Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
ŠUM IZ POD MOTORJA
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
irumed
Pozdravljeni!
Sem novi član foruma in tudi novoopečeni lastnik M6 2.0cd136.
Zanima me če je šum vetra (od ventilatorja) pri hladnem motorju normalna stvar, namreč ta šum ali piš je zelo glasen ob zaganem motorju ko je hladen, pa tudi ko motor ugasnem še cca.20sek dela ta šum vetra nekje od spodaj. Ali je to normalno da je tako glasen ali bi to moralo biti skoraj neslišno ,če sploh mora biti.
Pa še nekaj bi vparašal in sicer ali kdo ve kje se da dobiti najceneje kugla menjalnika s številčnico,namreč moja je dokaj obrabljena, original pa stane 50.000sit vsaj tako mi je rekel na servisu Skornšekv Velenju.
Hvala za odgovor!
Grega
peo
(irumed @ 4 Dec 2006, 18:31) *

Pozdravljeni!
Sem novi član foruma in tudi novoopečeni lastnik M6 2.0cd136.
Zanima me če je šum vetra (od ventilatorja) pri hladnem motorju normalna stvar, namreč ta šum ali piš je zelo glasen ob zaganem motorju ko je hladen, pa tudi ko motor ugasnem še cca.20sek dela ta šum vetra nekje od spodaj. Ali je to normalno da je tako glasen ali bi to moralo biti skoraj neslišno ,če sploh mora biti.
Pa še nekaj bi vparašal in sicer ali kdo ve kje se da dobiti najceneje kugla menjalnika s številčnico,namreč moja je dokaj obrabljena, original pa stane 50.000sit vsaj tako mi je rekel na servisu Skornšekv Velenju.
Hvala za odgovor!
Grega

kolikor vem, ta šum proizvaja ventilator klime, ki jo imaš prižgano. Ta ventilator namreč vrti vedno, ko je klima prižgana Ugasni klimo ter preveri, če še slišis šum.
irumed
(peo @ 4 Dec 2006, 18:59) *

kolikor vem, ta šum proizvaja ventilator klime, ki jo imaš prižgano. Ta ventilator namreč vrti vedno, ko je klima prižgana Ugasni klimo ter preveri, če še slišis šum.

Klima ni vklopljena, in tist zvok od klime je dosti nežnejši. Tu pa je zvok tulca od koder piha ta veter ali kakor bi se temu reklo in je dokaj glasno vse skupaj pri hladnem motorju, pri ogretem motorju tega ni.
Marko_mx-3
mislim da je tole grelec motorja, znan kot webasto, ki je tudi dokaj glasen. Je pa ko je hladen motor se vklopi in segreje motor na delovno temperatura da podaljša življensko dobo motorja. Nekaj v tem smilu.
RoKo
(Marko_mx-3 @ 4 Dec 2006, 19:34) *

mislim da je tole grelec motorja, znan kot webasto, ki je tudi dokaj glasen. Je pa ko je hladen motor se vklopi in segreje motor na delovno temperatura da podaljša življensko dobo motorja. Nekaj v tem smilu.

Točno to! happy0158.gif
Ne skrbi vse je pod kontrolo, saj imaš vendar Mazdo! tongue.gif
Sicer pa dobrodošel na forumu!
Kolko km pa ima avto da je kugla od menjalnika tko obrabljena?
irumed
(RoKo @ 4 Dec 2006, 20:38) *

Točno to! happy0158.gif
Ne skrbi vse je pod kontrolo, saj imaš vendar Mazdo! tongue.gif
Sicer pa dobrodošel na forumu!
Kolko km pa ima avto da je kugla od menjalnika tko obrabljena?

Avto ima 104000km, vem da so realni (preverjeno) sicer je pa avto od 1.lastnika v slo.Servisiran v AUTORENT Nova Gorica.
Če kdo ve za kuglo pa bi se priporočo za nasvet kje jo dobit.
LabiGT
kuglo bos moral pogledati na ebayu...drugace kot si rekel stane 51.000 (sem bil tud sam sokiran)
drugace pa lahko das kako drugo (ala momo al sparco itd)

tist sum pa kot so ti napisali je webasto grelc tko da ni panike

aja dobrodosel
lahko bi mal povedal kaksne barve je avto pa kaka slika itn happy0158.gif
irumed
(LabiGT @ 5 Dec 2006, 09:22) *

lahko bi mal povedal kaksne barve je avto pa kaka slika itn happy0158.gif

Avto je modre barve, letnik november 2002, 17col in 15col felgne,kupljen od prvega lastnika v slo., cena pa je bila dokaj ugodna in sicer 2,38mio sit.Zaradi cene sem ga tudi vzel in me niso motle malenkosti kot je menjalnik ročka in podobno. Vse na avtu je brezhibno,bomo videli v bodoče kaj bo z njim!? unsure.gif
Slik pa žav še nimam ker mi je pred kratkim crknu digitalc.

KAALman
(irumed @ 5 Dec 2006, 15:01) *

Avto je modre barve, letnik november 2002, 17col in 15col felgne,kupljen od prvega lastnika v slo., cena pa je bila dokaj ugodna in sicer 2,38mio sit.Zaradi cene sem ga tudi vzel in me niso motle malenkosti kot je menjalnik ročka in podobno. Vse na avtu je brezhibno,bomo videli v bodoče kaj bo z njim!? unsure.gif
Slik pa žav še nimam ker mi je pred kratkim crknu digitalc.

pa kje ti to najdeš tak poceni smile.gif

če kdo ve za karavana, se priporočam biggrin.gif

btw... o keri kugli vi to klatite 51 jurjev ? (saj v evrih bo manj tongue.gif )
o ročici menjalnika ???? blink.gif
wildcat
ja, gre za ročico menjalnika wink.gif

ta iz kataloga za rez. dele je precej draga, opcija je še izvedba iz Mazdine ponudbe originalne dodatne opreme:

18.954 sit , dobavljive barve: srebrna/črna - modro/črna - rumena/črna - rdeča/črna
irumed
(wildcat @ 7 Dec 2006, 17:32) *

ja, gre za ročico menjalnika wink.gif

ta iz kataloga za rez. dele je precej draga, opcija je še izvedba iz Mazdine ponudbe originalne dodatne opreme:

18.954 sit , dobavljive barve: srebrna/črna - modro/črna - rumena/črna - rdeča/črna

In kako misliš da bi se ta kugla obnesla na mojem menjalniku, ki je sive barve, ne vem če bi šla srebrno črna, kaj a srebrno sive pa nimajo,ker sedaj je siva kogla sad.gif
wildcat
na žalost ti imam samo to našteto za ponudit wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.