Violet
17 Mar 2006, 19:15
ker imamo vsi problem parkiranja v Ljubljani ali kjerkoli v Sloveniji, vas sprašujem oz.
kaj predlagate,da bi bilo parkiranje cenejše,
kje oz. kako parkirate svoje konjičke
kaj pomeni modra cona, bela, cona, v katerih primerih ti odpelje "pajek"( če parkiraš na mestu invalida), kje še ipd....
Marko_mx-3
17 Mar 2006, 19:28
Doma nimam problema z parkiranjem, ko grem pa na fax pa parkiram pred šolo na pločnik, zaenkrat še od takrat ko sem na srednjo hodil sem dobil 3 kazni (skoraj 4 leta). Pa te kazni so bile samo iz bedarije nekaterih osebkov ki so parkirali pri bližnjem bloku in je stanovalcem dobizdilo in so klicali redarje.
Morali bi rešiti kot imajo japončki ki imajo take garažne hiše da not zapelješ in ti dvigalo parkira avto. In so vsi na knap parkiran.
Modra in bela cona sta ena za dve uri ena pa za eno uro parkiranja, kera je pa kera pa ne vem. Ponavadi je dovolj parkirni listek, samo so tisti parkomati rahlo bedni (vsaj meni, sem se 5 min jeb.. da je potegnu 100sit preko monete).
Pa pred šolo so nekaj grozili da bojo z pajki odvažali vse napačno parkirane avtomobile, kar pa pomoje da pri nas nebi videli pajka samo ob izrednih primerih. Ponavadi odpeljejo tiste ki ovirajo promet in so sami.
Pa parkiranje na mestih za invalide je sploh neodgovorno in butasto dejanje posameznika. Kdo vse parkira na teh mestih pa si lahko ogledaš na drugih forumih, policisti niso izjeme.
Pa ko parkiram se trudim da imajo ostali ki mimo vozijo ali hodijo dovolj prostora da neovirano priedjo mimo. Pa če ni nobenega pametnega parkinga se raje malo dalj odpeljem in lepo parkiram.
Zaenkrat naj bo dovolj
Doma nimam nobenega problema prarkirat.... oziroma naslploh v ilirski ni problema spljoh...
V službi imam rezerviran parking....tako da tudi ni problema,
Pred stanovanjem na rudniku mam pa tudi 2 boxa za avto tako da do tuki use kul!!!!
No v center lj pa sploh ne gre....
Aja pa pred faxom ... ko kdaj pa kdaj grem pogledat, je mesta na pretek....
LP david
He he,jaz pa v službi včasih vlki problem za parkirat,včasih sploh ne,v mestu se še tudi kaj najde,če veš ki iskat,doma pa večni problem....

Namreč stanovalci 2.blokov parkiramo na enem parkplacu!! Čeprav ta pripada samo našem bloku,ampak zato pa je večna kregarija....

Bo pa se to kmalu rešlo z rampo!
BrainY
17 Mar 2006, 23:01
QUOTE(Marko_mx-3 @ 17 Mar 2006, 19:28)

Morali bi rešiti kot imajo japončki ki imajo take garažne hiše da not zapelješ in ti dvigalo parkira avto. In so vsi na knap parkiran.
to bi blo res super, ker 1. je problem s prostorom rešen in 2. se ne rabiš bat da bi ti ga kdo čohnil ali ruknil z vrati ali...
V službi pa majo zmenjeno da pajek ne pobira vozil, edino na mestih kjer je res opozorjeno z tablo (pred kakšnim vhodom)
Lp
Marko_mx-3
18 Mar 2006, 02:09
Pa če kakemu japončku pajek odpelje avto mu na mesto kjer je bil parkiran napišejo z kredo: kdo mu ga je odpeljal, kam in njegovo tablico. Samo je pa velika sramota za njih če jim pajek odpelje avto, že to če dobijo zataknjen listek za napačno parkiranje za ogledalo, kar z vezicam.
Primer avtohiše
Violet
18 Mar 2006, 08:15
QUOTE(Marko_mx-3 @ 18 Mar 2006, 02:09)

Pa če kakemu japončku pajek odpelje avto mu na mesto kjer je bil parkiran napišejo z kredo: kdo mu ga je odpeljal, kam in njegovo tablico. Samo je pa velika sramota za njih če jim pajek odpelje avto, že to če dobijo zataknjen listek za napačno parkiranje za ogledalo, kar z vezicam.
Primer avtohiše
to je treba predlagati županji namesto da gradi "gondolo" na grad
Grega_
18 Mar 2006, 08:28
..jest imam povsod težave s parkiranje....doma je tako da so bila parkirišča za bloke včasih tako narejena, da naj bi 1 parking prišel na 1 stanovanje, sedaj ima pa že vsako stanovanje vsaj 2 avta, jih je kar nekaj kateri imajo 3 avtomobile.
..v službi je isto sranje, neki parkingi so tako da so lastniki tistik parkiriš (eni lokali) rekli da bodo gume rezali če bo še kdo tam parkiral, tako da hodim cca. 30-45 min prej v službo zato da dobim parking na pločniku oz. ob robniku na enem ovinkcu
No vidiš,to je problem pri blokih,ker majo zaj že večinoma več kot en avto....
Violet
18 Mar 2006, 10:56
QUOTE(Grega_ @ 18 Mar 2006, 08:28)

..jest imam povsod težave s parkiranje....doma je tako da so bila parkirišča za bloke včasih tako narejena, da naj bi 1 parking prišel na 1 stanovanje, sedaj ima pa že vsako stanovanje vsaj 2 avta, jih je kar nekaj kateri imajo 3 avtomobile.
..v službi je isto sranje, neki parkingi so tako da so lastniki tistik parkiriš (eni lokali) rekli da bodo gume rezali če bo še kdo tam parkiral, tako da hodim cca. 30-45 min prej v službo zato da dobim parking na pločniku oz. ob robniku na enem ovinkcu

govorim o tem problemu...
ni parkirnih mest, če pa so, so cene preveč zasoljene
predlagajte izboljšave..
QUOTE(Violet @ 18 Mar 2006, 10:56)

predlagajte izboljšave..
Mi lahko predlagamo izboljšave,samo dosegli pa ne vem če bomo kaj....

Ker tisti ki odločajo o takih zadevah,majo ziher urejene parkplace!
Grega_
18 Mar 2006, 11:07
...hmmm, bus za mene odpade, ker če bi šel z busom na šiht bi potreboval uro oz. še več z avtom imam pa 5 min. Tako da teli kateri spodbujajo lpp bi jih sam dvakrat okol ušes pa v kot klečat poslal. Ko bodo linije bolj direktne oz. da bo imel bus svoj pas za vozit (tako imajo npr. tramvaji v prestolnicah) potem bi se pa dalo razmišljati.
...rešitev ni, mogoče garažne hiše samo poceni. Npr. moj delodajalec oz. v hiši imamo cca. 200 parkirnih mest v garaži ampak kaj ko hočejo 17.000,00 na mesec

...ma ni šans, da dam tolk. Tako da garaža je prazna, ljudje pa parkirajo pač kjer najdejo.
QUOTE(poky @ 18 Mar 2006, 11:03)

Mi lahko predlagamo izboljšave,samo dosegli pa ne vem če bomo kaj....

Ker tisti ki odločajo o takih zadevah,majo ziher urejene parkplace!

...s tem se popolnoma strinjam pa še res je.
madmax
18 Mar 2006, 11:50
Fantje in punce vse to še gre, ampak ko pa živiš v bloku ki ima 54 stanovanj in samo 16 parkirnih mest

, tako ja prav ste prebrali 16! Pol pa vidš kaj je to borba za parking!
Hvala bogu da sem se preselil!
Jaz sem bil od nekdaj navajen, da sem več ali manj z lahkoto parkiral in ko sem prišel v novo službo je bil to največji problem saj parkirplaca ni bilo oziroma bi lahko parkiral 10min peš stran na parkirišču BTC-ja. Tam se pa dogaja vse mogoče in pobutana vrata so še najmanjši problem.
Tako sem uporabil svoje pogajalske sposobnosti in sem se pri sosednji firmi zdilal za 20€ na mesec, da so mi odstopili eno prostor na njihovem privatnem polpraznem parkirišču za dvema rampama

. Cena je minimalna za tisto kar dobim - avto stoji v svojem boksu,levo in desno od njega sta prazna/neoddana boksa tako, da ni nobenih možnosti pobutanih vrat, parkirišče je ograjeno in pod videonadzorom tak, da skoraj ni možnosti kkšnih vlomov in tik pred nosom (50m) moje službe.
Kar se pa tiče parkiranja drugod pa v večini uporabljam garažne hiše, ki so sicer najdražje a po drugi strani lahko precej cenejše,če veste kaj mislim.
Pa še beseda, dve o belih in modrih conah. Če sem pravilno seznanjen pomeni modra cona omejeno brezplačno parkiranje 30minut razen, če ni na znaku pred parkirišči drugače napisano. Bele cone so plačljive s tistimi 100sit/uro listki in so ponavadi tudi označene z znakom, ki nalaga plačevanje v določenem delu dneva (ponavadi od 7-18 ure).
DANDO1
18 Mar 2006, 13:18
nekaj pojasnil modra cona parkiranje max. pol ure, na list papirja napišeš čas parkiranja, daš na vidno mesto na armaturo;bela cona parkiranje s parkirnimi listki oz. park avtomati, rumena cona bog ne daj, obvezno pajek, namenjeno za intervencije, stanovalce, posebna vozila itd, invalid, obvezno pajek, stvar presoje tvoje olike.
tudi jaz sem doma pred blokom, imam 5 avtov, pa so se na začetku ful bunil, zdaj pa ne več, ker se me bojijo, ne upoštevam nobenga, ko grem kam z avtom, drugega parkiram počez za dva.me raje pustijo pri miru, da ne popizdim imam pa tudi vse pod videonadzorom treh kamer.v primeru nagajanja, maščevanje brez opozorila pomnoženo nekajkrat.se pač požvižgam na nepisana pravila.
Dando vidim da ni lepo bit tvoj sosed.......
DANDO1
18 Mar 2006, 14:46
ko je treba kidat sneg, kida dando, ko je treba poglihat teren ker se zaradi parkiranjapogreza za pločnikom zemlja, pesek napelje dando,ko je treba nestanovalce odgnat s parkiranja se z njimi pregovarja dando, torej, nisem pa ovca.
sem pač pravila vzel v svoje roke, ampak dobesedno, vsi bi bili gospodje, nič delal pa povsod bili prvi, to tudi v bg ni več mogoče, smo se zato odcepili.
E vidiš,kaj se kidanja tiče,je pri nas enako,eni kidamo,drugi bi pa gospode špilali....

To mene tudi razpizdi...
DANDO1
18 Mar 2006, 15:45
jaz sem tukaj sam zase bog, nobenmu nič nočem, naj me pustijo na miru,sploh se ne rabimo pozdravit, je tako lažje.najbolje , da sem se z vsemi skregal, sedaj imam mir.itak vsi vejo, da če se jermen strga, tudi policija ne pride.mislim pa d a sem do vseh korekten,čeprav vedno nimam prav.
uklopko
18 Mar 2006, 15:51
js sm se pa zadnč s sosedom skregu k je s kultivatorjem zoral cesto do mene-takoj je bil boj za obstanek
Kok je blo hudo k je sneg odstranil namesto mene!!!
joke
no kar se tiče pa kidanja pa rad kidam sneg!!!(rad imam sneg)
ampak ga mam pa to leto kr že poln kufr.(motor že nestrpno čaka)
lp
DANDO1
18 Mar 2006, 16:18
če slučajno pridem pozimi domov, pa je na prostoru kjer sem jaz kidal avto, pozvonim pri človeku in ga ne podim, kot bi on pričakoval, ker zemlja ni moja, ampak, ga vprašam, kje je on skidal, da bom tam parkiural jaz, in če tega prostora ni zalaufam džipa,zajlo, pa horuk potegnem parkirnino na cesto, potem tam parkiram jaz.
Violet
18 Mar 2006, 16:43
QUOTE(DANDO1 @ 18 Mar 2006, 13:18)

imam 5 avtov
Zakaj pa 5?
A maš 10-člansko družino, al kaj?
Mazda323
18 Mar 2006, 21:10
QUOTE(Violet @ 18 Mar 2006, 16:43)

Zakaj pa 5?
A maš 10-člansko družino, al kaj?

Kaj vi pa imate enega (avto mislim) pa vas je 10 v hiši/stanovanju pa se vozite tako čokoladni okoli ali kako?
Violet
18 Mar 2006, 22:14
QUOTE(Mazda323 @ 18 Mar 2006, 21:10)

Kaj vi pa imate enega (avto mislim) pa vas je 10 v hiši/stanovanju pa se vozite tako čokoladni okoli ali kako?

ti si pa res sarkastičen
kakšno povprečje pa je v Sloveniji?!
Mazda323
18 Mar 2006, 22:42
QUOTE(Violet @ 18 Mar 2006, 22:14)

ti si pa res sarkastičen
kakšno povprečje pa je v Sloveniji?!
Nisem, govorim samo resnico, kako je, žal.....
Povprečje v čem?
Violet če malo spremljaš teme...in vem da si že brala o DANDOTĆU..... on ima precej avto...prodaja, rihta,
Lastni užitek......
Tako da ima za vsak dan v tednu enega......
DANDO1
19 Mar 2006, 14:25
napaka, za vsako bejbo v tednu enega.
makaveli
19 Mar 2006, 14:33
dando,en zasebn mail si dobu.počekiri
DANDO1
19 Mar 2006, 17:06
nič nisem dobil
Violet
21 Mar 2006, 23:46
QUOTE(David @ 19 Mar 2006, 13:40)

Violet če malo spremljaš teme...in vem da si že brala o DANDOTĆU..... on ima precej avto...prodaja, rihta,
Lastni užitek......
Tako da ima za vsak dan v tednu enega......

v tem grmu tiči zajec... vsi se med seboj poznate že nakaj let, jaz naj pa skačem po forumu od 1-86 in naj iščem kdo-kaj je kdo....
QUOTE(DANDO1 @ 18 Mar 2006, 14:46)

ko je treba kidat sneg, kida dando, ko je treba poglihat teren ker se zaradi parkiranjapogreza za pločnikom zemlja, pesek napelje dando,ko je treba nestanovalce odgnat s parkiranja se z njimi pregovarja dando, torej, nisem pa ovca.
sem pač pravila vzel v svoje roke, ampak dobesedno, vsi bi bili gospodje, nič delal pa povsod bili prvi, to tudi v bg ni več mogoče, smo se zato odcepili.
nikar se ne pritožuj, kadar boš kidal, si misli, da ga moram tudi jaz, in to ne malo, ko ga skidam, mi pa cestarji dovoz ponovno zasujejo... in to se dogaja večkrat na dan, poleg tega pa tu ostanejo še pločniki, za znoret!!
Violet...don't worry about it,.....
Se ne poznamo več let vsi skupaj..... tako da to ni prav odgovor.....
LP dAvid
DonFilipo
23 Mar 2006, 14:44
Parkiram POVSOD kjer je 4,5m placa (razen invalidskih mest - respect), ker mi je vseeno cetudi dobim poloznico, namrec sej se spomnete katero tablico imam
V predalcku sem nekaj casa, kar zbiral te kuponcke, ampak se mi vec ne da

- drugace je pa hrvaskem, tam ti pa itak ni treba paziti ker ne pisejo (vsaj ne tako natancno kot v LJ).
Za pajka se ne bojim ker ga itak ne bodo otpeljalo, lisice sem pa enkrat dobu in sva jih z kolegom zvecer prerezala. Lisice sem pustu tam kjer mi je bil avto in na njih pustil obvestilo: "Tudi vi pridete k nam... Pozdrav iz Hrvaske"
Eto toliko - prednost tujih tablic. Drugace se pa pizdim na nepravilno parkirane avto (mislim na tiste ki zavzamejo 2 ali vec placov, ker so nesposobni vozniki)
BrainY
23 Mar 2006, 18:55
QUOTE(DonFilipo @ 23 Mar 2006, 14:44)

Za pajka se ne bojim ker ga itak ne bodo otpeljalo, lisice sem pa enkrat dobu in sva jih z kolegom zvecer prerezala. Lisice sem pustu tam kjer mi je bil avto in na njih pustil obvestilo: "Tudi vi pridete k nam... Pozdrav iz Hrvaske"
tud jaz parkiram kje se le da (na predpise že malo pazim) ampak nikoli ne parkiram na prostoru za invalide...
DonFilipo
24 Mar 2006, 10:42