Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Radarji po Slovenskih cestah....
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
David
Ročne meritve hitrosti:

Danes sem pripravil oziroma pobral z neta ene podatke..... zelo uporabno!!! happy0195.gif

Če ste slučajno prehitro peljali, bodite pri tem predvsem pozorni da so policaji police.gif upoštevali:

1. Oblika cestišča: sicer pride do efekta dveh hitrosti: z0tdntknw.gif

IPB Image

2. Temepraturno obratovanje radarja: pri nizkih temepraturah kaže radar narobe:

IPB Image

Več na http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?u...0225&dhid=40999

Stacionarni radarji:

IPB Image

Bodite pozorni na te podatke!
Na delu ceste, kjer hitrost meri stacionarni merilnik hitrosti, je veljavna omejitev hitrosti 100 km/h. Znak za omejitev hitrosti na 100 km/h stoji več kot 500 metrov pred točko meritve. Neposredno na mestu meritev stacionarnega merilnika hitrosti stoji znak spreminjajoče se vsebine, na katerem se občasno pojavi omejitev hitrosti 80 km/h. Gre zgolj za svetlobno opozorilno tablo, ki voznike opozarja, da se približujejo prometnemu znaku za omejitev hitrosti na 80 km/h, ki pa je postavljena v sredini predora zaradi razcepa cest za smer vzhod (Dolenjska) in zahod (Primorska, Gorenjska). Ta prometni znak pa stoji za stacionarnim radarjem, zato je veljavna omejitev hitrosti na tocki merjenja stacionarnega radarja 100 km/h.
Kot verodostojne posnetke kraitev na podlagi katerih bo policija pricela postopke ugotavljanja odgovornosti, se bodo upoatevali zgolj tisti, ki bodo popolnoma, nedvoumno in jasno dokazovali kraitev konkretnega vozila. Vsi drugi posnetki bodo selekcionirani. Vir: Policija

Mobilni radarji:

Policijska enota Kranj

IPB Image

Vozilo: Opel Vectra 3.2 GTS

Najvišja hitrost: 248 km/h

Teža: 1.503 kg

Motor: V6 24V, 3.175 ccm

Policijska enota Novo Mesto

IPB Image

Vozilo: Škoda Superb 2.8 V6

Najvišja hitrost: 237 km/h

Teža: 1.501 kg

Motor: 2.8 V6, 2.771 ccm

Policijska enota Ljubljana

IPB Image

Vozilo: Volvo S60 2.5 T

Najvišja hitrost: 235 km/h

Teža: 1.427 kg

Motor: 2.5 T, 2.521 ccm

Policijska enota Celje

IPB Image

Vozilo: Ford Mondeo ST 220

Najvišja hitrost: 243 km/h

Teža: 1.510 kg

Motor: V6 24V, 2.967 ccm

Policijska enota Maribor

IPB Image

Vozilo: Honda Accord 2.4 executive

Najvišja hitrost: 227 km/h

Teža: 1.395 kg

Motor: 2.4, 2.354 ccm

Policijska enota Koper

IPB Image

Vozilo: Alfa Romeo 156 2.5 V6

Najvišja hitrost: 230 km/h

Teža: 1.355 kg

Motor: 2.5 V6, 2.771 ccm

ZELO POMEMBNO

10. Člen

Meritve hitrosti iz premikajočega se merilnega vozila so pri mobilnem merjenju hitrosti dovoljene ob upoštevanju naslednjih zahtev: – dovoljeno je samo merjenje hitrosti vozil, ki prehitevajo vozilo, v katerem je vgrajen merilnik hitrosti, oziroma vozijo mimo merilnika hitrosti;

Kar pomeni da moraš prehitet mobilni radar, da te lahko začne zasledovati in da te lahko izmeri in kaznuje. Če pa te kje vid da ga "goniš" in da gre za tabo al pa da se ti prilepi zadi pa te iziva da potegneš, pa te po zgornjem členu ne more kaznovati.
poky
Cool,THNX! To pa je dobro vedet! happy0158.gif
HLADNI
No evo, sn že plačal, ker se je frajer pač za menoj pripadil, pa sem ga spoznal šele po enemu kilometru...

Tole tazadno si bom sprintal, pa si od zadaj na šipo prilimal! happy0005.gif
madmax
Bravo david happy0158.gif zelo izčrpno, opozoril bi le rad na to da so tisto v 7. členu samo minimalne zahteve katere mora radar izpolnjevati in da jih večina tudi presega! (grejo lahko tudi do več minusa).
Še posebej pa to ne velja za merilnike ki so v avtomobilu (multanova...), kajti temp. v avtu je ponavadi višja kot zunanja temp., tako da za tovrstni radar nima veze če je zuni tudi -20!

Toliko v vednost. cool.gif
BrainY
ej tnx man...
to v bistvu pomeni da lahko noriš, ampak ustavit te ne sme z ročnim laserjem pa pazit moreš da kerega ne prehitiš ...

ampak kak dokazat da ga nisi prehitel oz kako on dokaže da si ga?

LP
Boss
David, super

Pa še moje pripombe:

1.) Oblika cestišča ti kvečjemu zmanjšuje namerjeno hitrost kot je dejanska - se pravi avto gre po krožnici, meritev je pa narejena po tetivi, ki je krajša kot je lok, ki ga omejuje omenjena tetiva. Tudi meritve so narejene na tako razdaljo, da se vse skupaj izniči in so v bistvu razlike od dejanske hitrosti tako majhne, da niso omembe vredne.

2.) Stacionarni radar pred Golovcem ima takoj za radarjem omejitev 80km/h in ne še le v tunelu, seveda pa velja, da mora biti meritev opravljena na omejitev 100km/h, ker to resnično velja do te table 80 in tudi na delu, kjer meri omenjeni radar

10.člen je cel zelo pomemben saj govori o varnostnih razlikah glede na merjeno/snemano vožnjo... po domače povedano je to takole - prehitiš mobilni radar z recimo 180km/h in takrat je pomembno koliko časa te ta snema. Če si ga opazil dovolj zgodaj in pravočasno zmanjšaš hitrost v naslednjih 200 metrih (meritve, ki so krajše ne veljajo) na 120km/h. Policaji te ustavijo in na tem odseku je tvoja povprečna hitrost torej 150km/h in po navedbah tega člena je pri tej dolžini (200-500m) potrebno upoštevati varnostno razliko, ki znese pri hitrostih nad 100km/h 15%. To pomeni, da ti lahko voščijo samo še varno vožnjo saj je 150km/h - 15% samo še 128km/h .

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Symon
QUOTE(David @ 27 Mar 2006, 13:44) *

Kar pomeni da moraš prehitet mobilni radar, da te lahko začne zasledovati in da te lahko izmeri in kaznuje. Če pa te kje vid da ga "goniš" in da gre za tabo al pa da se ti prilepi zadi pa te iziva da potegneš, pa te po zgornjem členu ne more kaznovati.

Tole je dobro vedt! happy0158.gif
Imajo pa hude avte naši police.gif love0030.gif
Samo še kakšna 6ka MPS jim manjka. Aja pa Rx-8, 350Z in S2000. tongue.gif
Marko_mx-3
Vse lepo in prav, samo tukaj nekaj avtomobilov z merilniki manjka. V LJ je še srebrna Honda accord ter mondeo karavan ki ima zadaj merilnik in meri nazaj, je že RedWind slikce limal ko ga je na pločniku videl
LabiGT
QUOTE(Marko_mx-3 @ 27 Mar 2006, 21:01) *

Vse lepo in prav, samo tukaj nekaj avtomobilov z merilniki manjka. V LJ je še srebrna Honda accord ter mondeo karavan ki ima zadaj merilnik in meri nazaj, je že RedWind slikce limal ko ga je na pločniku videl

...in ze takrat reku da je focus biggrin.gif
Marko_mx-3
Bempti spet zajebu, prokleti Fordi mad.gif mad.gif mad.gif
laugh.gif
David
Hihihih mondeo... w00t.gif happy0195.gif

Sicer pa ja....nekja avtov je še.... sam nisem use poiskal...sam ključne...

Opozoril bi še na 8× Renault Kangoo, bele barve, 2×Ford Focus caravan bele barve....

No ti so usi stacionarno premikajoči radarji.....

LP david
Symon
Eh kva mi pomaga vse tole, če so me v Domžalah ujeli, ko sem šel čisto flegma (nič kaj dosti gledal števec) 79 namesto 50. dry.gif Sploh ni velika hitrost to tam ampak omejitev je takšna. sad.gif Ampak res je cesta takšna, da bi lahko bilo 60-70 omejitev. sad.gif
60k SIT in 3 kazenske točke me že čakajo samo upam, da mi bo uspelo spesniti kakšno prošnjo oziroma pritožbo.
PS: @Marko: Saj še dobro, da sva nehala klepetati, če ne bi še za telefoniranje dobil...
Hrdzo
Kod nas ovi presretaci (vestra, superb, accord...) stalno mjenjaju tablice, tako da se ne isplati pamtiti brojeve na tablicama!! Neznam kako je kod vas, ali kod nas od kad su ih kupili to stalno rade!!
www_radar_gajba_net
Bravo DAVID, lep znaš kopirat spletne strani happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif love0030.gif
.::: http://radar.gajba.net :::.

[quote name='David' date='27 Mar 2006, 13:44' post='29936']
Ročne meritve hitrosti:

Danes sem pripravil oziroma pobral z neta ene podatke..... zelo uporabno!!! .....
YavarYe X6V6
HaHa Dvid so te dobil ???? tongue.gif
poky
(YavarYe X6V6 @ 27 Oct 2006, 20:52) *

HaHa Dvid so te dobil ???? tongue.gif

Hja,se vsi bolj al manj pobiramo podatke drugot z spleta,pa jih tukaj objavlamo,če gre za take zadeve! whatever.gif
LabiGT
kaj ga napadate, sej je napisu, da je pobral z neta??
ReDevil
Tele podatke je dobro vzet na znanje - kdor ne vozi glih po omejitvah in predpisih! blink.gif tongue.gif
nisde
A je še kdo porajtu da je v alfi policijske enote koper 2.5 V6 motor notr pr prostornini pa piše 2771 ccm?
police.gif
JozaGulikoza
Poglejte si tole, katastrofa, že naslov pove prav vse! whatever.gif cool.gif

http://24ur.com/novice/slovenija/poloznica...e-pa-radar.html
zemir
Mislim, da imajo tak sistem v italiji.Damo da je vmes še ena gostilna, ki se kakšni prehitri ferariji, laborđiniji ustavijo na hitri kavici tongue.gif biggrin.gif
Alex
(zemir @ 15 May 2008, 17:11) *

Mislim, da imajo tak sistem v italiji.Damo da je vmes še ena gostilna, ki se kakšni prehitri ferariji, laborđiniji ustavijo na hitri kavici tongue.gif biggrin.gif

Točno tako so tudi delali tam čez. biggrin.gif In so čez nekaj časa ugotovili,da je to malo neumno vse skupaj,kako jih nekateri z Lamboti in kavalinoti nate..jo.Vse skupaj so žez nekaj časa opustili,ker je klavrno propadlo.In zdej so naši vrli junaki to "iznajdli",he,he...
qwerty
(Alex @ 15 May 2008, 17:20) *

Točno tako so tudi delali tam čez. biggrin.gif In so čez nekaj časa ugotovili,da je to malo neumno vse skupaj,kako jih nekateri z Lamboti in kavalinoti nate..jo.Vse skupaj so žez nekaj časa opustili,ker je klavrno propadlo.In zdej so naši vrli junaki to "iznajdli",he,he...

vidiš radar pa te spredaj slika, greš na odstavnega počakaš pol minute do minuto pa se naprej pelješ happy0158.gif pa bo izračun okol 100kmh happy0195.gif jim nič ne bo jasno yahoo.gif
JozaGulikoza
Očitno res total za cajtom capljamo! blink.gif happy0195.gif
blindek
lepo na kavico za 15min pa gas naprej smile.gif
LabiGT
ja sam kje je point kvaice? itak mas povprecno hitrost isto...
zemir
(LabiGT @ 15 May 2008, 22:17) *

ja sam kje je point kvaice? itak mas povprecno hitrost isto...

Med merjenjem greš na kavico tako da pade povprečna hitrost.
LabiGT
QUOTE(zemir @ 16 May 2008, 06:33) *

Med merjenjem greš na kavico tako da pade povprečna hitrost.

Ja in s tem si dosegel da prides iz tocke A v tocko B kasneje kot ce peljes po pravilih...
theBill
(LabiGT @ 16 May 2008, 09:13) *

Ja in s tem si dosegel da prides iz tocke A v tocko B kasneje kot ce peljes po pravilih...

+ to, da imaš večjo porabo in še strošek za ekstra drago kavo na pumpi. Časovno pa še kasnej prideš, kot bi vozil 130 km/h happy0195.gif

A mogoče kdo ve - a tole še velja, da moraš Provido prehitet, da je meritev sploh veljavna?

Kako je pa potem s tem, ko imajo nekatere Provide kamero zadaj - tam jih pa ne rabiš prehitevat ali pač?
Boss
Ampak so pa "face" res... Cena stacionarnih radarjev se jim ni vrnila in zdaj izumljajo nove načine, kako folku denar iz žepa pobrat. In to na AC-jih, ki so najbolj varne ceste (dokler se nanje ne spravijo z gradbeno mehanizacijo in jih popravljajo v nedogled - vmes pa se samo čaka, kdaj bo počilo) še posebej, če vzamemo v račun še število prevoženih kilometrov na njih.

No ja sej to jim je glavno vodilo, kaj varnost, kasirat je treba in kje je o najlažje z največjim iztržkom?

p.s.Men je itak vseeno, ker vozim po omejitvah, se mi zdi pa skrajno butasto, da v sveti vojni za varnost na cestah nobenga ne zanima varnost ampak samo denar. Hmmm... tud križarski pohodi so se vršili v imenu širjenja vere v bistvu je pa šlo za samo ropanje. Zgodovina se ponavlja. biggrin.gif
YavarYe X6V6
(theBill @ 16 May 2008, 09:25) *

A mogoče kdo ve - a tole še velja, da moraš Provido prehitet, da je meritev sploh veljavna?
Kako je pa potem s tem, ko imajo nekatere Provide kamero zadaj - tam jih pa ne rabiš prehitevat ali pač?

Ja moraš jo prehitet, potem je meritev veljavna, če pe te kar tako snema pa te lehko kaznuje za neupoštevanje prometnih pravil in ne hitrosti.
jures
http://24ur.com/novice/slovenija/z-novim-r...re-voznike.html

naj gredo na celovsko meriti ce kdo preseze 40 na uro....predvsem zjutraj
David
(jures @ 29 Jan 2010, 12:18) *

http://24ur.com/novice/slovenija/z-novim-r...re-voznike.html

naj gredo na celovsko meriti ce kdo preseze 40 na uro....predvsem zjutraj

Aaaah..... Jankovičeva vojska bo tudi v akciji..... priceless.... dry.gif
Boss
QUOTE(David @ 29 Jan 2010, 13:35) *

Aaaah..... Jankovičeva vojska bo tudi v akciji..... priceless.... dry.gif

Ma veš kaj, če sem čist pošten nič narobe, če bodo to počeli na nevarnih cestah mimo šol in vrtcev ali pa tam, kjer je možnost nesreče največja.

Glede na to kar sem v sredo doživel sem si kar zaželel, da bi kdo kretene lovil. En z BMW X5 je prehitel v škarje v podvozu pod progo na koncu Šmartinke. Izsilil tako tistega nasproti kot tistega, ki ga je prehiteval. Nato pa čez pol ure en drug trčenec je žgal Tuarega čez IOC Rudnik več kot 100km/h in prehiteval avtomobile, ki so mislili zaviti levo. Da se je vse skupaj izšlo je po moje zasluga samo gole sreče al pa unga dedija zgori - druge razlage za tak idiotizem ne vidim.
David
Boss... tukaj se popolnoma strinja... ampak v praksi veš da takih NIKOLI ne dobijo... in ponavadi kasirajo kazni na točkah ki niso nevarne, so pa dobre za polnjenje proračunske malhe.... s tem imam težavo. Sej veš kolkrat se ti zgodi da greš čez križišče na recimo dunajski, hitreje kot 50km/h.....eko!

canyon
(Boss @ 29 Jan 2010, 14:41) *

Ma veš kaj, če sem čist pošten nič narobe, če bodo to počeli na nevarnih cestah mimo šol in vrtcev ali pa tam, kjer je možnost nesreče največja.

Glede na to kar sem v sredo doživel sem si kar zaželel, da bi kdo kretene lovil. En z BMW X5 je prehitel v škarje v podvozu pod progo na koncu Šmartinke. Izsilil tako tistega nasproti kot tistega, ki ga je prehiteval. Nato pa čez pol ure en drug trčenec je žgal Tuarega čez IOC Rudnik več kot 100km/h in prehiteval avtomobile, ki so mislili zaviti levo. Da se je vse skupaj izšlo je po moje zasluga samo gole sreče al pa unga dedija zgori - druge razlage za tak idiotizem ne vidim.

takmu folku bi morl sam izpit uzet pa nikol vrnit pa še mu še avto oduzet pa kazni napisat ... idin tko bi se lahko znebil takih kretenov na cesti
Alex
(Boss @ 29 Jan 2010, 14:41) *

samo zanimivo,tudi sam opažam,da so večinoma tej pacienti v teh mini oklepnikih agresivni v vožnji.
In ga skoraj ni,da nima prilepljene dude (beri tele-(bajski)-fona) na ušesu in z lahkoto prehitevajo zdaj levo zdaj desno.
In skoraj obvezno imajo oblečene bunde z lisico okoli vrata.
Ninja
(canyon @ 29 Jan 2010, 15:24) *

takmu folku bi morl sam izpit uzet pa nikol vrnit pa še mu še avto oduzet pa kazni napisat ... idin tko bi se lahko znebil takih kretenov na cesti

Roke rezaaaaat!!! angry.gif
Slivka
Še posebej motoristom. Gonijo kot zverine, sekajo ovinke, ne upoštevajo omejitve hitrosti, ujamejo jih pa ne. Najbolj pa me je razkurilo, ko je policaj na radiu pri poročanju o prometnih nesrečah pozival voznike, naj bodo pozornejši do motoristov, ker so le-ti hitrejši. Kot da jim da blagoslov, da lahko tako vozijo. In za kakim takim motoristom niti ne žalujem, čeprav so potem vsi drugi krivi. Sosed je s kombijem speljal s stranske ceste na glavno, pa se je vanj zaletel motorist. Le-tega so kasneje gasilci izrezali iz pločevine. Pa se ni nihče vprašal, če bi se pri 50 lahko tako zaril v pločevino, ne, avtomatično je bil kriv sosed. Le ta pa je trdil, da ko je pregledal cesto, ni bilo nikjer nikogar in da je motorist priletel kot strela. To ga ni rešilo, policijski zapisnik je vseboval stavek: voznik kombija je izsilil prednost motoristu.
In tako lovijo prehitre voznike, mislim pa da je med motoristi precej več "kamikaz".
adormi11
Opis nesreče je, da je bila izsiljena prednost, ampak kriv pa bi moral bit motorist zaradi neprilagojene hitrosti.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.