Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zaščita podvozja
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
323F Mate
Ok,

zanima me koliko to stane, če daš nekomu delat, pa s kakšno mažo se to pospreja/premaže oz.
cel postopek, če bi se sam spravil na to.

Domnevam, da rabiš avto nekako dvignit in vsaj odstranit auspuh...

Kakršne koli informacije glede vsega skupaj so dobrodošle.

Verjetno bi ga tudi moral najprej res temeljito oprat od spodaj. smile.gif

Hvala!
uklopko
res je!!!
avto je treba dvignit in oprat!!!
nato pa pride posebna smola za tako zadevo!!!!
Ponavadi pride ke okoli 10-20 jurju!!!!
lahko ti to kak ličar nardi ali pa prašaj na amzs

lp
Sorti
Tole pa res ni slaba ideja??Sam če maš še vredu pleh(nepoškodovan) se mi zdi da še ni potrebe po zaščiti, čeprav škodi pa nič ne: whatever.gif
Symon
(Sorti @ 15 Oct 2006, 22:53) *

Sam če maš še vredu pleh(nepoškodovan) se mi zdi da še ni potrebe po zaščiti, čeprav škodi pa nič ne: whatever.gif

Sploh ni res. Pleh začne prej ali slej rjaveti, to je dejstvo. In to ne glede na to ali je avto poškodovan. Že zaradi kamenčkov in praskic je lak tanjši in ponavadi začne rjaveti okoli takšnih luknjic in pa seveda okoli blatnikov. Skratka zeloo koristna zadeva.
Kdo to dela? Ne vem točno ampak vem, da se za to uporablja nekakšno olje KROWN. Aha zdaj sem se spomnil, mislim, da gre za podjetje TRI KRONE, ki to olje uvaža (kanadski produkt). Avto se res opere, potem ga pa nekako s paro tega olja posprejajo, vsaj tako sem prebral v AvtoMagazinu.
Ne izključujem pa, da se da zadevo zaščititi tudi z drugimi preparati ampak kolikor mi je znano je ta ena najboljših zadev.
ReDevil
Pred 2 tedni sem zaščitil podvozje mazdićke! happy0158.gif

Potek je bil sledeči: avto sem zapeljal na nek ploh z zadnjim koncem, tako da je bil potem ponekod cca. pol metra od tal, potem je sledilo orng pranje podvozja in na koncu bitumen sprej, ki se ga BTW dobi u raznih Mrkurjih itd. za cca. 1,5 k SIT, pol kok bo zadeva efektivna bomo pa vidl, škodvat zihr en more!

Sem pa hotu že pred 2 leti to zaščitit, pa sem odložu zadevo, pa pol lansk let, no letos je pa nastopla doba realzacije, je pa res da sem imel po nekaterih delih podvozja ful spraskan do pleha (kar vas verjetn nima prov velik članov foruma), tko da je zaščita zihr bla dobrodošla.

Sicer pa sem navdušen, da glede na to da je avto l. 1993, pa nikjer nobene gnilobe, to je res morala! happy0064.gif

Aja pa če bo kdo sprejal podvozje z bitumn sprejom, nikakor naj ne pospreja tut auspuha, ker pol pa mogoče ne bo glhi najbolš vse skupi! blink.gif
323F Mate
(ReDevil @ 23 Oct 2006, 21:15) *

Aja pa če bo kdo sprejal podvozje z bitumn sprejom, nikakor naj ne pospreja tut auspuha, ker pol pa mogoče ne bo glhi najbolš vse skupi! blink.gif

A to zna kaj zagoret? Upam, da ne...

Koliko te je pa stalo?

Sorti
(ReDevil @ 23 Oct 2006, 21:15) *

Pred 2 tedni sem zaščitil podvozje mazdićke! happy0158.gif

Potek je bil sledeči: avto sem zapeljal na nek ploh z zadnjim koncem, tako da je bil potem ponekod cca. pol metra od tal, potem je sledilo orng pranje podvozja in na koncu bitumen sprej, ki se ga BTW dobi u raznih Mrkurjih itd. za cca. 1,5 k SIT, pol kok bo zadeva efektivna bomo pa vidl, škodvat zihr en more!

Sem pa hotu že pred 2 leti to zaščitit, pa sem odložu zadevo, pa pol lansk let, no letos je pa nastopla doba realzacije, je pa res da sem imel po nekaterih delih podvozja ful spraskan do pleha (kar vas verjetn nima prov velik članov foruma), tko da je zaščita zihr bla dobrodošla.

Sicer pa sem navdušen, da glede na to da je avto l. 1993, pa nikjer nobene gnilobe, to je res morala! happy0064.gif

Pametno in zelo ugodno!! happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif
ReDevil
Ma ne vem če bi glih zagorel, ampak sej v skrajnem primeru (če si res motorik - neroda), loh še zmeri z nečim prekriješ komplet avspuh cev, pa nasprejaš ostale spodnje dele makine, pa še barve ti več ostane, če ne pacaš po izpuhu! happy0158.gif tongue.gif

Aja cena, kot sem že omenu nekje 1500 SIT, ker pral sem ga pa itak na svojem dvorišču, ampak tut če gresta v pralnco, je pa mogoče še kakšnga dodatnga jurčka! biggrin.gif

Skratka sem preveč "gorenc", da bi dajal za neko zaščito 20 in več K SIT, če lahko sami doma nardimo nekaj v tem stilu, pa še fajn mi je mal okol avta pacat in kej pametnga ustvart - za boljše zdravje le-tega! love0076.gif
GooDieZ
(323F Mate @ 24 Oct 2006, 14:58) *

A to zna kaj zagoret? Upam, da ne...

Koliko te je pa stalo?

Zagoret... no ja resda bolj težko, boš pa imel okrog (mogoče tudi v njem) avta lep čas neprijeten vonj po zažganem po/med vožnjo. Bitumen je pač normalno tekoč in uporaben nekje do 200 stopinj, pol pa se začne smodit in se segmentira nakar izgubi svoje zaščitne lastnosti. Vname se bolj težko od vročine, mora kar direktnemu ognju bit izpostavljen.

Za zaščito ti priporočam kakšen namenski premaz za te stvari, sam sem svojo 323 sedan l. 91 premazal z takim sredstvom, bom ju3 pogledal kako se mu reče, ker ne vem kam sem "piksno" zabrisal...
ReDevil
No a je kdo pol realiziru mojo idejo, ker počasi bo nastopil skrajni cajt, da vas ne bo sol napadla na svoj "muški" način! dry.gif
Marko_mx-3
Prej vso rjo še premažite z ferosanom da ne bo rjavelo pod to smolo, nevidno očem in kar naenkrat bo kakšna luknja ratala v podvozju biggrin.gif
ReDevil
Mare - a tut to je možno! blink.gif

Jaz sicer še nisem imel nobene rje, drgač pa si u soboto vidu da sem se profesionalno lotil zadeve, vsaj če sklepaš po tem kako smo imel toto joto nastavljeno, za štrihanje podna! tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.