Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
lučka za bencin
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
birdk
Moja mazda je letnik 94, ima 200000 km. Med vožnjo mi brli lučka za bencin in lučka za alternator. Z večjimi oobrati kot se peljem bolj sveti, ko motor teče na mestu lučka ugasne in če pritisnem na zavoro spet posveti. Danes sem med vožnjo prižgal gretje zadnje šipe pa je lučka ugasnila. Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Hvala. Lep pozdrav.
Sorti
Mogoče kak kratek stik??? whatever.gif

Boss
čuden primer... tole je naloga za avtoelektričarja, bi pa rekel, da ima težave alternator (zamazani kontakti, izrabljene krtačke ali pa težava z reglerjem)
YavarYe X6V6
(birdk @ 1 Nov 2006, 22:40) *

Moja mazda je letnik 94, ima 200000 km. Med vožnjo mi brli lučka za bencin in lučka za alternator. Z večjimi oobrati kot se peljem bolj sveti, ko motor teče na mestu lučka ugasne in če pritisnem na zavoro spet posveti. Danes sem med vožnjo prižgal gretje zadnje šipe pa je lučka ugasnila. Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Hvala. Lep pozdrav.

Čisto normalni pojavi, če bi mel abs bi ti še ta lučka svetila. Čimprej se nehaj vozit in daj alternetor v popravilo, ker ti PREVEČ polni, če se boš še naprej tako vozil ti zna odpovedat še kak drug električni sklop, ki pa stane perecej več kot popravilo alternatorja.
birdk
Pozdravljeni. Danes sem se peljal brez prižganih luči pa ti dve lučki nista brleli. Po moje je nekaj narobe z črpalko za bencin. lp
YavarYe X6V6
(birdk @ 2 Nov 2006, 23:34) *

Pozdravljeni. Danes sem se peljal brez prižganih luči pa ti dve lučki nista brleli. Po moje je nekaj narobe z črpalko za bencin. lp

Človek da neboš potem jokal. Če je kaj narobe z črpalko za bencin, motor nagaja oziroma ne dela.
ali086
Poglej ce mas alternator dober zasponan.Pa loh bi pogledo se kable ki grejo na alternator in alnesor.
Boss
(YavarYe X6V6 @ 2 Nov 2006, 11:41) *

Čisto normalni pojavi, če bi mel abs bi ti še ta lučka svetila. Čimprej se nehaj vozit in daj alternetor v popravilo, ker ti PREVEČ polni, če se boš še naprej tako vozil ti zna odpovedat še kak drug električni sklop, ki pa stane perecej več kot popravilo alternatorja.

Ajvarjev nasvet lahko testiraš sam z voltmetrom priključenim na kleme akumolatorja. Pri ugasnjenem motorju bi moral imeti okoli 12V, ko prižgaš avto naj bi pokazalo cca 14,5 - 15V. Tudi pri dodajanju plina ne sme presegati te voltaže. Če gre čez 15V imaš lahko velike probleme, saj lahko alternator overcharga kakšnega od električnih/elektronskih sklopov potem so pa stroški lahko zelo veliki - veliko večji kot je recimo 15 jurjev, kolikor stane običajno poravilo alternatorja oz. reglerja.
ali086
Kot sm ze reko poglej ce mas alternator dober nasponan oz. jermen,kr sm meu isti problem ko sm se enkrat pelo v maribor,se mi je uzgala lucka za elektriko in to pr visokih obratih pol mi je pa sam avto ugasno ko se je akomulator sprazno.
birdk
Popravljeno. Masa je bila slaba.
ali086
happy0064.gif
YavarYe X6V6
(birdk @ 6 Nov 2006, 19:10) *

Popravljeno. Masa je bila slaba.

In zato se je blo treba cel teden trudit pa tuhtat kaj je narobe ??? dry.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.