Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda začela cukat
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
element
Torej kr naenkrat mi je začela mazda cukat. Najbolj se pozna pri speljevanju sploh če spelješ 1000-2000 obratov, nad 3000 se ne pozna več ampak je očitno. Še bolj pa je problem če pri nizkih obratih do konca pohodim gas. Obrati kr zanihajo pa pol počas cukajoče potegne pol nad 3000 pa vleče. Ampak če recimo pri 5000 spustim gas pa ga do konca nabijem spet zacuka, manj očitno. Kaj bi blo narobe?

Mi pa žre tud velik olja tko da razmišljam o enigne rebuildu. Začel je neki klenkat pa sm vidu da je olje čist na low, sm dolil 2 litra, zdej je pa že na polovici H-L. To je blo 14dni-3 tedne nazaj. Kakšne ideje?

Olje je že črn pomojem bi blo treba vse skup menjat ne sam dolivat...
mazdohist
(element @ 10 Nov 2006, 17:55) *

Torej kr naenkrat mi je začela mazda cukat. Najbolj se pozna pri speljevanju sploh če spelješ 1000-2000 obratov, nad 3000 se ne pozna več ampak je očitno. Še bolj pa je problem če pri nizkih obratih do konca pohodim gas. Obrati kr zanihajo pa pol počas cukajoče potegne pol nad 3000 pa vleče. Ampak če recimo pri 5000 spustim gas pa ga do konca nabijem spet zacuka, manj očitno. Kaj bi blo narobe?

Mi pa žre tud velik olja tko da razmišljam o enigne rebuildu. Začel je neki klenkat pa sm vidu da je olje čist na low, sm dolil 2 litra, zdej je pa že na polovici H-L. To je blo 14dni-3 tedne nazaj. Kakšne ideje?

Olje je že črn pomojem bi blo treba vse skup menjat ne sam dolivat...

pa ti je kaj jasen kdaj je biv narjen tazadn servis???
mam jz ze neki casa take probleme pa ni se nobene frke sam da masina ze ko svinsko poje da kr usesa bolijo!!! z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif
element
11.000 je bil tazadn servis. Sej sm bil naročen pr mehaniku pa je kr neki bluzil da ni vedu da sva zmenjena tud za servis pa je sam zobat jermen mal odšponal in to je blo to. Pa valda jaz mislu ah sej je itak servis naredu nov olje pa to, nč gledal in pol je začel neki klenkat notr. Preverim olje, olja ni. Sm mislu da je lužico naredu v garaži. Garaža suha. Dolijem 2 L da neha klenkat. Pol mi je pa povedal da sploh ni servisa delal. Zdej mi ene buče prodaja tko da k njemu ne peljem več. Ampak je zdej 2 tedna od tega pa je začel kr neki cukat tko k sm opisal v prvem postu. Tko da je neki čudn. Nivo olja je pa tud kr padu, dost prehitr. Tko da to se ene čudne stvari dogajajo. Pa še klenkat je nazaj začel z0tdntknw.gif
element
Dolil olje pa resetiral elektroniko. Zdej ne klenka več, ampak cuka še vedno. Pa tud klenkanje bo nazaj, kr čutim na vodi. whatever.gif
ali086
poglej ce mas vodo v hladilniku,pa poglej ce so ti kabli za svecke dobri,pa svecke tut.

(ali086 @ 10 Nov 2006, 20:34) *

poglej ce mas vodo v hladilniku,pa poglej ce so ti kabli za svecke dobri,pa svecke tut.

pa dej zmert kompresijo
Marko_mx-3
Najprej da ražčistimo klenkanje, ker mislim da si malo zamešal.

Verjetno ti slišiš en kovinski zvok ki ropota in to so že malo zmatrani dročniki, malo večkrat olje zamenjati in ne kakšn zelo redek olje ker bo še bolj ropotalo.

Klekanje je pa ko ni dobro nastavljen vžig in prihaja do samovžigov, lahko je pa tudi kriv bencin za to.

glede cukanja pa orenk servis naredit (svečke, kable, filtre z bencinskim vred, ....)

(ali086 @ 10 Nov 2006, 20:36) *

pa dej zmert kompresijo

Tole tudi nebi bila slaba ideja happy0158.gif
YavarYe X6V6
(element @ 10 Nov 2006, 20:14) *

Dolil olje pa resetiral elektroniko. Zdej ne klenka več, ampak cuka še vedno. Pa tud klenkanje bo nazaj, kr čutim na vodi. whatever.gif

Mojster najprej v motor pravo lje pa ga nebo treba dolivat(100% imaš noter navadno mineralno olje), če se boš še naprej vozil s takim oljem ti bo pa počas nehu kurit olje in tudi bencin, cukanje bo tud verjetno prenehalo, ker ti bi itaq vse skupaj zaribalo.Cukanje pa je ponavadi v povezavi z elektriko-vžigom.
element
Kako zmerim kompresijo? Opazu sm da je pritisk olja padu. Kabli bi bli za zamenjat ja, edn je kr z izolircem povit. Na tujih forumih sm prebral da so original mazdini kabli zlo bogi, a kdo ve kje se dobijo kšni boljši aftermarket? Katere svečke in olje naj dam notr?

A porabo olja se da z dobrim oljem zmanjšat?

Ja tist glede klenkanja maš prav, ne klenka ampak dela en kovinski zvok "tk tk tk tk tk" iz mašine, sm se slabo izrazu.
ali086
(element @ 11 Nov 2006, 12:44) *

Kako zmerim kompresijo? Opazu sm da je pritisk olja padu. Kabli bi bli za zamenjat ja, edn je kr z izolircem povit. Na tujih forumih sm prebral da so original mazdini kabli zlo bogi, a kdo ve kje se dobijo kšni boljši aftermarket? Katere svečke in olje naj dam notr?

A porabo olja se da z dobrim oljem zmanjšat?

Ja tist glede klenkanja maš prav, ne klenka ampak dela en kovinski zvok "tk tk tk tk tk" iz mašine, sm se slabo izrazu.

Kompresijo ti zmeri mehanik.Kabli so tm okol 17k,se pa najdejo cenejsi(10k)-kir motor pa mas?Olje pa kup ful sintetik,svecke pa kupis tiste ko ti bojo dal po prometni.Prvo pa zmer kompresijo.
uklopko
vidm da maš isti problem k js!!!!

Glede cukanja glej stvari kot so:
benc.filter,svečke,kabli,razd.kapa,in pa preglej kake vakum cevke
(vse to je manši denar in jih zamenjaj da zožaš krog morebitnih krivcev!!!)

Ne govorim da zamenjaj use po potrebi samo!!!!!

za porabo olja pa probaj z drugim oljem da vidiš razliko
element
MX-5 90 - 93 je ampak ne vem točno letnika. Prva registracija '94 ampak je še tastar model ker ma 1.6 85kw motor. B6P? Kako se meri kompresijo? Kable bi dal pa ene kvalitetne, a poznaš kšnga konktretnga dilerja al pa firmo kablov?

ID je JMZNA18B201116339 a zna kdo razbrat kej iz tega? Mogoče kdo k na mazdi dela smile.gif

(ali086 @ 11 Nov 2006, 13:12) *

Kompresijo ti zmeri mehanik.Kabli so tm okol 17k,se pa najdejo cenejsi(10k)-kir motor pa mas?Olje pa kup ful sintetik,svecke pa kupis tiste ko ti bojo dal po prometni.Prvo pa zmer kompresijo.
ali086
(element @ 11 Nov 2006, 13:25) *

MX-5 90 - 93 je ampak ne vem točno letnika. Prva registracija '94 ampak je še tastar model ker ma 1.6 85kw motor. B6P? Kako se meri kompresijo? Kable bi dal pa ene kvalitetne, a poznaš kšnga konktretnga dilerja al pa firmo kablov?

ID je JMZNA18B201116339 a zna kdo razbrat kej iz tega? Mogoče kdo k na mazdi dela smile.gif

Mehanik ti meri kompresijo na sveckah.Po tem ti on loh dost pove.IMena trgovine se ne spomnem, sam vem da so tle na celskem koncu najcenejsi(js sm kable placo 10500sit-drugod so pa bli po 16-17000 sit).Ce ti mehanik omeni generalko,vedi da se ne splaca kr bos najdo drug motor dost cenej.
YavarYe X6V6
(ali086 @ 11 Nov 2006, 13:35) *

Mehanik ti meri kompresijo na sveckah.Po tem ti on loh dost pove.IMena trgovine se ne spomnem, sam vem da so tle na celskem koncu najcenejsi(js sm kable placo 10500sit-drugod so pa bli po 16-17000 sit).Ce ti mehanik omeni generalko,vedi da se ne splaca kr bos najdo drug motor dost cenej.

Kompresijo na svečkah, kak se to dela, nazadnje sva s Uklopčičem ,erila kompresijo tako da sva svečke ven pobrala in potem merla kompresijo, sva delala narobe ?? blink.gif
Kabli pa je najbolš če dobiš kje NGK-jeve, niso pocen so pa zakon.
Lahko nehaš z generalko, niso vsi motorji kot je bil tvoj. dry.gif
ali086
(YavarYe X6V6 @ 11 Nov 2006, 14:08) *

Kompresijo na svečkah, kak se to dela, nazadnje sva s Uklopčičem ,erila kompresijo tako da sva svečke ven pobrala in potem merla kompresijo, sva delala narobe ?? blink.gif
Kabli pa je najbolš če dbiš kje NGK-jeve, niso pocen so pa zakon.
Lahko nehaš z generalko, nido vsi motorji kot je bil tvoj. dry.gif

se mislo sm tk sam izrazo sm se narobe.generalko pa omenjam zato kr so se mi podobne stvari dogajale.
YavarYe X6V6
(ali086 @ 11 Nov 2006, 14:12) *

se mislo sm tk sam izrazo sm se narobe.generalko pa omenjam zato kr so se mi podobne stvari dogajale.

Ni omenil pomankanja hladilne tekočine in belega dima zadaj. Olje mu pa žre kej ni pravo-oziroma je staro.
Pa tlak olja in kompresijo lahko pomerim, če je potrebno.
ali086
(YavarYe X6V6 @ 11 Nov 2006, 14:18) *

Ni omenil pomankanja hladilne tekočine in belega dima zadaj. Olje mu pa žre kej ni pravo-oziroma je staro.
Pa tlak olja in kompresijo lahko pomerim, če je potrebno.

prijatu men je motor zru olje pol so se pa zacele ostale stvari dogajat.Si predstavlas da ti motor pozre za 450km 2-3l olja.
JA ponavadi je tok da ti olje zre ce ni dobro al pa pravo-pa tut ce je motor zjahan,pol je pa treba mal motor razdret.Se strinjas al spet mislis da nimam prav?
element
A kdo ve kje dobit te NGK-jeve kable. Drugač pa se kadi zadaj ven sploh če je mrzla mašina. Smrdi po olju. Pol k se ogreje je boljš ampak smrdi še vedno.

Za engine rebuild sm že gledal. Vsa tesnila pa ležaji pridejo 395$ + poštnina, pol pa še batni obročki, pumpi, jermeni. Ampak jermeni so še dobri pa pumpa naj bi tud načeloma bla. Cevi bi blo treba še zamenjat ker so že rahlo preparele po vseh teh letih. Pol k je pa enkrat mašina razdrta do konca pa port & polish. Zgleda da bo nenamenoma to postal zimski projekt... blink.gif

Ampak to je šit pol k maš enkrat razdrt bi menjal vse, keša pa ni. happy0158.gif

No ampak najprej bi rad zrihtal vsaj tolk da bi se dal normalno vozit brez da se blok razdira...
uklopko
HALO 2-3l olja!!!

V motorju ga je pa mal čez 3 litre!!!
Tle se neki ne ujem kolega (ali086)

res je sva pa merila kompresijo natanko tako kot je Yavarye napisal!!!

Meni je avto tudi cukal!!!!

Sm zamenjal kable cca 9jurjov, pa svečke pa je še vedno cukal,pa sm zamenjal bencinski filter,avto še vedno cukal,sm sumil lambdo sondo,jo odklopil in še zmeri je cukal,pol sm pa še razdru cel zračni sistem pa naštelu športni filter in je zadeva nehala cukat!!!!

Dj mam s5 orgin.filter in dela avto uredu!!
Po moje je bila kaka cevka slabo nataknjena ali kaj pod.

Kable pa najprej sprobaj preden jih nabaviš!!! če je kaka razlika -da jih po nepotrebnem ne kupuješ
Marko_mx-3
Kaj če bi raje vzel pol 1.8 motor in tistega obnovil in pripravil na kakšnega polžka biggrin.gif

A školka je pa vredu?
element
(Marko_mx-3 @ 11 Nov 2006, 16:58) *

Kaj če bi raje vzel pol 1.8 motor in tistega obnovil in pripravil na kakšnega polžka biggrin.gif

A školka je pa vredu?

Školka je najboljša kar sm jo mel čast videt na MX-5-kah tega letnika. Kje dobit 1.8 motor? biggrin.gif
YavarYe X6V6
(ali086 @ 11 Nov 2006, 14:25) *

prijatu men je motor zru olje pol so se pa zacele ostale stvari dogajat.Si predstavlas da ti motor pozre za 450km 2-3l olja.
JA ponavadi je tok da ti olje zre ce ni dobro al pa pravo-pa tut ce je motor zjahan,pol je pa treba mal motor razdret.Se strinjas al spet mislis da nimam prav?

Ne mislim da nimaš prav, samo preberi si naprej ..

2-3 olja motor NE more požret sploh pa ne v 450 kilometrih, pa če bi na batu imel samo zgornji-kompresijski obroček. Lahko je bila počena glava ali blok.
Ti še vedno nisi povedal kaj si ugotovil da je bilo narobe s tvojim motorjem, kakšni so bili cilindri(obrabljenost-ovalnost), obrabljenost batov, prožnost(oziroma neprožnost) batnih obročkov, stanje tesnil(semeringov-teflonov) na ventilih,...

Mojster drugače pa vse lepo in prav, samo ni najprej šraufaj in potem ugotavljaj, ampak je ravno obratno.
ali086
(element @ 11 Nov 2006, 17:03) *

Školka je najboljša kar sm jo mel čast videt na MX-5-kah tega letnika. Kje dobit 1.8 motor? biggrin.gif

Na kakem odpadu.Priporoco bi ti da poklices odpad avto ende,to je bliz maribora.Ce slucajn majo.

Pebi,pebi v motorju mas tm od 3,7 do 4l olja.Pa ne mi govorit da ne more pozret loh,loh.Pa se kak loh pozre.
Ce je motor zjahan je zjahan.
uklopko
ni možno da požre ker motor prej zariba!!!!!!!

najprej pade pritisk olja potem pa tudi olna pumpa ne dobi dovol olja da bi to delal tako kot more!!!
Motor bi se ti pregrel še preden bi kam prišel!!!

sicer pa BV razglablat
element
Ok, bom se pozanimal. Najprej bo en ornk servis padu pol bom pa vidu kako naprej.
ali086
(uklopko @ 12 Nov 2006, 11:08) *

ni možno da požre ker motor prej zariba!!!!!!!

najprej pade pritisk olja potem pa tudi olna pumpa ne dobi dovol olja da bi to delal tako kot more!!!
Motor bi se ti pregrel še preden bi kam prišel!!!

sicer pa BV razglablat

No men ni motor zaribo,delo je normalno,sam ole je pa zro.
mazdohist
(ali086 @ 11 Nov 2006, 20:55) *

Na kakem odpadu.Priporoco bi ti da poklices odpad avto ende,to je bliz maribora.Ce slucajn majo.

Pebi,pebi v motorju mas tm od 3,7 do 4l olja.Pa ne mi govorit da ne more pozret loh,loh.Pa se kak loh pozre.
Ce je motor zjahan je zjahan.

ne verjamem ce bi tm mel motorcrk ker smn jaz ze pred casom zlo intenzivno iskav 1.8 mlin pa ga ni blo niker za dobit!!! z0tdntknw.gif
ali086
(Project mx5 @ 13 Nov 2006, 14:51) *

ne verjamem ce bi tm mel motorcrk ker smn jaz ze pred casom zlo intenzivno iskav 1.8 mlin pa ga ni blo niker za dobit!!! z0tdntknw.gif

Men so ga pa tam ponujal.18
mazdohist
(ali086 @ 13 Nov 2006, 15:07) *

Men so ga pa tam ponujal.18

hm zakon bom se jaz mal pozvedu pa preklicav morda pa se kaj zase najdem!!! happy0158.gif
element
Sem zamenju olje, filter pa je bistveno boljš sam še zmer cuka tm 1000-2000 obratov. Iščem NGK-jeve kable, a kdo ve kje se jih dobi? Če še vedno ne bo delal pa menjat naprej...
Marko_mx-3
Kaj pa bencinski filter?
element
Nism še menjal, je v planu.

Ok mam pa še en problem. In sicer ročna ne prime nič. Zamenjal sm zadnje pakne ker so ble res že zažgane ampak to ni fora. Tud zajle so baje vredu (eno bi blo dobr zamenjat). Glavn problem naj bi bil da tist mehanizm k prek zajle stisne bat skup ne deluje. Ne gre do konca. Mehanik mi je reku da bi mogu dat obnovit zadnje bremze kar bi stal 20k po komadu (da menja tesnila). Ok kaj majo tesnila veze s tem da ročna ne dela (bremze pa)?

Drugač mi je pa prodajal da ročna itak ne bo nikol prjela tolk kot na avtih kjer je zadaj boben ker so to pač diski.

Men ni važn nč drugega kot da zadnje bremze primejo pa da ko med vožnjo ročno zategnem zadnja kolesa blokirajo. Pa tud če s čarovnijo. In to se ne sme zgodit čist na koncu da vlečem ročno kot da vozim vlak.

Kaj naj nardim?
ali086
(element @ 20 Nov 2006, 19:38) *

Nism še menjal, je v planu.

Ok mam pa še en problem. In sicer ročna ne prime nič. Zamenjal sm zadnje pakne ker so ble res že zažgane ampak to ni fora. Tud zajle so baje vredu (eno bi blo dobr zamenjat). Glavn problem naj bi bil da tist mehanizm k prek zajle stisne bat skup ne deluje. Ne gre do konca. Mehanik mi je reku da bi mogu dat obnovit zadnje bremze kar bi stal 20k po komadu (da menja tesnila). Ok kaj majo tesnila veze s tem da ročna ne dela (bremze pa)?

Drugač mi je pa prodajal da ročna itak ne bo nikol prjela tolk kot na avtih kjer je zadaj boben ker so to pač diski.

Men ni važn nč drugega kot da zadnje bremze primejo pa da ko med vožnjo ročno zategnem zadnja kolesa blokirajo. Pa tud če s čarovnijo. In to se ne sme zgodit čist na koncu da vlečem ročno kot da vozim vlak.

Kaj naj nardim?

Pojid komu ko se ukvarja sam z zavornimi sistemi.
in motor kej bols
Marko_mx-3
Bobni primejo več kot pa diski !!!

Diski se uporabljajo samo zato ker je boljše hlajenje in se ne segrejejo tolk hitro. Najbolje da si omisliš hidravlično ročno.

Ti lahko Yavarye pove koliko njemu priero ročna in meni tud skor da nič ne prime pa je celoten sistem obnovljen (zajle, ploščice, ...)
YavarYe X6V6
Diski zadaj in ročna zavora sux big time, nič vrtenja z ročno in podobnega.. Kar se pa tiče pri zaviranju pa dela 100 na uro ok.
element
Meni ne prime čist nič, tud v klancu me je strah pustit avto, skos ga moram met v prestavi.

Prjatu ma diske zadaj pa komot blokira zadnja kolesa z ročno na kii.

Drugač pa a poznate koga k se ukvarja z bremzami?

Pa glede hidravlične ročne, a ma kdo kej več informacij o tem?
Marko_mx-3
www.slo-drift.com

Tam je nekje ena tema o hidravlični ročni v BMWju
element
Sm najdu na BMW forumu. Na žalost so slike zginle, un model k hosta je komp ugasnu blink.gif. Drugač pa bi blo fajn met kej takega.

No najprej bi rad zrihtal vsaj tolk da me ni strah v klancu parkirat. Pol bo pa hidravlika padla.
Gambino
Pele za NGK svecke se obrn na W-est Avtodeli trgovino, kle na Dolgem mostu, zraven pumpe. Avto pa zapel do mehanika ASAP, ker vem da nisi krimos al pa od ocija sine, in ti je cenej zdej rihtat, kot pa pol brez avta bit pa celo masino iskat.

Drugac ti pa konc koncev vedno ostane moznost nakupa 1.8 rabljene masine iz VB, kjer ti eni dajo celo garancijo na motor...

Uglavnem, poklic za kofe. cool.gif
jkuki
Jest sem rešil enak problem na moji 626 - je pa trajalo 6 mescev, napaka je bila pa res bolana .....
javi se me če te zanima ( boš dal za eno pivo whatever.gif )
LP
Strom
Yav, 1981 suzuki gsx 750 lahko popapa 2-3 litre olja od maribora do ljubljane.
Moje cukanje do 2000-2500 obratov in občasno kasnejše delovanje po 3 cilindrih (od štirih) so rešile nove svečke. Lahko pa da so kabli bolj kaka in je pomagalo, da so se malo prerukal. V tem primeru bom kmalu videl, ampak zaenkrat (dobrih 100km) dela.

LP
Marko_mx-3
moraš pa res ožemat suzukija da tolk olja spije biggrin.gif
ReDevil
Zdele sm si vzev cajt in orng pregledu tole temo od začetka do konca.

Pa še zmeri neki ne štekam in sicer glede ola, ponavad če je motor že dost razturen, oz. Simon bi reku predihan. dry.gif

Pol po neki logiki gostejš olje ko daš, naj bi ga mn piv in ne obratno, ker ga mn spizdeva vn, tm kje obročki ne dihtajo! z0tdntknw.gif

To sem tut sam pri 323 F opazu, ko sem enkat dav notr Kastrolo RS Formula 0W 60, pa je biv rezultat totalna tema oz. bi blo bolš da sm ga kr stran zliv, namest da sm dav za 4 litre 20 smukov SITov, to res ni biv biznis. In vidu sm da ga zna res popit 2 litra v par sto kmjih! party0024.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.