Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nastavitev potovalnega računalnika
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
btrafela

Vsaj v Mazdi 5 potovlani računalnik kaže občutno premalo povprečno porabo od izračunane.
Razlika je, vsaj pri meni, skoraj za liter.

Lahko pa to prenastavimo, tako da mu lahko določimo, koliko % naj kaže več ali manj.

1. Pritisnite in držite tipko za resetiranje števca dnevnih kilometrov, in prižgite kontakt
2. Držite še tipko dokler se vam na števcu ne prikaže "lese" in jo potem takoj spustite
3. S tipko za res. števca dnevnih km. se sprehodite po posameznih točkah(kodah) potovalnega računalnika
4. Pri kodi "50" je procent natančnosti povprečne porabe (v osnovi je 0)
5. S tipko INFO lahko spreminjate vrednosti v % (-15, -10, -5, 0, 5, 10, 15)
6. Ko ste nastavili željeno vrednost, držite tipko INFO tako dolgo, dokler se ne sliši kratek pisk in nato izklopite kontakt.

Kaj pomenijo druge kode v potovalnem računalniku, mi ni uspelo nikjer najti. Mogoče bo kdo drug imel srečo.

Te nastavitve lahko delujejo tudi v drugih modelih in ne samo v 5-ki.
Za posledice ne odgovarjam.

Vir: povzeto po tujem forumu
BOJČ
Hmmm, zanimivo. Tudi mene zanima taka zadeva pri 6-ki, pa ne vem, če je zadeva enaka, da ne bom kakšnega kozla ustrelil. Mogoče je pa to že kdo poizkusil? z0tdntknw.gif
Boss
problem je samo v tem, da se čez nekaj časa zadeva spet resetira na prvotno vrednost (0) in je potrebno ponoviti postopek
BOJČ
(Boss @ 23 Aug 2006, 10:20) *

problem je samo v tem, da se čez nekaj časa zadeva spet resetira na prvotno vrednost (0) in je potrebno ponoviti postopek

A potem je postopek pri 6-ki enak? z0tdntknw.gif
btrafela
(Boss @ 23 Aug 2006, 10:20) *

Tudi ta problem mi je poznan, vendar ni neke trajne rešitve. Razen, če kaj na
servisu lahko sprogramirajo.
Boss
QUOTE(BOJČ @ 23 Aug 2006, 10:22) *

A potem je postopek pri 6-ki enak? z0tdntknw.gif

yap
Krapek
Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj!

Vozim mazdo5, letnik 2007 katera nima potovalnega računalnika. Bi mi znal kdo povedati, če se da to zadevo kako nadknadno vgraditi ali pa celo preprosto odkleniti? Na netu sem veliko našel kako odkleniti mazdo 3 za mazdo 5 ne najdem nikjer.

Hvala za odgovore!

Krapek
Kaj res noben neve kako rešit zadevo? ohmy.gif
YavarYe X6V6
(Krapek @ 22 May 2010, 19:53) *

Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj!

Vozim mazdo5, letnik 2007 katera nima potovalnega računalnika . Bi mi znal kdo povedati, če se da to zadevo kako nadknadno vgraditi ali pa celo preprosto odkleniti? Na netu sem veliko našel kako odkleniti mazdo 3 za mazdo 5 ne najdem nikjer.

Hvala za odgovore!

A je to možno ?

Drugače pa bodi vesel da ga ni, ker te bo nasankal da ti bo žal da ga imaš.
jures
(btrafela @ 23 Aug 2006, 10:02) *

Vsaj v Mazdi 5 potovlani računalnik kaže občutno premalo povprečno porabo od izračunane.
Razlika je, vsaj pri meni, skoraj za liter.

Lahko pa to prenastavimo, tako da mu lahko določimo, koliko % naj kaže več ali manj.

1. Pritisnite in držite tipko za resetiranje števca dnevnih kilometrov, in prižgite kontakt
2. Držite še tipko dokler se vam na števcu ne prikaže "lese" in jo potem takoj spustite
3. S tipko za res. števca dnevnih km. se sprehodite po posameznih točkah(kodah) potovalnega računalnika
4. Pri kodi "50" je procent natančnosti povprečne porabe (v osnovi je 0)
5. S tipko INFO lahko spreminjate vrednosti v % (-15, -10, -5, 0, 5, 10, 15)
6. Ko ste nastavili željeno vrednost, držite tipko INFO tako dolgo, dokler se ne sliši kratek pisk in nato izklopite kontakt.

Kaj pomenijo druge kode v potovalnem računalniku, mi ni uspelo nikjer najti. Mogoče bo kdo drug imel srečo.

Te nastavitve lahko delujejo tudi v drugih modelih in ne samo v 5-ki.
Za posledice ne odgovarjam.
Vir: povzeto po tujem forumu

To je ze blo tukaj ja in vela za vse mazde (novejse)
Krapek
Jures, očitno si me slabo razumel!

Pri meni je problem, da nimam potovalnega računalnika! Zato sem vprašal, če kdo ve kako se da ta odkleniti, da bo deloval, ker menim, da so ti novejši avti narejeni serijsko in vsi vključujejo ta računalnik le pri nekaterih je zaklenjen. Vsaj pri nekaterih mazdah 3 se je ta dal odkleniti.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.