Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Neobičaje nzvok motorja
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
estrih
Hej, ne boste verjeli - pred petimi minutami sem se prijavil, da bi vprašal zaradi istega problema, torej tega čudnega zvoka.

ampak POZOR!!! Meni se to dogaja na Mazdi6 120 TE, kupljenimi pred mesecem dni! Simptomi so identični - torej zvok se sliši samo pri prižganem motorju in predvsem pri nizkih obratih, predno ga preglasi hrup motorja. Slišen je npr. pri 40-60 km/h v tretji, četri prestavi. Gre pa za takšen bolj kovinski zvok. V prostem teku oz. pri pritiskanju na gas na mestu, se zvok ne sliši - zvok se sliši samo ko se avto pelje - vendar pa samo na odziv pritiska na pedal gasa.

Avto sem takoj odpeljal na pooblaščen servis - odgovor: v roku dveh tednov kolikor je bil avto pri njih, niso z raznimi poslušanji našli ničesar. Pripeljali so strokovnjaka iz Avstrije, ki prav tako ni imel pojma - po dveh tednih so ZAMENJALI CELOTEN MOTOR (pazi: avto je bil star komaj 2 tedna).

Avto sem prevzel v soboto - IN JUTRI KLIČEM NA SERVIS, KER JE ZVOK ŠE VEDNO PRISOTEN. TOrej, nima veze z motorjem.

Sedaj pa res ne vem kaj bodo na servisu rekli - ker motor je zamenjan, me prav zanima kako bo naprej. Ker napako so priznali - sami so rekli da je zvok neobičajen, sedaj pa morajo to odpraviti.
estrih

Glede tega zvoka: v vmesnem času sem vozil nadomesttno vozilo-identično M6 120 TE in tega zvoka seveda ni bilo. Tak da se me bodo zdaj težko rešili na servisu. VEndar da grejo menjat cel motor, pa napaka še vedno ni odpravljena.

Pa nasploh zadnje čase od dosti znancev slišim, o raznih težavah z zadnjimi modeli Mazd 3, 5 in 6. Tak da ne vem.... pa še na servisih se povečini menda kar dolgo obirajo preden kaj rešijo in popravijo.
Mazda323
Če so ti sedaj menjali motor še malo počaki pa ti bodo celoten avto. Meni bi se dopadlo da bi mi menjali motor biggrin.gif

Mogoče si kupil ponedeljkov avto
RoKo
(estrih @ 29 Oct 2006, 21:44) *

.... pa še na servisih se povečini menda kar dolgo obirajo preden kaj rešijo in popravijo.

Ma ne moreš rečt, da se ne trudijo, saj so ti zamenjali cel motor... pa tud če brez veze whatever.gif

Po moje je napaka na pogonskem sklopu- od sklopke do gum.. confused0059.gif
Mazda323
Mogoče pa je kje kakšen vijak noter, lahko bi bilo res, kar se je ze tudi dogodilo vendat v motorju.
estrih
Ja, saj zdaj jim bom sporočil, da ni nič boljše - potem pa naj povejo kdaj naj jim pripeljem avto, ker je čist brez veze, da jim avto stoji na servisu doklet nimajo ideje kaj je narobe.

Seveda pa jim ga bom enkrat moral odpeljat, če ne zaradi drugega pa zaradi tega, da bo pač avto enkrat pri njih 45 dni ali kolk že more biti da ti po zakonu in garancijskih pogojih zamenjajo cel avto z novim.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.