Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zakaj izginjajo karavani C razreda
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Boss
Sicer mi karavani niso bili nikoli preveč všeč a so bili v devedesetih zelo trendy. Zdaj pa postaja zanimivo, da enostavno izginjajo iz palete modelov in to predvsem iz t.i. golfovega razreda.

Nekaj primerov

Mazda 3
Citroen C4
Hyundai Elantra
Kia Cerato
(zanimivo, da sta se oba najmočnejša korejca losala vseh karavanov)
VW Golf, Jetta
Ford Focus
itd.

Res, da proizvajalci ponujajo srednje velike enoprostorce samo to ni to. Še danes je veliko kupcev, ki si želijo limuzino z nahrbtnikom a jih je v ponudbi čedalje manj in pred desetimi leti bi skoraj dal roko v ogenj, da bodo izumrle klasične limuzine a zgleda da to čaka karavane.

Ne vem, kaj pa ostali mislite, kaj je glavni vzrok izumiranja te oblike?
Mazda323
Truge na štirih kolah, pojma nimam biggrin.gif nisem se še zavzel da sploh umirajo... no recimo ce pogledamo kako zgleda Honda Accord v caravan izvedbi meni osebno slabo postane, 6-ka pa je ql happy0158.gif
BOJČ
(Mazda323 @ 22 Nov 2006, 00:09) *

Truge na štirih kolah, pojma nimam biggrin.gif nisem se še zavzel da sploh umirajo... no recimo ce pogledamo kako zgleda Honda Accord v caravan izvedbi meni osebno slabo postane, 6-ka pa je ql happy0158.gif

Kdor je oblikoval Hondo Accord je res mimo usekal. Dobro, sprednji del je OK, zadek je pa tema. Vedno ko jo vidim, imam občutek, da ji je odbijač dol padel, skratka kr neki whatever.gif Bljak.
ReDevil
Ja moda se ful menja,tut pri plehariji, zdej kot kaže so ful in razni enoprostorci, neki mestni terenc, predvsem pa raznorazni CCji - pa s tem nism tok imel v mislih viskijev! biggrin.gif
aleksander
Moram reč, da kar se mojga okusa tiče, mi nikakor ne 'potegne' noben od karavancev. Bla je pred časom tista stara laguna karavan, ki je za tiste čase mal odstopala od klasičnih karavancev in je bla kar všečna na pogled. Zdi se mi, da nekako danes ni več potrebe po takih vrstah avtomobilov (mogoče bi me statistika sesula), ampak po moje narod rajši kombinira z dvema avtomobiloma. whatever.gif
blindek
po mojem mnenju pa kdor rabi prostoren avto kupi dovol velik avto ala espace ipd. avtomobile, kot pa nekega karavana, ki še povrh niso nevem kaj lepi smile.gif
ReDevil
Men pa od "na silo" karavanov mi je največji obuuuup 206 karavan, no sej temu primerno so jih tut (ne) veliko prodal! whatever.gif
Allyssa
ker so grdi?

happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.