Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
chip tuning
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
zdravek
aj freakovi; raspišite se o temi chip tuning... ako ko ima kakva iskustva nek veli. koliko dobim konja; koliko gubim benzina; koliko dobim na snazi.. sve me zanima..

ovih 45konjev i 45kobil mi je premalo... sad.gif
David
Mislim da bo z bencinarjem brez turbine problem..... pridobiš nič oziroma zelo malo.... dry.gif

Sicer smo se pa že razpisali nekje na forumu o tem..... happy0158.gif

LP daVid
vuk
QUOTE(zdravek @ 17 Mar 2006, 21:09) *

aj freakovi; raspišite se o temi chip tuning... ako ko ima kakva iskustva nek veli. koliko dobim konja; koliko gubim benzina; koliko dobim na snazi.. sve me zanima..

ovih 45konjev i 45kobil mi je premalo... sad.gif

Na NA bencinarju pridobiš z chip tuningom 0,nada,ništa. Chip tuning pride takrat v poštev,ko zamenjaš določene komponente v motorju & izven njega in moraš tem spremembam primerno prirediti tudi motorno elektroniko.
Največ boš dosegel,če zamenjaš celoten izpuh z kolektorjem vred ter si narediš še CAI(cold air intake - dovod hladnega zraka),nadaljne spremembe so potem v 'drobovini' motorja. Še najboljša rešitev pa je da zamenjaš avto s kakšnim močnejšim.
lp vuk
zdravek
QUOTE(vuk @ 17 Mar 2006, 21:50) *

Na NA bencinarju pridobiš z chip tuningom 0,nada,ništa. Chip tuning pride takrat v poštev,ko zamenjaš določene komponente v motorju & izven njega in moraš tem spremembam primerno prirediti tudi motorno elektroniko.
Največ boš dosegel,če zamenjaš celoten izpuh z kolektorjem vred ter si narediš še CAI(cold air intake - dovod hladnega zraka),nadaljne spremembe so potem v 'drobovini' motorja. Še najboljša rešitev pa je da zamenjaš avto s kakšnim močnejšim.
lp vuk

happy0064.gif happy0064.gif da; to bi bilo najbolje rješenje
poky
QUOTE(vuk @ 17 Mar 2006, 21:50) *

Še najboljša rešitev pa je da zamenjaš avto s kakšnim močnejšim.
lp vuk

Ja,samo denarni vložek je pa pol precej večji.... sad.gif
vuk
QUOTE(poky @ 17 Mar 2006, 22:27) *

Ja,samo denarni vložek je pa pol precej večji.... sad.gif

Malo razmisli & prišel boš do zaključka da niti ni kaj dosti večji;primerjaj vložek v avto,da dobiš določene konje,recimo samo celoten izpuh+kolektor je takoj cca. 1000 EUR pa pridobiš samo par konjičkov. V močnejšem avtu maš tudi podvozje & zavore temu prilagojene. NAjboljša zadeva za več konjev je pa seveda turbo upgrade;ampak custom turbo setup zahteva kar nekaj $$$ in pa še več živcev,skakanja okoli,rihtanja delov itd,itd, pa potem še vedno ni ziher kako dolgo bo avto laufal na takšnem setupu.
Zase vem,da bi nabavil avto iz VW regala z 1.8T motorjem,ki je zelo tunable,zraven tega pa imam ljudi ki se spoznajo na te zadeve na dosegu roke za pomoč pri projektu, če bi seveda hotel tunat kakšen avto.
poky
Ja se strinjam stabo glede tega motorja! happy0158.gif Se da res še DOSTIIIIII iztisnit iz njega! biggrin.gif
komar
Če imaš diesel, pa so stroški minimalni .... PowerBox cca. 125 EUR-of in do 25% več moči in navora...
moram zopet - diesel rules happy0158.gif
Boss
QUOTE(komar @ 17 Mar 2006, 22:54) *

Če imaš diesel, pa so stroški minimalni .... PowerBox cca. 125 EUR-of in do 25% več moči in navora...

thumbsup.gif se popolnoma strinjam pa še Zdraveka malce dražimo, ker je tak antidieselaš

-bottomline-
Zdravek, diesla si nabav devil.gif
Symon
če bi malo uporabil iskanje bi že našel takšno temo. rolleyes.gif
Pod TUNING! whatever.gif
vuk
QUOTE(komar @ 17 Mar 2006, 22:54) *

Meni osebno pa power box sploh ne diši;po mojem mnenju je dosti boljša izbira 'pravo' čipanje avtomobila in ne nek box,ki samo potvori določene podatke motorja.
Ampak to je pač samo moje mnenje.
komar
QUOTE(vuk @ 18 Mar 2006, 19:03) *

Meni osebno pa power box sploh ne diši;po mojem mnenju je dosti boljša izbira 'pravo' čipanje avtomobila in ne nek box,ki samo potvori določene podatke motorja.
Ampak to je pač samo moje mnenje.

Vse lepo in prav - se strinjam - kdo pa ti to naredi za 125 EUR-of??? whatever.gif
vuk
QUOTE(komar @ 19 Mar 2006, 07:44) *

Vse lepo in prav - se strinjam - kdo pa ti to naredi za 125 EUR-of??? whatever.gif

To pa maš čisto prav,pod 100.000 SIT skoraj ne prideš skozi.
zdravek
e, onog dana kad bi si kupil dizela bi ga kupil zato da se dopelam na prvi prelazak preko pruge i čekal bi vlak da dojde...

happy0158.gif
KAALman
QUOTE(zdravek @ 19 Mar 2006, 14:42) *

e, onog dana kad bi si kupil dizela bi ga kupil zato da se dopelam na prvi prelazak preko pruge i čekal bi vlak da dojde...

happy0158.gif

ohrani svoje mnenje... probaj ne dominirat z njim

si pač zadovoljen z bencinarjem... drugi so pa z dizli... tak je in tak bo, ravno tako kot smo nekateri čez 180cm visoki, drugi so malo manjši... pa ženske majo manjše noge od moških...
komar
QUOTE(KAALman @ 19 Mar 2006, 15:58) *

si pač zadovoljen z bencinarjem... drugi so pa z dizli... tak je in tak bo, ravno tako kot smo nekateri čez 180cm visoki, drugi so malo manjši... pa ženske majo manjše noge od moških...

happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0158.gif
zdravek

tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.