Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zvočniki
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Enzo
Lep pozdrav ljubitelji Mazd smile.gif

Mam eno vprašanje in sem ziher, da mi bo kdo izmed vas znal pomagat:

rad bi si vgradil še 2 zvočnika v 323f (letnik 1999) in če se ne motim je temu namenjen prostor v zadnjih vratih. Zanima me kaki zvočniki sploh pašejo noter??

LP

E.
mazda-mx3
Pozdravljen....

po vsej verjetnosti pasejo noter 13ke...zakaj pa bi dajal v zadnja vrata zvocnike?

kot predlog: raje daj v sprednja vrata locene dvosistemce s kretnico...woofercke + TW, napajane preko ojacevalca (od 60W RMS gor bo vse OK spilalo tudi za zadnje potnike) + sub v prtljaznik. To je najbolj preskusena in ugodna varijanta, tako za poslusanje kot cenovno.

LP
gecko
Zdravo,

sicer nisem ne vem kak mojster, ampak pomoje je bolje, da zadaj ne montiraš nič - razen če bi izrecno želel, da imajo potniki zadaj malo boljše ozvočenje. S tem, ko boš zvočnike dal zadaj, ti bo pokvarilo zvočno sliko spredaj.

Kot je že mazda-mx3 napisal, (če bi rad dober zvok) je bolje narediti dvosistemski paket - SW (16 cm - 13 cm je že malo malo) in tweeter, pa oboje daš na en uredu ojačevalec, pa zna kar dobro igrat (odvisno od izbranih komponent in s tem $$$$ smile.gif )

jaz imam tako narejeno - sicer vrat nimam urejenih (beri: nobenega premaza, materialov za dušenje vibracij,....), tako da ni tistega globokega basa - če si vrata uredu urediš, skoraj ne rabiš posebej subwooferja (razen če si kaki bass freak laugh.gif )

LP
goldhorn
Kaj pa kaka možnost montaže ojačevalca in suba v Mazdi 6? Modulni sistem, ki ga ima je namreč nedostopen....
mazda-mx3
QUOTE (goldhorn @ Jul 28 2004, 01:57 PM)
Kaj pa kaka možnost montaže ojačevalca in suba v Mazdi 6? Modulni sistem, ki ga ima je namreč nedostopen....

Za mazdo6 bi ti znala wildcat po moje kaj svetovat.
Naceloma vse avtomobilske hise imajo pripravljene nadgradnje obstojecih audio naprav v vozilih.

Cene pa ti dajo obstojece ven in kupis ksno drugo stvar.......ce se to sploh da.

Cene pa kupis ojacevalec ki ima vhode za ze ojacan signal...taki ojacevalci obstajajo.
In pol samo na ojacevalec prikopis sprednji sistem in namesto zadnjih zvocnikov vezes sub v bridge.
torstorm
v vrata daš enokomponentni zvočnik s trobljo, ne dvosistemcev ali več, na armaturko pa od spredaj visokotonce.V zadnja vrata ne dajaj nič.V prtljažnik pa subwoofer.Jaz mam spredaj v vratih zvočnik od bose sistema, na armaturki pa kenwood visokotonce.Odzadi pa woofer(raveland bolj taka firma špila pa dobro).Na strani takoj za prednjim sedežem pa mam male ovalce ,ki špilajo srednji in nizki ton (do 6000 Hz).Celotna zadeva da zelo čist zvok ,tudi ko je fest naglas.
Mazda323
Hej torstorm mi lahko prosim poveš kje si nabavo Bose zvočnike ker jih jaz nikjer ne najdem sad.gif

Lp.
bolee
za mazdo 6 je kot dodatna oprema omenjen bose sistem
torstorm
vzeti so bili iz nekega avta, mi jih je eden zrihtal.Pa pri mazdah so bili kot dodatna oprema tudi. smile.gif
bolee
u kenwoodovem katalogu maš vse lepo napisanokiri zvočniki pašejo v kir avto, v mojo mazdo pašejo 17cm, v originalu so 16cm, sam sm pioneerce 17ko brez problema not dau
Enzo
Hvala vsem za vaše izčrpne odgovore:)

LP
torstorm
če boš dal notri pioneer 17ke še daj gor tudi visokotonce, ker so 17ke spodaj in se višji toni slabo čujejo gor.
Sedlarko
(torstorm @ 30 Jul 2004, 20:50) *

če boš dal notri pioneer 17ke še daj gor tudi visokotonce, ker so 17ke spodaj in se višji toni slabo čujejo gor.

Tudi jaz ti priporočam visokotonce... Sam sem jih danes zmontiral in moram reči da je odlično.
mazdaman
(Sedlarko @ 27 Jun 2011, 12:32) *

Tudi jaz ti priporočam visokotonce... Sam sem jih danes zmontiral in moram reči da je odlično.

Tema je iz leta 2004
Hazzard20
(mazdaman @ 27 Jun 2011, 12:57) *

Tema je iz leta 2004

Mogoče rabi nasvet še danes v letu 2011.... hahaha
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.