Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nekomu se je zdel xedos6 predolg
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Strom
skratka, moja fletkana temnozelena mazda je malo speštana. Klasika: kolona se je ustavila, možic za mano pač ne, in porinil xedosa (1996 1.6 79kW) v avto pred menoj.
Dobil kuponček, danes cenilec najprej napisal totalka, potem šel naprej naštevat dele.
sp. odbijač, okr. maska, nosilec sp. odbijača, sp. desni žaromet, hladilnik vode + klime, pokrov motorja, dno prtljažnika, zadnji odbijač, nosilec zadnjega odbijača. Avspuh je glasen, ne vem še kaj je.
Glede na to, da je totalka, mi bo povedal številko (drobiž) v čet.
Sem šel do gama centra, zdaj a-cosmos v BTCju, če mi lahko še oni naredijo en predračun za čimceneje zrihtat zadevo. Bojo tudi skomponirali do četrtka, so bili zelo prijazni. Bomo videli če bo predračun tudi.
Zanima me pa: Se komu še kje valjajo kakšni deli? Videl sem oglas za 100kSIT za 2.0 starejši letnik, ampak še niti ne vem kaj ima. Čakam na ponudbo zavarovalnice (tilia).
Ne vem, če se mi bo splačalo tole rihtat, tako da sem že na lovu za drugim. Če bi dobil enakega xedosa, bi skakal do stropa. Ampak pomoje ne bom dobil dovolj miljonov. Pogoji so ABS in dva airbaga, vsaj spredaj električne šipe, najraje pod 80 kW, sicer max 100. 17" platišča in ogromni spojlerji mi ne odgovarjajo preveč.

LP

PS: 14 dni nazaj sem popedenal kompletno vse, zimske gume pa nov kolesni ležaj pa... šmrc šmrc... bil nadzadovoljen z avtom... če odmislim porabo.
Boss
Ej Štrom, ti smola sad.gif ... vprašanje res, če ni bolje drugega iskat, kot pa tega popravljat. Sicer naj pa Yavarye kaj pove okol tega, ker ma največ izkušenj s Xedosi.
Strom
No sej... to čakam. wink.gif
Zaenkrat so cene xedosov precej zasoljene, upam da bo kej pomagalo pri kreganju z zavarovalnico.
Malo sem gledal podobne letnike accorde, pa... mi zgleda armatura slaba kopija stoenke mešana z favoritom. Jebiga, sem se razvadil tongue.gif

LP
zemir
Upajmo da boš čim prej zrihtal in ostal na MAZDI happy0158.gif
Segi
Jaz tudi upam da bos ostal na mazdi biggrin.gif

Glede tistega možica za tabo, kaj pa ves, mogoce je pa imel slabe izkusnje z mazdo (ceprav dvomim happy0195.gif ) in se je zanalasc prilepil tebi na rit, drugace pa upam da bos to cimprej postilam ker verjamem da je tesko gledat sesut avto pa se brez prevoznega sredstva si, razen ce imas celi vozni park doma tongue.gif

Lp in velik srece pri zavarovalnici
Strom
Tnx vsem za dobre želje....
imam še en motor kot sekundarno prevozno sredstvo, bo dober do snega/zmrzali. Potem imam še enega, ki bo mogoče vozen v roku kakšnega tedna - dveh.
Občasno in za nujne variante pa že zaplenim očetovega škodilaka, ampak še vseeno ni to to.

LP
uklopko
Sočustvujem s tabo!!!
Strom
OK, zadeva je takale... rabil bi zadnji odbijač z nosilcem in sprednjo desno luč pod nujno.
Odbijač in nosilec ima bojda en zelo prijazen možic, s katerim sem že v kontaktu.
Ima tudi zadnjo havbo, katero rabim malo manj nujno. Malo manj nujno rabim tudi sprednjo havbo, okrasno masko spredaj, sprednjo vezno steno in hladilnike.
Če ima kdo kakšno idejo, kje dobiti sprednjo desno luč, se zelo zelo zelo priporočam. Na bivšem gama centru so rekli, da se dobi ponaredke in mi tudi približno povedali ceno, ko sem pa hotel zadevo naročiti, so mi dali kontakt od neke druge firme, katera pravi, da ponaredkov ni. sad.gif

LP
YavarYe X6V6
(Strom @ 13 Nov 2006, 18:06) *

OK, zadeva je takale... rabil bi zadnji odbijač z nosilcem in sprednjo desno luč pod nujno.
Odbijač in nosilec ima bojda en zelo prijazen možic, s katerim sem že v kontaktu.
Ima tudi zadnjo havbo, katero rabim malo manj nujno. Malo manj nujno rabim tudi sprednjo havbo, okrasno masko spredaj, sprednjo vezno steno in hladilnike.
Če ima kdo kakšno idejo, kje dobiti sprednjo desno luč, se zelo zelo zelo priporočam. Na bivšem gama centru so rekli, da se dobi ponaredke in mi tudi približno povedali ceno, ko sem pa hotel zadevo naročiti, so mi dali kontakt od neke druge firme, katera pravi, da ponaredkov ni. sad.gif

LP

Za ta avto ponaredkov ni, to mi lahko verjameš.
handan
(Strom @ 13 Nov 2006, 18:06) *

LP

poskusi pogledat na internet podjetje herkules pri njih se zna dobit marsikaj party0024.gif
Strom
Mazda zrihtana happy0158.gif tongue.gif
Še par malenkosti je za zrihtat, ampak na frišno registrirana in spucana party0024.gif
Hvala vsem za moralno podporo, informacije, in cenovno ugodne dele (YavarYe - pivo sledi) tongue.gif
BTW, YavarYe, če imaš kakšno stikalo za dvig/spust šipe (ne voznikovo), se priporočam. Moram še pomerit če je res stikalo.... bom malo premeril ko bo čas.
Pa centralno na sovoznikovi strani ima nekje slab kontakt... izgleda da pri motorčku... ngaju... karkoli že ima zadeva.

LP
Boss
cool - sem mislu, da boš obupal, ker sem videl slikce zmečkane pločevine in je zgledalo na meji rentabilnosti a se sploh splača popravljat al ne.
Strom
Jah, je bilo dokaj na meji....
Sej če bi vedel da bo trajalo toliko časa bi najbrž pustil zavarovalnici avto pa pobral miljone pa kupil kakšna jetra. Pač rabim avto za od A do B.
Če je pa komot pa še tolk bolš.... smile.gif

LP
Strom
Do naslednjega idiota bo...

Imam še sprednjo masko potrebno limanja nosilcev, sicer skoraj cela smile.gif, zadnji odbijač potreben macole in barvanja in zadnjo havbo z predpripravo (luknjami) za spojler in potrebno malo manjše macole in barvanja... če kdo rabi.

LP
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.