *

med drugim tudi tongue.gif

sicer je pa konstanta 3-4k rpm smile.gif

happy0195.gif Takšne težave sem imel jaz. Vsak avto, ki sem ga dobil je obvezno žrl največ med ostalimi z istimi avti. Potem sem pa malo naštudiral board computer na Škodički in se je poraba magično zmanjšala za 1 liter. Počakajte, da dam še letne gume gor (imam končno naročene), bo šla poraba še kak deci dol! happy0064.gif
blindek
torej lastniki bencinarjev, kaj je vaš recept za malo porabo? smile.gif
sicer sem do zdaj prevozil 5000km z mojo mazdico,avto pa imam 2mesca tongue.gif
BrainY
danes izmerjena poraba 8,8l/100km..

in česa res ne smeš delat... pohodit gasa ker nisi naredo nič, samo zalivaš ga bv.. pa poraba se veča v abnormalne cifre..
pospešuj z občutkom..

Lp
poky
QUOTE(BrainY @ 5 May 2006, 17:52) *

pospešuj z občutkom..
Lp

He he,to pa je težko definirat! tongue.gif biggrin.gif
KAALman
khm... V6 ja... poraba pod 9 litrov mešane vožnje je utopija smile.gif na dolge relacije smo se pa že z 8.2 vozli (Poreč in nazaj) in to v obe smeri približno isto porabo

drugače pa je poraba torej med 8 in 12 litri... čez 11.7 še nisem prišel, pa še tisto je blo en tank samo izključno po mestu sred zime... sen mel dopust pa sem samo 3-4km fural

drugače pa V6 ne rabiš tolko stiskat da lepo gre... tak da se tudi da fajn pelat...

sicer pa sem nekoč nekje pripopal excell datoteko z porabo, ki jo spremljam že od takrat ko sem šel prvič tankat...
madmax
Ta tank bo verjetno padel rekord kar se min. porabe tiče happy0158.gif

Naredil sem eno daljšo relacijo PO.-NM.-Brežice-Trbovlje-Kamnik-LJ.-PO.=cca.360 km, pa mi kaže da je še malenkost nad polovico benza. (kar pomeni da je malenkost pod polovico v realnosti).
Pričakujem da bom naredil še vsaj 270 do 300 km!
To bi mi zneslo povprečno porabo pod 7 l/100 km! tongue.gif happy0158.gif

Bomo vidli je reku slep! cool.gif

Aja, kdo ugane kaj sem iskal v Brežicah? blink.gif
STAJERC
Moja 323f pa konstantno pije okol 8l, sam ko mam kake izpade ne pade pod 10 biggrin.gif

Sem pa šel prejšni vikend v Šibenik pa nazaj pa je bla poraba 7,4, kar sem ne zdi velik glede na to da mam gor gume 215!

LP
uklopko
no pa da se še jaz pohvalim!!!

Odloču sm se da bom s polnim tankov vozu moj avto samo do 3500rpm kar je dost normalna vožnja(brez izpadov)in se je danes zadeva iztekla takole!!!

kot ponavadi grem tankat ko se prižge lučka- natankam 46l(ostalo mi je še okoli 7-9l)
naredu pa sm 630km happy0158.gif happy0158.gif se pravi da je povp.poraba bila 7,3l na 100km(imam pa 25km avtoceste,10km normalne ceste in 10km klanca)

Če pa vozim bol agresivno pa se lučka prižge pri pribl. 550km-poraba okoli 8,3l na 100km!!

Še se bom tko vozu!!! biggrin.gif biggrin.gif

lep večer
Symon
QUOTE(uklopcic @ 6 May 2006, 22:20) *

samo do 3500rpm

Še se bom tko vozu!!! biggrin.gif biggrin.gif
lep večer

Ti si norc! blink.gif happy0195.gif
uklopko
QUOTE(Symon @ 6 May 2006, 22:22) *

Ti si norc! blink.gif happy0195.gif

Fant drži se omejitev čene viiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu............! HOP pa te police.gif ustav!!!
Ne pozab B-ja učer.
suicidal
130 km/h v 6. prestavi je 3900 obratov. happy0158.gif . zaenkrat imam tovarniško porabo 8,8l/100km.
madmax
QUOTE(suicidal @ 6 May 2006, 22:32) *

130 km/h v 6. prestavi je 3900 obratov.

A ni to mal preveč?
Pri 130 mam nekaj takega obratov kot ti, pa je 1.5 mašina blink.gif
ReDevil
Nekatere naše mazde - se mi zdi niti ne dojemajo da al jo voziš hitro al pa penzionersko, ker pri men je lahko potem razlike samo kakšnih pol litra, ali pa liter, to pa je men prov happy0195.gif
LabiGT
to pa res...3900 rpm pa 130km/h...pravi GT happy0158.gif
pri 3900 rpm moja gre 200 km/h smile.gif
suicidal
zdaj ste me pa v dvome spravili. bom jaz to še enkrat preveril. mogoče pa tok gledam na cesto, da nimam časa notranjih podatkov brat, he he. happy0158.gif
Marko_mx-3
110 km/h in cca 4000 rpm, kaj morem kratek menjalnik, avto ni preveč namenjen avtocesti ampak takim lepim preglednim ovinkastim cesta oz. poligonu za slalom happy0158.gif
suicidal
evo, 3750 obratov, 6. prestava, 130km/h.
blindek
4000rpm - 130km/h - 5 prestava smile.gif

marko_mx3 kak maš lahko samo 110??kolko je končna?
Marko_mx-3
končna slabih 180km/h
blindek
huh.gif
moj se lepo zavrti tam do 195km/h+ smile.gif
števec ma pri 150kmh odstopanje za 4km/h...meril preko gps smile.gif
komar
QUOTE(LabiGT @ 7 May 2006, 20:00) *

to pa res...3900 rpm pa 130km/h...pravi GT happy0158.gif
pri 3900 rpm moja gre 200 km/h smile.gif

Moja skoraj enako .... happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif

QUOTE(madmax @ 5 May 2006, 21:39) *

Aja, kdo ugane kaj sem iskal v Brežicah? blink.gif

Ni težka - gume!!! party0012.gif
YavarYe X6V6
Jaz mam pri 4000 rpm 143 km/h. Pri teh obratih se 1. spremeni dolžiana sesalnih kanalov. 2. pa se malo kasneje pri 6000 rpm. Seveda pa se poraba spremenja v katerih obratih se voziš happy0158.gif .
ReDevil
Končno - po dovgem cajtu spet poraba nad 10 na 100 km, naj živi visoka cena bencina! biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.