Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Beg pred plavimi!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
ReDevil
Tkole je - že neki cajta me mika tale debata; al se splača nabit po gasu do podna al ne, oz. če v tem primeru samo še več popušiš! dry.gif

Ker zgodbice v stilu: me je polcaj lovil in sem počakal da je ustavu za mano, pa da je pršov do avta, pol pa sem nabiv po gasu in mu stegnu ter nekje za 49 ovinki parkiral, ugasnu avto in meni nič tebi nič, baje da še dans ni bilo nobene sankcije! cool.gif

Pol pa sem se 2 dni nazaj pogovarju s polcajem (medtem ko smo mel na sodišču v LJ spet kao bombo) in je blo ful cajta, tko da sem ga kaki 2 urce zaslišval na take in drgačne teme!

Pa mi je svetoval, ko sem ga kar direkt vprašal glede tega in je baje od 1.1.2006 sprememba zakona, tako da v primeru pobega je pač odgovoren lastnik vozila, ki lahko čist po nedolžnem izgubi kar neki dnarcev al pa tut izpit (če noče povedat kdo se je takrat s tem avtom vozil)! z0tdntknw.gif

Jz sem že dostkat razmišlju, ker če bi uletel (krepko) nad omejitvijo, je vprašanje kaj bi bilo najbol, ampak zdej sem pristal na trdnih tleh, tko da vidm, da bolš mal pametnejša vožnja, pa nisi pol kot 1 kriminalc pri police.gif police.gif police.gif

Kdor pa ima kake izkušnje, pa predlagam, da se odpre tema v NEVIDNEM delu! happy0064.gif

BrainY
ja to pa je zanimiva tema.

Sem tak karakter da bi pomoje zabremzal in ne nasprotno (al pa ne.. kaj vem kaj bi ma takrat vtrgalo).

Saj mamo kakega "škifa" na forumu naj pove kakšne so možne sankcije če pobegneš in trdiš da nisi sam vozil.
Grega_
Jah, če že moraš pobegniti je najbolj da luči ugasneš in dolge pržgeš (luči ugasneš da se zadaj tablice ne vidi - če te ustavlja na kakšnem temnejšem delu ceste al pa kje na vaseh) in ga pičiš ter se potem nekje skriješ. Drgač pa jest mislm da ni pametno bežat, lahko še komu drugemu kej nardiš medtem ko goniš sred noči, itak ti pa kakšne blokade kje naredijo. Je bil pa en cajt nazaj na popu posnetek novinarjev ko so bili skupaj s policaji na eni akciji kjer je kar nekaj voznikov samo na gas pritisnilo in mimo kontrole zapeljalo. blink.gif ....jest mislm da ni pametno bežat.
zemir
Po mojem je dobr bežat če maš res eno hudo mašinco(čez 200 kobilc).Kokr vidm zadnje čase na dregih se sploh noče več noben ustavljat kaj mu pa more z kiblo z0tdntknw.gif.No v vsakem primeru tega ne priporočam če bo pa že gdo to delu naj saj gleda tko da ga nebojo ujel k pol ga je šele oplel happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Symon
Jah edina pozitivna lastnost je adrenalin pomoje, iz izkušenj pa (še biggrin.gif ) ne vem.
Sem pa šel včeraj lepo počasi (120) po AC iz obvoznice LJ proti MB oziroma domov in so mimo padli policaji brez lučk. Pohodim gas, dobim ene 170 pa jih nisem ujel do Domžal, ko so šli dol... whatever.gif
zemir
Jz sem za njimi vozu mal čez 100 v trzinu bili so z Mazdo 6
nisde
Mislm da beg nima smisla. Sicer nimam lastnih izkušenj, mene niti 1x niso ustavl odkar mam izpit, to je od 21.3.2005 ((no enkrat so me na Hrvašekem ustavl ker so mislil da sm poljak (PO tablca)) happy0195.gif mislm da pa mi sicer nau treba bežat pred polcaji ker se držim omejitev, sploh pa v naselju ker nkol ne veš kaj bo skočil na cesto (kšn maček al pa karkol in če bi ga zarad neprilagojene hitrosti povozu si neki cajta nebi odpustu-tud žvau ma pravico živet!) Tko da če bo pa kdaj pršlo do tega boste prvi k boste zvedl! happy0158.gif
P.S. pa čim mn bežanja pred "plavimi angeli"!!! biggrin.gif
vuk
Na motorju da, z avtom ne.
poky
Ma ja,jaz tudi mislim,da se ne splača....sploh kje v domačem kraju,kjer tak poznajo avto oz. lastnika! whatever.gif
janik
Sem pred nekaj leti videl na biciklu, kako so policaji ustavljali motorista. Motorist se enostavno ni zmenil za policaje, policaji se pa tudi niso sekirali. Osebno bi pa sigurno skušal pobegniti, če bi bil s kolesom ali peš biggrin.gif, v avtu bi se pa raje ustavil.
YavarYe X6V6
Pomoje brezveze, če si ga usral si ga usral in pika.Bolje da lepo ustaviš in se probaš "kaj zmenit", te pride cnej kot pa da te na kocu ujamejo.
ReDevil
Ma šit je to (ko že mislš da si naredu svoje in mu stegnu), pol pa te počakajo doma, da preverjo kdo je lastnik vozila, takko da v mojem primeru bi najbrž teto Mazdo precej hitr izsledili! dry.gif

Zelencem bi se mogoče mal boljše pisal, če ne drugo se loh med travnike infiltrirajo! biggrin.gif
zemir
(ReDevil @ 23 Oct 2006, 21:26) *

Ma šit je to (ko že mislš da si naredu svoje in mu stegnu), pol pa te počakajo doma, da preverjo kdo je lastnik vozila, takko da v mojem primeru bi najbrž teto Mazdo precej hitr izsledili! dry.gif

Zelencem bi se mogoče mal boljše pisal, če ne drugo se loh med travnike infiltrirajo! biggrin.gif

No pa naj še gdo reče da jih je ful in da noče zelene happy0195.gif tongue.gif happy0195.gif
Symon
(ReDevil @ 23 Oct 2006, 21:26) *

Ma šit je to (ko že mislš da si naredu svoje in mu stegnu), pol pa te počakajo doma

To je naredil nek moj znanec. Pridivjal v naselje mimo avtobusne kjer so ustavljali policaji. Jasno, policaj pred njega on pa samo gasa v stransko itak je bil že v prekršku. Divja domov leti na WC na veliko potrebo happy0195.gif čez minutko pa policaji pozvonijo na vrata. Mami odpre in ji oni povejo, da se morajo nekaj pogovoriti z njim. On se pa zadere iz WCja, da nima časa, da serje happy0158.gif No in ker niso imeli naloga ga niso nič gnjavili so le rekli, da se bodo z njim še pogovorili. In se do sedaj še niso, je pa itak že zamenjal avto tako, da je spet neraspoznaven zanje. Za nekaj časa... whatever.gif happy0195.gif
janik
Sej mogoče jo lahko odneseš, ampak po drugi strani pa prometni predpisi niso kaprica policajev ampak že morajo imeti nek smisel. Pri nas pogosto videvaš ljudi, ki ne pomislijo niti za 5 sekund naprej in veselo divjajo po ozkih ulicah, tako rekoč mimo predpražnikov hiš.
madmax
Beg pred plavimi.....a se splača?

NO COMENT!
wacko.gif
vuk
(madmax @ 24 Oct 2006, 22:26) *

NO COMENT!
wacko.gif

Z mopedom da,z avtom ne...wink.gif
poky
(madmax @ 24 Oct 2006, 22:26) *

NO COMENT!
wacko.gif

He he,ker se oglaša.... biggrin.gif

(vuk @ 25 Oct 2006, 08:06) *

Točno tako,moped je dosti hitrejši in okretnejši,pa tudi tablica je manjša! happy0158.gif To priznam,da sem sam tudi že naredo... tongue.gif
madmax
(vuk @ 25 Oct 2006, 08:06) *

ma tudi o tem bi se dalo debatirati.........npr. kaj pa ko naletiš ne enega malo blj zagnanega in se požene z avtom za tabo in ti z mopedom nekam prletiš al pa padeš......kaj pa pol? dry.gif

Pol si pa namesto da bi plačal 10jurjev rajš u bolnici al pa bognedaj na žalah!
A to se splača? whatever.gif

In takih primerov poznam nažalost kar nekaj sad.gif

vuk
(madmax @ 25 Oct 2006, 09:50) *

ma tudi o tem bi se dalo debatirati.........npr. kaj pa ko naletiš ne enega malo blj zagnanega in se požene z avtom za tabo in ti z mopedom nekam prletiš al pa padeš......kaj pa pol? dry.gif

Pol si pa namesto da bi plačal 10jurjev rajš u bolnici al pa bognedaj na žalah!
A to se splača? whatever.gif

In takih primerov poznam nažalost kar nekaj sad.gif

Zaenkrat še nisem naletel na nobenega zagnanega, je pa tudi res,da še ni bilo potrebe po pobegu pred policaji(v Sloveniji), ker tam kjer ponavadi ustavljajo motoriste ne vozim dosti prehitro ali pa opustijo namero o ustavljanju ko se jim približam-to še posebej velja za letečmane.
Bolj pa bi se bal da se leteči požene za menoj, kot pa z avtom,ker ta prvi me bi ziher hitreje dohitel kot ta drugi.
lp vuk

YavarYe X6V6
Poglejte si tole. happy0158.gif happy0064.gif
Boss
(YavarYe X6V6 @ 25 Oct 2006, 15:57) *

Poglejte si tole. happy0158.gif happy0064.gif

Sam klele se pa res pokaže kako neumni so nekateri policaji, žal - kaj a je res mislil, da ga bo ujel pri tem je pa še policaj ogrožal druge udeležence v prometu in se na koncu še v enega zaletel. Mislim, kr neki.

Pri takih norcih kot je ghostraider pomaga samo in le stinger in zapor za kakšnih pet let, da ga bodo pubertetne norosti minile. tongue.gif
makaveli
Js sm jih do zdej še zmeri počaku,in plaču kazen. sad.gif
Ampak morm pa priznat ,da mi grejo tile cestni prav na kur#c, ker itak vedn stojijo tam kjer je
najlažje pokasirat!!!js jim nebi nč zameru če bi lovil res na kakih kriznih točkah.
ReDevil
Makaveli, ko boš spet za volanom RX8ke, potem v dani situaciji rajš dvakrat pomisli kaj nardit, sej veš (vseen) se vrti do cca. 9.500 obratov! happy0064.gif
Symon
Aha plačal bo pa kdo?? whatever.gif Dvomim, da bi bil ata Skornšek preveč zadovoljen, ko bi dobil pošto domov od MNZ. blink.gif

Ghostrider je pa itak živ norc. Dobro, da je sta moja vzornika Takumi iz Initial D in MR. X iz Getaway in Stockholm. tongue.gif Ups, ne saj ne. biggrin.gif
mlubej
Enkrat sem doživel že, da so se policaji pognali za enim pubecom na skuterju in to ravno skozi mojo ulico, ki je, da rečem sredi naselja. Hiše iz ene in druge strani ulice, nobenega prometa, razen tam stanujočih, pubec na skuterju tiščal gas koliko je šlo, za njim pa policija v Polotu karavan, tudi koliko je šlo. Na koncu ulice mali ni zvozil ovinka in se je zapeljal v gozd, tam sta ga potem policaja dobila. Hitro se je nabrala nas skupina in ko je policaj začel biti pameten, da naj se razidemo, da nimamo tam kaj iskat, mu je sosed samo reko: Gospod, jaz imam dva mala otroka, ki sta k sreči bila doma, če nebi bila, bi bila na ulici, ob hitrosti, ki ste si jo privoščili po tej ulici, nočem niti razmišljati kaj bi se lahko zgodilo, vendar bodite prepričani, da če bi se kaj zgodilo, da vam niti ta pištola nebi pomagala, ker bi vas ubil na licu mesta. Pol pa je policaj začel govorit nekaj o grožnji uradni osebi, pa ne vem še kaj, v glavnem na koncu sta se policaja spobrala, ker smo rekli, da smo videli samo policijski avto, kako je divjal po naši ulici, nobenega skuterja. Da o tem, da jih je mali skasiral, dokler nismo prišli tja niti ne govorim. Saj ne opravičujem njegovega postopka in obnašaja, samo policaj bi moral imeti toliko pameti v glavi, da se zaradi tega, ker mali ni imel čelade, ne splača za njim divjati po ozkih ulicah, kjer je ponavadi veliko otrok.

Toliko o tem, ne rečem, da so policaji slabi, poznam jih kar nekaj, so tudi sam ljudje, vendar se nikakor ne morem znebiti dejstva, da ko enkrat oblečejo uniformo, da se počutijo močnejše kot sicer. Nažalost so moje izkušnje z njimi, govorim o postopkih, dosti več slabe, kot pa dobre. Včasih ni bilo tako, mogoče je to dokaz, da pri njih nekaj ne štima.

Lp
Boss
(mlubej @ 30 Oct 2006, 13:32) *

Enkrat sem doživel že, da so se policaji pognali za enim pubecom na skuterju in to ravno skozi mojo ulico, ki je, da rečem sredi naselja. Hiše iz ene in druge strani ulice, nobenega prometa, razen tam stanujočih, pubec na skuterju tiščal gas koliko je šlo, za njim pa policija v Polotu karavan, tudi koliko je šlo. Na koncu ulice mali ni zvozil ovinka in se je zapeljal v gozd, tam sta ga potem policaja dobila. Hitro se je nabrala nas skupina in ko je policaj začel biti pameten, da naj se razidemo, da nimamo tam kaj iskat, mu je sosed samo reko: Gospod, jaz imam dva mala otroka, ki sta k sreči bila doma, če nebi bila, bi bila na ulici, ob hitrosti, ki ste si jo privoščili po tej ulici, nočem niti razmišljati kaj bi se lahko zgodilo, vendar bodite prepričani, da če bi se kaj zgodilo, da vam niti ta pištola nebi pomagala, ker bi vas ubil na licu mesta. Pol pa je policaj začel govorit nekaj o grožnji uradni osebi, pa ne vem še kaj, v glavnem na koncu sta se policaja spobrala, ker smo rekli, da smo videli samo policijski avto, kako je divjal po naši ulici, nobenega skuterja. Da o tem, da jih je mali skasiral, dokler nismo prišli tja niti ne govorim. Saj ne opravičujem njegovega postopka in obnašaja, samo policaj bi moral imeti toliko pameti v glavi, da se zaradi tega, ker mali ni imel čelade, ne splača za njim divjati po ozkih ulicah, kjer je ponavadi veliko otrok.

Toliko o tem, ne rečem, da so policaji slabi, poznam jih kar nekaj, so tudi sam ljudje, vendar se nikakor ne morem znebiti dejstva, da ko enkrat oblečejo uniformo, da se počutijo močnejše kot sicer. Nažalost so moje izkušnje z njimi, govorim o postopkih, dosti več slabe, kot pa dobre. Včasih ni bilo tako, mogoče je to dokaz, da pri njih nekaj ne štima.

Lp

hja, kaj naj rečem... a si pričakoval mogoče kaj drugega, če pa so policijski operativci čedalje mlajši in eni še niti niso prilezli iz pozne pubertete. Nimajo niti znanja predvidevanja, kaj lahko določena njihova dejanja povzročijo, še manj imajo pa izkušenj, žal...

Včasih je policija bila spoštovana institucija, danes je pa vse prevečkrat predmet posmeha ampak za tako stanje so si popolnoma krivi sami oz. njihovo vodstvo.... škoda sad.gif
mlubej
(Boss @ 30 Oct 2006, 13:47) *

hja, kaj naj rečem... a si pričakoval mogoče kaj drugega, če pa so policijski operativci čedalje mlajši in eni še niti niso prilezli iz pozne pubertete. Nimajo niti znanja predvidevanja, kaj lahko določena njihova dejanja povzročijo, še manj imajo pa izkušenj, žal...

Včasih je policija bila spoštovana institucija, danes je pa vse prevečkrat predmet posmeha ampak za tako stanje so si popolnoma krivi sami oz. njihovo vodstvo.... škoda sad.gif

Ja, saj na to sem ciljal, takšno je pač stanje, lahko pa rečem, da je v SV popolnoma enako, samo to pa je že OT...

Lp
madmax
(Boss @ 30 Oct 2006, 13:47) *

v tej temi se kar v nekaj točkah ne strinjam z vami, vendar o tem ne mislim tu debatirati. Dodal bi pa le eno; policija je le toliko močna kot ji država dovoli oz. da!

Včasih je bila pol. spoštovana se ve zaradi česa.......batin, to pa zato ker ji je bilo to dovoljeno.
Nočem reči da je to prav, ker ni..........je pa res da je to zelo učinkovit način prevzgoje. z0tdntknw.gif

peace! love0072.gif

mlubej
(madmax @ 30 Oct 2006, 23:26) *

v tej temi se kar v nekaj točkah ne strinjam z vami, vendar o tem ne mislim tu debatirati. Dodal bi pa le eno; policija je le toliko močna kot ji država dovoli oz. da!

Včasih je bila pol. spoštovana se ve zaradi česa.......batin, to pa zato ker ji je bilo to dovoljeno.
Nočem reči da je to prav, ker ni..........je pa res da je to zelo učinkovit način prevzgoje. z0tdntknw.gif

peace! love0072.gif

To, da je Policija močna, kolikor ji dovoli država, bi se kar strinjal, verjetno pa niso politiki tisti, ki pametujejo, kako naj bo Policija ustrojena. Oni samo glasujejo o zakonih, ki jih pripravljajo raznorazni "strokovnjaki", od katerih so mnogi bili v vrstah Policije, nekateri pa so še vedno. Včasih so bodoči policisti, takrat še miličniki, hodili v srednjo policijsko šolo, kar je trajalo kar nekaj več časa, kot pa današnji šnel kurzi... torej, že tukaj se naredi prva napaka, vso to znanje, v tako kratkem času, pač ne gre nekomu vcepiti v glavo... tukaj je tisti problem, ki ga jaz vidim in ne batine, kajti danes od policistov tudi konkretno dobiš, bodi brez skrbi...

Lp
zemir
Batine so hiter unčikovit način vzgoje.Da se pa vse počasi z tapravim odnosom dosežt seveda pri "normalnih" ljudeh pri tistih drugih pa nažalost samo z"batinami".
mlubej
(zemir @ 1 Nov 2006, 23:48) *

Batine so hiter unčikovit način vzgoje.Da se pa vse počasi z tapravim odnosom dosežt seveda pri "normalnih" ljudeh pri tistih drugih pa nažalost samo z"batinami".

Ja, to je vse res, saj vsi vemo kako to gre. Jaz samo pravim, da se Policija tudi danes poslužuje takih reči, t.j. vzgojnih ukrepov, o tem ali je to prav ali ne, v to debato pa se ne bom spuščal...

V glavnem, jaz sem mnenja, da se pobeg ne splača, ne samo, da te lahko dobijo, ali takrat, ali kasneje, kaj če se zgodi kako sranje, se kam ali v koga zaletiš... kdo umre... ne vem no, usode ni potrebno izzivat, nas že tako ali tako dovoljkrat preseneti...
Lp
ali086
samto povem:
Policajac:
- "Ovo sranje sto vozite, se i ne moze zvati auto !!"
Vozac:
- "Pa, rekao sam vam, zato i nemam vozacke !" happy0195.gif
ReDevil
Ja tle zraven bi šel tut komentar mojga kolega, da kdor nima izpita, mu ga tut uzet ne morjo! party0024.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 7 Nov 2006, 19:59) *

Ja tle zraven bi šel tut komentar mojga kolega, da kdor nima izpita, mu ga tut uzet ne morjo! party0024.gif

Čista resnica.
poky
(YavarYe X6V6 @ 7 Nov 2006, 21:46) *

Čista resnica.

Že,samo še bolj vdari po dnarju pol! tongue.gif biggrin.gif
zemir
(poky @ 7 Nov 2006, 22:58) *

Že,samo še bolj vdari po dnarju pol! tongue.gif biggrin.gif

Sej pa tega tud nima pa smo na istem tongue.gif
nisde
(zemir @ 8 Nov 2006, 00:45) *

happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
poky
(zemir @ 8 Nov 2006, 00:45) *

Kaj pa če ga v "hladilnico" vtaknejo?? tongue.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
(poky @ 8 Nov 2006, 10:22) *

Kaj pa če ga v "hladilnico" vtaknejo?? tongue.gif happy0195.gif

Polje pa ql, dajo ti hrano, pijačo in prenočišče, včasih te razgibajo(nabutajo) in je ql. happy0158.gif
mazdohist
(YavarYe X6V6 @ 8 Nov 2006, 12:12) *

Polje pa ql, dajo ti hrano, pijačo in prenočišče, včasih te razgibajo(nabutajo) in je ql. happy0158.gif

ja pa se na sihti te opravicijo!! tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.