Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Prehitra vožnja
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
madmax
(Mally @ 8 Dec 2009, 17:44) *

Samo vprašal sem, če se lahko recimo zgovarjam še pri odstopanju aparata, ker Policist ni bil naslojen nikamor, oz. če pomaga.

Seveda se lahko, to je tvoja pravica, ne pozabi pa tudi napisati da ni mel kape na glavi ti bodo ziher zbili izmerjeno hitrost še za kak km/h tongue.gif happy0195.gif
David
Izskreno... mislim da to, da ni miril s trdne podlage ne bo pilo vode....

Kot je rekel Jures.... najboljše je, da si tolk iskren pri sodniku kot si tukaj napisal.. zdraven naloži še par eksistencialnih razlogov zakaj nujno rabiš izpit bla bla bla...

To sem jaz naredu pred leti, ko sem na tabo 50 priletel...hja... 92km/h..... in dobil 120000 sit kazni in 15000sit sodnih stroškov in seveda 5 pik.... izpit pa mi ni vzela zaradi olajševalnih okoliščin...

Ni blo naselje, ampak samo neko križišče, ni blo prometa, in v zadnjih 2 letih nisem mel hujšega prekrška... manjših pa precej.... w00t.gif

Kakorkoli..... preteklo bo v vsakem primeru še nekaj časa dokler dobiš povabilo sodišča... do takrat pa pazi na cesti.... happy0158.gif

LP David
Mally
Hvala vsem smile.gif

lep dan, G.
Z M A J
Ne vem kje točno (pr nar al HR) so imeli polcaji že radarje naštimane, da že če je v hišo ali drevo pomeril, je kazalo npr. 5 km/h, tako da je posledično potem bila večja brzina izmerjena tudi prometnim udeležencem! dry.gif

je že kdo kej slišu o tem? angry.gif
madmax
Kalibracijo radarjev, alkotestov itd. opravljajo firme neodvisne od policije in ne policisti sami wink.gif tako da tale je malo iz trte izvita.
YavarYe X6V6
Lej če si kriv si kriv, najbolje da požreš in pač "odslužiš" kazen pa je mir, če se boš pritoževal bo še veliko dražje inše kak drug bonus poleg.

Boss
Kakor vem so Hrvati počeli nekaj drugega in sicer so nastavili hitrost (recimo 68km/h) in je bila ta cifra izpisana na zaslončku. Nato so to cifro kazali voznikom kot, da so toliko vozili in jih veselo colali.

Da bi pa pri nas goljufali pa močno dvomim in da so kar realne cifre kot ti jih predočijo.

Bo pa verjetno res najbolje, da se čim manj izmikaš in čisto po pravici poveš kaj je bilo. Lahko omeniš, da je bila cesta široka in nobenega prometa ali pešcev - če je bil pločnik boš še lažje vsaj malo omilil situacijo.

Če si "čist" in nimaš neke velike prometne kartoteke in če ne boš krivdo zvračal na vse drugo samo nase ne in če boš naletel na razumevajočo sodnico se da marsikaj zmenit. Samo ne bodi aroganten in nesramen ter imej spoštljiv odnos pa bo veliko veliko bolj zaleglo od raznih for tipa, da je meril nenaslonjen pa brez kape pa ne vem kaj še - tega šita majo na sodniji vrh glave in take primere še toliko bolj z veseljem colajo na maksimalno možne sankcije.

v glavnem držim pesti, da boš dobro opravil in nam sporoči kako je šlo...
Z M A J
Lohk bi jim še reku, da si profi šofer, pa da nujno nucaš izpit, da je to "tvoja kruha" (Kliton Bozgo) itd.! party0024.gif happy0158.gif
jures
(JozaGulikoza @ 9 Dec 2009, 11:17) *

Lohk bi jim še reku, da si profi šofer, pa da nujno nucaš izpit, da je to "tvoja kruha" (Kliton Bozgo) itd.! party0024.gif happy0158.gif

Pa da mu dajo kazen za profi šoferje smile.gif
Z M A J
Kva pa vem, tle nekak jim špilaš na dušo (kdor jo ima), da bi ti izguba vozniškega onemogočla normalno živlenje! dry.gif
Mally
Na dušo pihat ne gre...to je samo moji ženski namenjen...še posebi, ko je slabe volje, pa ima določene izgovore za izvajanje čisto določene aktivnosti smile.gif

Itak je vozniška življenjskega pomena...kako pa čem hodit kam drugam? smile.gif
Mally
Ekola...dobil pozdrave iz sodnije.

Glede na prekršek najmanjša možna kazen, zaradi nekaznovanosti v daljšem obdobju...od 2007.
- 1000€ (ne gre na polovico v 8ih dneh...sodišče tega nima)
- 9 kazenskih
- 1 mesec prepovedi vožnje

Po skrajšanem postopku so razrešili mene in sebe. Brez vabila na narok, ker imajo vse dokaze proti.

Možnost pritožbe v roku 8 dni, ki pa ni pogoj, da te pokličejo na obravnavo, razen če je izrecno zahtevano.

Rok plačila 30 dni, v tem roku lahko zaprosiš za obročno odplačevanje, max. 12 mesecev...verjetno s tehtnimi razlogi.

Hja...to je to.

Možgane v glavo, pa srečno na cestah!

PS.: Ležernost oz. vožnja na IZI, se ne šteje pod olajševalne okoliščine...
Z M A J
E jebote, tole je pa lepa cifra nastala! dry.gif sad.gif
David
Ouch.... sad.gif

Ja standardno kazen so ti potalali... hiter postopek, karei pravno gledano ne pije vode in to je to....

Neugodno do amena.... closedeyes.gif

LP David
KAALman
žal je postopek popolnoma legalen in v skladu z zakonom...

raje bi bil pijan, kot da si divjal tongue.gif devil.gif

p/s: sodelavcu so hoteli eno in isto kazen kar 2x naložiti zaradi slabe komunikacije med sodišči... k sreči je prvič plačal in shranil vse položnice in dokumentacijo...
Mally
KAALman tko kot povedano, čisto vse legalno in v skladu s zakonom.

Pijan?...mislim, da je manj škode, če sem bil trezen, je samo eno mesečna prepoved vožnje.
Ne bo toliko trpelo ne socialno življenje, ne služba, pa vozniške ne rabim še enkrat it delat.

Če je že usoda tako rekla, kot je, sem definitivno na boljšem. smile.gif

Sama kuhala, sama jela!!!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.