Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Radar pod golovcem
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
madmax
V ponedeljek, 14. marca 2005, je na avtocestnem obroču okoli Ljubljane začel delovati prvi stacionarni merilnik hitrosti na odseku avtoceste A1, 50 metrov pred predorom Golovec. Namen namestitve stacionarnega merilnika je predvsem umirjanje prometa in izboljšanje prometne varnosti na navedenem avtocestnem odseku.

V letu pred začetkom delovanja stacionarnega merilnika hitrosti se je tem odseku avtomobilske ceste zgodilo 53 prometnih nesreč, v katerih sta 2 osebi umrli, 13 pa je bilo telesno poškodovanih. V enem letu po začetku delovanja stacionarnega merilnika hitrosti se je tam zgodilo 12 prometnih nesreč, v katerih je bila ena oseba lahko telesno poškodovana, smrtnih žrtev pa ni bilo.

V enem letu je bilo s stacionarnim merilnikom hitrosti ugotovljenih 7504 kršitev, za katere je bilo napisanih 21 obdolžilnih predlogov (hitrost prekoračena za 50 km/h), 184 odločb v hitrem postopku (hitrost prekoračena nad 30 km/h do 50 km/h), za druge kršitve pa so bili izdani plačilni nalogi (prekoračitev hitrosti do vključno 30 km/h). Slovenskih državljanov je bilo pri prekršku zalotenih 6933, od tega 321 voznikov tovornih vozil in avtobusov. Ugotovljenih kršitev tujcev je bilo 571. Od tega je bilo 21 postopkov zaključenih z izdajo plačilnega naloga. Za ostale kršitelje pa postopki za pridobitev podatkov o lastništvu preko Ministrstva za zunanje zadeve ali pravosodje še tečejo.

Po podatkih Direkcije Republike Slovenije za ceste je bila povprečna dnevna frekvenca prometa v letu 2005 na navedenem avtocestnem odseku 52848 vozil. Od tega je bilo: 45515 osebnih avtomobilov, 71 motornih koles, 126 avtobusov, 2985 tovornih vozil do skupne mase 3.500 kg, 1035 tovornih vozil do 7.5 t, 847 tovornih vozil nad 7,5 ton ter 2269 tovornih vozil s priklopniki ali polpriklopniki.

V tem času je bilo ohišje stacionarnega merilnika hitrosti poškodovano s strelnim orožjem, vendar pa merilnik hitrosti ni bil poškodovan. Policisti PU Ljubljana še vedno intenzivno iščejo storilca.

Pri obdelavi posnetkov kršitev je bilo dokumentirano večje število kršiteljev, ki niso imeli veljavnega vozniškega dovoljenja, ter več vozil, ki jim je potekla veljavnost registracije, med njimi tudi tovorna vozila in avtobusi.

Podatki o številu prometnih nesreč in posledic na navedenem cestnem odseku kažejo na to, da je bila namestitev ohišja z merilnikom upravičena.

Pričakujemo,da bomo v sodelovanju z Družbo za avtoceste Republike Slovenije v letošnjem letu začeli nameščati prve od 18 ohišij, ki bodo po končanem projektu nameščena na slovenskem avtocestnem križu. V njih bodo izmenično nameščeni 4 merilniki hitrosti. Celoten projekt naj bi bil končan do sredine leta 2007.

Je mogoče kdo od naših članov imel to čast dobiti slikco domov? dry.gif
suicidal
tam sem se v 1 letu peljal natančno 1x. gužva, 50-60 km/h. ni šans za slikce.
Rocky
model je z BMWjem X5 uletu 216km/h, kar ni vec macji kasel... police.gif
Symon
QUOTE(RedWind @ 14 Mar 2006, 14:46) *

model je z BMWjem X5 uletu 216km/h, kar ni vec macji kasel... police.gif

Socialc, a samo toliko mu gre? happy0195.gif Jaz vem za enega, ki je v nasprotno smer (na drugi strani ne dobesedno v naspačno smer) peljal 260. tongue.gif
No ja upam, da bodo na novih lokacijah tudi table, da je radar. Zaenkrat še nisem dobil slike. Pa fotru ne morem dopovedati, da je omejitev 100 ne 80. 80 je v tunelu. On pa potem trmari, da itak do tunela je treba pribremzat...wallbash.gif Jaz grem obvezno 101km/h. tongue.gif
David
QUOTE(madmax @ 14 Mar 2006, 12:10) *

V tem času je bilo ohišje stacionarnega merilnika hitrosti poškodovano s strelnim orožjem, vendar pa merilnik hitrosti ni bil poškodovan. Policisti PU Ljubljana še vedno intenzivno iščejo storilca.

happy0195.gif happy0195.gif To je blo pa že precej časa nazaj..... sam smeh,..... LOL

Aja....nobene slikce nisem še dobil..-... če piše 100 gremo 110 in pika!!! w00t.gif
Boss
jaz grem skoraj vsak dan tam mimo in slika me tudi če se peljem 100 po števcu ... po moje sem bil slikan vsaj ene 50x kljub temu, da je bila hitrost manjša od omejitve tako, da močno dvomim o pravilni umerjenosti radarja
Symon
Meni se ni še nikoli zabliskalo pa grem vedno blizu omejitve (okoli 100 km/h +-5km/h). whatever.gif
madmax
Radar je alergičen na boss-a tongue.gif
poky
Ne da je alergičen na njega-njegov avtek se mu dopade!! happy0158.gif biggrin.gif
Violet
QUOTE(madmax @ 14 Mar 2006, 12:10) *

Je mogoče kdo od naših članov imel to čast dobiti slikco domov? dry.gif

slikco sem prejela .... za celih 10 km preveč, pa čeprav je bilo rečeno da do 10 ne bodo.... confused0059.gif
LabiGT
QUOTE(Violet @ 15 Mar 2006, 00:51) *

slikco sem prejela .... za celih 10 km preveč, pa čeprav je bilo rečeno da do 10 ne bodo.... confused0059.gif

opa nova clanica z najbolj kulskim avtom cool.gif
kaj ce se predstavis?
David
QUOTE(Boss @ 14 Mar 2006, 16:51) *

jaz grem skoraj vsak dan tam mimo in slika me tudi če se peljem 100 po števcu ... po moje sem bil slikan vsaj ene 50x kljub temu, da je bila hitrost manjša od omejitve tako, da močno dvomim o pravilni umerjenosti radarja

Boss to je zaradi kamionov....... ker oni imajo 80 omejitev.....

Violet welcoooomeee....... happy0158.gif
poky
QUOTE(David @ 15 Mar 2006, 08:35) *

Ti pa že dolgo nisi ženske vido.... tongue.gif happy0195.gif
zdravek

hopaa!! pa tu ima i cura... happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif

- i to agresivnih kaj rade prekoračenje yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif

love0030.gif
komar
Kaj delajo deklice totim pubecom - glavo jim odšraufajo... happy0195.gif

Violet - dobrodošla - mogoče kak prispevek v "predstavitev članov"??? z0tdntknw.gif
poky
QUOTE(komar @ 15 Mar 2006, 09:59) *

Violet - dobrodošla - mogoče kak prispevek v "predstavitev članov"??? z0tdntknw.gif

Pa da ne bo pomote,predstavit je treba svoj avtek! tongue.gif Čeprav mislim,da bi jih (nas) večina raje vidla če sebe tudi! happy0158.gif biggrin.gif
Marko_mx-3
Ne preveč pretiravat se bo ustrašla!!!

Violet tebi ba dobrodošla na forumu in ne preveč resno telih norcev vzet tongue.gif
uklopko
lep dobr dan!!!

Mare že osvaja happy0158.gif happy0195.gif

Glede radarje je pa tko!
Js se vsak dan tam pelem zutrej in popoldne,mal gužve je občasno!
Js se vedno po števcu peljem 100km/h tko da ni sile!
Maš pa ludi k še vedno mislijo da je omejitev 80km/h(taki so mal bedni)

tok tok,....
potrkam lahko da še nism naletu na slikco!!!!!

Vejo police.gif da mam že osebno pa potni list!! biggrin.gif biggrin.gif

lp
Boss
Ker so me tako pogosto slikal sem nekaj časa treniral raznorazne frise v trenutku, ko me slikajo. Če kdo to gleda po moje crkava od smeha, če pa je bolj zadrte sorte potem pa lahko pričakujem v kratkem tudi obisk mož v belem (MIW - men in white).
madmax
topgearovci so enkrat preizkušali koliko moraš priletet mimo stacionarnega radarja da si za slikat prehiter.
Pa se ne spomnim točno koliko je blo treba sam vem da je bla cifra kr lepa, beri: over 250km/h
Spet je mel The Stig veselje happy0158.gif
Violet
QUOTE(LabiGT @ 15 Mar 2006, 07:42) *

kaj ce se predstavis?

QUOTE(poky @ 15 Mar 2006, 10:04) *

Pa da ne bo pomote,predstavit je treba svoj avtek! tongue.gif Čeprav mislim,da bi jih (nas) večina raje vidla če sebe tudi! happy0158.gif biggrin.gif

QUOTE(Marko_mx-3 @ 15 Mar 2006, 11:15) *

Violet tebi ba dobrodošla na forumu in ne preveč resno telih norcev vzet tongue.gif

vsem skupaj pozdravček, koga naj predstavim? ... izi... wink.gif

kaj ce se predstavis?

je pa res motorček, mazda je najbolj kuuul
Marko_mx-3
Ja mišljeno je da poveš s katero mazdico se voziš, in če hočeš jo lahko še predstaviš v Predstavitev članov in tudi kako slikco dodaš mazde tongue.gif
Violet

kaj ce se predstavis?

je pa res motorček, mazda je najbolj kuuul

pa menda nisem edina članica.... ph34r.gif

kaj ce se predstavis?

je pa res motorček, mazda je najbolj kuuul happy0064.gif

pa menda nisem edina članica.... ph34r.gif
suicidal
tebi so pa citiranja neverjetno všeč, he he. happy0158.gif tongue.gif
Marko_mx-3
Ne nisi edina članica zdaj vas more biti vsaj ene 10 če ne že več, samo ene ste preveč sramežljive.
Tinchy sem komaj prepričal da se je predstavila in kaj natipkala, jo je bilo preveč sram.

Samo če ste beybe že tukaj tolk sramežljive kaj šele v resnične m življnu.

Pa pod predstavitev je mišljeno tudi da poveš kaj voziš in iz katerega konca slo prihajaš, pa po možnosti kje si zvedela za forum. Mogoče preko letaka.

Pa še nekaj za odgovor lahko klikneš samo čisto spodaj, ko je siv gumb, ni potrebno pri vsakem prejšnjem odgovoru klikat
poky
QUOTE(Marko_mx-3 @ 15 Mar 2006, 22:00) *

in tudi kako slikco dodaš mazde tongue.gif

Daj ne delaj se lepega!!! Sn ziher,da bi ti tudi rad vido kako sliko od Violet,ne samo od njenga avta!! tongue.gif happy0195.gif
Marko_mx-3
psst ne okol govorit tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.