Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Servo - čuden zvok
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
estrih
M 6 - stara dobre tri mesece.

Kadar se na mestu (ali pa pri počasni vožnji) zasuče vloan v skrajno lego (levo ali desno), se čuje iz podvozja ruženje, pospremljeno s tresljaji na volanu.

Normalen pojav?

Vaše izkušnje?

Namreč, pri dosti avtomobilih sem to že opazil (npr. Xsara Picasso, Mazda 3....), mi je pa eden od serviserjev (ne Mazd) rekel da je to hiba nekaterih novih avtomobilov. Torej po principu pri enem je pri drugem ni.

Ker če se to ne pojavlja vsem vam na M6 potem bo moja kmalu v garancijskem popravilu na servisu.

lp
LabiGT
standard (pa ce opazis obrati padajo mal v tistem hipu)
pumpa dela full force
YavarYe X6V6
Ne zavijaj do konca, ker potem servo črpalka dela na full in obremenjuje volanski mehanizem.Varnostni ventil je nastavljen relativno visoko, in potem sprosti tlak ko pa spet naraste pa pa ga spet sputi, zato pa po domače volan "cuka".Pri starejših modelih mazde je v navodilih pisalo da ne priporočajo zavijana je do konca za dalši čas, ker se potem kaki čudni zvoki oglasijo iz podvozja., to je da zaviješ do konca pol pa par kotnih stopinj nazaj in ni panike.
David
(YavarYe X6V6 @ 22 Nov 2006, 12:43) *

.Pri starejših modelih mazde je v navodilih pisalo da ne priporočajo zavijana je do konca za dalši čas, ker se potem kaki čudni zvoki oglasijo iz podvozja., to je da zaviješ do konca pol pa par kotnih stopinj nazaj in ni panike.

Pri meni tudi to piše v user manual.... thumbsup.gif
estrih

O.K.

Pa naredimo anketo med lastniki M6, ki sodelujejo na tem forumu!

Ali je kateri, ki se mu opisano rožljanje in tresenje volana ne dogaja???????
YavarYe X6V6
(estrih @ 22 Nov 2006, 15:10) *

O.K.

Pa naredimo anketo med lastniki M6, ki sodelujejo na tem forumu!

Ali je kateri, ki se mu opisano rožljanje in tresenje volana ne dogaja???????

Meni, mam nižji tlak v hidravliki.
Boss
Skoraj nikoli do konca na obrnem volan saj se čuti, ko se bližaš skrajni točki. Če se mi pa že kdaj zgodi pa hitro za malenkost popustim volan. Testirati pa ne mislim tega "fenomena" tresenja, ker mi je škoda servo pumpe, žal. cool.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 22 Nov 2006, 23:29) *

Skoraj nikoli do konca na obrnem volan saj se čuti, ko se bližaš skrajni točki. Če se mi pa že kdaj zgodi pa hitro za malenkost popustim volan. Testirati pa ne mislim tega "fenomena" tresenja, ker mi je škoda servo pumpe, žal. cool.gif

Saj nima kaj biti, ker je itaq vgrajen varnostni ventil, samo je pa čuden zvok in kake čudne vibracije.
David
Hribovc aka Yavarje ma lowriderja.... ko obrača volan gre avto hop hop hop.... happy0195.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
(David @ 23 Nov 2006, 11:09) *

Hribovc aka Yavarje mam lowriderja.... ko obrača volan gre avto hop hop hop.... happy0195.gif happy0195.gif

tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.