(mlubej @ 30 Oct 2006, 13:32)

Enkrat sem doživel že, da so se policaji pognali za enim pubecom na skuterju in to ravno skozi mojo ulico, ki je, da rečem sredi naselja. Hiše iz ene in druge strani ulice, nobenega prometa, razen tam stanujočih, pubec na skuterju tiščal gas koliko je šlo, za njim pa policija v Polotu karavan, tudi koliko je šlo. Na koncu ulice mali ni zvozil ovinka in se je zapeljal v gozd, tam sta ga potem policaja dobila. Hitro se je nabrala nas skupina in ko je policaj začel biti pameten, da naj se razidemo, da nimamo tam kaj iskat, mu je sosed samo reko: Gospod, jaz imam dva mala otroka, ki sta k sreči bila doma, če nebi bila, bi bila na ulici, ob hitrosti, ki ste si jo privoščili po tej ulici, nočem niti razmišljati kaj bi se lahko zgodilo, vendar bodite prepričani, da če bi se kaj zgodilo, da vam niti ta pištola nebi pomagala, ker bi vas ubil na licu mesta. Pol pa je policaj začel govorit nekaj o grožnji uradni osebi, pa ne vem še kaj, v glavnem na koncu sta se policaja spobrala, ker smo rekli, da smo videli samo policijski avto, kako je divjal po naši ulici, nobenega skuterja. Da o tem, da jih je mali skasiral, dokler nismo prišli tja niti ne govorim. Saj ne opravičujem njegovega postopka in obnašaja, samo policaj bi moral imeti toliko pameti v glavi, da se zaradi tega, ker mali ni imel čelade, ne splača za njim divjati po ozkih ulicah, kjer je ponavadi veliko otrok.
Toliko o tem, ne rečem, da so policaji slabi, poznam jih kar nekaj, so tudi sam ljudje, vendar se nikakor ne morem znebiti dejstva, da ko enkrat oblečejo uniformo, da se počutijo močnejše kot sicer. Nažalost so moje izkušnje z njimi, govorim o postopkih, dosti več slabe, kot pa dobre. Včasih ni bilo tako, mogoče je to dokaz, da pri njih nekaj ne štima.
Lp
hja, kaj naj rečem... a si pričakoval mogoče kaj drugega, če pa so policijski operativci čedalje mlajši in eni še niti niso prilezli iz pozne pubertete. Nimajo niti znanja predvidevanja, kaj lahko določena njihova dejanja povzročijo, še manj imajo pa izkušenj, žal...
Včasih je policija bila spoštovana institucija, danes je pa vse prevečkrat predmet posmeha ampak za tako stanje so si popolnoma krivi sami oz. njihovo vodstvo.... škoda