Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Crash bum bum
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
David
mad.gif

No danes se mi je zgodila ena precej neprijetna zadeva z mojo mazdico...

Na cesti med Novo Gorico in Tolminom se mi je s hriba na cesto sesule skale.....par komadov velikih kot fuzbal žoga.... mad.gif

Seveda mi ni uspelo reagirat in se z avtom pravočasno odmaknit..... in sem s hitrostjo približno 80km/h nagazil direkt v njih.....

Najprej mi je skorej slabo postalo ker sem dejansko mislil da sem pol avta pustil na skalah.... pol pa še zvok ko sem se ustavljal in je ružilo kot da motor vlečem po tleh.... sad.gif

No kasneje se je izkazalo da sem med mojim ustavljanjem s seboj vlekel še 2 skale zabite pod avtom...od tod bil ta zvok....

Ko mi je končno s pomočjo štirih delavcev ki so se slučajno znašli tam uspelo odstranit skale izpod avta sem se počasi odpeljal do najbližjega mehanika ki lahko uzdigne avto da vidim dejansko stanje...

Izkazalo se da so ostali vsi vitalni delu po nekem čudežu celi...še zdej ne vem kako.... dry.gif

No kasneje sem se vrnil nazaj, poklical policijo da smo zapisnik za kasko nardili in to je to...

Zaenkrat mam občutek da je z avtom use ok...in razen počenih stvari ni utrpel hujšega.....

Bottom line:

Počen branik
Počena zaščitna plastika od karterja
počen notranji blatnik...
In počena še ena druga plastika.....

IN PA Verjetno zvit končnik od desne gume..... sad.gif

LP daVid
Symon
wallbash.gif
Neprijetna situacija. Zdaj pa ne vem ali imamo res veliko članov ali pa imajo Mazde zelo rade nesreče. Kar dosti se jih zbije, hvalabogu ne po svoji krivdi, če pa že se pa uštimajo (Uroš). sad.gif
Upajmo, da avto res ne bo utrpel trajnih posledic. Lahko bi bilo huje.
blindek
mel si tudi srečo v nesreči da ni kaj hujega...lahko bi ti tudi tisti moment padle na vetrobransko steklo...to pa se nebi potem vredu končalo...tako da raje tako kot je kot pa kaj drugega...

sicer se pa mazdašem ne zgodi veliko...nisem še slišal da bi se kdo huje ranil z mazdo...
kaj ponuja mazda pri varnosti je dokaz pri moji...94letnik in ima 2×airbag in abs
pogledaš kakega renoja al pa fiata za tak letnik pa še servoja nima...
LabiGT
kaj???
hvala bogu da si cel happy0158.gif
vuk
QUOTE(David @ 6 Apr 2006, 20:17) *

mad.gif

Na cesti med Novo Gorico in Tolminom se mi je s hriba na cesto sesule skale.....par komadov velikih kot fuzbal žoga.... mad.gif
Seveda mi ni uspelo reagirat in se z avtom pravočasno odmaknit..... in sem s hitrostjo približno 80km/h nagazil direkt v njih.....

Najprej mi je skorej slabo postalo ker sem dejansko mislil da sem pol avta pustil na skalah.... pol pa še zvok ko sem se ustavljal in je ružilo kot da motor vlečem po tleh.... sad.gif
No kasneje se je izkazalo da sem med mojim ustavljanjem s seboj vlekel še 2 skale zabite pod avtom...od tod bil ta zvok....
Ko mi je končno s pomočjo štirih delavcev ki so se slučajno znašli tam uspelo odstranit skale izpod avta sem se počasi odpeljal do najbližjega mehanika ki lahko uzdigne avto da vidim dejansko stanje...

Izkazalo se da so ostali vsi vitalni delu po nekem čudežu celi...še zdej ne vem kako.... dry.gif

No kasneje sem se vrnil nazaj, poklical policijo da smo zapisnik za kasko nardili in to je to...

Zaenkrat mam občutek da je z avtom use ok...in razen počenih stvari ni utrpel hujšega.....

Bottom line:

Počen branik
Počena zaščitna plastika od karterja
počen notranji blatnik...
In počena še ena druga plastika.....

IN PA Verjetno zvit končnik od desne gume..... sad.gif
LP daVid

Samo,da si ok...avto se bo že porihtal.
lp vuk
Boss
uuu jako neugodno - a zato cincaš da ne bi šel na slalom, ker nisi ziher, če je z avtom vse OK?

Sem pa imel tudi sam eno tako butasto izkušnjo z "na cesto padajočimi stvarmi" - lansko zimo se peljem po eni cesti izven naselja in kakšnih 20 metrov pred mano se odlomi ledena kepa iz kupa napluženega snega in se zvali direktno na cesto. Bremzat ni blo časa, nasproti pa en avto tako, da sem direkt z ene 60 napiču ta kos ledu. Odbijač je na spodnjem robu počil v dolžini 5 centimetrov pa je bila zgolj kepa iz zmrznjenega snega premera 30 cm, tako da če je samo to kar si napisal si jo še poceni odnesel - ker z 80km/h v trde skala blink.gif
BrainY
uuuuuuu sad.gif

sry za nastalo (neprijetno) situacijo...

saj ga boš zrihtal..
David
Delno zaradi tega.... mi pa še ena stvar navzkriš v soboto hodi...... upam da pridem.... RES!!! happy0158.gif
poky
sad.gif Jao,pa res nisi mel sreče.... sad.gif
suicidal
je mogu bit pa grozen zvok, kaj. ko se ustavljaš, pa veš, da pod sabo vlečeš skale. me kar skomina. me veseli, da ni bilo kaj hujšega.
David
Ej sej lih to je najbolj grozno...da nisem vedu da so skale...sem mislu da pol avta vlečem za sabo..... laugh.gif
RoKo
QUOTE(David @ 6 Apr 2006, 20:17) *

mad.gif

Kdor ne pozna tega dela ceste je presenečen posebno spomladi je res prava katastrofa zaradi padajočega kamenja! Meni je pred leti prebilo popolnoma novo prednjo gumo, pa sem mel še srečo, da nisem letel v Sočo... Prijatu pa je skala prebila karter, cel kup stroškov, pa sitnosti ker je tam znak pozor kamenje pada, pa ni imel nobene priče, ki bi potrdila, da je padlo kamenje prav tisti trenutek, skratka sranje! Zato vsem, ki boste vozili po tej cesti: PREVIDNO!
peo
hja, kot domacin na tej cesti lahko povem, da mas se sreco da ni kaj hujsega. Ponavad je s to cesto tako: najprej se peljes iz Tolmina proti Gorici pocasi da preveris stanje kamenja na cesti, sele nato lahko za nazaj vozis hitro...

sicer pa, upam da bos vse dobro uredil...ceprav bi bil sam verjetno precej razp.... zaradi take stvari.

LP

uklopko
QUOTE(David @ 6 Apr 2006, 22:14) *

Ej sej lih to je najbolj grozno...da nisem vedu da so skale...sem mislu da pol avta vlečem za sabo..... laugh.gif

jutro!!

malo za šalo malo za res!!!
Na poti proti domu imam tudi jaz 2 odseka kjer se posuva kamenje!!!!
Sm pa glig tko nabasu s puntotom!!!!!(nič hujšega razen presekane gume)
Na srečo sm mek vsaj nekaj prostora za odvit!!!!!

zate pa dobr da ni hujšega!!!

lp
Grega_
imel si tudi srečo da ni na sprednje steklo padla skala, potem bi pa bila štala....no vsaj upam da bi bo kasko oz. teli cestarji krili škodo. Kako je s tem če ti padajoče kamenje razbije avto? Moraš vse kriti sam ali oni krijejo, verjetno je tudi kakšna zanka v tabli za nevarnost padanja kamenja v igri pri takih zadevah?
poky
QUOTE(Grega_ @ 7 Apr 2006, 07:38) *

verjetno je tudi kakšna zanka v tabli za nevarnost padanja kamenja v igri pri takih zadevah?

Točno tako,na žalost.... sad.gif
mazda-mx3
jao david....ma booogiiiii....pa boga mazdica...upam, da cimprej porihtas, pa da bo zavarovalnica kaj prispevala...pismo sad.gif
David
Torej.... u četrtek sem se ustavil na GAMI da pregledajo kako je stanje na avtu.... in je kar grdo use skupaj... dry.gif

Torej zamenjati morajo:
-komplet most
-desno vilico
- desno prednje platišče
-desno notranjo plastiko blatnika
-plastična zaščita motorja
-še eno drugo plastiko
-komplet prvi branik....

happy0064.gif yahoo.gif

Škode za približno kakih 600 k sit....... dry.gif

ŠE dobro da je kasko..... happy0158.gif

LP daVid
uklopko
KVA......... confused0059.gif confused0059.gif

tolk!!!!!?

poky
QUOTE(David @ 15 Apr 2006, 15:04) *

Škode za približno kakih 600 k sit....... dry.gif

Pa kaj si ti dobo polovico Alp na avto?? tongue.gif biggrin.gif Dosti škode se mi zdi.... dry.gif
David
Ja je kar škode....no al pa ne.... z0tdntknw.gif

Še malo je glede na to kolko bi bilo če bi kamen zadel karter..... tongue.gif

No desna guma mi je za 2 cm zamaknjena nazaj.....

Je pa tako..... most pride skorej 300k sit al neki manj.....

Vilica okoli 40 al 50k sit
branik komplet nekaj čez 100 k sit

plastike ???? sit + delo,,,

Suma sumarum smo tukilele.... happy0064.gif party0016.gif

RoKo
QUOTE(David @ 15 Apr 2006, 18:48) *

Ja je kar škode....no al pa ne.... z0tdntknw.gif

Še malo je glede na to kolko bi bilo če bi kamen zadel karter..... tongue.gif
No desna guma mi je za 2 cm zamaknjena nazaj.....

Je pa tako..... most pride skorej 300k sit al neki manj.....
Vilica okoli 40 al 50k sit
branik komplet nekaj čez 100 k sit

plastike ???? sit + delo,,,
Suma sumarum smo tukilele.... happy0064.gif party0016.gif

A ti je zavarovalnica že ocenila oz. odobrila (cenilec) povrnitev škode?
Ja cifra je kar velika, kakšen kasko pa imaš 100% ali...?

LP
David
Ne ne.... ne bo problema s cenilcem.... sva se pogovarjala pa ni panike.... happy0158.gif

Kasko mam pa polnega z 1% odbitne franšize....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.