QUOTE(lumpator @ 9 May 2006, 17:30)

Sm šou iz šole dam pa so me na Zaloški ustavl policaji !!! So mi namerl z laserskim radarjem 89km/h, dovoljeno pa je tam največ voziti 60km/h. Dobil sm 60.000 SIT in 3 kazenske točke
1. kako nej mi dokažejo da so res mene merl in da je moj avto ????
2. kako se da kej zagovarjat ????
3. A grem k sodniku za prekrške ???
4 Dejte mi svetovat kaj je najbolje da pridm čim ceneje rajš dam tistmu za pijačo !!!
Tnx že v naprej upam da se bo najboljš rešil ajde

Sicer sem že malo iz prometa, ampak kolikor se spominjam je zadeva takšna:
- najprej! časa imaš 5 (pet) dni, da napišeš Izjavo (Obvestilo kršitelju da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška) Ampak, če nimaš res dobrega izgovora, potem lahko pozabiš na to (me je tiščal lulat, me je doma čakalo kosilo, punca je noseča,...) samo nujen razlog lahko uniči postopek (ne daj bože, ampak smrt ali podobno). V izjavo pa lahko napišeš, da želiš plačilo na obroke, ker zaradi slabega finančnega stanja ne moreš plačati v enem zneski (slaba štipendija, kredit, mala plača,...)
- k sodniku za prekrške NE greš, ker dobiš Odločbo o hitrem postopku, katere se sedaj rešujejo na policisjki postaji, katera vodi postopek o prekršku. Čez približno mesec boš dobil dve položnice in sicer 60.000,00 SIT + stroški postopka kateri znašajo najmanj 10.0000,00 SIT. Razen če se pritožiš na Odločbo o hitrem postopku - potem se zadeva odstopi k Sodniku za prekrške, kjer je pa ista kazen, ampak večji stroški postopka, če sodnik ugotovi da si kriv.
- ali so merili res tebe??? to pa je tvoja beseda proti policistovi, s tem da je on stokovno usposobljen za rokovanje z laserskim merilnikom hitrosti.
QUOTE(Violet @ 9 May 2006, 22:14)

1. na radarju mora ostati evidentiran zapis in to ne samo v digitalni obliki - ta izgine z displeya (moral bi zahtevati sliko); ali si podpisal zapisnik, če si ga, je ugovor malce težji, vendar še mogoč - glede odklonitve podpisa ni nobenih sankcij, ker policist napiše "odklonil podpis"
5. pa kolkokrat moram še povedat, da ne divjajte čez naselje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. Laserski merilnik hitrosti ne deluje na principu izdelave slike, saj je vendar laserski, zato pa policaj nameri voznika in ga izmeri. Na merilniku se prikaže izmerjena hitrost in razdalja na kateri je bil voznik izmerjen. Sliko lahko dobiš samo iz radarja Multanova ali Provida, katera ti pokaže zapis v obliki video posnetka.
5. Pri tem se pa popolnoma strinjam s tabo. NE DIVJAJTE ČEZ NASELJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!