Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
M6 sklopka
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
tihi63
Zdravo !

To je moje prvo pisanje na forumu kot lastnik M6 TE l. 2002. Ta avto sem kupil pred tremi meseci pa me dragi mazdaši zanima nekaj stvari, ki jih ne pogruntam-skapiram sam, čeprav nisem več ravno frišn voznik.
Najbolj me moti sklopka ne vem ali imate tudi vi take izkušnje kot bi bila že skurjena, avto pa ima prevženih 60
KAALman
boš moral malo bolje opisat, zakaj misliš, da je skurjena ?

drsi ?
tihi63
(KAALman @ 22 Oct 2006, 10:07) *

boš moral malo bolje opisat, zakaj misliš, da je skurjena ?

drsi ?

ja včasih prime takoj včasih pa če je malo klanca kot bi zdrsnila pa tud ne vem kako spelat včasih se lepo spelje z malo gasa včasih pa čist brez gasa pa en kup enga cukanja je če ni dovolj gasa res ne vem ali neznam več speljavat ali je pa kaj narobe.
Sorti
(tihi63 @ 22 Oct 2006, 10:22) *

ja včasih prime takoj včasih pa če je malo klanca kot bi zdrsnila pa tud ne vem kako spelat včasih se lepo spelje z malo gasa včasih pa čist brez gasa pa en kup enga cukanja je če ni dovolj gasa res ne vem ali neznam več speljavat ali je pa kaj narobe.

Kako dolgo imaš ta avto?
Možno je da se ga še nisi dovolj navadu oziroma se kuplonge nisi navadu in ti zato kuplonga dela težave? (cuka,...)
Ker da bi imel pri 60 000 skurjeno, skor ne verjamem! huh.gif
David
(tihi63 @ 22 Oct 2006, 10:05) *

Zdravo !

To je moje prvo pisanje na forumu kot lastnik M6 TE l. 2002. Ta avto sem kupil pred tremi meseci pa me dragi mazdaši zanima nekaj stvari, ki jih ne pogruntam-skapiram sam, čeprav nisem več ravno frišn voznik.
Najbolj me moti sklopka ne vem ali imate tudi vi take izkušnje kot bi bila že skurjena, avto pa ima prevženih 60

Je pri moji 3ki podobna zadeva... in sem mislu da je šla sklopka..... sam očitno imajo te mazde tako naštimano.... nč skbet.... sam pelji naprej...

JAz sem stestiral še 3 druge 3ke pa je zadeva ista.... tako da mislim da ni razloga za preplah...

LP daVid
tihi63
(Sorti @ 22 Oct 2006, 11:17) *

Kako dolgo imaš ta avto?
Možno je da se ga še nisi dovolj navadu oziroma se kuplonge nisi navadu in ti zato kuplonga dela težave? (cuka,...)
Ker da bi imel pri 60 000 skurjeno, skor ne verjamem! huh.gif

Ja sej tud sam mislim da imajo te mazde čist svoj sistem, saj tega problema še nisem imel pa sem imel že kar nekaj avtov.
A je mogoče to kaj povezano z navorom imam namreč M 6 1.8 TE.
Pa še nekaj vas vprašam ali se je komu že pokvaril pokrov za pijačo na sredinski konzoli.
Boss
Sicer težko rečem, kaj bi bilo je pa pri teh sklopkah nekako tako da se moraš kar navadit. Verjetno štartuješ podobno kot jaz pri ene 1000-1200 obratih in tukaj moraš biti kar precizen na doziranju sklopke, da avto ne cuka oz. celo crkne istočasno pa je treba normalno pritisniti gas, da ne zgleda kot da si nedeljski voznik ali pa upokojenec.

Kar se tiče pa držala za pijačo pa mislim, da na forumu še nihče ni imel takih težav pri M6
Sorti
(tihi63 @ 22 Oct 2006, 14:01) *

Ja sej tud sam mislim da imajo te mazde čist svoj sistem, saj tega problema še nisem imel pa sem imel že kar nekaj avtov.
A je mogoče to kaj povezano z navorom imam namreč M 6 1.8 TE.
Pa še nekaj vas vprašam ali se je komu že pokvaril pokrov za pijačo na sredinski konzoli.

Tudi jst sam sem imel majhne težave od začetka s speljevanjem svoje mazde cool.gif
No zdej sm se pa že kr navadu... smile.gif
LabiGT
V primerjavi z drugimi avti, ima M6 kar "sportno" sklopko...majhen hod pa se trd gib
Lahko pa startam tudi brez gasa. Vcasih se mi zdi, da ni dobro dimenzionirana, ker pri vecjih obremenitvah (sneg pa klanec) zacne smrdet.
David
(LabiGT @ 22 Oct 2006, 19:13) *

VVcasih se mi zdi, da ni dobro dimenzionirana, ker pri vecjih obremenitvah (sneg pa klanec) zacne smrdet.

A ma torej nisem edini ki mi sklopka dostikrat zasmrdi..... in to tako zasmrdi da morem vsa okna odpret... prokleta gnila jajčka.... dry.gif

Labisan..... zakaj to???
YavarYe X6V6
(David @ 23 Oct 2006, 08:10) *

A ma torej nisem edini ki mi sklopka dostikrat zasmrdi..... in to tako zasmrdi da morem vsa okna odpret... prokleta gnila jajčka.... dry.gif
Labisan..... zakaj to???

Modeli kupte si kako staro 626, ns emrdi in "kuplunga" dela malo bolj človeško. biggrin.gif biggrin.gif
Moj V6 ma že 236+ kkm pa je še vedno prva "kuplunga" in dela BP. party0024.gif

Garantirano boste zadovoljni.
Boss
(YavarYe X6V6 @ 23 Oct 2006, 09:32) *

Modeli kupte si kako staro 626, ns emrdi in "kuplunga" dela malo bolj človeško. biggrin.gif biggrin.gif
Moj V6 ma že 236+ kkm pa je še vedno prva "kuplunga" in dela BP. party0024.gif
Garantirano boste zadovoljni.

hehe... kar tolaži se tongue.gif biggrin.gif

Saj nič ne rečem stare mazde so imele sklopke bolje dimenzionirane tako glede prenosa motornega navora kot zgleda prestavnega razmerja in same teže avtomobila. Kot kaže so sklopke pri novih premajhne za vse prej našteto čeprav se je meni zgodilo samo enkrat, da je sklopka mace zasmrdela ampak sem bil zato popolnoma sam kriv, ker sem hotel na vsak način speljati v zasnežen 25% klanec pa sem malo zibal avto in vrtel kolesa v prazno.
LabiGT
ne vem katera 626 ima 310Nm navora?

faceliftana M6 ima ze vecjo sklopko (in se vec navora)
tihi63
(LabiGT @ 23 Oct 2006, 13:16) *

ne vem katera 626 ima 310Nm navora?

faceliftana M6 ima ze vecjo sklopko (in se vec navora)

Se pravi, da naj ne bi blo nič narobe s sklopko le navadet se bo treba, če vas prav razumem. Je pa to ena neprijatna zadeva če tega nisi navajen a ne. Čeprav a mislite, da ne bi blo bolj še na servis odit.

Kaj pa pokrov za pijašo na sredinski konzoli je že kdo popravljal, sem malo preveč pritisnu na nepravem koncu pa se ne da več zapret oz. se pokrov ne zaskoči več.
Allyssa
hojla,...

no ja,..od mene ne morš prčakvat kšnga pametnga nasveta (no nej se hitr kdo oglasi da je to res tongue.gif ) se mi pa zdi da se morš res sam navadt,..k sm se js en let nazaj usedla u M6 sm bla zihr da jo bom kr nazaj pelala tok mi je bla čudna sklopka pa use po spisku,..sam se pa navadš pol je pa zakon,..tko da moj nasvet,..hitr km nabirat happy0158.gif

hm,..unga predala pa sploh nikol ne odpiram,..morm pogledat če sm kdaj kšn dnar pozabla slučajn not,..da se ni začel kj razmnožvat happy0195.gif yahoo.gif

Lp
tihi63
(Allyssa @ 23 Oct 2006, 19:04) *

hojla,...

no ja,..od mene ne morš prčakvat kšnga pametnga nasveta (no nej se hitr kdo oglasi da je to res tongue.gif ) se mi pa zdi da se morš res sam navadt,..k sm se js en let nazaj usedla u M6 sm bla zihr da jo bom kr nazaj pelala tok mi je bla čudna sklopka pa use po spisku,..sam se pa navadš pol je pa zakon,..tko da moj nasvet,..hitr km nabirat happy0158.gif

hm,..unga predala pa sploh nikol ne odpiram,..morm pogledat če sm kdaj kšn dnar pozabla slučajn not,..da se ni začel kj razmnožvat happy0195.gif yahoo.gif
Lp

no gospodje in gospe vseen hvala za vaše odgovre ste me kar mal potolažl, da pa nisem tak štor, ampak je M6 specifika a ne. Če bo pa kdo kaj o popravilu predala oz. pokrova zvedu pa prosim ...
tihi63
(tihi63 @ 23 Oct 2006, 22:17) *

no gospodje in gospe vseen hvala za vaše odgovre ste me kar mal potolažl, da pa nisem tak štor, ampak je M6 specifika a ne. Če bo pa kdo kaj o popravilu predala oz. pokrova zvedu pa prosim ...

Je pa res da sem tud jest mislu že vse skupaj prodat tko me je zjezila ta sklopka ampak upam da se bom navadu.
RoKo

Mislim, da bi blo vseeno najboljš, da se odpelješ na servis po nasvet, men se tile simptomi niti najmanj ne zdijo normalni, sklopka meni deluje popolnoma normalno od vsega začetka, nč ne smrdi oli zdrsava itd. confused0059.gif
Ja menjalnik je pa druga stvar... mislim, da je bil še v fičotu bolj natančen.. sad.gif
Boss
(RoKo @ 23 Oct 2006, 22:43) *

Ja menjalnik je pa druga stvar... mislim, da je bil še v fičotu bolj natančen.. sad.gif

Word
teddy
RoKo se strinjam, da menjalnik ni najboljši, predvdem pri prestavljanju iz 3 v 2. spet rabiš nekaj časa da dobiš grif, menjalnik je mene najbolj motil ko sem kupil M6
Sklopka pa niti ne smrdi niti ne spodrsuje. Res pa je, da ne vozim kot kakšna stara mama, in tudi ne kot Niki Lauda.
LabiGT
sklopka je meni na tem avtu zelo vsec (predvsem ker je tako kratek gib)
menjalnik mi je tud vsec, ker je trd pa relativno kratek happy0158.gif
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 24 Oct 2006, 13:42) *

Ne morem se zadržat, sam ženskam pa taki ziher niso všeč z izjemo trdote. happy0158.gif
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 24 Oct 2006, 13:53) *

Ne morem se zadržat, sam ženskam pa taki ziher niso všeč z izjemo trdote. happy0158.gif

..das un kamijonski podaljsek pa je happy0158.gif
RoKo
(teddy @ 24 Oct 2006, 13:13) *

Sklopka pa niti ne smrdi niti ne spodrsuje. Res pa je, da ne vozim kot kakšna stara mama, in tudi ne kot Niki Lauda.

Ne vem no, jaz ne vidim nobene velike razlike med sklopko v M6 al pa ko peljem Laguno al pa 323 od žene al pa Alfo od hčere... whatever.gif
A ima mogoče tvoja šestka vlečno kljuko? Da ni prejšnji lastnik vlekel kako prikolico po celih Alpah gori doli? confused0059.gif
Pol pa zna bit sklopka fuč tud pri takih kilometrih... whatever.gif
komar
(LabiGT @ 24 Oct 2006, 13:42) *

Tukaj ne morem kaj, da ne bi temu pritrdil ... happy0158.gif happy0064.gif party0027.gif
Boss
Labi & Komar: katere avte sta pa vidva prej vozila, da sta pri šestki zadovoljna z menjalnikom ??

Jaz lahko rečem samo, da je slabši od Mercedesa A (letnik 2000), Golfa IV (2002) in V (2005) , Kia Clarus (1998) , Audi A4 (1998), Mazda 6 (facelift) (2005)... na teh avtih sem zadosti (vsaj 5.000) km naredu, da lahko dam oceno. Edini menjalnik, ki ga lahko ocenim, da je slabši je od Hyundai Lantre samo ta avto je pa tudi že letnik 1996. z0tdntknw.gif
LabiGT
boljsi od: bmw 316i ('99), daewoo nubira 2.0 (99), bmw 520i ('93), mercedes 190E ('89)
slabsi od: honda civic 1.4i ('90) to so vsi moji bivsi avti (razen bmw 316i, ki ga stalno vozim)

M6 rabi tko mal mosko roko biggrin.gif
komar
Še pri meni boljši od : BMW 320i; Ranault Megane; Opel Astra; Škoda Octavia; Honda Civic VTi(ne me kregat); Ford Mondeo; Fiat Stilo; Chewrolet Captiva; Chewrolet Epica;...ne ljubi se mi več naštevat tongue.gif
R_sport

A ti mogoče to dela, ko je avto mrzel ali tudi potem, ko je že ogret? Ker sam imam podoben problem "zdrsavanja" sklopke a le in samo takrat ko motor še ni ogret, ko se pa enkrat ogreje pa še nikoli ni sklopka zdrsnila, niti v najhujšem klancu. z0tdntknw.gif Tako, da to pomojem ni skurjena sklopka (avto ima cca. 72.000 km), nevem pa kako je pri tebi. Bodi torej pozoren, če ti to slučajno dela le takrat, ko motor ni ogret. wink.gif
BOJČ
(komar @ 26 Oct 2006, 20:24) *

Še pri meni boljši od : BMW 320i; Ranault Megane; Opel Astra; Škoda Octavia; Honda Civic VTi(ne me kregat); Ford Mondeo; Fiat Stilo; Chewrolet Captiva; Chewrolet Epica;...ne ljubi se mi več naštevat tongue.gif

Kako pa se kaj pelje CAPTIVA??? z0tdntknw.gif Je zadeva OK?
eclipse
prestavljanje iz v drugo (iz prve/tretje v drugo), je tudi pri nas mal problematična, sam se usega navadš. Sklopka pa nič ne zdrsava, razen po nekje 40k km, ko smo jo morali menjat zaradi obrabe blink.gif blink.gif

kar naenkrat je spustila, nekje 2k km preden je bla tok fuč, da se je še komaj dalo peljat. Nam ni blo nič jasno, avto večino vozi mama, zelo previdno, res pa je da je recimo vsako jutro nekje 5 km cijazenja, kjer se premakneš 1m, ustaviš, spet spelješ, voziš po 3 kmh, tako, da tam se nekaj sklopko matra, ampak tudi to ne tolko, da bi po 40k km bla zanič?

Menjava sklopke pa je na Cosmosu prišla 170k sit unsure.gif

lp
komar
(BOJČ @ 27 Oct 2006, 12:41) *

Kako pa se kaj pelje CAPTIVA??? z0tdntknw.gif Je zadeva OK?

Pri vožnji Captive sem bil zelo presenečen (pozitivno, da ne bo zmote)!
Udobje kot v kakšni večji limuzini, izredno dobro izolirana (ni hrupa motorja, čeprav sem vozil diesel), pospeški kar ugledni, glede na to, da ima avto 2 toni (2.0 diesel 150 konjev), končna hitrost-števec se je umiril pri 195 km/h po ravnini (največje presenečenje), poraba pa je hmmm en minus - povprečno med 9,5 in 12,5 litri (diesel) goriva.
Drugače pa zoom-zoom do prvega trgovca in testirat! happy0158.gif

(eclipse @ 27 Oct 2006, 12:52) *

prestavljanje iz v drugo (iz prve/tretje v drugo), je tudi pri nas mal problematična, sam se usega navadš. Sklopka pa nič ne zdrsava, razen po nekje 40k km, ko smo jo morali menjat zaradi obrabe blink.gif blink.gif

kar naenkrat je spustila, nekje 2k km preden je bla tok fuč, da se je še komaj dalo peljat. Nam ni blo nič jasno, avto večino vozi mama, zelo previdno, res pa je da je recimo vsako jutro nekje 5 km cijazenja, kjer se premakneš 1m, ustaviš, spet spelješ, voziš po 3 kmh, tako, da tam se nekaj sklopko matra, ampak tudi to ne tolko, da bi po 40k km bla zanič?

Menjava sklopke pa je na Cosmosu prišla 170k sit unsure.gif

lp

Moj aftek ima 130k km pa se sklopka obnaša kot prvi dan (brez menjave) !!! love0076.gif
tihi63
(R_sport @ 27 Oct 2006, 12:35) *

A ti mogoče to dela, ko je avto mrzel ali tudi potem, ko je že ogret? Ker sam imam podoben problem "zdrsavanja" sklopke a le in samo takrat ko motor še ni ogret, ko se pa enkrat ogreje pa še nikoli ni sklopka zdrsnila, niti v najhujšem klancu. z0tdntknw.gif Tako, da to pomojem ni skurjena sklopka (avto ima cca. 72.000 km), nevem pa kako je pri tebi. Bodi torej pozoren, če ti to slučajno dela le takrat, ko motor ni ogret. wink.gif

Si prav povedal, največ je tega "zdrsavanja" ko motor še ni ogret. Čeprav tudi pri neogretem motorju po mojem do tega ne bi smelo prihajal. Se bom jest kar na servis odpejal, da vidim kaj mi povedo "storkovnjaki" Je pa to en velik minus za tako opevane Mazde saj po mojem.
RoKo
(Boss @ 26 Oct 2006, 08:38) *

Labi & Komar: katere avte sta pa vidva prej vozila, da sta pri šestki zadovoljna z menjalnikom ??

Jaz lahko rečem samo, da je slabši od Mercedesa A (letnik 2000), Golfa IV (2002) in V (2005) , Kia Clarus (1998) , Audi A4 (1998), Mazda 6 (facelift) (2005)... na teh avtih sem zadosti (vsaj 5.000) km naredu, da lahko dam oceno. Edini menjalnik, ki ga lahko ocenim, da je slabši je od Hyundai Lantre samo ta avto je pa tudi že letnik 1996. z0tdntknw.gif

Kot vidim, imava samo midva z Bossom težave z menjalnikom, pol pa ima samo model evolution ll te probleme,očitno pa ima model 120 TE težave s sklopko... confused0059.gif
Mazda323
Meni pa se zdi da je to odvisno vse od voznika in načina vožnje!? Sami lahko prebirate da imajo nekateri probleme z sklopko pri 6-ki nekateri pa je sploh nimajo... Poznam en primer ko je en moral menjati sklopko pri 6-ki že pri 20.000km
komar
(Mazda323 @ 28 Oct 2006, 21:27) *

Meni pa se zdi da je to odvisno vse od voznika in načina vožnje!? Sami lahko prebirate da imajo nekateri probleme z sklopko pri 6-ki nekateri pa je sploh nimajo... Poznam en primer ko je en moral menjati sklopko pri 6-ki že pri 20.000km

Kaj mu nihče ni povedal, da mora med vožnjo sklopko do konca spustit... happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif tongue.gif
tihi63
(komar @ 29 Oct 2006, 06:45) *

Kaj mu nihče ni povedal, da mora med vožnjo sklopko do konca spustit... happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif tongue.gif

Sej ni vsa fora v načinu vožnje- pri takem avtomobilu kot je M6 1.8 TE bi moralo biti vse o k, ne pa da pri 65 k ugotavljaš ali je fuč sklopka al po 20 letnem stažu voznika ne znaš vozit, to zame res ni fora, sem kar mal razočaran nad Mazdo.
Boss
(Mazda323 @ 28 Oct 2006, 21:27) *

za sklopko bi se kar lahko strinjal, da je njena vzdržljivost več ali manj odvisna od načina uporabe, za menjalnik pa žal ne, saj je moj tak že od nakupa in na štirih različnih servisih so mi rekli, da je pač takšen kot je in da se ne da nič pomagat. sad.gif

OK, pa da ga ne bom čisto spljuval - menjalnik se ne zatika (samo ene parkrat ni hotel takoj v rikverc in je pomagal samo spust sklopke pa ponoviti vajo - to se dogaja tudi pri drugih znamkah), je precej hiter in tudi ko je peklensko mraz ne otrdi in je enak tako poleti na +35 kot pozimi na -20.

Moti me pa občutek na ročici saj daja filing, kot da ali ni podmazan, ali pa da se šaltkebl drgne ob ohišje in pri prestavljanju oddaja zvoke, ki so mogoče super če jih slišiš pri dirkalnem menjalniku ne pa pri limuzini tega ranga.
tihi63
(Boss @ 29 Oct 2006, 10:08) *

za sklopko bi se kar lahko strinjal, da je njena vzdržljivost več ali manj odvisna od načina uporabe, za menjalnik pa žal ne, saj je moj tak že od nakupa in na štirih različnih servisih so mi rekli, da je pač takšen kot je in da se ne da nič pomagat. sad.gif

OK, pa da ga ne bom čisto spljuval - menjalnik se ne zatika (samo ene parkrat ni hotel takoj v rikverc in je pomagal samo spust sklopke pa ponoviti vajo - to se dogaja tudi pri drugih znamkah), je precej hiter in tudi ko je peklensko mraz ne otrdi in je enak tako poleti na +35 kot pozimi na -20.

Moti me pa občutek na ročici saj daja filing, kot da ali ni podmazan, ali pa da se šaltkebl drgne ob ohišje in pri prestavljanju oddaja zvoke, ki so mogoče super če jih slišiš pri dirkalnem menjalniku ne pa pri limuzini tega ranga.

To z menjalnikom se ćisto strinjam s tabo je res šlamparija, katere res ne bi pripisal Mazdi, no mene pa res bolj moti ta sklopka, če jo boim mogu menat pri 65, ta avto zvozim do konca, pa nikoli več mazde.
nisde
(tihi63 @ 29 Oct 2006, 10:16) *

To z menjalnikom se ćisto strinjam s tabo je res šlamparija, katere res ne bi pripisal Mazdi, no mene pa res bolj moti ta sklopka, če jo boim mogu menat pri 65, ta avto zvozim do konca, pa nikoli več mazde.

Poglej ta spodnji link pa k boš meu tok problemov z avtom kokr teli deci z vw boš laufu nazaj k mazdi. Pa preber use tri strani. happy0158.gif
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtop...365&start=0
aleksander
Men osebno se ne zdi sklopka pri 6-ki nič posebnega, menjava je normalna, je pa res, da se pri vsaki menjavi za moment ročica ustavi, nato gre v prestavo. Skratka, ne gre čist tekoče iz ene v drugo. In res je tud, da mi do sedaj še ni ratal zakopat koles ob mal hitrejših startih. Najbrž je tudi to zarad te sklopke (avtomatske predpostavljam blink.gif ) Je pa mel kolega pri 626 že pri cca 140k km problem s sklopko in so mu jo menal. Pred tem je opazil da gre v eno prestavo mal težje. Tko da se po moje splača preverit sklopko na servisu v izogib kasnejši velki košti. biggrin.gif
tihi63
(nisde @ 29 Oct 2006, 12:52) *

Poglej ta spodnji link pa k boš meu tok problemov z avtom kokr teli deci z vw boš laufu nazaj k mazdi. Pa preber use tri strani. happy0158.gif
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtop...365&start=0

To že mogoče drži, vendar, ej avto star 3 leta pa že težave s klopko sej se ne zgovarjamo o jugotih ampak o Mazdi.
madmax

To z menjalnikom se ćisto strinjam s tabo je res šlamparija, katere res ne bi pripisal Mazdi, no mene pa res bolj moti ta sklopka

It's not a bug, It's a feature!

tongue.gif
RoKo

Ja, mogoče si res razočaran, nič pa ne poveš, kdo je bil prejšni lastnik, ali si jo mogoče uvozil iz Nemčije, kjer so baje zelo poceni... Če bi kupil novo bi razumel tvoje razočaranje, tko pa... z0tdntknw.gif
Mazda323
Treba sklopko zjebat pred iztekom garancije biggrin.gif da še ti jo menjajo pa ni stroškov tongue.gif
Imaš spet novo pa je mir
R_sport
Za razliko od nekaterih se pa meni zdi menjalnik vsaj v moji M6 povsem v redu. Se ne zatika, ne škrta ali še kaj drugega, kar ste opisali. Tudi natančen se mi zdi dovolj. Pa sem že veliko avtov vozil, tako da vem kaj govorim. Najbolj me je menjalnik npr. razočaral pri Cliu (2. gen), ki je sicer mehak (kar je verjetno všeč predvsem ženskam), a ki tudi "skače" naprej in nazaj ko pohodiš oz. spustiš gas, da o nenatančnosti niti ne govorim.

Tole s sklopko pri neogretem avtu sem se pa jaz kot rečeno navadil. Meddrugim tudi v tem smislu, da speljujem tako, da ne prihaja do tega zdrsavanja. Sicer se je pa to tako ali tako zelo poredko dogajalo. @tihi63, vseeno pa poročaj, kaj bodo rekli na servisu, če se boš tja odpravil. wink.gif
tihi63
(RoKo @ 29 Oct 2006, 21:27) *

Ja, mogoče si res razočaran, nič pa ne poveš, kdo je bil prejšni lastnik, ali si jo mogoče uvozil iz Nemčije, kjer so baje zelo poceni... Če bi kupil novo bi razumel tvoje razočaranje, tko pa... z0tdntknw.gif

Avto je kuplen v Makomi v NM, prej ga je imel en gospod star okoli 5o let tako, da ne vidim razloga za to pomankljivost. Avto naj bi bil redno servisiran (knjižica, MES) tako, da naj bi to o prevoženih km tudi držalo.
A ti bi bil pa zadovoljen za avto daš 3m pol pa tole.
David
Tihi mogoče te lahko potolaži dejstvo da imajo grooozno velike probleme tudi avti ki so vredni 10mio + sit.....

DEjstvo je da so avti postali potrošni materjal.... in jih ne delajo več tako kot so jih enkrat.... ker če nebi bilo problemom z njimi, bi lahko avtomobilska industrija propadla....

Kakorkoli.... upam da rešiš čimprej problem...

LP daVid
Mazda323
Od fotra Premacy 03´ letnik ima že tudi novo sklopko, začela drset pri pospeševanju, prav smešno za videt pri obratih kako nihajo happy0195.gif Pa še v garancijskem roku menjana, tak da ni bilo nobenih stroškov, pa še bolši občutek je pri pritiskanju sklopke od prve.
madmax
dejstvo je da bo iz dneva v dan vse manj in manj zgodbic v stilu; naredil sem 250k km brez da bi karkoli crknilo oz. kolega je z svojo npr. toyoto naredil 400k km pa še ni delal generalke, in tako dalje......jebiga! sad.gif

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.