Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Izpuh
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Bosti
Zvok avtomobila mi daje vedeti, da je ponovno počil auspuh.

To je že drugič v njegovi življenjski dobi, zato bi ga sedaj raje zamenjal.

Mazda-mx3 mi je priporočil Bosal, zanima pa me, če se splača dat gor kaj bolj športnega in če ... kaj.

Ravno razmetaval pa z denarjem ne bi.

Hvala za nasvete.

p.s.: Kje v Ljubljani ali Kranju se da dobit Bosal in koliko časa traja, da zamenjajo?
vuk
Bolj športnega?? DeVito...cca. 40.000 SIT...nerjavna pločevina...lp vuk
mazda-mx3
QUOTE (vuk @ Jul 13 2004, 11:17 AM)

ja ce bi ga lahko homologiral...ne priporocajte folku izdelkov, ki so predmet homologacije in le te ni mozno izpeljat mad.gif
Mazda323
Lauš, Novak, Jokra... Pa homo je važn tongue.gif
YavarYe X6V6
vi govorite samo o zadnjem locu, kaj pa če je spustil kje drugje, pred ali za katalizatorjem, kar se je zgodilo meni.
torstorm
saj, ponavadi spusti tam okrog katalizatorja,bolj pred. smile.gif
torstorm
jaz mam gor športnega od lauš,pa je dober zvok,niti ne tak glasen.
din
Meni je na 323 1,4 na vsaki 2 leti crkoval zadnji lonec mad.gif 2x walker, delam pa pbl 25k km na leto
torstorm
premalo teraš, da ti kondenza vun ne zmeče. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Drugače pa od lauš so lonci iz dvojne pločevine, tako da en čas držijo.Glede kompletnih iz inoxa pa ne vem če boš dobil homologacijo.
ToniX
QUOTE (torstorm @ Jul 14 2004, 11:21 PM)
premalo teraš, da ti kondenza vun ne zmeče. biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

mislim da ne bo držalo biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif
vuk
QUOTE (mazda-mx3 @ Jul 13 2004, 12:23 PM)
QUOTE (vuk @ Jul 13 2004, 11:17 AM)

ja ce bi ga lahko homologiral...ne priporocajte folku izdelkov, ki so predmet homologacije in le te ni mozno izpeljat mad.gif

Glede homolomo vem,da ga ne moreš dobiti;sem bil zadnjič pri njemu na obisku in se trudi v tej smeri;v glavnem ko bom si rihtal kakšnega bencinca ali pa mi bo na mojem crhknil izpuh grem ziher k njemu.
lp vuk
torstorm
jaz sem skoro vse avte teral pa mi še pri nobenem ni bilo treba menjati izpuha,poznam pa jih dosti ki se vozijo pod nizkimi obrati pa na kratke relacije pa so morali v istem času že dvakrat menjati. rolleyes.gif
Mazda323
Hja torstorm vem da ga teraš saj slišim tvojo zverinco in od zadaj Lauša; kako se približuješ Maribora in Smetanove ul. tongue.gif biggrin.gif rolleyes.gif wink.gif
KAALman
QUOTE (torstorm @ Jul 15 2004, 10:06 PM)
jaz sem skoro vse avte teral pa mi še pri nobenem ni bilo treba menjati izpuha,poznam pa jih dosti ki se vozijo pod nizkimi obrati pa na kratke relacije pa so morali v istem času že dvakrat menjati. rolleyes.gif

POHVALNO ! tongue.gif wink.gif biggrin.gif biggrin.gif blink.gif rolleyes.gif laugh.gif

unsure.gif

samo potem od tebe avto kupit ni glih zdravo ph34r.gif
torstorm
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nisem mislil tak kot da bi vozil dirke.Če avto voziš pod visokimi obrati je manj škodljivo za motor in obrabo kot pa pri prenizkih.Ne teram nikdar v rdeče območje, sem se malo šalil prej.Pri visokih obratih moraš samo paziti da avta ne pregreješ ,kar pa pri mazdah težko narediš.Drugače pa redno servisiram, ko opazim kako napakico takoj odpravim, ne pa kot eni ko se pri majhni napakici naprej vozijo in potem morajo vse mogoče menjati.Japonski avti pa se lepše nasploh vrtijo pod višjimi obrati. cool.gif cool.gif cool.gif
YavarYe X6V6
Sploh V6 motorji de fino vrtijo tja do 7800 rpm, so pa tihi ko čebelice, pa pridni tud. smile.gif
Segi
No da malo oživim staro temo...
Zanimajo me vaše izkušnje in mnenje med izpušnimi lonci znamke Bosal ter Avtogalant, predvsem vzdržjivost...Ker je kar nekaj evrov razlike, se nebi rad nategnu in dal 30eur več ali manj da bom pol mel sranje..
Gre se pa za zadnji lonec.

Lp, g.
Miska
Pozdravljeni
Na Parmovi v Ljubljani je trgovina Potokar in zraven mehanik Dolinar. Kakor koli že sodelujeta in imaš skoraj brezplačno menjavo izpuha - garancijo 2 leti. Lahko pa samo kupiš izpuh Bosal pri njih ali pa v Evrotonu.
Lep pozdrav
Segi
(Miska @ 11 Sep 2008, 17:55) *

Pozdravljeni
Na Parmovi v Ljubljani je trgovina Potokar in zraven mehanik Dolinar. Kakor koli že sodelujeta in imaš skoraj brezplačno menjavo izpuha - garancijo 2 leti. Lahko pa samo kupiš izpuh Bosal pri njih ali pa v Evrotonu.
Lep pozdrav

Hvala za nasvet, ampak se mi zdi mal daleč v lj vozit avspuh menjat, če ga lahko doma v miru zamenjam...
Torej, izkušnje z Bosal ter Avtogalant, anyone? smile.gif
mazdacon3
(torstorm @ 16 Jul 2004, 11:53) *

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nisem mislil tak kot da bi vozil dirke.Če avto voziš pod visokimi obrati je manj škodljivo za motor in obrabo kot pa pri prenizkih.Ne teram nikdar v rdeče območje, sem se malo šalil prej.Pri visokih obratih moraš samo paziti da avta ne pregreješ ,kar pa pri mazdah težko narediš.Drugače pa redno servisiram, ko opazim kako napakico takoj odpravim, ne pa kot eni ko se pri majhni napakici naprej vozijo in potem morajo vse mogoče menjati.Japonski avti pa se lepše nasploh vrtijo pod višjimi obrati. cool.gif cool.gif cool.gif

Če se vozim v Ljubljano po regionalki 60-70 km/h v 4.prestavi (cca.2500 obr./min) pomeni to škodo za motor?? whatever.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.