Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
prihajajoča zima
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
dravni
Lep pozdrav vsem!

Z prihajajočo zimo sad.gif pridejo tudi težave z posipanjem cest, posledično, ko zima mine imaš ves "popeskan avto". V trgovini sem namreč kupil samolepilno prozorno folijo ki je prav za to, katero se nalepi na določena udarna mesta. Nekateri avtomobili imajo to folijo nalepljeno že serijsko, tudi M6 ( prbl. 4 cm2 dry.gif )ampak le na najbolj kritičnih mestih. Da ne bi polepil cele mazde me zanima predvsem za M6 kje imate največ poškodovanega laka in barve, npr spodnji del vzvratnih ogledal ali kromirani del na prednji maski, odbijač okoli tablice, sprednja stran kljuk za odpret vrata... Z M6 nimam toliko izkušenj mam pa z 323F BA. Sem tudi že gledal parkirane M6 pa ni "blo glih" da ne bi kdo mislil, da ga hočem spelat biggrin.gif .

LP

Dravni
LabiGT
sprednji del (havba, odbijac) je pri men krs...
dravni
(LabiGT @ 18 Nov 2006, 10:49) *

sprednji del (havba, odbijac) je pri men krs...

Kaj a polepim kar celo havbo in odbijač happy0195.gif . No sej tudi če bi hotel jo ne moteš ker je neravna površina. whatever.gif

Lp
Marko_mx-3
Lahko polepiš kakršno koli površino, samo malo fen v roke pa bo biggrin.gif.

Jaz bi polimal samo haubo in kak drug kovinski del, plastika mislim da bolj prenaša udarce kamenčkov in še rjavet ne začne
dravni
(Marko_mx-3 @ 18 Nov 2006, 13:45) *

Lahko polepiš kakršno koli površino, samo malo fen v roke pa bo biggrin.gif.

Jaz bi polimal samo haubo in kak drug kovinski del, plastika mislim da bolj prenaša udarce kamenčkov in še rjavet ne začne

To maš prav samo plastika rata potem zdrgnjena in hrapava tako, da bom kakšne dele plastike tudi zaščitil. Še posebaj če hočeš avto spolirat potem maš pa polno muck tam gor.

LP
vuk
[quote name='dravni' date='18 Nov 2006, 10:30' post='49731']
Lep pozdrav vsem!

Z prihajajočo zimo sad.gif pridejo tudi težave z posipanjem cest, posledično, ko zima mine imaš ves "popeskan avto". V trgovini sem namreč kupil samolepilno prozorno folijo ki je prav za to, katero se nalepi na določena udarna mesta. Nekateri avtomobili imajo to folijo nalepljeno že serijsko, tudi M6 ( prbl. 4 cm2 dry.gif )ampak le na najbolj kritičnih mestih. Da ne bi polepil cele mazde me zanima predvsem za M6 kje imate največ poškodovanega laka in barve, npr spodnji del vzvratnih ogledal ali kromirani del na prednji maski, odbijač okoli tablice, sprednja stran kljuk za odpret vrata... Z M6 nimam toliko izkušenj mam pa z 323F BA. Sem tudi že gledal parkirane M6 pa ni "blo glih" da ne bi kdo mislil, da ga hočem spelat biggrin.gif .

LP

Dravni
[/

Zaščitna folija je dobra rešitev....sam jo imam na Premacy-ju spredaj na havbi,nabavil pri Lešniku-tisti,ki tudi temni stekla-www.foliatec.si
Je pa res,da moraš bit kar malo mojstra,da to zalepiš bp;kakšna pištola na vroči zrak oz. fen za prvo silo je tudi zelo priročen.
lp vuk
dravni
Evo sem danes probal nalepiti folijo, za znoret blink.gif in to na havbi katera je dokaj ravna. Fena sicer nisem uporabljal ampak, nalepim ni uredu, odlepim ponovno nalepim, mehurčki, ponovno se folija naguba itn..... dokler nisem popi.... mad.gif zmečkal folijo in jo zabrisal v kontejner. In tako se je končalo lepljenje folije.
Bi moral prvo videt kako se to dela potem pa bi verjetno bilo kot treba.

Vuk

Ali imaš ti pod folijo kaj mehurčkov!

LP
David
(dravni @ 19 Nov 2006, 12:33) *

Vuk

Ali imaš ti pod folijo kaj mehurčkov!

LP

Kot je meni znano je Lešnik perfekcionist in močno dvomim da bi si dovolil pustit vuku kake mehurčke pod folijo....
ker vuk je pa picajzl... in tudi ne dovoli šlamparije..... right Vukson??? w00t.gif happy0195.gif

LP daVid
Marko_mx-3
Si poskusu kej namočit haubo preden si začel limat?
dravni
(Marko_mx-3 @ 19 Nov 2006, 13:33) *

Si poskusu kej namočit haubo preden si začel limat?

A jo je treba??? ja kako se pa potem lepilo prime?? blink.gif

LP
Segi
dravni: nekje sem slišal da lepijo s pomočjo milnice (če sem prav zastopil...z milom [verjetno tekočim z0tdntknw.gif , ali pa tudi z navadnim trdim milom] namažeš površino in potem začneš lepit nalepko - sej ko se milo posuši bi pomojem moralo držat)...predvidevam da se potem lažje lepi (lažje iztisneš tiste mehurčke ven), ali pa poskusi z kakšno iglo-šivanko (nardiš luknjico kjer je mehurček in iztisneš ven zrak)..tako bi se jaz polotil no smile.gif če se pa motim me pa popravite..

P.S. drugače pa vem kak je z leplenjem teh nalepk, sem par dni nazaj hotil tudi sebi eno črno folijo zadej nalepit (pribl 20x80cm pa še 2 luknje vmes (za meglenke smile.gif ) s tem da je bila tudi ne-ravna površina...) in sem prišel do meglenk, nakar nisem mogu odlimat tistega papirja pod folijo in sem tudi nekaj hotel nazaj odlepit in popravit pa je blo zmer slabše mad.gif tak da je bil potem postopek podoben kot pri tebi...jezno odtrgal dol tisto folijo in jo vrgu direkt v kontejner!!! happy0195.gif

lp pa velik sreče wink.gif
Marko_mx-3
Je ene vrste milnica: voda in malo mila in se pošprica na površino na katero se lepi in se nalepka pozicionira tako kot je treba potem se pa z "lopatko" iztisne milnica izpot nalepke, mehurčki pa z časoma sami izginejo, so bili na mojem tattoju tud in so počasi sami izginili
vuk
Nič mehurčkov nimam...se pa zadeva lepi s pomočjo vode oz. milnice...O vsem ostalem pa ima David čisto prav.
Prilagam še sliko kolko se vidi oz ne vidi te folije.
dravni
(vuk @ 19 Nov 2006, 19:52) *

Nič mehurčkov nimam...se pa zadeva lepi s pomočjo vode oz. milnice...O vsem ostalem pa ima David čisto prav.
Prilagam še sliko kolko se vidi oz ne vidi te folije.

Ali imaš to celo havbo ali samo en del, na sliki se namreč nič ne vidi. Ali imaš tudi kakšne druge dele pokrite npr. ogledaja, blatnike, vrata....

LP

Segi

Po tem kar si napisal se v popolnosti razumeva, ko pop.... in vržeš vse stran. No zdej zbiram informacije in mogoče še en poskus kaj veš.

LP
vuk
(dravni @ 19 Nov 2006, 20:00) *

Ali imaš to celo havbo ali samo en del, na sliki se namreč nič ne vidi. Ali imaš tudi kakšne druge dele pokrite npr. ogledaja, blatnike, vrata....

LP

Segi

Po tem kar si napisal se v popolnosti razumeva, ko pop.... in vržeš vse stran. No zdej zbiram informacije in mogoče še en poskus kaj veš.

LP

Mam samo na havbi...na levi strani slike se zelo dobro vidi,da je folija gor...ni tako lepega odseva neba oz. oblakov,poglej malo bolj podrobno...no je pa tudi res,da če ne veš oz. se ne zavzameš dokaj hitro spregledaš tole folijo;je pač zelo dobro narejeno.
dravni
(vuk @ 19 Nov 2006, 20:08) *

Mam samo na havbi...na levi strani slike se zelo dobro vidi,da je folija gor...ni tako lepega odseva neba oz. oblakov,poglej malo bolj podrobno...no je pa tudi res,da če ne veš oz. se ne zavzameš dokaj hitro spregledaš tole folijo;je pač zelo dobro narejeno.

Če prav vidim je folija na sprednjem delu havbe nekje do višine luči.

LP
vuk
(dravni @ 19 Nov 2006, 20:16) *

Če prav vidim je folija na sprednjem delu havbe nekje do višine luči.

LP

Tam ko je rdeča črta je začetek oz. konec folije...
Priporočam,da daš to raje nekomu nardit,ko se spozna na to....bo boljši rezultat. Pa tudi cenovno ni glih drago.
dravni
(vuk @ 19 Nov 2006, 20:29) *

Tam ko je rdeča črta je začetek oz. konec folije...
Priporočam,da daš to raje nekomu nardit,ko se spozna na to....bo boljši rezultat. Pa tudi cenovno ni glih drago.

Lepo, lepo ni kaj!!! Še eno vprašanjce, ali gre folija čez rob havbe ali samo do roba???

LP
vuk
(dravni @ 19 Nov 2006, 20:44) *

Lepo, lepo ni kaj!!! Še eno vprašanjce, ali gre folija čez rob havbe ali samo do roba???

LP

Tudi čez rob havbe gre.
janik
Jaz sem samo enkrat lepil en plakat na ravno samolepilno kapa ploščo. Tudi pri meni je na koncu vse skupaj romalo v kanto. Tako da se folije ne mislim lotevati sam.

In kje pravite, da so ti strokovnjaki, ki znajo tako prilepiti folijo?
ReDevil
Men tole nazunaj zgledajo zadnji dnevi kot da je mesec marc al pa april in da bo vsak cajt spet poletje, obenem se mi pa prav smilijo moje zimske gume! dry.gif

2Janik: en dober folia maher se nahaja v Mengšu, pa obvlada zadevo s folijami - vem iz lastnih izkušenj! biggrin.gif
Boss
Dve leti nazaj sem šel k eni firmi nekje med Kranjem in Škofjo Loko, ki lepijo zaščitno folijo. Bil sem kar razočaran saj mi je pokazal na svojem avtu, kjer naj bi bila folija nalepljena cca 2 leti, pa je zadevo že rahlo na rumenkasto vleklo in tudi lesk folije je bil precej drugačen od ostalega pleha. V glavnem videlo se je iz aviona.

Naslednji šok je bila nato cena 20.000sit za cca 20cm trak na havbi. Drugi malo manjši šok je bil, da je na enem koncu kamen(ček) prebil tako folijo kot pleh. Istočasno pa je bil ta avto malenkostno popikan po havbi tam, kjer folije ni bilo, da o sprednjem odbijaču sploh ne govorim. Kar je sicer logično, samo jebeš tako zaščito, ki je tako nepopolna.

Takrat sem misel o zaščiti s folijo kar opustil in raje vsako spomlad malce retuširam z barvo in lakom, po naslednji zimi bom dal pa enkrat celo havbo in odbijač na nov prefarbat.

Glede na to, da je Vuk zadovoljen s folijo pa predvidevam, da se na temnejših barvah bolje obnese, ker na svetlih se vidi ves rob na koncu folije, ki bi ga bilo verjetno treba z zobno krtačko non-stop pucat, da bi ostal spodobno čist z0tdntknw.gif
vuk
(Boss @ 20 Nov 2006, 16:33) *

Dve leti nazaj sem šel k eni firmi nekje med Kranjem in Škofjo Loko, ki lepijo zaščitno folijo. Bil sem kar razočaran saj mi je pokazal na svojem avtu, kjer naj bi bila folija nalepljena cca 2 leti, pa je zadevo že rahlo na rumenkasto vleklo in tudi lesk folije je bil precej drugačen od ostalega pleha. V glavnem videlo se je iz aviona.

Naslednji šok je bila nato cena 20.000sit za cca 20cm trak na havbi. Drugi malo manjši šok je bil, da je na enem koncu kamen(ček) prebil tako folijo kot pleh. Istočasno pa je bil ta avto malenkostno popikan po havbi tam, kjer folije ni bilo, da o sprednjem odbijaču sploh ne govorim. Kar je sicer logično, samo jebeš tako zaščito, ki je tako nepopolna.

Takrat sem misel o zaščiti s folijo kar opustil in raje vsako spomlad malce retuširam z barvo in lakom, po naslednji zimi bom dal pa enkrat celo havbo in odbijač na nov prefarbat.

Glede na to, da je Vuk zadovoljen s folijo pa predvidevam, da se na temnejših barvah bolje obnese, ker na svetlih se vidi ves rob na koncu folije, ki bi ga bilo verjetno treba z zobno krtačko non-stop pucat, da bi ostal spodobno čist z0tdntknw.gif

Je bila firma mogoče Fazer??? Jaz mam na enem koncu tudi prebito folijo,ampak havba je pa ostala brez praske. Sam mam zdaj tole folijo že drugič nalepljeno na havbi,prvič sem jo dal dol po cca. dveh letih,ko sem dal polirati avto,nato pa takoj dal spet nalepit novo folijo. Cenovno se pa ne približa ceni, ki si jo ti omenil.
lp vuk
Boss
Ja, ja, to firmo sem mislil, hvala, ker si mi spomin osvežil saj sem čist pozabil kako jim je ime.

Drugač je pa to tale folija.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.