Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Končne hitrosti vaših mazdic?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Sorti
Povejte svojo dosedaj najvišjo doseženo hitrost vaše mazdice?? (končna hitrost- odgovori naj bodo iskreni)
smile.gif ph34r.gif smile.gif

biggrin.gif

BOBI
moja lubica potegne do 180kmh brez problema,potem treba malo cakat pa se mogoce prileze kak kmh vec,je pa slo najvec po hribu navzdol nekje blizu 190kmh,ampak zanimivo da se je na obratomero kar lufta do rdeciga polja,amoak saj je le 90 ks,kaj cemo vec pricakovat biggrin.gif
Marko_mx-3
a tak števec je v faceliftani MXki?
poky
Ni že bla ta tema 1x.... whatever.gif
Nuša
Midve sma se peljali 170 km/h, več se nisem upala pritisnat. Sam, morete vedeti da je to za mene ffuuulll velik( to je tako kot bi se vi peljali 250km/h in še več). Mene je ffuuulll strah hitrosti. sad.gif Kadar se peljem v f-ki, zmeraj vpijem, ker Mazdilak kr pohodi plin (mene sploh ne upošteva).
Sorti
(Marko_mx-3 @ 9 Nov 2006, 17:55) *

a tak števec je v faceliftani MXki?

Ne ni taka notranjost...
To je kr ena slika...

Jst sm se dons pelu 205 največ do sedaj!Mislim pa da še ma enih 10 km fore!

Drugač je pa tole moj števc!(malo slabo se vidi)

KAJ PA OSTALI KAJ??
poky
Malo sn pobrskal in najdo podobno temo iz lanskega leta in sicer je to TALE tema. whatever.gif
Nuša
(poky @ 9 Nov 2006, 18:11) *

Malo sn pobrskal in najdo podobno temo iz lanskega leta in sicer je to TALE tema. whatever.gif

Pa dober, nekaj nas je novih in tudi se nam ne ljubi iskat po starih temah. biggrin.gif
poky
OK,OK no a zaj me bote pa napadali?? biggrin.gif Pol pa na dan z vašimi novimi najhitrejšimi trenutki v Mazdah! tongue.gif Jaz priznam,da še nisem sprobal limita mojga avteka! biggrin.gif
suicidal
jaz tudi (najbrž happy0195.gif ) še nisem stisnil maximuma iz Mazde, ampak najhitreje je šlo 190, več pa zaradi preveč ovinkaste AC v Nemčiji ni šlo.
poky
(suicidal @ 9 Nov 2006, 18:51) *

ampak najhitreje je šlo 190, več pa zaradi preveč ovinkaste AC v Nemčiji ni šlo.

190??No malo več sn pa že peljal! tongue.gif Pa ovinkasta AC v Nemčiji?? confused0059.gif Kolko sn se jaz tam vozo,je bla dokaj vredu,je letelo čez 230 tudi z rahlimi zavoji! happy0158.gif Aja,pa nisn bil z mojo Mazdico,ampak z BMWjem od kolega,moja bi šla še več! tongue.gif biggrin.gif
nisde
Za zdj sm največ šou 190 po klancu navzdol, po ravnini pa 180! Največ sm se pa pelu 240 km/h! (ne z mazdo).
ali086
Ja najvec do zdej sm se pelo 210km/H.Pa mislim da bi loh se seu kak kilometer vec.

(Sorti @ 9 Nov 2006, 18:07) *

Ne ni taka notranjost...
To je kr ena slika...

Jst sm se dons pelu 205 največ do sedaj!Mislim pa da še ma enih 10 km fore!

Drugač je pa tole moj števc!(malo slabo se vidi)

KAJ PA OSTALI KAJ??

love0030.gif sorti.Nazadne ko sma govorila so ble cifre dost nizje.Sm ti reko da mazda leit. party0016.gif
suicidal
(poky @ 9 Nov 2006, 18:54) *

190??No malo več sn pa že peljal! tongue.gif Pa ovinkasta AC v Nemčiji?? confused0059.gif Kolko sn se jaz tam vozo,je bla dokaj vredu,je letelo čez 230 tudi z rahlimi zavoji! happy0158.gif Aja,pa nisn bil z mojo Mazdico,ampak z BMWjem od kolega,moja bi šla še več! tongue.gif biggrin.gif

na poti na Dansko, je AC čez ene hribe, dokaj ovinkasto, 3-4 pasovi.
R_sport
Morda bi bilo poleg dobro tudi povedat koliko preveč vam kažejo števci, da vidimo realno hitrost.

Jaz sem npr. po ravnini in v brezvetrju prišel največ do okroglih 200 km/h po števcu, ki pri M6 kaže kakih 7-8 km/h preveč. Končna hitrost se skoraj do km natančno ujema s tisto iz tehničnih podatkov. Je šlo pa že tudi 215 km/h po klancu navzdol. tongue.gif Sprobal sem pa na prazni avtocesti, ko daleč pred mano ni bilo nikogar, ker take hitre vožnje pri malo gostejšem prometu nikakor ne odobravam. Ker sicer si pa naštimam tempomat nekje na 130-140 km/h. wink.gif
blindek
nekdanja mazda mx3(dohc motor z 79kW), največ 203km/h po števci smile.gif

toleranca nevem kaka je, sem pa meril z GPS-om pri hitrosti 110km/h(na števcu), gps pa je kazal 108km/h
YavarYe X6V6
U nedelo po Lj obvoznici 200+ ph34r.gif
Allyssa
195 če me spomin ne vara
Sorti
(blindek @ 9 Nov 2006, 19:23) *

nekdanja mazda mx3(dohc motor z 79kW), največ 203km/h po števci smile.gif

toleranca nevem kaka je, sem pa meril z GPS-om pri hitrosti 110km/h(na števcu), gps pa je kazal 108km/h

Ja nevem kak je teb kazal, men je kazal danes natančneje 204 km/h!!!(100%)
RoKo
(suicidal @ 9 Nov 2006, 19:04) *

na poti na Dansko, je AC čez ene hribe, dokaj ovinkasto, 3-4 pasovi.

Ma ne mi rečt, da na celi poti do Danske nisi najdu en kos ravnega za sprobat kolko gre... happy0195.gif
Men je po števcu kazalo 220 po ravnem pa brez prometa , pa ni še blo čist do pleha, samo hauba se je začela sumljivo napenjat in trest,pa sm raj odnehu... blink.gif tongue.gif
nucnik
Po rahlo spuščenem delu avtoceste je šlo tam okol 200, drugač pa na ravnini mal čez 180, sam nism čist do konca teru...
ReDevil
Tovrstna tema mi je nekaj znana, se mi zdi da sem jo ravno jaz pred kakim letom odprl, no sicer pa men gre mazdurina še vedno tam nekje 220 (z zaprtimi svojimi očmi seveda)! dry.gif

Je pa blo 2 let nazaj pozim zanimiv ko jo je vozila ena bivša gospodična in je glih začelo snežit pa sva se vračala iz Nouga majsta in sem jaz nekaj muziko iskal po predalu, njo pa posadil za volan in ji dal komando, naj nabije po gasu in nikakor (v klanec od Ivančne gorice gor in pol dol prot Grosuplu) nisva pršla niti do 200, pol pa se jaz malo bolj zatopim v iskanje cdjev, pa kar naenkat po klancu dol vidim števc na (od oka) 232, takrt pa pol nisem nič več reku, pa tut karkol bi takt reku, bi blo najbrž zaman in neb zdele telih vrstic rabil pisat! happy0195.gif

Moja mašinca ima pa sicer tovarniško natanko 201! happy0064.gif
Carr
Moja trojka potegne točno 200 po števcu, pa imam še nekaj 100 obratov do rdečega polja. Bi sicer šla še kakšen km/h čez, ampak bi jo moral res do konca pohodit.
zemir
Jaz 240 po klancu navzdol,mogoče kakšen kilometer manj nisem imel časa pozorno gledat ph34r.gif
uklopko
kar se tiče mojga zelenca ga še nism konkretmo probal sm pa se peljal okoli 180 proti NM!!!
In mi je tud škoda tišat k vem da ne gre kj več sad.gif

Najhitreje sm se peljal okoli 900 km/h(ne vem točno kok sploh potegne naša adria)...........................

z avionom seveda!!!! happy0158.gif
BOJČ
Tudi jaz še nisem pritisnil svoje 6-ke do konca. Največ do sedaj sva šla 225 po ravnem (po števcu), je bila pa še zaloga tako na pedalu za plin kot pri obratih, tako, da ne vem z0tdntknw.gif
David
Jaz sem izboljšal boj prejšnji "rekord".... in sicer 3 tedne nazaj na AC proti kopru.... malo več kot 215km/h... in to z letnimi gumami...... tongue.gif

Po klancu navzdol seveda.......
janik
Jaz sem mojo nateral do 210 po števcu, ampak bi šlo še več. Kadar na ravnih delih preverjam hitrost še na GPS-u, kaže števec do 10 preveč.
Takih prilik je žal bolj malo, saj mora biti izpolnjenih kar precej pogojev: AC mora biti ravna, ne sme biti prometa pa še žene ne sme biti zraven (ali pa mora spati biggrin.gif ).
Moje največje hitrostno doživetje pa je bila vožnja 160 na uro s temle vozilom po zasneženi cesti. Na koncu me je pošteno treslo, šele pozneje sem izvedel, da je to od prevelike količine adrenalina.
mazdohist
evo moj mlin je sov z mano najvec 190 je pa se kr orenk fore sam ga sparam sparam!!! happy0064.gif
David
UUUU Janik.... to pa vem da je užitek.. jaz sem z isto yamaho šel največ 120 km/h pa že to je blo too much for my heart.... w00t.gif

Kaj to si rental?? Pa kje je to blo.... letos grem spet.....
BOJČ
(janik @ 10 Nov 2006, 08:05) *

Jaz sem mojo nateral do 210 po števcu, ampak bi šlo še več. Kadar na ravnih delih preverjam hitrost še na GPS-u, kaže števec do 10 preveč.
Takih prilik je žal bolj malo, saj mora biti izpolnjenih kar precej pogojev: AC mora biti ravna, ne sme biti prometa pa še žene ne sme biti zraven (ali pa mora spati biggrin.gif ).
Moje največje hitrostno doživetje pa je bila vožnja 160 na uro s temle vozilom po zasneženi cesti. Na koncu me je pošteno treslo, šele pozneje sem izvedel, da je to od prevelike količine adrenalina.

Kapo dol, 160 po zasneženem... love0030.gif
janik
(David @ 10 Nov 2006, 08:24) *

Kaj to si rental?? Pa kje je to blo.... letos grem spet.....

Če si tolk zasvojen kot jaz, bi bilo rentanje predrago ...
Grega_
Bednih 180 km/h - 5500 rpm(seveda po ravnini) potem se pa števec ustavi in g ane premakneš da se je***. dry.gif
Mazda323
(suicidal @ 9 Nov 2006, 18:51) *

jaz tudi (najbrž happy0195.gif ) še nisem stisnil maximuma iz Mazde, ampak najhitreje je šlo 190, več pa zaradi preveč ovinkaste AC v Nemčiji ni šlo.

Jaz sem pa mislil da ti voziš po predpisih, vsaj tako trdiš vedno tukaj
Segi
da še jaz dodam svoj lonček smile.gif
Lih dans sem ga mal prtisnu ko sem sel v lj po AC, in je števc pokazu 190km/h (s tem da sem bil pošteno usran, zimske gume, ožje pa še počutiš ko da bi se z čolnom vozu), kolk pa števec laže pa pojma nimam z0tdntknw.gif

Drugač pa ko smo šli proti morju (4komadi v avtu) ko je tisti klanec navzdol (pojma nimam kak se reče tam [prespal vso geografijo biggrin.gif ]) z letnimi gumami (gt3 175/70/13), je pa števc pokazu celo 225km/h pa še bi se dal če nam nebi avtodom ven zapelu. mad.gif Takrat sem pa že vidu kako si kuham kavo v avtodomu confused0059.gif ampak je na srečo ratal zbremzat smile.gif
Mazda323
Si pa mel srečo glede na to kake bremze ima BG verzija
Segi
(Mazda323 @ 10 Nov 2006, 19:41) *

Si pa mel srečo glede na to kake bremze ima BG verzija

kakor vem so bli diski že menjani, in so od brembota gor baje (tak je sosed reku smile.gif ), ker so baje samo par jurjev dražji...drugač se mi pa zdijo bremze kar vredu no...edino če bi bli še zadej diski se pa nebi čisto nič branil...
glede sreče se pa kar zavedam, jo nebom nikol več tak izzivu unsure.gif ker takrat sem mislu da se bom usral pa še poscal zravn biggrin.gif
LabiGT
QUOTE(Mazda323 @ 10 Nov 2006, 18:42) *

Jaz sem pa mislil da ti voziš po predpisih, vsaj tako trdiš vedno tukaj

v nemciji lahko je gas do daske tudi po predpisih...
mi je pa hecno tam vozit, ni omejitev in eni vozijo 200+ pol pride del kjer je omejitev in uni z 200+ zavirajo v zadnjem trenutku na 100km/h, pol pa spet gas smile.gif
kot F1
Mazda323
Vem kak je v Nemčiji
David
Evo lihkar se vrnil iz nove gorice.... morem rečt da me AC Vipava- Gorica vedno "prepriča" da morem stisnit... in še preden za zavedam letim 200.... dry.gif

Kakorkoli.... danes mi je začelo trest bremze.... sem precej konkretno mogu stisnit bremzo iz 210km/h na 80km/h...... blink.gif

So mogoče ploščice fuč al so se sam pregrele????
Marko_mx-3
Lahko da si pokrivil diske party0024.gif
zemir
(David @ 10 Nov 2006, 22:57) *

Evo lihkar se vrnil iz nove gorice.... morem rečt da me AC Vipava- Gorica vedno "prepriča" da morem stisnit... in še preden za zavedam letim 200.... dry.gif
Kakorkoli.... danes mi je začelo trest bremze.... sem precej konkretno mogu stisnit bremzo iz 210km/h na 80km/h...... blink.gif
So mogoče ploščice fuč al so se sam pregrele????

Pomoje so se ti pregrele če bi ble fuč bi slišal kako ti papajo disk tongue.gif biggrin.gif
LabiGT
disk
ce so ploscice pol ti spuscajo motec zvok
David
To je grmelo sam pri testem bremzanju.... pol ni blo več nič simptomov.... z0tdntknw.gif
zemir
(David @ 11 Nov 2006, 13:13) *

To je grmelo sam pri testem bremzanju.... pol ni blo več nič simptomov.... z0tdntknw.gif

Men se je tudi to zgodilo kkšen teden nazaj ko sva z 323f speedom podirala hitrosne rekorde biggrin.gif .Pa mi zdaj čisto normalno bremza tko da ni panike pač se je malo pregrelo upam da nebo nič narobe.
Marko_mx-3
jaz sem že ene parkrat letos pregrel bremze in imam na sumu da mi zadnje ne primejo kot bi morale in zato sprednje bolj trpijo. Sem pa še to ugotovil da se da avto na počes spravit brez ročne biggrin.gif seveda malo manj spektakularno kot z happy0195.gif
zemir
(Marko_mx-3 @ 11 Nov 2006, 13:41) *

jaz sem že ene parkrat letos pregrel bremze in imam na sumu da mi zadnje ne primejo kot bi morale in zato sprednje bolj trpijo. Sem pa še to ugotovil da se da avto na počes spravit brez ročne biggrin.gif seveda malo manj spektakularno kot z happy0195.gif

Brez ročne je bolj za norce happy0195.gif Jaz rajši z ročno je bl varno piše v cesto prometnih predpisih happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
poky
He he,ki si pa ti take CPP dobo?? happy0195.gif
Marko_mx-3
Photoshopal jih je happy0195.gif
cruiser
Koncna ? Prevec da bi upal da konca happy0195.gif
Sem ze sel 260kmh pa je avto se kr noro vlekel, ampak sem raje popustil.
Mislim da bi slo po stevcu ene 280, mogoce se kaj vec.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.