Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nasveti za prodajalca avta
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
TEDI
Hojla,
prvič v življenju prodajam avto. In mi je to kar zoprna izkušnja. Folk kliče, pa reče da bo prišel, pa potem ne pride...Pa baje obstajajo bande preprodajalcev, tako ene 5 komadov, kličejo kot da so posamezni kupci, pridejo, pa npr. spljuvajo avto, pa pride drugi, pa ga tudi spljuva in tako dokler se ne zasekiraš, da imaš ceno previsoko.
Sumim, da so se spravili tudi name, dva različna tipa, oba z južnjaškim naglasom, en mi hoče ceno zbiti za 20 odstotkov...

Torej, napišite kakšne so vaše izkušnje pri prodaji avtomobilov. Kakšen nasvet, itd...
komar
QUOTE(TEDI @ 17 Mar 2006, 09:42) *

Hojla,
prvič v življenju prodajam avto. In mi je to kar zoprna izkušnja. Folk kliče, pa reče da bo prišel, pa potem ne pride...Pa baje obstajajo bande preprodajalcev, tako ene 5 komadov, kličejo kot da so posamezni kupci, pridejo, pa npr. spljuvajo avto, pa pride drugi, pa ga tudi spljuva in tako dokler se ne zasekiraš, da imaš ceno previsoko.
Sumim, da so se spravili tudi name, dva različna tipa, oba z južnjaškim naglasom, en mi hoče ceno zbiti za 20 odstotkov...

Torej, napišite kakšne so vaše izkušnje pri prodaji avtomobilov. Kakšen nasvet, itd...

Kakorkoli - ne pusti se TEDI!!!! happy0158.gif
Pa ženske ste itak v prednosti pri prodaji vozila - moja žena je prodala vsa svoja vozila z profitom... happy0158.gif
Grega_
...postavi 20% višjo ceno kot hočeš dobiti za avto...potem se pa ti njim smej v glavo happy0158.gif
V glavnem če se ti ne mudi, ne spuščaj cene oz. malenkost jo spustiš če je kupec resen.
poky
Če hočeš avto vredu prodat,vzami Labija zraven! happy0158.gif Boš mela profit ziher! biggrin.gif Drugače pa kot je Grega reko,postavi malo višjo ceno,pa lahko pol kupci hantlajo! happy0158.gif
LabiGT
kaksen avto pa prodajas? pa za koliko? povej mal
ti bomo povedali ce je der preis ist heiss ali ne smile.gif
zdravek
Evo, ja bum ti rekel svoje iskustvo: blink.gif

- Pravi kupac koji zbilja treba auto za sebe; ako je zbilja zainteresiran za njega nebu tražil neke abnormalne
popuste - pital bu dal kaj spustiš i gotovo (nebu rekel koliko trebaš spustiti)..

- Macani koj preprodaju aute pljuvat će ti po autu sve dok ne odustaneš i nedaš ga za njihovu cjenu.. (čovjek
kojemu se sviđa auto i želi ga kupiti nebu pljuval po tom autu..)

Meni tipi koji su pljuvali po mom autu; steral sam ih u .,asvaVa@ materinu i to je to.. Nakraju sam dobil za auto cjenu koju sam na početku i htel..

Ako ti je cjena realna a auto je v redu; postavi cjenu; eventualno ako tip zbilja hoće kupiti taj auto spustiš mu kojih par novčića i to ti je to.. Nesmiješ se opterećivati što POJEDINI ljudi misle o tvom autu;
Koliko za tebe vrjedi taj auto - toliko ga i cjeni!

party0016.gif party0016.gif party0016.gif party0016.gif
madmax
Tako kot so fantje rekli; tiste ki ti bojo pluvali po avtu moraš sterat u p....m...., pa muditi se ti nesme s prodajo. Vzami si čas!

Pa spucej avto pa operi, saj ti nebojo mogli pol zbijat ceno na račun slabe ohranjenosti, umazanosti....
makaveli
Takega ko ti pride pokazat ka vse je narobe na tvojmu avtu,kr nažen!
povej da nove tud prodajajo!
Tist ko mu bo pa avto res všeč ti pa itakne bo tak zbijo!
No,vsakdo se bo itak mal pogajal,ampak une ektreme pa kr nagnat!
Violet
vse je to res, danes tudi jaz vem

pred leti pa sem ga prodala preko posrednika še za kar v redu ceno, čeprav je on zaslužil še za tretjino več, razlog, enostavno je nazaj zavrtel števec ...
TEDI
No, ravno danes je prišel nek diler - ni da ni stvari ki jo je spljuval. Pa sem ga imela polhn kufr, sem mu rekla, da če hoče imet nov avto naj da 5 mio. Mi je ponujal 140 TSIT manj, kot imam nastavljeno ceno, pa da je pleha povsod dosti...Je že res, samo se mi zdi neumno, da mu dam avto tako poceni, da bo potem lahko on prevrtel števec nazaj pa lepo zaslužil.

Avtoček je pa tale....pa mi prosim povejte če je cena OK?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=674256
RoKo
Ja avto ful lepo zgleda mislim, da je tudi cena dokaj v redu, samo ne popuščaj, se bo že našel pravi!
Sicer pa začutiš, ko si nekdo avto zares želi kupiti zase! tongue.gif
Good luck!
Boss
Ne bit užaljena ampak po moje si malce previsoko, če ga hočeš prodati za nastavljeno ceno brez popuščanja.

Trenutno glede na ogromno ponudbo meganov je realna vrednost tam nekje 100jurjev nižje. Če pa imaš čas pa počakaj do poletja oz. do vročih dni, ko bo klima veliko večji argument kot je trenutno. Pa še takrat lahko računaš na ceno tam nekje 700jurjih.

Pozor! Avtomobila nisem videl, niti ohranjenosti s slik se ne da določiti, ampak glede na neko pričakovano obrabljenost je to to. V kolikor pa je avto nadpovprečno ohranjen potem tudi nastavljena cena ni utopija biggrin.gif biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.