Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Končne hitrosti vaših mazdic?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
jures
(Hazzard20 @ 19 May 2011, 18:45) *

Močno sem se uštel z oceno 215km/h.

JozaGulikoza 245 km/h če števec kaže prav. To sem probal dons in zdej nekej časa ne bom biggrin.gif

Števec pri vseh mojih mazda je vsaj 10-15 lagal na koncu, PRobaj GPS...čez nekaj časa ...smile.gif
LabiGT
pri novi 6-ki sem danes testiral kok laze:

do cca. 140km/h je priden in skor nc ne laze
od 140 naprej pa laze okoli cca. 5%

pa tudi BC pri porabi laze...mi je kazalo 5.6, potem tankam in racunam in pride 5.8l/100km
mokster
Men moja laže ves čas za cca +7 km/h, če je kaj za verjet unim fleši tablam pri stanežičah pa pred tunelom Šentvid.
Ploki
(mokster @ 20 May 2011, 08:44) *

Men moja laže ves čas za cca +7 km/h, če je kaj za verjet unim fleši tablam pri stanežičah pa pred tunelom Šentvid.

une lažejo tut po GPS, mislim da majo toleranco odšteto. smile.gif
Hazzard20
Škoda je da avto laže o hitrosti, ker sem bil kar vesel kar mi je pokazal števec glare.gif
mokster
Šit jaz pa vedno tempomat na 150 naštimam pa rečem saj mi itak laže pa sem v toleranci še not blush.gif
YavarYe X6V6
(mokster @ 20 May 2011, 11:19) *

Šit jaz pa vedno tempomat na 150 naštimam pa rečem saj mi itak laže pa sem v toleranci še not blush.gif

Qurac si not, js sem zadnjč peljal, pa AC, 150 s tempomatom, pa so hotl moje podatke, očitno ne laže tolk kot bi človek mislil. devil.gif
mokster
(YavarYe X6V6 @ 20 May 2011, 11:37) *

Qurac si not, js sem zadnjč peljal, pa AC, 150 s tempomatom, pa so hotl moje podatke, očitno ne laže tolk kot bi človek mislil. devil.gif

Sej mišljen je da zanikam a veš (pa si rečem). Odzdaj si ne bom več reku happy0158.gif . In kolik si dubu nagrade od plavih prjatlov devil.gif
iceman22
(Hazzard20 @ 20 May 2011, 11:12) *

Škoda je da avto laže o hitrosti, ker sem bil kar vesel kar mi je pokazal števec glare.gif

ja vcasih resnica boli.. biggrin.gif
YavarYe X6V6
(mokster @ 20 May 2011, 13:08) *

Sej mišljen je da zanikam a veš (pa si rečem). Odzdaj si ne bom več reku happy0158.gif . In kolik si dubu nagrade od plavih prjatlov devil.gif

V bistvu nč, samo da naj sporočim podatke, kdo je vozil da bodo tistega ociganili. angry.gif
iceman22
(YavarYe X6V6 @ 20 May 2011, 13:37) *

V bistvu nč, samo da naj sporočim podatke, kdo je vozil da bodo tistega ociganili. angry.gif

kje so te to dobil?tristo kosmatih medvedov morem tudi js merkat pocas...
YavarYe X6V6
(iceman22 @ 20 May 2011, 14:28) *

kje so te to dobil?tristo kosmatih medvedov morem tudi js merkat pocas...

AC mimo Lopate, sem mel telefon(uporbljam papigo !) in sem pozabu izklopit tempomat.
iceman22
(YavarYe X6V6 @ 20 May 2011, 14:32) *

AC mimo Lopate, sem mel telefon(uporbljam papigo !) in sem pozabu izklopit tempomat.

aja tam je itak stacionarc,tko da kr merkam..sm mislu da so te kje tko slikal..
YavarYe X6V6
(iceman22 @ 20 May 2011, 14:46) *

aja tam je itak stacionarc,tko da kr merkam..sm mislu da so te kje tko slikal..

Kr tko pa je malo bolj zaj.... devil.gif
Z M A J
Eni pravjo da so radarji naštimani na + 10% tolerance, se pravi po tej logiki na 143 kmh, a to drži? z0tdntknw.gif
Boss
Po pravilniku o meritvah hitrosti je tolerance 7% kar pomeni 139,8km/h
YavarYe X6V6
(Boss @ 22 May 2011, 22:26) *

Po pravilniku o meritvah hitrosti je tolerance 7% kar pomeni 139,8km/h

Jebenti pol pa ode knjižca(nimam še kartice blush.gif )
Andriy
No včeraj sem naredil malo raziskave katera hitrost je prava:

- po števcu od avta je bila hotrost: 105km/h
- po GPS-ju: 100 km/h
- na opozorilni tabli, ki meri hitrost pa je pokazalo: 97 km/h

Po teh podatkih sem sedaj še bolj zmeden blush.gif
YavarYe X6V6
Pri prenizki hitrosti si testiral. devil.gif
Andriy
(YavarYe X6V6 @ 23 May 2011, 10:46) *

Pri prenizki hitrosti si testiral. devil.gif

ja toliko je omejitev skozi trojanske predore mad.gif
YavarYe X6V6
(Andriy @ 23 May 2011, 10:56) *

ja toliko je omejitev skozi trojanske predore mad.gif

Če greš hitreje tud pokaže. devil.gif
LabiGT
gps tud laze, je pa se najbolj tocen v primerjavi z drugimi
Boss
QUOTE(LabiGT @ 23 May 2011, 11:52) *

gps tud laze, je pa se najbolj tocen v primerjavi z drugimi

Na ravni cesti je izredno točen a takoj, ko gre cesta v ovinek kaže premalo oziroma bolj kot je oster ovinek bolj se zlaže.

Hitrost meri namreč na intervale in na odseku loka ovinka med eno in drugo meritvijo vzame samo tetivo se pravi le hitrost, ki jo izračuna po najkrajši poti med dvema točkama na krožnici namesto obodne hitrosti (tangencialna hitrost), kot bi bilo normalno za pričakovat.

Z drugimi besedami avto po ovinku v istem času prevozi več poti, kot če bi ovinek sekal in s tem skrajšal pot in GPS meri kot da bi avto ovinek sekal ne pa da ga lepo zvozi. Se pravi več prevožene poti po krožnici ovinka v istem času pomeni višjo oziroma resnično hitrost napram tisti, ki jo zračuna GPS zgolj s preračunom najkrajše razdalje med dvema meritvama ulomljeno s časom, ki jo porabi.

Na, pa sem zakompliciral tako lepo temo sad.gif
PATO
Samo divjate smile.gif Jaz se z mojo še nisem peljal več kot nekaj čez 150. To pa zato ne, ker še nisva bila na AC in imamo precej ovinkaste in slabe ceste tongue.gif Taglavn je itak adrenalin wink.gif
jures
(Boss @ 23 May 2011, 16:31) *

Na ravni cesti je izredno točen a takoj, ko gre cesta v ovinek kaže premalo oziroma bolj kot je oster ovinek bolj se zlaže.

Hitrost meri namreč na intervale in na odseku loka ovinka med eno in drugo meritvijo vzame samo tetivo se pravi le hitrost, ki jo izračuna po najkrajši poti med dvema točkama na krožnici namesto obodne hitrosti (tangencialna hitrost), kot bi bilo normalno za pričakovat.

Z drugimi besedami avto po ovinku v istem času prevozi več poti, kot če bi ovinek sekal in s tem skrajšal pot in GPS meri kot da bi avto ovinek sekal ne pa da ga lepo zvozi. Se pravi več prevožene poti po krožnici ovinka v istem času pomeni višjo oziroma resnično hitrost napram tisti, ki jo zračuna GPS zgolj s preračunom najkrajše razdalje med dvema meritvama ulomljeno s časom, ki jo porabi.
Na, pa sem zakompliciral tako lepo temo sad.gif

v pragi laze povsod....ker se vozis pod mrezo kablov za trolebuse.
Z M A J
En dan grem pa še jz mojga črnga zmaja stisnit, matr ste me narajcal! Zaenkat več kot nekih dobrih 220 kmh ga še nisem nateru (brez vinjete je blo itak bl bedno vse skup, vsakič sem dost riskiru že s samo pojavo na AC)! blush.gif
a_sist
jaz moje v dveh letih več kot 180 še nisem nateral blush.gif . Prihajam iz severnoprimorskega konca, kjer smo bolj mojstri ozkih cest, ovinkov in pospeškov, končna hitrost pa nikoli ni prišla v poštev. Bom pa probal, seveda, ste tud mene zrajcal devil.gif
kowkele
(a_sist @ 26 May 2011, 12:27) *

jaz moje v dveh letih več kot 180 še nisem nateral blush.gif . Prihajam iz severnoprimorskega konca, kjer smo bolj mojstri ozkih cest, ovinkov in pospeškov, končna hitrost pa nikoli ni prišla v poštev. Bom pa probal, seveda, ste tud mene zrajcal devil.gif

Aha, potem se vozimo po istih krajih.... tongue.gif Pozabil si še dodati nenadnih izogibanj lukenj, kamnov in blesavih Italijanov na cesti... tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif
a_sist
(kowkele @ 26 May 2011, 13:12) *

Aha, potem se vozimo po istih krajih.... tongue.gif Pozabil si še dodati nenadnih izogibanj lukenj, kamnov in blesavih Italijanov na cesti... tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif

..zarad teh razogov ne upam več kot 180 biggrin.gif
kowkele
(a_sist @ 26 May 2011, 13:24) *

..zarad teh razogov ne upam več kot 180 biggrin.gif

po volarski ravnini (če poznaš) gre tudi vec.....biggrin.gif
dejanot
Cao

Danes na avtocesti 220km/h happy0158.gif , pa se mi je glih kamion nasral in pol bremzat kot konj, tko da bi lahko slo se malo vec angry.gif , pa drugic.

LP
Marko_mx-3
220 brez težav, za še ene 10 do 15 km bi se moral pa še mal pomatrat harhar.gif
Z M A J
Kaj pravte, a se na Končni kej porajta, če je avto znižan za 40mm, pa napram istimu z original višino (kar bom mev - upam v roku druzga tedna)? Po moji kmečki logiki DA, kaj pa porečete maherji? biggrin.gif
YavarYe X6V6
(JozaGulikoza @ 28 May 2011, 08:37) *

Kaj pravte, a se na Končni kej porajta, če je avto znižan za 40mm, pa napram istimu z original višino (kar bom mev - upam v roku druzga tedna)? Po moji kmečki logiki DA, kaj pa porečete maherji? biggrin.gif

Model upor zraka in kotalni upor gum je isti, tako da višina ne more bit nevem kak bonus.
a_sist
(kowkele @ 27 May 2011, 09:19) *

po volarski ravnini (če poznaš) gre tudi vec.....biggrin.gif

seveda poznam.. ampak tvegaš 'ta plave' pr volarskem mostu smile.gif al pa kakega biciklista, traktor, italjana (vsi se premikajo okol 30km/h) smile.gif
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 28 May 2011, 09:42) *

Model upor zraka in kotalni upor gum je isti, tako da višina ne more bit nevem kak bonus.

motis se, ker je celna povrsina manjsa, kar pomeni da A*cw je manj in zaradi tega tudi skupni upor zraka je manjsi
KAALman
jaz pa še vedno rečem, da je končna hitrost šit... važen je pospešek, pa naj si bo to po ravnici ali pa centrifugalni skozi ovinke smile.gif wink.gif

moje črne grable grejo čez 200, kar se mi zdi več kot dovolj, probal sem že tudi, se im pa zdi prenevarno vozit po naših cestah s tako hitrostjo, ker ljudje enostavno nismo dorasli takim hitrostim, nekateri se še 60 ne znajo vozit tongue.gif
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 29 May 2011, 00:44) *

motis se, ker je celna povrsina manjsa, kar pomeni da A*cw je manj in zaradi tega tudi skupni upor zraka je manjsi

Alo, majstr čelna površina je samo tolk manjša kot manj "štrlijo" kolesa iz karoserije spodaj, kar je skoraj zanemarljivo, kel povadai tisti ki nižajo pol gor bašejo širše gume.
Če je avto "dvignjen" pač gre več zraka pod avtom, kot če je nižji.

Če bi se res upor z višino povečal pol nobena MPSs-ka nebi šla tolk kot gre ker je 4 cm višja od normalnih 6k. z0tdntknw.gif
Z M A J
Ajvar, kako pa veš koliko bi letela če bi bila par centi nižja?? Mislim, da če bi bila še nekolko nižja, bi šla pač še xy km-jev hitreje (po moji kmečki pameti pač)! z0tdntknw.gif

Isto je npr. če imata mazda 5 in pa 6 identičen motor, ima 5ka bistveno večji zračni upor (dobro sta tudi različnih oblik), ampak hočem neki druga povedat, npr. Golf V in pa Golf V Plus (oblika ista a eden bistveno višji), pa če primerjamo njune karakteristike se upam it stavit da je kar nekaj razlike. z0tdntknw.gif
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 30 May 2011, 09:04) *

Alo, majstr čelna površina je samo tolk manjša kot manj "štrlijo" kolesa iz karoserije spodaj, kar je skoraj zanemarljivo, kel povadai tisti ki nižajo pol gor bašejo širše gume.
Če je avto "dvignjen" pač gre več zraka pod avtom, kot če je nižji.

Če bi se res upor z višino povečal pol nobena MPSs-ka nebi šla tolk kot gre ker je 4 cm višja od normalnih 6k. z0tdntknw.gif

Cd=F/ (1/2ro*A*v^2)

4cm je majhna razlika (A je celna povrsina, sirinaxvisina siluete , pri MPSju je problem, ker je Cd bistveno slabsi (sirse gume, izboklina na havbi itd itd) od navadnih sestk...

Z M A J
@Labi, pol se strinjaš s tem kar sem napisal 2 objavi višje? tongue.gif
Boss
Ne pozabit na venturijev efekt, kjer se pri znižanem avtu zmanjša prostornina prostora med karoserijo in tlemi, kar v primerjavi z navadno visokim avtomobilom pomeni povišanje hitrosti zraka pod vozilom in s tem zmanjšanje tlaka, kar posledično pomeni, da se avto bolj drži tal. Ampak vse te sile zaradi višje hitrosti zraka pod karoserijo povečajo trenje in seveda sila pritiskanja avta k tlom je treba nekje vzet zato bi osebno veliko prej rekel, da je znižan avto počasnejši od normalno visokega ne glede na manjši čelni presek se pa bolje drži ceste.
LabiGT
ce bi blo dno cist ravno in nobenih spranj mogoce, drugace pa ne

znizana 6-ka se bolj drzi zaradi nizanja tezisca in nic drugega
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 30 May 2011, 09:45) *

Cd=F/ (1/2ro*A*v^2)

4cm je majhna razlika (A je celna povrsina, sirinaxvisina siluete , pri MPSju je problem, ker je Cd bistveno slabsi (sirse gume, izboklina na havbi itd itd) od navadnih sestk...

Izboklina "ni" kak poseben upor ker del zraka takoj na začetku izbokline "požre" kanal ki ga vodi v interkuler, je pa to dejansko vse kar gre skozi masko.
Hlajenje je samo tisti del pod tablico.
Širina pa je fabrško 215, tolk kot imajo vse 6ke za 17" kolesi. z0tdntknw.gif
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 30 May 2011, 11:30) *

Izboklina "ni" kak poseben upor ker del zraka takoj na začetku izbokline "požre" kanal ki ga vodi v interkuler, je pa to dejansko vse kar gre skozi masko.
Hlajenje je samo tisti del pod tablico.
Širina pa je fabrško 215, tolk kot imajo vse 6ke za 17" kolesi. z0tdntknw.gif

ja sej same izgube v smislu aerodinamike...
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 30 May 2011, 11:47) *

ja sej same izgube v smislu aerodinamike...

Ok so pa širši in višji sprednji blatniki, to ziher NI bonus.
Symon
(LabiGT @ 30 May 2011, 10:50) *

ce bi blo dno cist ravno in nobenih spranj mogoce, drugace pa ne

Zato ima Clio 2 RS pod motorjem plastiko, da je (bolj) ravno dno. Ostali Clioti te plastike nimajo.

Drugače pa študirat tole. Pa nekako sumim, da so se pri MPSki potrudili z aerodinamiko, da ni bistveno slabša kot pri navadni. In ne glede na razliko, ta ni tako velika, da se splača komplicirati ker gre v osnovi še vedno za isto obliko.
Ploki
(Marko_mx-3 @ 28 May 2011, 02:32) *

220 brez težav, za še ene 10 do 15 km bi se moral pa še mal pomatrat harhar.gif

te matra menjalnik? smile.gif
simon ti pa vedno s kakim uporabnim linkom uletis happy0158.gif
Z M A J
Učeri sm pospešil do 230kmh, pa sm mel občutk d mam še kr neki rezerve, kar bo vrjetn resnica! party0024.gif
Ploki
pri tej teži pomoje kej dost ne, glede na to da si že presegel hitrost po specih.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.