Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Prehitra vožnja
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
lumpator
Sm šou iz šole dam pa so me na Zaloški ustavl policaji !!! So mi namerl z laserskim radarjem 89km/h, dovoljeno pa je tam največ voziti 60km/h. Dobil sm 60.000 SIT in 3 kazenske točke sad.gif
1. kako nej mi dokažejo da so res mene merl in da je moj avto ????
2. kako se da kej zagovarjat ????
3. A grem k sodniku za prekrške ???
4 Dejte mi svetovat kaj je najbolje da pridm čim ceneje rajš dam tistmu za pijačo !!!
Tnx že v naprej upam da se bo najboljš rešil ajde police.gif
uklopko
ajoj!!!!

To pa ni dobr!!!

če i bil sam med hitrimi, padeš u radar če pa je bil še keri ob tebi je pa zihr policaj zberal kerga bo!!!
Na žalost si bil hitrejši!!!
za 3 kazenske po moje že dobiš povabilo sodnikom(morda celo odvzem izpita za kak mesec) NE VEM!!!
Za kak nasvet pa nimam izkušen s tem!!! ŠE

js mislm da ne morš več kj nardit glede tega!!!!

lp
Mazda323
Jebiga, tak je to... Jaz sem že plačal, tak da ti boš tudi moral po moje, razen če bo tvoja pritožba dovol pristna... Ko te je meril na laserca še ni imel nove naprave katero ti pokaže na displaju kako te je meril, da ti pokaže sliko kako te je "cilal"? Če ni imel imaš mogoče res možnosti ali pa če imaš veze....
DANDO1
bodi vesel da si za las zgrešil več kot trideset v naselju, pripeljal sem 86, 5 km je tolerance torej 81, za km čez magično mejo, omejitev 50.najmanj 120 tisoč sit plus 5 kaz.pik plus odvzem izpita za določen čas.to je min.tako da bodi kar vesel, lahko bi bilo slabše
blindek
drugič bol pazi kak voziš...
nevem če se lahko pritožiš,ker so naredili zapisnik...si moral kaj podpisat? tudi slika je mogoče

P.S.: drugič prosim piši bol po slovensko in ne v narečju

Lp
ReDevil
Faaak, 9.5. je zgleda dan za muške kazni in spoznavanje polcajev, ki ne vozijo mazd! mad.gif

Glih pred pol urce sem pokasiral 30 kil kazni in 1 točko, pa še tok mi je tema na oči padla da se mi je začel total jeb.at za celo sceno in me je kar mikal da bi ful sprovociral polcajčka, pa da vidmo kaj kej obvlada, sej pol sem se nakako uspel kontolirat, ampak sem ga pa ene par minut nepremično gledal, tko da je vidu da sem živčen ko prasec, no pa nakoncu koncev bi samo jaz naredil eno total pichkarijo, ki bi se me verjetno držala preostanek živlenja, samo tako pač včasih nanese - ko ti total pade tema na oči! whatever.gif

Mi je pa ful čudno ker mi ni dal niti položnici, niti ni nikjer napisano kok moram plačat, samo pred tem mi je ustno povedal kakšno nagrado sem dobil! sad.gif

Pa moram rečt da mi je blo bol ušeč srečanje z mazda polcajem! ohmy.gif
Violet
QUOTE(lumpator @ 9 May 2006, 17:30) *

Sm šou iz šole dam pa so me na Zaloški ustavl policaji !!! So mi namerl z laserskim radarjem 89km/h, dovoljeno pa je tam največ voziti 60km/h. Dobil sm 60.000 SIT in 3 kazenske točke sad.gif
4 Dejte mi svetovat kaj je najbolje da pridm čim ceneje rajš dam tistmu za pijačo !!!

1. na radarju mora ostati evidentiran zapis in to ne samo v digitalni obliki - ta izgine z displeya (moral bi zahtevati sliko); ali si podpisal zapisnik, če si ga, je ugovor malce težji, vendar še mogoč - glede odklonitve podpisa ni nobenih sankcij, ker policist napiše "odklonil podpis"
2. da je dejansko stanje napačno ugotovljeno,ni radarske slike (če je res ni)
3. če boš ugovarjal, da, začne se redni sodni postopek z vsemi procesnimi pravicami, itd
4. s pritožbo uspeš samo, če ni radarske slike v evidentirani obliki, ki se lahko reproducira, drugače pa plačaj obvezno v osmih dneh od storitve prekrške polovični znesek , s tem prekršek priznaš, kazenske točke ostanejo neko določeno dobo mislim, da 3 leta - poglej v Zakon o prekrških in Zakon o temeljih varnosti v cestnem prometu
5. pa kolkokrat moram še povedat, da ne divjajte čez naselje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LabiGT
redevil kaj ce bi ti spremenil titulo iz mojstr offtopicov v ljubljenec policajev? smile.gif
ocitno te majo ful rad
ReDevil
ja sej maš prav, ker v OFFtopikih se še kakšen močnejši od mene najde! happy0158.gif

Samo fakin kazen mi pa ne gre iz glave, ampak zaslužu sem si jo in orng sem mogu garat zanjo! happy0064.gif
lumpator
Violet a bi se dal dobit tvoj msn dej plis pošl mi ga na mail :

lumpi.lumpek@gmail.com če bi se preko msn-ja lahko kej več o tem pogovorila ker

se mi zdi da veliko veš o tej zadevi meni pa je zelo malo jasno hvala že v naprej love0030.gif
Mazda323
@ReDevil, kaj si 20km/h preveč peljal? Si dobil samo listek za spomin o prekršku ZVCP 1(UPB2) 32/7B ??
Boš dobil položnice od policijske postaje čez kakšen mesec dni, lahko tudi bolj pozno, noter bo obrazložitev o prekršku ter dve položnici KAZEN+POSTOPEK...

@Violet, pri teh prekrških več ni polovičk za plačat, ampak moraš kar lepo celo kazen plačat takšna kot je. dry.gif
Symon
QUOTE(Violet @ 9 May 2006, 22:14) *

4. s pritožbo uspeš samo, če ni radarske slike v evidentirani obliki, ki se lahko reproducira, drugače pa plačaj obvezno v osmih dneh od storitve prekrške polovični znesek , s tem prekršek priznaš, kazenske točke ostanejo neko določeno dobo mislim, da 3 leta - poglej v Zakon o prekrških in Zakon o temeljih varnosti v cestnem prometu

Ne seji okoli neresnic!!!! Za takšen prekršek tega ni več! Morda je za kakšne manjše (napačno parkiranje), ne pa za takšne stvari!
In ne govori, da ne divajati, ne veš kako hitro ti hitrosti iz 50, 60 naraste na 70 80, če je cesta popolnoma ravna in pregledna. wink.gif
Fant tebi pa tole: Bodi dec in priznaj! Zdaj jaz še vedno čakam na pošto, ker sem pripeljal 79 namesto 50 pa je že kar nkaj časa od tega. Jebiga se zgodi, šola za drugič. Nimam toliko denarja, da bi ga lahko dajal policajem ampak ker vem, da sem toliko šel mu niti ne bom sikal ker nima veze kvečjemu razkuril ga bi in bi se spomnil še kakšno stvar, ki morda ne bi držala. Potem je pa tvoja beseda proti njegovi. dry.gif Drugače imaš pa 5 dni časa, da napišeš obrazložitev dogodka (zakaj si toliko peljal, zakaj se ne strinjaš s kaznijo bla bla bla in podobni izgovori) in, da jih pisno prosiš, da plačaš po obrokih. Takrat, ko sem ga sam takole posral je bil policist zelo prijazen (mogoče sem bil dobitek dneva?? biggrin.gif) in mi je rekel, da zdaj ne gre več to k sodniku ampak ima to komandir ali en čez, da razrešuje takpne stvari!?!?!? Možno.
ReDevil saj razumem, da si bil jezen ampak, a ti je on držal nogo na gasu? happy0195.gif Saj pravim tut jaz sem bil, samo pač opravlja svojo službo, tudi, če je bolj nepriljubljena. wallbash.gif
David
Torej..... na kratko...

Na to se boš zelo težko protožil.... edino kar te reši je toleranten sodnik za prekrške, h kateremu boš šel čez kak mesec. Je pa tako, da ponavadi pri hitrostnih prekrških ne tolerirajo dosti. Keep your head up in se sooči s tem... na žalost nimaš kaj dosti nardit.... tudi pritoožbe ne piši ker najverjetneje ne bo šla skozi... ker so merilci precej zaščiteni... torej njihova beseda proti tvoji.... in kot verjetno veš velja NJIHOVA!!!

Računaj pa na to da boš plačal ne 60 000 plus 15000 sodne povprečnine....

Obstaja pa možnost v primeru da si še dijak ali študent, brez rednega prihodka da ti omogoči plačilo kazni v obrokih, ki pa mesečno ne morejo biti manjši od 10000 sit oziroma po novem manjši od 15000 sit na mesec.

Na žalost je tako... prehitre vožnje v naseljih ne tolerirajo več.... dry.gif

Good Luck

david
Boss
QUOTE(David @ 10 May 2006, 08:03) *

Na žalost je tako... prehitre vožnje v naseljih ne tolerirajo več.... dry.gif

Kljub temu, da se strinjam s policijsko netoleranco glede hitrostnih prekrškarjev v naselju so pa vseeno razlike kje je ta prekršek narejen. Vožnja recimo po Zaloški (ki je dvopasovna s fizično ločenimi smernimi vozišči in brez nesemaforiziranih prehodih za peščce) s hitrostjo recimo 90km/h je 100x manj nevarna, kot pa vožnja z 80km/h uro po ozkih ulicah recimo mimo šole, vrtca, nezavarovanih prehodov, parkiranih avtomobilov itd.

Symon
QUOTE(Boss @ 10 May 2006, 09:40) *

Kljub temu, da se strinjam s policijsko netoleranco glede hitrostnih prekrškarjev v naselju so pa vseeno razlike kje je ta prekršek narejen. Vožnja recimo po Zaloški (ki je dvopasovna s fizično ločenimi smernimi vozišči in brez nesemaforiziranih prehodih za peščce) s hitrostjo recimo 90km/h je 100x manj nevarna, kot pa vožnja z 80km/h uro po ozkih ulicah recimo mimo šole, vrtca, nezavarovanih prehodov, parkiranih avtomobilov itd.

Jah saj vemo, da je lažje ustavljati na Zaloški, kjer jih je gotovo več takšnih, ki vozijo prehitro, kot na kakšnih ozkih ulicah, kjer jih je manj.
David
QUOTE(Boss @ 10 May 2006, 09:40) *

Res je da ni fajn....in da je nevarnost dosti manjša... je pa useeno šteto pod naselje in naš zakon to obravnava kot naselje..... žal!!

LP david
Boss
QUOTE(Symon @ 10 May 2006, 09:57) *

Jah saj vemo, da je lažje ustavljati na Zaloški, kjer jih je gotovo več takšnih, ki vozijo prehitro, kot na kakšnih ozkih ulicah, kjer jih je manj.

Boss
QUOTE(David @ 10 May 2006, 10:02) *

Res je da ni fajn....in da je nevarnost dosti manjša... je pa useeno šteto pod naselje in naš zakon to obravnava kot naselje..... žal!!
LP david

no in tukaj je še en dokaz, da inkasantske šefe baš boli kurac za varnost ampak je pomembno samo kolk kazni bodo njihovi podrejeni napisali oziroma kako se to naredi s čim manj truda - Zaloška je namreč kot ustvarjena za takšno inkasantsko dejavnost.

Kot podkrepitev naj povem, da se 15 let skoraj dnevno vozim po cesti na Brdo (trasa avtobusa 14 proti Vrhovcem) in v vsem tem času tam nisem videl nikogar, da bi kontroliral hitrost in s tem resnično skrbel za varnost v strnjenem naselju.

Hja raje se postavijo na Tržaško pod nadvoz avtoceste pri dolgem mostu in zajebavajo voznike, ki pripeljejo 65km/h. Omejitev je tam namreč prav zaradi lažjega pobiranja denarja od kazni postavljena na 50km/h ne glede na to, da je cela Tržaška omejena na 60km/h. In ravno na tem koncu kjer ni nobenih hiš, šol, vrtcev, nezavarovanih prehodov, živali (skratka ničesar) so pač nastavili past in omejitev zmanjšali iz 60km/h na 50km/h. Bravo fantje vsaka čast tistemu, ki si je tako dobro izmilslil tako foro.
_m2_
QUOTE(Boss @ 10 May 2006, 12:54) *

Hja raje se postavijo na Tržaško pod nadvoz avtoceste pri dolgem mostu in zajebavajo voznike, ki pripeljejo 65km/h. Omejitev je tam namreč prav zaradi lažjega pobiranja denarja od kazni postavljena na 50km/h ne glede na to, da je cela Tržaška omejena na 60km/h. In ravno na tem koncu kjer ni nobenih hiš, šol, vrtcev, nezavarovanih prehodov, živali (skratka ničesar) so pač nastavili past in omejitev zmanjšali iz 60km/h na 50km/h. Bravo fantje vsaka čast tistemu, ki si je tako dobro izmilslil tako foro.

S tem se ne strinjam, kolikor vem trzaska tam preide iz dvopasovnice v enopasovnico, poleg tega si niso kar izmislili da naj bo tam omejitev 50km/h temvec vsako krizisce razveljavi prometne znake (zato ima trzaska tam kjer je dvopasovnica za vsakim kriziscem tudi vedno znova postavljeno omejitev na 60km/h). Tako da to ni nobena past, pac drzi se omejitev in te ne bodo dobili.

Osebno mi deluje dosti vecja fora (za pobiranje denarja) ce se peljes po stari cesti iz lj proti celju blizu vranskega v vasi Prekopa. Tam je bil ves cas znak za vas brez crne obrobe kar pomeni da ne velja omejitev za strnjeno naselje (skozi vas se peljes ravno kakih 300metrov). Potem so pa kar naenkrat zamenjali znak na onega s crno obrobo - torej strnjeno naselje omejitev iz prejsnje 90km/h sedaj na 50km/h. Seveda so prvi mesec lepo (skrito) stali policaji in veselo merili hitrost ter lepo kasirali. Kdor se je pac tam skozi peljal "na pamet" je nasrkal...
BlackWolf

Sicer sem že malo iz prometa, ampak kolikor se spominjam je zadeva takšna:

- najprej! časa imaš 5 (pet) dni, da napišeš Izjavo (Obvestilo kršitelju da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška) Ampak, če nimaš res dobrega izgovora, potem lahko pozabiš na to (me je tiščal lulat, me je doma čakalo kosilo, punca je noseča,...) samo nujen razlog lahko uniči postopek (ne daj bože, ampak smrt ali podobno). V izjavo pa lahko napišeš, da želiš plačilo na obroke, ker zaradi slabega finančnega stanja ne moreš plačati v enem zneski (slaba štipendija, kredit, mala plača,...)
- k sodniku za prekrške NE greš, ker dobiš Odločbo o hitrem postopku, katere se sedaj rešujejo na policisjki postaji, katera vodi postopek o prekršku. Čez približno mesec boš dobil dve položnice in sicer 60.000,00 SIT + stroški postopka kateri znašajo najmanj 10.0000,00 SIT. Razen če se pritožiš na Odločbo o hitrem postopku - potem se zadeva odstopi k Sodniku za prekrške, kjer je pa ista kazen, ampak večji stroški postopka, če sodnik ugotovi da si kriv.
- ali so merili res tebe??? to pa je tvoja beseda proti policistovi, s tem da je on stokovno usposobljen za rokovanje z laserskim merilnikom hitrosti.

QUOTE(Violet @ 9 May 2006, 22:14) *

1. na radarju mora ostati evidentiran zapis in to ne samo v digitalni obliki - ta izgine z displeya (moral bi zahtevati sliko); ali si podpisal zapisnik, če si ga, je ugovor malce težji, vendar še mogoč - glede odklonitve podpisa ni nobenih sankcij, ker policist napiše "odklonil podpis"
5. pa kolkokrat moram še povedat, da ne divjajte čez naselje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Laserski merilnik hitrosti ne deluje na principu izdelave slike, saj je vendar laserski, zato pa policaj nameri voznika in ga izmeri. Na merilniku se prikaže izmerjena hitrost in razdalja na kateri je bil voznik izmerjen. Sliko lahko dobiš samo iz radarja Multanova ali Provida, katera ti pokaže zapis v obliki video posnetka.
5. Pri tem se pa popolnoma strinjam s tabo. NE DIVJAJTE ČEZ NASELJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Boss
QUOTE(_m2_ @ 10 May 2006, 13:42) *

S tem se ne strinjam, kolikor vem trzaska tam preide iz dvopasovnice v enopasovnico, poleg tega si niso kar izmislili da naj bo tam omejitev 50km/h temvec vsako krizisce razveljavi prometne znake (zato ima trzaska tam kjer je dvopasovnica za vsakim kriziscem tudi vedno znova postavljeno omejitev na 60km/h). Tako da to ni nobena past, pac drzi se omejitev in te ne bodo dobili.

Glej, za križiščem, ki je povezava na obvoznico (pri Grudi) je popolnoma lepa dvopasovnica in traja do naslednjega križišča za katerim se pa dva pasova na mostu počasi združita v enega in tam je omejitev 50km/h popolnoma opravičljiva.

Problem je ta del Tržaške od križišča pri Grudi do naslednjega križišča (s cesto dveh "smetarjev"), ki zaradi neznanega vzroka nima več dovoljene hitrosti 60km/h. In to na odseku, kjer ni ne na eni, ne na drugi strani nobenih hiš, šol ničesar - preglednost je odlična saj gre cesta naravnost, kolesarska je umaknjena na pločniku, ki je sam širši od večine vaških cest. In ti se voziš celo Tržaško z dovoljenimi 60km/h skozi strnjeno naselje in ko prideš na "čistino" pa na enkrat te omejitve 60km/h ni več, ker jo je razveljavilo križišče. Tabel za 60 pa po križišču ni več.

Še enkrat, cesta je tam še vedno dvopasovna, ravna in se počasi dviguje v klanec in je 100% idealna za lovljenje "prekrškarjev" saj se policaj postavi lepo v senčko, ki jo meče nadvoz in ker je na hribčku ima pregled celih 400m do križišča in seveda veselo strelja "prehitre" voznike. Dragi _m2_ zdaj mi pa ti povej da tisti policaji tam skrbijo za varnost in ne zato, da na najlažji način pokasirajo normo pa se vdam in ne rečem nobene več.
Violet
QUOTE(Mazda323 @ 9 May 2006, 23:04) *

@@Violet, pri teh prekrških več ni polovičk za plačat, ampak moraš kar lepo celo kazen plačat takšna kot je. dry.gif

preberi plačilni nalog (drobni tisk), če ti piše polovično kazen lahko plačaš v osmih dneh, potem to velja.
_m2_
Dragi _m2_ zdaj mi pa ti povej da tisti policaji tam skrbijo za varnost in ne zato, da na najlažji način pokasirajo normo pa se vdam in ne rečem nobene več.

no saj sem rekel da se mi zdi. ce je tako kot pravis pol se strinjam s tabo. ne vem, nekak sem imel v spominu da se kar hitro iz dvopasovnice zozi v enopasovnico - moja napaka. najbrz se pa vsi strinjamo da bi policisti naredili vec za varnost ze samo s prezenco, ne pa da jih nekaj casa prakticno nic ne vidis, pol obicajno proti koncu meseca si pa hodijo po nogah... in najbrz je res tak kot pravis "sefe", da se na taksnih in podobnih mestih da najlazje zasluzit denar.

lp,
gregor
DANDO1
ma kurac kakšna pritožba fantje nismo več v jugi, tudi sodniki niso ovce.če jih podcenjuješ boš še bolj najebal.in na koncu, s pritožbo si boš lahko r. obrisal za nagrado boš pa še kazen mal preplačal.
ReDevil
Srečanje s policaji - 2. del!

Skoraj ista ura, samo en dan kasneje, ampak vseeno popolnoma druga zdodba!

Ustavli me u Kamniku ker nimam prednje talbce (imam jo na armaturki) in pol vozniška prometna, homologacije itd, na koncu sva s polcajem kar udarla debato in je bil ful ok, tko da mi je tut svetoval, da pritožba nima smisla (sem mel s sabo še uno od učeri zadevco) in pa da naj na hrbtno stran tega polcajskega papirja zaprosim v roku 5ih dni za obročno plačevanje in to je to!

P.S. - RedWind, polcaj je najprej mislu da je to Mehan, pol pa je šele v prometni dojel da je Mazda, ker je rekel da se tut en tak megan tle okol vozi, le kdo bi to lahko bil? tongue.gif , ampak vseen ima pa mazda luči gor - ajoooj! z0tdntknw.gif happy0195.gif
Marko_mx-3
Kaj ti je pa glede tablice kaj rekel?
Rocky
QUOTE(ReDevil @ 11 May 2006, 00:22) *

P.S. - RedWind, polcaj je najprej mislu da je to Mehan, pol pa je šele v prometni dojel da je Mazda, ker je rekel da se tut en tak megan tle okol vozi, le kdo bi to lahko bil? tongue.gif , ampak vseen ima pa mazda luči gor - ajoooj! z0tdntknw.gif happy0195.gif

aja, da je tud en tak megan??? blink.gif

hehe, sam zgleda da le nismo tok neopazni, kot mislmo... happy0158.gif
Symon
QUOTE(RedWind @ 11 May 2006, 11:26) *

aja, da je tud en tak megan??? blink.gif

hehe, sam zgleda da le nismo tok neopazni, kot mislmo... happy0158.gif

Kar niti ni tako zelo dobro. blink.gif
Marko_mx-3
Še preveč smo opazni, pomoje vejo skoraj za vsak naš premik
Symon
QUOTE(Marko_mx-3 @ 11 May 2006, 15:35) *

Še preveč smo opazni, pomoje vejo skoraj za vsak naš premik

happy0158.gif A pol se dobimo jutri ob 25:61 pri Leclercu? happy0195.gif
Ah pomoje ne vejo no. Vsaj fizično ne vejo kdaj in kje vsakodnevno dirkamo tongue.gif drugo je pa tukaj na internetu, ko policaji čisto enostavno preberejo vse o nas.
No sem, Simon uživam v hitrejši vožnji ampak le kadar je prazna cesta, da ne ogrožam drugih, ker to je zadnje, da bi se zaletel v koga ali še kaj huje sad.gif
OK, offtopic.... blink.gif
ReDevil
Za tablco mi ponavat nč ne težijo, mal jim povem da so mi glih učeri udarli tist odbijač (ko sem ga takrat dal v rubriko vandalizem) in mi obenem še odlomili nosilček tablice in da bom v kratkem dobil druzga in bo šla tablca na mesto, pol pa ni več debate o tem! happy0158.gif

Men pa so po mojem pri prekoračitvi kar malo pomagale tut "napačne" gume, ker sem pred tednom montiral 185/65/14 in mi zdej števc rajš kaže manj kot pa preveč glede na realno brzino, tko da prov smešna scena vse skupi! z0tdntknw.gif

DRgač pa glede polcajev vsak dan mal napredujem, dons npr. v kamniku pred pol urce me niti ustavli več niso, pa so imeli patruljo za cesto, tko da maaaajka! party0024.gif
Violet
QUOTE(BlackWolf @ 10 May 2006, 14:09) *

Sicer sem že malo iz prometa, ampak kolikor se spominjam je zadeva takšna:

- najprej! časa imaš 5 (pet) dni, da napišeš Izjavo (Obvestilo kršitelju da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška) Ampak, če nimaš res dobrega izgovora, potem lahko pozabiš na to (me je tiščal lulat, me je doma čakalo kosilo, punca je noseča,...) samo nujen razlog lahko uniči postopek (ne daj bože, ampak smrt ali podobno). V izjavo pa lahko napišeš, da želiš plačilo na obroke, ker zaradi slabega finančnega stanja ne moreš plačati v enem zneski (slaba štipendija, kredit, mala plača,...)
- ali so merili res tebe??? to pa je tvoja beseda proti policistovi, s tem da je on stokovno usposobljen za rokovanje z laserskim merilnikom hitrosti.
1. Laserski merilnik hitrosti ne deluje na principu izdelave slike, saj je vendar laserski, zato pa policaj nameri voznika in ga izmeri. Na merilniku se prikaže izmerjena hitrost in razdalja na kateri je bil voznik izmerjen. Sliko lahko dobiš samo iz radarja Multanova ali Provida, katera ti pokaže zapis v obliki video posnetka.

rok 5 dni bi bila samo možnost dana kršitelju, ki se ob ugotovitvi ali obravnavanju prekrška ni mogel izjaviti o prekršku in ni mogel biti poučen o pravicah (npr. kršiteljeva upravičena ali neupravičena odsotnost ali psiihofizično stanje, ki mu onemogoča izjaviti se o prekršku), da se lahko pisno izjavi, ter navede dejstva in dokaze, seveda velja vse to pred izdajo odločbe o prekršku

rok 8 dni velja, dolžan si plačati v 8 dneh od plačilnega naloga ali v tem roku vložiti zahtevo za sodno varstvo, če pa kršitelju plačilnega ni mogoče vročiti takoj na kraju prekrška, se mu plačilni nalog vroči po določbah ZUP-a, nadalje, če kršitelj ne plača globe v predpisanem roku in v znesku, določenem v plačilnem nalogu in ne vloži zahteve za sodno varstvo, se pošlje plačilni nalog v prisilno izterjavo

laserski merilnik: seveda je jasno, da lahko ugovarjaš samo, če je bila laserska naprava, kjer se slikana hitrost pojavi, in ni trajne narave, torej se NE EVIDENTIRA, ali po domače povedano IZGINE, temu lahko vedno ugovarjaš, možnosti so glede na sodno prakso 50:50

ReDevil
Mater milo - takale ura okol 22h al 23h med tednom je strup za mal prehitre šofije, ker nasrečo zdej ful po polžje vozim čez naselja in pa tut prejle nam je zelo lepo blendal nasprot vozeč, ampak pripelju sem pa vseeno 50 po števcu in ne 25 tko kot nekateri, ko posumijo na policajsko zasedo! dry.gif
suicidal
samo to pa res. samo da ti malo poblendajo nasproti vozeči, se folk userje pa potem pelje 30 ali manj. Ma daj pelji se 50, zaboga.

meni je prav fajn, ker se vedno držim omejitev in me niti malo (ampak res niti malo) ne skrbijo kontrola prometa, razni radarji, provide, ..., se pravi vožnja brez pritiska. happy0158.gif
ReDevil
Lih prele (okol 21.30) sem videl kapse mal naprej od trzinske ind. cone (nasledni čist lokalni semaforček) proti ljublani če se peljemo od Žomdal, pa je polcaj enmu mahal, un pa samo po gasu, ampak je biv Meca A serija, tko da so se najbrž hit srečal, ker škodilakov karavanov ni za podcenjevat! happy0195.gif
Boss
QUOTE(ReDevil @ 16 May 2006, 22:55) *

Lih prele (okol 21.30) sem videl kapse mal naprej od trzinske ind. cone (nasledni čist lokalni semaforček) proti ljublani če se peljemo od Žomdal, pa je polcaj enmu mahal, un pa samo po gasu, ampak je biv Meca A serija, tko da so se najbrž hit srečal, ker škodilakov karavanov ni za podcenjevat! happy0195.gif

pa misliš, da se jim da lovit take, ker v tem času, k se ukvarjajo z lovljenjem lahko deset drugih pokasirajo ... za unga bodo pa itak samo tablco preveril pa opravili kakšen vljudnostni obisk ob 3:30 zjutraj smile.gif
ReDevil
Trenutn na odprtih cestah že mal treniram prtiskanje skrajno desnega pedala, tko da upam da ni kej dost radarjev do nedele zutri! biggrin.gif

Pa še pr polcajih mam veze, tko da upam da mi nav hudga (bla sva glih z Wolfom na pjači)! party0016.gif tongue.gif
Sirius

Sm šou iz šole dam pa so me na Zaloški ustavl policaji !!! So mi namerl z laserskim radarjem 89km/h,

Bodi srečen, da nisi imel še 2km/h več pa bi pokasiral kazen 120.000Sit + 5 točk in še najmanj mesec dni prepovedi vožnje!!!! blink.gif blink.gif z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif
Symon
QUOTE(ReDevil @ 16 May 2006, 22:55) *

happy0195.gif Tut jaz poznam ene dva, ki sta ušla policajem pa sta imela manjšo konjenico kot konkurenca, ki je dirkala proti njim. happy0195.gif Jaz pravim, jajca morš met za kaj takega. blink.gif
LabiGT
QUOTE(Symon @ 21 May 2006, 12:23) *

happy0195.gif Tut jaz poznam ene dva, ki sta ušla policajem pa sta imela manjšo konjenico kot konkurenca, ki je dirkala proti njim. happy0195.gif Jaz pravim, jajca morš met za kaj takega. blink.gif

to sem kar precej prakticiral ko sem bil "majhen"...se pravi pod 18 biggrin.gif
Symon
QUOTE(LabiGT @ 21 May 2006, 13:18) *

to sem kar precej prakticiral ko sem bil "majhen"...se pravi pod 18 biggrin.gif

A z avtom? wink.gif Sicer pa k enemu še vedno niso prišli na obisk, ta prvi se je pa tudi misli, da izgovoril nekako.... Iz tega lahko sklepam samo to, da če prehitro pripelješ je najbolje lepo naprej odpeljati in uiti. blink.gif
LabiGT
QUOTE(Symon @ 21 May 2006, 15:03) *

A z avtom? wink.gif Sicer pa k enemu še vedno niso prišli na obisk, ta prvi se je pa tudi misli, da izgovoril nekako.... Iz tega lahko sklepam samo to, da če prehitro pripelješ je najbolje lepo naprej odpeljati in uiti. blink.gif

Z avtom jea...
zacel vozit pri 13 al 12 ne spomnem se
blindek
jaz tudi nekje 12-13...prva nesreča pri 14 whatever.gif vendar brez nekih posledic smile.gif
ReDevil
Ko sem jz še čokolino po flaški pil, ste nekateri zgleda že avtomobile po dvorišču razbijal! happy0195.gif
Mally
Da malo osvežim temo in dodatno povprašam po nekaj informacij v zvezi s tem.

Že za vnaprej:
- priznam prekoračitev hitrosti,
- vem da ni noben drug kriv, kot js,
- zavedam se, kaj bi lahko bilo, če bi do tistega prišlo.

Vglavnem...

Dogodek:
Nedelja zvečer okoli 19ih-ponoči.
Radar v naselju.
Izmerjena hitrost, po njihovih navedbah (Policaji), na razdalji 200metrov-88km/h.
Odstopanje ročnega radarja (nevem kater tip-kaže samo hitrost) (njihova navedba) -5 km/h.
Direktiva itak na sodišče in tako dalje.

Kolikor sem prebiral te naše zakone in vse ostalo, me zanima par vprašanj

Kako je s tem, če ne dobim zapisnika o prekršku v vpogled oz. v podpis?
- rečeno mi je bilo, da dobim to z vabilom na sodnijo, ali pa na sodniji sami.

Bo kaj pomagalo, če se sklicujem na to, da je Policaj, ki je meril hitrost, držal aparat prosto v roki...ni bil naslonjen, da vsaj zbijem pod 80km/h...mnogo blažja kazen.

Nočem se izogibat kazni, ampak če se da izognit višini kazni, predvsem pa prepovedi vožnje, mi bo dosti pomagalo.

Hvala za odgovr in pozdrav...Mally
jures
(Mally @ 8 Dec 2009, 13:28) *

Da malo osvežim temo in dodatno povprašam po nekaj informacij v zvezi s tem.

Že za vnaprej:
- priznam prekoračitev hitrosti,
- vem da ni noben drug kriv, kot js,
- zavedam se, kaj bi lahko bilo, če bi do tistega prišlo.

Vglavnem...

Dogodek:
Nedelja zvečer okoli 19ih-ponoči.
Radar v naselju.
Izmerjena hitrost, po njihovih navedbah (Policaji), na razdalji 200metrov-88km/h.
Odstopanje ročnega radarja (nevem kater tip-kaže samo hitrost) (njihova navedba) -5 km/h.
Direktiva itak na sodišče in tako dalje.

Kolikor sem prebiral te naše zakone in vse ostalo, me zanima par vprašanj

Kako je s tem, če ne dobim zapisnika o prekršku v vpogled oz. v podpis?
- rečeno mi je bilo, da dobim to z vabilom na sodnijo, ali pa na sodniji sami.

Bo kaj pomagalo, če se sklicujem na to, da je Policaj, ki je meril hitrost, držal aparat prosto v roki...ni bil naslonjen, da vsaj zbijem pod 80km/h...mnogo blažja kazen.

Nočem se izogibat kazni, ampak če se da izognit višini kazni, predvsem pa prepovedi vožnje, mi bo dosti pomagalo.

Hvala za odgovr in pozdrav...Mally

Včasih pri sodniku pomaga da si takole pošten, še posebej če nimaš zgodovine prekrškov....druge ni, lahko daješ pritožbe a te bodo le dodatno koštale.

Glede prepovedi....če je 1 meses, dobiš skoraj vedno odločbo na sredini tega termina, ker so počasni, na primer prepoved od 1.1.2010 do 1.2.2010 lahko prejmeš 15.1.10 po pošti...

Ta je zanimiva - dobiš navadno belo kuverto, po navadni pošti.....
JozaGulikoza
Hja, pritožbe se ti ne izidejo, sem se dvakrat pritožil in popušil, pa znatno povečal kazen! dry.gif blush.gif
Activa
Drugič pa po omejitvah in po desni.
Mene so pred leti v Krškem sklatili na 180-190m razdalje ashamed0001.gif , hitrost s popustom pa 84 km/h. Mi je policaj rekel da bo o nadaljnem postopku odločal sodnik za prekrške police.gif .
Kazen: 3 točke, 50kSit z0tdntknw.gif
Nauk: Omejitve več kot 30 km/h od takrat ne presegam več, je namreč predrago happy0158.gif .
Mally
Activa...vem da se je treba držat predpisov...ma sem vozil čist tako...nedeljsko sproščeno, s fajn muziko, malo sem se še zamislil...
No...ostalo vemo.

O kakršnikoli pritožbi sploh ne razmišljam Joža, ker se potem to vseskupaj vleče v nedogled, pa glede na to, da sem imel prekrške v svoji 12 letni karieri vožnje, tudi vprašanje če bo kaj iz tega.

Samo vprašal sem, če se lahko recimo zgovarjam še pri odstopanju aparata, ker Policist ni bil naslojen nikamor, oz. če pomaga.

Kazen kakršna bo, bo, sem si jo zaslužil...ampak najbolj me muči prepoved vožnje.
Služba in privat (doooolge razdalje).

PS @ Activa: Si še poceni prišel skozi...danes je to 1000 okroglih (najmanj), +9 pik in prepoved.
Activa
Tudi takrat ni bilo poceni. Jaz sem priletel na podobno foro. Vožnja okoli polnoči, pot na morje, glasba, široka gladka cesta, rahlo padajoča, prometni znak, ki ga nisem niti videl, in policaj z liziko. Fora je bila kasneje, ko je en model priletel 110, kolikor sem slišal policaja , ki ga je pohitel ustavit. Ko mi je napisal papirje sem lahko šel. Zjutraj pa me še enkrat čopnejo hrvati v Makarski na Jadranski magistrali. Bil je nek klanc omejitev 30 ali 40 jaz pa okoli 60. Pa je šlo 100 kun.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.