Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Dopolnitev vsebine strani...
Mazda forum Slovenija > Razno > Tehnične zadeve povezane s forumom
LiPi
Zanima me, ce bi se dalo naredit se neko osnovno stran (ne samo forum), na kateri bi zbrali cim vec tehnicnih podatkov mazda, slike...da tudi nekdo ki se odloca za nakup mazde pridobi nekaj informacij ze na nasi strani. Ce se ze nebi lotili uvodne strani bi pa lahko dodali na forumu (Pomoc Iskanje Uporabniki Koledar Tehnicni podatki). Da dodamo se nekaj vec slovenski mazda strani. Pa se galerijo v stilu : uporabnik-opis.

No zacnimo razpravljat v tej smeri....pa se razdelimo delo na nekaj uporabnikov(kar se iskanja podatkov tice).

LP, Andrej
uklopko
no js se čisto strinjam!!!!!
Ampak to bo moral pa naš nadrejeni povedat!!!
No bošti kako bo!?? happy0158.gif
komar
QUOTE(LiPi @ 25 Jun 2006, 21:42) *

Zanima me, ce bi se dalo naredit se neko osnovno stran (ne samo forum), na kateri bi zbrali cim vec tehnicnih podatkov mazda, slike...da tudi nekdo ki se odloca za nakup mazde pridobi nekaj informacij ze na nasi strani. Ce se ze nebi lotili uvodne strani bi pa lahko dodali na forumu (Pomoc Iskanje Uporabniki Koledar Tehnicni podatki). Da dodamo se nekaj vec slovenski mazda strani. Pa se galerijo v stilu : uporabnik-opis.

No zacnimo razpravljat v tej smeri....pa se razdelimo delo na nekaj uporabnikov(kar se iskanja podatkov tice).

LP, Andrej

Potem pa to ne bo več "Mazda forum" !!!! whatever.gif

Mislim, da je takih podatkov dovolj na netu - to pa naj ostane forum...to je samo moje skromno mnjenje! happy0158.gif tongue.gif
mazda-mx3
ma sej ideja je dobra...pol bi nastal v bistvu portal...
problem vidim jaz v temu, da nebi bilo osvezenih podatkov, ker pac nimajo vsi casa in voljo pisat razne clanke...

ce pa portal nima vedno svezih novic, ga je brezveze imet...

moje mnenje...
Boss
potem se gre lahko na nivo portala - sledi lahko dogovor tudi s kakšnim Mzada prodajalcem/serviserjem, da da svojo reklamo gor oziroma, da posodi nove modele avtomobilov za test, testnik pa o tem kakšen članek napiše.
LiPi
Sej ni potreba po clankih.... le podatki vozil npr: mazda 323f model ba od 1996-98...moc,teza.poraba,motorji...
Ravno toliko da ce se nekdo zanima za nakup stare mazde (podatki novih so tako ali tako pri prodajalcih) dobi neke grobe info... res je da je tega veliko tudi na drugih straneh a bi pridobili nove podatke in s tem tudi kaksnega novaga clana, ki bi se odlocil za nakup mazde (a ni ravno to namen foruma pogovor o mazdah ter sirjenje kroga ljubiteljev). Tako da podatkov nebi biloo treba obnavljat, le enkrat zbrat cim vec info.

LP, Andrej
Marko_mx-3
Da bi naredili neko podatkovno bazo kakšne mazde so vse na voljo pri nas in na kaj je potrebno recimo paziti pri nakupu?

Mislim da je ideja kar dobra samo mislim da bi bil to bolj projekt za čez zimo recimo, ker zdaj je ravno tak čas da se recimo meni nič ne da delat.
LiPi
No potem si pa lepo zdaj razdelimo delo ...vak naj zbdere cim vev info za en model....pa se septembra slismo:)

LP, Andrej
mazda-mx3
QUOTE(Marko_mx-3 @ 26 Jun 2006, 10:56) *

Da bi naredili neko podatkovno bazo kakšne mazde so vse na voljo pri nas in na kaj je potrebno recimo paziti pri nakupu?

to so meli v eni prejsnji verziji od avto.net...enx leta 2000 se mi zdi...
Symon
QUOTE(LiPi @ 26 Jun 2006, 10:52) *

Sej ni potreba po clankih.... le podatki vozil npr: mazda 323f model ba od 1996-98...moc,teza.poraba,motorji...
Ravno toliko da ce se nekdo zanima za nakup stare mazde (podatki novih so tako ali tako pri prodajalcih) dobi neke grobe info... res je da je tega veliko tudi na drugih straneh a bi pridobili nove podatke in s tem tudi kaksnega novaga clana, ki bi se odlocil za nakup mazde (a ni ravno to namen foruma pogovor o mazdah ter sirjenje kroga ljubiteljev). Tako da podatkov nebi biloo treba obnavljat, le enkrat zbrat cim vec info.

LP, Andrej

Jup, nekaj takega načrtujem jaz za svoj forum. Pač, zbereš podatke o vseh modelih in jih objaviš. Pa dodaš kašno zanimivost itd in zna kar lepo izgledati, če mene vprašate.
wink.gif
madmax
Vsekakor zanimiva ideja vredna pohvale.

Če se "šefi" odločijo za tovrstno širitev bi se z veseljem vključil v ta projekt.

Mislim da če se vsi vključimo v okviru svojih časovnih zmožnosti tale projekt nebi smel biti prevelik problem/zalogaj. cool.gif

Marko_mx-3
Najboljš bi skoraj bilo da vsak napiše glede na svoj avto, gledano na letnik, itd.
LiPi
No pocakajmo mnenja sefov... ce pa sefi nebodo za to pa si lahko kljub temu vzamemo cas pa vsak napise en dolg post pa se ta post nato zaklene oz se ga da na zacetek in zaklene....

LP, Andrej
YavarYe X6V6
QUOTE(LiPi @ 26 Jun 2006, 15:23) *

No pocakajmo mnenja sefov... ce pa sefi nebodo za to pa si lahko kljub temu vzamemo cas pa vsak napise en dolg post pa se ta post nato zaklene oz se ga da na zacetek in zaklene....

LP, Andrej

Tukaj NI šefov !!!!!!!!!!! confused0059.gif
LiPi
No ker nisem od zacetka foruma prisoten nevem na koga bi se moral obrnit za take predloge.. blink.gif
Kaj zdaj a se bomo kaj zmenli yahoo.gif ali samo party0016.gif

LP, Andrej
Samc
ce kdaj ne ves na koga se obrniti so tukaj zmeraj administratorji in pa moderatorji, ki ti bojo z veseljem pomagali .... sam zal jest tukaj nimam nic zravn .... tko da se obrni na bosti-ja
Symon
QUOTE(LiPi @ 26 Jun 2006, 15:23) *

Kar začni s svojim avtom, zgledi vlečejo. wink.gif Pa daš pod splošno in potem Moderatorji naredijo eno področje samo za te teme- opisi in podatki o avtih.
Marko tvoja ideja sploh ni slaba! love0030.gif Če je več lastnikov določenih avtov (323 F, MX-3, 6, 3) Se potem pač zmenite glede na motor in skupaj napišete. Jaz bi delal praktično sam, če se ne vključi Torstorm. Mogoče bom kaj napisal. wink.gif
Bosti
Zadeva je vsekakor zanimiva, problem je kot ste že sami ugotovili v tem, da večini kmalu upade vsa zagnanost in bi potem po določenem času imeli le neko zastarelo bazo podatkov, ki ne bi bila več nikomur v pomoč.

Osebno sem takim stvarem naklonjen, le da to potem pomeni tudi neko obvezo sodelujočih.
LiPi
QUOTE(Bosti @ 27 Jun 2006, 14:32) *

po določenem času imeli le neko zastarelo bazo podatkov, ki ne bi bila več nikomur v pomoč.

Ravno v tem je bistvo, podatke vozil ni potrebno azurirat (kolkor je mel konjev mx3 leta 1995 jih ima se vedno danes) tongue.gif Zadeva bi bila samo pregled celotne palete vozil,motorjev...da imas neko izhodisce ce si zelis mazdo kupit. Se pravi glavni podatki skupaj zbrani.
No jaz se bom potrudil zbrat podatke...le avto kar vi dolocte ker 323f ba jih ima cel kup uporabnikov...pa ima vrejetno kdo ze ogromno podatkov zbranih...

LP, Andre
KAALman
tak misliš ?

http://www.kaalman.si/mx-3/tehpod/mx3-podatki.htm

sicer sem jaz to samo iz nemščine prevedel... ampak tu je smile.gif
blindek
če bi blo tak kot ma kaalman bi blo prelepo smile.gif
to je res super

tiste informacije glede končne hitrosti 1.6l motorja ne vem če drži
moja mazdica je letala skoraj 200 smile.gif
Marko_mx-3
JAh pomoje je kar točn podatek ker do 180 že pride pol se pa vleče, meni tale 10,5s do 100 mal sumljiv ker jaz imam mislim da kar okol 12
LiPi
.......... in kaj smo ugotovili?

Ali se bo naredilo skupno? ali vsak zase in damo v forum kot post?

Lp. Andrej
Bosti
Nekaj bom postavil, da se bo dalo vnašati, le nekaj časa potrebujem.
LiPi
Nisem mislil preganjat da nebo pomote.... No bom zacel zbirat podatke.. pa se slismo ko bo koncano... ce potrebujes pomoc povej(zbiranje podatkov, ideje...programirat pa ne znam biggrin.gif )

Lp,Andrej
David
QUOTE(KAALman @ 27 Jun 2006, 23:31) *

tak misliš ?

http://www.kaalman.si/mx-3/tehpod/mx3-podatki.htm

sicer sem jaz to samo iz nemščine prevedel... ampak tu je smile.gif

Boldman je naklonjen pretiravanju... PREVERJENO!!!! w00t.gif love0072.gif
apcih
mislim da bi se že lahko odstranile snežinke z glave foruma?
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.