Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
M6 sklopka
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
nisde
(tihi63 @ 29 Oct 2006, 18:35) *

To že mogoče drži, vendar, ej avto star 3 leta pa že težave s klopko sej se ne zgovarjamo o jugotih ampak o Mazdi.

Ej jugoti so mel odlično sklopko happy0195.gif Lej razumem da si razočaran nad sklopko sam 98 letnik pa da se tok kvar???Za wv govorim! Jst bi tak avto zažgal!!! Je pa res da ne delajo več takih avtov kot so učas...Res škoda! blink.gif
YavarYe X6V6
Pri dandanašnjihavtih,neglede na firmo, se uporablajo skozi cebejši materijali in to tudi na mestih ki so bolj občutljivi, zato pa to crkava.Ko pa zamenjamo ta del z drugim, vseno garancija ali pa po garanciji, pa ponavadi dobimo že "popravljene" dele ki so seveda boljše narejeni iz boljših materijalov, in tako delajo dlje in bolje. Vsaj take izkušnje imam jaz in sosed ki dela na servisu in mi je pošteno povedal da je tako.
tihi63
(YavarYe X6V6 @ 31 Oct 2006, 12:40) *

Pri dandanašnjihavtih,neglede na firmo, se uporablajo skozi cebejši materijali in to tudi na mestih ki so bolj občutljivi, zato pa to crkava.Ko pa zamenjamo ta del z drugim, vseno garancija ali pa po garanciji, pa ponavadi dobimo že "popravljene" dele ki so seveda boljše narejeni iz boljših materijalov, in tako delajo dlje in bolje. Vsaj take izkušnje imam jaz in sosed ki dela na servisu in mi je pošteno povedal da je tako.

na ktermu servisu pa dela ta tvoj sosed ??
YavarYe X6V6
(tihi63 @ 31 Oct 2006, 15:01) *

na ktermu servisu pa dela ta tvoj sosed ??

Ni mazdin.
tihi63
(YavarYe X6V6 @ 31 Oct 2006, 20:11) *

Ni mazdin.

tej navedbi pod črto bi pa človek res lahko potrdil
RoKo
(tihi63 @ 30 Oct 2006, 15:14) *

Avto je kuplen v Makomi v NM, prej ga je imel en gospod star okoli 5o let tako, da ne vidim razloga za to pomankljivost. Avto naj bi bil redno servisiran (knjižica, MES) tako, da naj bi to o prevoženih km tudi držalo.
A ti bi bil pa zadovoljen za avto daš 3m pol pa tole.

No ja neki še zmeraj ne razumem, a je bila sklopka taka že ko si avto peljal na probno vožnjo,al se ti je pol začelo dogajat..? confused0059.gif
Sicer pa Ali bi ti kupil avto za skoraj 6m, pol pa moraš menjat predne zavorne diske, ker so se pregreli in zvili pri 40kKM? whatever.gif
Še dobro, da je še v garanciji happy0158.gif
Sicer pa so dandanašnji avti daleč od tega, da bi zdržali 300 ali 500kKM brez velikih popravil, kot je to bil Golf II dizel z 55 konji.... happy0064.gif

YavarYe X6V6
(RoKo @ 31 Oct 2006, 21:12) *

Sicer pa so dandanašnji avti daleč od tega, da bi zdržali 300 ali 500kKM brez velikih popravil, kot je to bil Golf II dizel z 55 konji.... happy0064.gif

Pa neglede katera firma ga je naredila.
RoKo
(YavarYe X6V6 @ 31 Oct 2006, 21:17) *

Pa neglede katera firma ga je naredila.

Right! happy0158.gif
tihi63

No ja neki še zmeraj ne razumem, a je bila sklopka taka že ko si avto peljal na probno vožnjo,al se ti je pol začelo dogajat..? confused0059.gif
Sicer pa Ali bi ti kupil avto za skoraj 6m, pol pa moraš menjat predne zavorne diske, ker so se pregreli in zvili pri 40kKM? whatever.gif

Sej veš kako je, ko kupuješ nov oz. drug avto, vse je nekaj novega drugačnega pa ves navdušen si, da si si kupu avto, ki ti je res všeč. No sklopka je bila že od prvega metra taka, vendar takrat na to nisi posebno pozorn (nov avto nov sistem vožnje). Zdej po nekaj tišoč kilomerih me pa to res moti. Sem imel prej Carismo s katero sem prevozil čez 200000 pa je vse funkcioniralo kot je treba.
RoKo
(tihi63 @ 1 Nov 2006, 09:13) *

Sej veš kako je, ko kupuješ nov oz. drug avto, vse je nekaj novega drugačnega pa ves navdušen si, da si si kupu avto, ki ti je res všeč. No sklopka je bila že od prvega metra taka, vendar takrat na to nisi posebno pozorn (nov avto nov sistem vožnje). Zdej po nekaj tišoč kilomerih me pa to res moti. Sem imel prej Carismo s katero sem prevozil čez 200000 pa je vse funkcioniralo kot je treba.

To drži, vseeno svetujem, mehankarja v avto, pa naj ga sproba in ti bo takoj povedu v čem je problem!
Saj tud mene že firbec matra... tongue.gif
tihi63
(RoKo @ 1 Nov 2006, 20:24) *

To drži, vseeno svetujem, mehankarja v avto, pa naj ga sproba in ti bo takoj povedu v čem je problem!

te obvestim ko pridem s servisa
Boss

Saj zato je dobro, da je avto čim dlje v garanciji in konkurenca na trgu bo počasi upam prisilila vse proizvjalce/prodajalce, da bodo garancijsko obdobje zvišala na štiri do pet let ali 150.000-200.000km.

Recimo lep primer, ki pokaže kam bo pes taco pomolil je recimo KIA z novimi modeli, ki bodo imeli kar 7-letno garancijo oz. do 150.000km. Tudi takšen podatek je zelo pomembem pri nakupu saj ti daje neko zaščito pri morebitni napaki in zaupanje v izdelovalca - saj če bi bil avto crap in podvržen velikim napakam se tudi proizvajalec ne bi odločal za takšne garancijske ugodnosti. wink.gif
RoKo
(Boss @ 2 Nov 2006, 09:10) *

Saj zato je dobro, da je avto čim dlje v garanciji in konkurenca na trgu bo počasi upam prisilila vse proizvjalce/prodajalce, da bodo garancijsko obdobje zvišala na štiri do pet let ali 150.000-200.000km.

Recimo lep primer, ki pokaže kam bo pes taco pomolil je recimo KIA z novimi modeli, ki bodo imeli kar 7-letno garancijo oz. do 150.000km. Tudi takšen podatek je zelo pomembem pri nakupu saj ti daje neko zaščito pri morebitni napaki in zaupanje v izdelovalca - saj če bi bil avto crap in podvržen velikim napakam se tudi proizvajalec ne bi odločal za takšne garancijske ugodnosti. wink.gif

Ja itak, sicer pa sem z avtom zelo zadovoljen, happy0064.gif mogoče pričakujemo malo preveč glede na rezultate takih ali drugačnih anket o zadovolnjih kupcih, ki pa so lahko tudi del dobro premišljene reklame; recimo na nemški trg pošljemo vse trikrat testirane materijale, že v Avstrijo pa malo cenejših recimo korejskih zavornih diskov confused0059.gif za Balkance... whatever.gif
tihi63
(RoKo @ 1 Nov 2006, 20:24) *

Sem dons debatiral z enim mehanikom, sicer ne dela v M servisu in mu povedal za svoj problem. Odgovor po vsej verjenosti neenakomerno obrabljena lamela. A je že kdo slišal za tako diagnozo.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.