Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Motor za RX8
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
rado
Ker vemo, da wankli niso glih rekorderji pri zbiranju kilometraže, me zanima, če kdo ve kolk stane nova mašina. Sem slišal, da to baje ni nek "hud strošek" in da je pri cca 120.000 km najbolj kr novo mašino nabaut. A to drži???

Lp
zemir
(rado @ 22 Nov 2006, 21:06) *

Ker vemo, da wankli niso glih rekorderji pri zbiranju kilometraže, me zanima, če kdo ve kolk stane nova mašina. Sem slišal, da to baje ni nek "hud strošek" in da je pri cca 120.000 km najbolj kr novo mašino nabaut. A to drži???

Lp

Mislim da te je negdo napel glede tega whatever.gif
Boss
a se ni to včasih za RX-7 govorilo... renesis naj bi bil pa kar vzdržljiv - 250.000km verjetno ne bi smel biti problem
Marko_mx-3
Motor od RX-7 je ja bolj problematičen ker je turbo, bo crusier kej več povedal o tem in koliko pride motor za njo.

RX-8 je pa bil celo motor leta, izbrali so ga pa razni inžinerji in podobni iz stroke, tako da kar mora biti dober motor. In kot je boss povedal da naj bi vzdržal 250.000 km in več.
Mazda323
Samo ne ga preko 4000/rpm terat, pa bo zdrzo tongue.gif happy0195.gif
Symon
Se strinjam z zgoraj napisanim. In nikakor ni treba menjati motor že pri 120.000 km ker če bi bil tako slab motor ga po moje Mazda že ne bi dala ven. Nekje sem bral, da so Američani kmalu po izidu avta naredili tudi preko 200.000 km brez težav. happy0158.gif Ko je pa motor pač že obrabljen se ga pa res najbolj splača zamenjati, ja to je res ampak nikakor ne preventivno pri 120.000 km. blink.gif happy0195.gif
ReDevil
Ja da bi ga preventivno menju, to bi bla res rešitev prva liga, ker ni glih isto, kot če zamenjaš gumice brisalcev! tongue.gif
rado
Sej nisem mislu preventivno, ampak sem imel v mislih menjavo pač takrat ko bo to potrebno. Ker nihče pri nas nima dejanskih iskušenj, "beri tolko prevoženih km", dejansko pomisliš na to, da mogoče res nimajo tako dolge življenske dobe. Sicer pa sem tako informacijo dobil že pred nakupom svoje mazde, pa me to ni odvrnilo.
Vprašanje sem sprožil zato, da slišim še vaša mnenja!

Lp

P.S.pod 4000 rpm pa itak da vozim, max 2990rpm
YavarYe X6V6
(rado @ 23 Nov 2006, 08:49) *

Sej nisem mislu preventivno, ampak sem imel v mislih menjavo pač takrat ko bo to potrebno. Ker nihče pri nas nima dejanskih iskušenj, "beri tolko prevoženih km", dejansko pomisliš na to, da mogoče res nimajo tako dolge življenske dobe. Sicer pa sem tako informacijo dobil že pred nakupom svoje mazde, pa me to ni odvrnilo.
Lp

Cruiser je imel 140 kkm na RX7, pa nobenih problemov, s tem da ima avto 300+ KM.
Je potrebno še kaj dodat ? confused0059.gif
poky

confused0059.gif Jaz pa itaq da PREKO 4000 rpm! happy0195.gif happy0158.gif
madmax

Lp

Lej, če se pa že odločiš za menjavo ti bom jst stari "obrabljeni" motor brezplačno prevzel in odpeljal, tako da ti ni treba skrbeti z skladiščenjem, onesnaževanjem itd. biggrin.gif
Symon
Wankla voziš pod 4000 obrati? Nekje sem zasledil, da to pravzaprav ni priporočljivo in da preden ga ugasneš da Mazda ZELO priporoča, da nabiješ gasa (obrate) da se prepuca al neki takega. Več bodo drugi povedali, ki bolj točno vejo.
zemir
(Symon @ 23 Nov 2006, 23:39) *

Wankla voziš pod 4000 obrati? Nekje sem zasledil, da to pravzaprav ni priporočljivo in da preden ga ugasneš da Mazda ZELO priporoča, da nabiješ gasa (obrate) da se prepuca al neki takega. Več bodo drugi povedali, ki bolj točno vejo.

Mislim da se je to delalo pri tastarih avtomobilih.Očitno je pri Mazdi to še v modi happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Symon
Ne, ne to sem resno slišal! dry.gif In če me spomin ne vara celo od enega forumaša, ki mu je vredno zaupati. wink.gif Da menda celo v navodilih nekje to piše, da Mazda zelo priporoča da se preden ugasneš avto malo nabije obrate. Zakaj točno pa ne vem. z0tdntknw.gif
EDIT: Makaveli je moj vir in ja, to je rekel!
Marko_mx-3
to je zato da ne zalije motorja ker je potrem potrebno poklicat serviserja če se pretirava biggrin.gif
Boss
(Marko_mx-3 @ 24 Nov 2006, 00:03) *

to je zato da ne zalije motorja ker je potrem potrebno poklicat serviserja če se pretirava biggrin.gif

al pa ginekologa, ki je edini usposobljen, da lahko skoz auspuh bate spuca z0tdntknw.gif whatever.gif
RX-8
(Symon @ 23 Nov 2006, 23:39) *

Mazda to priporoča samo, če avto prižgeš, ga premakneš za npr 30 metrov in usaneš. Tukaj svetujejo, da ga pohodiš na 4000 obratov in ugasneš, da ne ostaja olje v motorju, da se še parkrat zavrti, predno se ugasne. Nevem pa zakaj bi bilo nepriporočljiva vožnja vankla pod 4000 obratov. Jaz ga vozim nekje od 3000 do 4000 obratov po mestu, ker se mi zdi bv, da ga turiram u prazn.

Še glede motorja: motor naj bi bil preizkušen do cca 300.000km in do tam naj bi vzdržal bp. Kaj mislite, da bi si mazda nardila tako sramoto, da bi dala notr motor ko bi kmalu rignu? Tega si še dacia pri zneskih 1,5 mio (da me nebo kdo šinfu da sem jo prikazal kot nezanesljiv avto) nemore privoščit, kaj šele mnogo bolj zveneča mazda za 8mio+.
Symon
Aha ampak sem vedel da je nekaj na tem. tongue.gif
Grega_
Gas sem dodal in motor ugasnil pri mojem bivšem R11 - diesel, iz razlogov ki so napisani, ne spomnim pa se kdo mi je to takrat povedal.
rado
Tisto o vožnji pod 4000 obrati je bla valjda zajebancija dry.gif
zemir
(Grega_ @ 24 Nov 2006, 12:39) *

Gas sem dodal in motor ugasnil pri mojem bivšem R11 - diesel, iz razlogov ki so napisani, ne spomnim pa se kdo mi je to takrat povedal.

No pol sem imal prav to se je delalo pri tastarejših avtomobilih happy0158.gif
ReDevil
NO sej čist tko, če se ga komu ne da prtiskat (pa magar na mestu in ne u gibanju), ga lahko mirno do mene u Sotesko prpelju, bomo poskrbel zanga - da nebo premal obratov! happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.