Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
žarnica
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
tihi63
Zdravo !

Spet mam eno vprašanje? A je že kdo menjal žarnico za parkirno luč spredaj levo na M6. A jo sploh sam lahko zamenjaš ??
Marko_mx-3
Navadno ali xenon?
mazda2
(Marko_mx-3 @ 2 Dec 2006, 16:10) *

Navadno ali xenon?

blink.gif kakšna pa je xenon žarnica za parkirne luči blink.gif

PS:drugače pa lohk parkirno sam zamenaš
Marko_mx-3
ja ups no na hitr sem pogledal biggrin.gif

Verjetno je žarnica brez grla, kera oznaka je trenutno nevem, malo poglej v navodila bi moralo pisati kako se zamenja.

Imam Xenon parkirno biggrin.gif (LED)
mazda2
happy0158.gif ČiSt Si JeBaCh happy0158.gif

PS:joke
uklopko
če je brez grla žarnica pol je ziher V5W če pa je z grlom (kar dvomim) je pa R5W!!!!!

Zamenjaš jo sam!!!!

lp

P.s. Xsenon parkirna je pa happy0195.gif happy0195.gif
tihi63
(tihi63 @ 2 Dec 2006, 15:07) *

Zdravo !

Spet mam eno vprašanje? A je že kdo menjal žarnico za parkirno luč spredaj levo na M6. A jo sploh sam lahko zamenjaš ??

ja zamenjat vem da se da, sam kako zraven prideš, v navodilih pa tud nič ne piše.
RoKo
(tihi63 @ 2 Dec 2006, 15:07) *

Zdravo !

Mislim da jo je Boss že enkrat menjal s pomočjo nežnih prstov... tongue.gif
Se mogoče motim? whatever.gif
LabiGT
jaz sem tud zamenjal vse zarnice na M6....pozicijske je se najtezje zamenjat, ker je nedostopna.
pozicijska je pa brez grla
aleksander
Za eno žarnico vem, da v navodilih piše samo 'pelji na servis in ti bodo tam zamenjali'. Mislim da gre za kratko luč. Poglej še enkrat navodila. Ko je meni ta žarnica izdihnila, sem jo šel res menjat na servis (opravljeno hitro, prijazno, strošek samo za žarnico), če hočeš pa sam menjat, je pa problem v tem, da je ležišča ne vidiš in se to žarnico menja po občutku. blink.gif Pol pa zna bit problem, da boš nasprotnikom streljal v uč. happy0195.gif
tihi63
(aleksander @ 2 Dec 2006, 20:49) *

Za eno žarnico vem, da v navodilih piše samo 'pelji na servis in ti bodo tam zamenjali'. Mislim da gre za kratko luč. Poglej še enkrat navodila. Ko je meni ta žarnica izdihnila, sem jo šel res menjat na servis (opravljeno hitro, prijazno, strošek samo za žarnico), če hočeš pa sam menjat, je pa problem v tem, da je ležišča ne vidiš in se to žarnico menja po občutku. blink.gif Pol pa zna bit problem, da boš nasprotnikom streljal v uč. happy0195.gif

A nima noben kakšne konkretne rešitve. Ja očitno ni tko enostavno ker ne prideš zraven bom probau, če bo šlo, če pa kej zajebem bom pa na servis odpeljal.
LabiGT
sam moras probat tko kot sem jaz...se pravi, najprej das stran velik pokrov (plasticen) za dolge luci...in potem mas en kabel ki pelje do zarnice za pozicijsko luc...moras istocasno pogledati zunaj ce se zarnica premakne, potem vleces tist kabel in zamenjas zarnico in potem se ukvarjas s tisto plastiko spet...tko nekak. Kot sem reku, moras sam se igrat s tem, tko sem jaz naredu
Boss
(RoKo @ 2 Dec 2006, 19:45) *

Mislim da jo je Boss že enkrat menjal s pomočjo nežnih prstov... tongue.gif
Se mogoče motim? whatever.gif

Verjetno si mislil na tole temo. Sicer sem odstranjeval žernico za dolge luči ampak princip je podoben le, da je parkirna žarnica v tem fokusu na zgornji strani levo.

Labi je več ali manj kar dobro opisal, kako naj bi zgledal poseg. Bistveno je, da odstraniš pokrov filtra, vključno s priključnim kablom za luftmesser (merilec pretoka zraka). Edino tako si boš naredil približno dovolj prostora, da prideš z roko zraven. Pa še kle je pogoj, da je to ali nežna ženska ročica ali pa otroška. Če maš moške šape pozabi, da boš prišel zraven, brez da bi odstranil kompletno škatlo od filtra - se pravi tudi spodnji del.
tihi63
(Boss @ 3 Dec 2006, 12:36) *

Verjetno si mislil na tole temo. Sicer sem odstranjeval žernico za dolge luči ampak princip je podoben le, da je parkirna žarnica v tem fokusu na zgornji strani levo.

Labi je več ali manj kar dobro opisal, kako naj bi zgledal poseg. Bistveno je, da odstraniš pokrov filtra, vključno s priključnim kablom za luftmesser (merilec pretoka zraka). Edino tako si boš naredil približno dovolj prostora, da prideš z roko zraven. Pa še kle je pogoj, da je to ali nežna ženska ročica ali pa otroška. Če maš moške šape pozabi, da boš prišel zraven, brez da bi odstranil kompletno škatlo od filtra - se pravi tudi spodnji del.

Ok Boss in Labi GT hvala za pomoč , grem takoj probat do kje bom prišel, a mi bo uspelo
LabiGT
jaz mam take lopovske roke (dolgoprstnez, baje je dobr za kitaro to), da ne rabim odstrant filtra smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.